Hoe u kunt zien met welke websites uw computer in het geheim verbinding maakt?

Is uw internetverbinding langzamer geworden dan zou moeten? Er is een kans dat u malware, spyware of adware heeft die uw internetverbinding op de achtergrond gebruikt zonder uw medeweten. Hier leest u hoe u kunt zien wat er onder de motorkap gebeurt.

Het is vermeldenswaard dat de meeste firewalls van derden u waarschijnlijk hetzelfde type informatie zullen geven en dingen zullen blokkeren die verbinding proberen te maken ... tenzij de applicaties er al in geslaagd zijn om een ​​uitsluiting toe te voegen. Beter toch even checken.Hoe u kunt controleren waar uw computer verbinding mee maakt?

Dus, hoe kom je erachter wat het probleem is? Er is een eenvoudige methode om de opdracht netstat te gebruiken vanuit een opdrachtpromptvenster. Dit werkt met Windows 8, 7, Vista en XP. Als je nog steeds XP gebruikt, zorg er dan voor dat je ten minste Service Pack 2 gebruikt en ga er gewoon van uit dat iemand je computer al heeft gehackt omdat je besturingssysteem nu een tiener is.

We zullen het netstat-commando gebruiken om een ​​lijst te genereren van alles dat in een bepaalde tijd een internetverbinding heeft gemaakt. Om de opdracht netstat te gebruiken, moet u het opdrachtpromptvenster als beheerder uitvoeren.

Als u Windows 8.x gebruikt, kunt u met de rechtermuisknop op de Start-knop klikken en de optie Opdrachtprompt (Admin) kiezen.

hoe-te-zien-welke-websites-uw-computer-in het geheim-verbinding maakt met foto 2

Als u Windows 7 of Vista gebruikt, opent u het menu Start en typt u cmd.exe in het zoekvak. Wanneer de resultaten worden weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op cmd.exe en selecteert u Als administrator uitvoeren in het pop-upmenu.

hoe-te-zien-welke-websites-uw-computer-in het geheim verbinding maakt met foto 3

Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja om door te gaan. Opmerking: u ziet dit dialoogvenster mogelijk niet, afhankelijk van uw instellingen voor Gebruikersaccountbeheer.

hoe-te-zien-welke-websites-uw-computer-in het geheim-verbinding maakt met foto 4

Typ de volgende opdracht bij de opdrachtprompt en druk op Enter.

netstat -abf 5 > activity.txt

De optie –a toont alle verbindingen en luisterpoorten, de optie –b laat zien welke applicatie de verbinding maakt, en de optie –f geeft de volledige DNS-naam weer voor elke verbindingsoptie voor een beter begrip van waar de verbindingen naartoe worden gemaakt. U kunt ook de optie –n gebruiken als u alleen het IP-adres wilt weergeven. De 5-optie zal elke 5 seconden een poll maken voor verbindingen om het gemakkelijker te maken om te volgen wat er aan de hand is, en de resultaten worden vervolgens doorgesluisd naar het activity.txt-bestand.

Wacht ongeveer twee minuten en druk vervolgens op Ctrl + C om het opnemen van gegevens te stoppen.

Als u klaar bent met het opnemen van gegevens, kunt u eenvoudig het activity.txt-bestand in uw favoriete editor openen om de resultaten te zien, of u kunt activity.txt typen op de opdrachtregel om het in Kladblok te openen.

Het resulterende bestand toont alle processen op uw computer (browsers, IM-clients, e-mailprogramma's, enz.) die de afgelopen twee minuten een internetverbinding hebben gemaakt, of hoe lang u ook hebt gewacht voordat u op Ctrl + C drukt. Het vermeldt ook welke processen verbonden met welke websites.

Als u procesnamen of website-adressen ziet waarmee u niet bekend bent, kunt u zoeken naar wat is (naam van onbekend proces) in Google en kijken wat het is. Het kan een systeemfunctie zijn die u niet kent of een functie van een van uw actieve programma's. Als het echter een slechte site lijkt, kunt u Google opnieuw gebruiken om erachter te komen hoe u er vanaf kunt komen.

TCPView gebruiken om te controleren waar uw pc verbinding mee maakt

Met het uitstekende hulpprogramma TCPView dat in de SysInternals-toolkit wordt geleverd, kunt u snel precies zien welke processen verbinding maken met welke bronnen op internet, en kunt u zelfs het proces beëindigen, de verbinding sluiten of een snelle Whois-zoekopdracht uitvoeren om u meer informatie te geven . Het is absoluut onze eerste keuze als het gaat om het diagnosticeren van problemen of het proberen om meer informatie over uw computer te krijgen.

hoe-te-zien-welke-websites-uw-computer-in het geheim verbinding maakt met foto 7

Opmerking: wanneer u TCPView voor het eerst laadt, ziet u mogelijk een heleboel verbindingen van [Systeemproces] naar allerlei soorten internetadressen, maar dit is meestal geen probleem. Als alle verbindingen de status TIME_WAIT hebben, betekent dit dat de verbinding wordt gesloten en dat er geen proces is om de verbinding aan toe te wijzen, dus moeten ze worden toegewezen aan PID 0 omdat er geen PID is om deze aan toe te wijzen .

