Hoe u kunt zien tot welke groep uw Windows-gebruiker behoort?

hoe-te-zien-bij welke-groep-uw-windows-gebruiker-bij-behoort foto

Toen HTG nog in de kinderschoenen stond, hebben we je laten zien hoe je kunt controleren tot welke groepen je Linux-gebruiker behoort. Jaren later moesten we dit op een Windows-box doen, dus we dachten dat we het met u zouden delen.

Zie tot welke groep uw Windows-gebruiker behoort

Afhankelijk van tot welke beveiligingsgroepen uw Windows-gebruiker behoort, heeft u al dan niet toegang tot specifieke bestanden en mappen op uw lokale systeem. Ik gebruik Windows 8, maar dit werkt op elk systeem zo ver terug als XP, en kan zelfs werken op eerdere versies op Windows, hoewel ze van voor mijn tijd waren.whoami / groepen

hoe-te-zien-bij welke-groep-uw-windows-gebruiker-behoort tot foto 2

Mijn gebruiker maakt voor het grootste deel slechts deel uit van de standaard Window-groepen. Helaas heeft Windows geen ingebouwde manier om te zien van welke groepen een andere gebruiker deel uitmaakt, tenzij u zich in een domeinomgeving bevindt. Wist je van het WhoAmI-commando, waar heb je het in het verleden voor gebruikt? Laat het ons weten in de reacties.

Meer verhalen

Hoe u uw Gmail / Google-contacten kunt synchroniseren met uw iPad

Na zo lang een Google-tablet te hebben gebruikt, verwachtte ik dat mijn contacten er op magische wijze zouden zijn als ik weer een iPad ging gebruiken, vooral nadat ik mijn Gmail-account had ingesteld. Helaas was dat niet het geval en moest ik mijn contacten handmatig instellen. Hier is hoe ik het deed.

Wi-Fi instellen op uw Raspberry Pi via de opdrachtregel

Je hebt je headless Raspberry Pi precies zo geconfigureerd als je wilt, hij is geïnstalleerd en werkt soepel, maar plotseling wil je hem weghalen van zijn Ethernet-kabel met een wifi-module. Sla het aansluiten van alle randapparatuur over en voeg snel Wi-Fi-ondersteuning toe vanaf de opdrachtregel.

Hoe u uw foto's radicaal kunt verbeteren met een flitsdiffuser

Veel mensen vermijden het gebruik van de flitser van hun camera omdat het mensen wegspoelt, harde schaduwen creëert en meestal de achtergrond van de foto overweldigt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u veelvoorkomende flitsproblemen kunt voorkomen met een eenvoudige flitsdiffuser.

Moet ik mijn kabelmodem echt minstens 10 seconden loskoppelen?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

Geek Trivia: Waar komen de meest productieve bliksemstormen op aarde voor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Registratie om inactieve Yahoo-gebruikers-ID's te claimen is nu geopend

Als u een van de mensen bent die uitkijkt naar een betere gebruikersnaam voor een Yahoo-account, dan is dit het moment om snel naar de verlanglijstwebsite te gaan en uw voorkeursselecties te registreren.

Hoe u de LastPass-bladwijzers in Safari op uw iPad of iPhone gebruikt

Natuurlijk, LastPass heeft een browser-app die u kunt gebruiken, maar wie wil dat doen? De native Safari-browser werkt heel goed en alle andere apps werken ermee. Dus hier leest u hoe u LastPass in Safari op iOS gebruikt.

Uw proxy-instellingen instellen in Windows 8.1

Traditioneel stelt u de proxy-instellingen van uw pc in via Internet Explorer. We vinden dit niet triviaal zoals de meeste mensen, maar het lijkt erop dat Microsoft ons een alternatieve optie heeft gegeven in Windows 8.1. Hier is hoe het in te stellen.

Geek Trivia: werd de naam van Tech Giant Hewlett-Packard bepaald door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

4 manieren om ouderlijk toezicht op uw thuisnetwerk in te stellen

Ouderlijk toezicht kan het web filteren en onbedoelde toegang tot ongepaste websites blokkeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, van het configureren van ouderlijk toezicht voor het hele netwerk op uw router tot het gebruik van ouderlijk toezicht dat is ingebouwd in Windows of software van derden.