Dit gebeurt meestal wanneer u TCPView laadt nadat u verbinding hebt gemaakt met een heleboel dingen, maar het zou moeten verdwijnen nadat alle verbindingen zijn gesloten en u TCPView open houdt.

CurrPorts gebruiken om te controleren waar uw pc verbinding mee maakt

U kunt ook een gratis tool gebruiken, genaamd CurrPorts, om een ​​lijst weer te geven van alle momenteel geopende TCP/IP- en UDP-poorten op uw lokale computer. Het is een draagbaar programma en hoeft niet te worden geïnstalleerd. Om het te gebruiken, pakt u het .zip-bestand uit dat u hebt gedownload en voert u cports.exe uit.

Voor elke poort die CurrPorts vermeldt, wordt informatie weergegeven over het proces dat de poort heeft geopend. U kunt verbindingen selecteren en sluiten, de informatie van een poort naar het klembord kopiëren of deze opslaan in een HTML-bestand, een XML-bestand of een door tabs gescheiden tekstbestand. U kunt de kolommen die worden weergegeven in het hoofdvenster van CurrPorts en in de bestanden die u opslaat opnieuw ordenen. Om de lijst op een specifieke kolom te sorteren, klikt u eenvoudig op de kop van die kolom.

hoe-te-zien-op-welke-websites-uw-computer-in het geheim verbinding maakt met foto 8

CurrPorts draait onder Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7 en 8, en waarschijnlijk 10. Er is een aparte download van CurrPorts voor 64-bits versies van Windows. Op de website vind je meer informatie over CurrPorts en het gebruik ervan.

Geheime eekhoorn door akumat

Meer verhalen

De beste manieren om webpagina's op te slaan om later te lezen

Er staat zoveel op internet dat we nauwelijks tijd hebben om het meeste te lezen. Het volstaat te zeggen dat het een afleiding kan zijn. Daarom hebben we een aantal van de beste manieren verzameld om webpagina's op te slaan om ze later te lezen.

Markeren en slepen en neerzetten zonder de muisknop ingedrukt te houden in Windows

Als u een touchpad of trackpad gebruikt, of als u artritis of andere problemen heeft bij het gebruik van een muis, kan het moeilijk zijn om de primaire muisknop ingedrukt te houden en tegelijkertijd de muis te bewegen om tekst te selecteren en items te verplaatsen.

Geek Trivia: welke staat, van de aangrenzende Verenigde Staten, heeft zijn eigen elektriciteitsnet?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Mapweergaven aanpassen in OS X Finder

Elke locatie in OS X heeft opties om de weergave te wijzigen. Het beste is dat u elke locatie op zijn eigen specifieke weergave kunt instellen op basis van de inhoud van een locatie of uw persoonlijke voorkeuren.

Hoe u uw Dropbox-cache kunt wissen in Windows en Linux

Wanneer je gevoelige bestanden uit je Dropbox-account verwijdert, denk je misschien dat je ze permanent hebt verwijderd. De bestanden blijven echter in een verborgen cachemap op uw harde schijf voor efficiëntie en noodgevallen, die om de drie dagen automatisch wordt gewist.

Hoe de vervelende Verizon FIOS Widget-promoties uit te schakelen?

Verizon FIOS heeft veel geweldige functies, maar hun settopboxen hebben één onaangename fout: wanneer je ze een tijdje niet hebt gebruikt, laden ze vervelende widget-advertenties die een eeuwigheid duren om te laden en moeten worden verlaten. Hier leest u hoe u ze kunt uitschakelen.

Als u alle inkomende verbindingen blokkeert, hoe kunt u dan nog internet gebruiken?

Als alle inkomende verbindingen met uw computer worden geblokkeerd, hoe kunt u dan nog steeds gegevens ontvangen en/of een actieve verbinding hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: zijn gummyberen uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zip-bestanden openen op een iPhone of iPad

Als je een iOS-apparaat gebruikt, weet je dat het een behoorlijk compleet systeem is en heel goed werkt. Maar je hebt misschien problemen gehad met het openen van gecomprimeerde zip-bestanden, dus we zullen het vandaag hebben over hoe je zip-bestanden het beste kunt verwerken op je iPhone of iPad.

Meerdere gemarkeerde tekstselecties verzamelen in één document in Word 2013

Met Word kunt u tekst markeren zoals u een markeerstift op papier zou gebruiken. U kunt specifieke delen van een document oproepen met behulp van de markeringstool. Wat als u alle niet-aaneengesloten gemarkeerde tekst naar een ander document wilt kopiëren?