Een lijst met uw recent geopende bestanden in Windows bekijken

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-windows-foto 1

Of u nu wilt controleren welke bestanden onlangs om back-upredenen op uw computer zijn geopend of als u wilt zien wat iemand anders op uw computer heeft geopend, de OSFV-tool is handig. Vandaag bespreken we wat de tool is en hoe u deze kunt gebruiken om te zien welke bestanden onlangs in Windows zijn geopend.

Wat is de weergave Bestanden opslaan openen?

Open Save Files View, die we vanaf nu OSFV zullen noemen, is een ander geweldig hulpprogramma van Nirsoft. Het heeft toegang tot twee registersleutels (OpenSavePidlMRU en OpenSaveMRU) waarmee het een uitgebreide lijst kan weergeven van alle bestanden die u met Windows hebt geopend.Het programma zal verschillende stukjes informatie over elk bestand weergeven, waaronder:

  1. De naam van het bestand
  2. Het type bestand (bestandsextensie)
  3. De volgorde waarin ze zijn geopend
  4. De tijd dat het laatste bestand van een bepaald formaat werd geopend
  5. De tijd en datum van creatie en wijziging
  6. De grootte van het bestand
  7. Alle informatie met betrekking tot de kenmerken van het bestand

Dit programma werkt op 32-bits of 64-bits Windows.

Het programma downloaden

Zodra u klaar bent om te beginnen, moet u het OSFV-hulpprogramma downloaden van de Nirsoft-website. Scroll gewoon naar de onderkant van de pagina en download de 32-bits of 64-bits versie van het programma op basis van uw besturingssysteem.

Nadat u het programma hebt gedownload, gaan we een map op het bureaublad maken met de naam OSFV en de bestanden uit de zip-map naar deze map extraheren.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 2 te zien

OSFV gebruiken

Wanneer u de bestanden met succes hebt uitgepakt, hoeft u alleen maar te dubbelklikken op OpenSaveFilesView.exe en te wachten tot het programma is geladen.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 3 te zien

Nu vraag je je misschien af ​​wat je nog meer kunt doen. Eerlijk gezegd kunt u met dit hulpprogramma niet veel anders doen dan de recentelijk geopende bestanden en de bijbehorende informatie bekijken en een kopie exporteren van de informatie die u verzamelt.

Recent geopende documenten bekijken

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je iemand op je computer hebt betrapt en ze beweren dat ze gewoon internet gebruikten, maar je gelooft ze niet. Als ze weg zijn, kunt u dit hulpprogramma uitvoeren en de meest recent geopende bestanden controleren.

Begin door twee keer op de kolom met Open Time te klikken, zodat de pijl naar beneden wijst. U zult zien welke bestanden het meest recent zijn geopend.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 4 te zien

Zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien, waren de meest recent geopende bestanden drie afbeeldingsbestanden, een tekstbestand, een Word-document en een Flash-videobestand.

Bewijs van bestandswijziging

Laten we nu bijvoorbeeld zeggen dat u aan iemand wilt bewijzen dat u recentelijk geen bestanden hebt gewijzigd. U kunt beginnen door op de kolom Bestand gewijzigde tijd te klikken totdat de pijl naar beneden wijst, zoals voorheen.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto te zien 5

Zoals u in deze afbeelding kunt zien, worden vier bestanden weergegeven als recent gewijzigd. Als je iemand wilt bewijzen dat het .tif-bestand en het eerste woorddocument niet zijn gewijzigd, kun je de Ctrl-knop ingedrukt houden en de bestanden selecteren. Laten we ook zeggen dat u wilt laten zien dat het FLV-bestand onlangs is geopend. Volg gewoon hetzelfde proces totdat u uw drie bestanden hebt geselecteerd.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 6

Nu u de bestanden hebt geselecteerd, klikt u op de knop Opslaan zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. Zodra het dialoogvenster voor opslaan verschijnt, selecteert u een opslaglocatie en geeft u het tekstdocument een naam. Voor dit voorbeeld noemen we het Bewijs. Houd er rekening mee dat de standaardopslaglocatie dezelfde map is als waar de toepassing zich bevindt.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 7

Laten we nu het document openen om de details van ons bewijsmateriaal te bekijken. Navigeer naar het bestand en dubbelklik erop.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto te zien 8

Houd er rekening mee dat elk document een volledige lijst met bijbehorende details heeft.

Taalopties

Open Save Files View is ook beschikbaar in vier extra talen: Nederlands, Duits, Grieks en Russisch. Om de talen te installeren, klikt u op de link voor de taal waarin u het zipbestand wilt downloaden. Pak het bestand opensavefilesview_lng.ini uit en verplaats het naar de installatiemap van het programma. In dit geval is de map waarnaar we het verplaatsen OSFV op het bureaublad.

hoe-een-lijst-met-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 9 te zien

Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je het programma Open Save Files View opnieuw starten en zie je het programma in de geselecteerde taal. In dit geval is het in het Nederlands.

hoe-een-lijst-van-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 10 te zien

Om het taalpakket te verwijderen en terug te gaan naar het standaard Engels, verwijdert u eenvoudig het taalbestand uit de map Open Save Files View met het uitvoerbare bestand en start u het programma opnieuw.

hoe-een-lijst-met-uw-recent-geopende-bestanden-in-vensters-foto 11 te zien

Afbeelding tegoed: Theen Moy op Flickr

Meer verhalen

5 geweldige trucs om het meeste uit Wireshark te halen

Wireshark heeft nogal wat trucjes in petto, van het vastleggen van extern verkeer tot het maken van firewallregels op basis van vastgelegde pakketten. Lees verder voor wat meer geavanceerde tips als je Wireshark als een professional wilt gebruiken.

Wat is het verschil tussen de System Builder en de volledige versie van Windows?

Ooit geprobeerd een Windows-licentie te kopen bij Amazon of Newegg? Was het maar zo simpel. U zult goedkopere System Builder (OEM) en duurdere Full Version (Retail)-licenties tegenkomen. Maar het verschil is niet meteen duidelijk.

Waarom zijn er twee desktop.ini-bestanden op Windows-desktops?

Als je ooit verborgen systeembestanden hebt ingesteld om op je Windows-systeem weer te geven, dan heb je waarschijnlijk een 'overeenkomend' paar desktop.ini-bestanden op je bureaublad opgemerkt. Waarom zijn het er twee? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: de enige rivier ter wereld die zichzelf kruist, is de?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe dubbele rijen in Excel te verwijderen

Wanneer u met spreadsheets in Microsoft Excel werkt en per ongeluk rijen kopieert, of als u een samengestelde spreadsheet van meerdere andere maakt, zult u dubbele rijen tegenkomen die u moet verwijderen. Dit kan een zeer hersenloze, repetitieve, tijdrovende taak zijn, maar er zijn verschillende trucs

Kan ik een trage en foutgevoelige SD-kaart opslaan?

Als uw SD-kaart traag is om te koppelen wanneer u deze op uw computer aansluit, fouten geeft of zich anderszins misdraagt, kunt u hem vaak weer in vorm krijgen met een beetje zorgvuldig beheer. Laten we eens kijken hoe we een medelezer kunnen helpen een beetje leven uit hun SD-kaart te persen.

Hoe u deze pc kunt hernoemen naar Mijn computer in Windows

Microsoft heeft de naam van Deze computer veranderd in Computer en vervolgens in Deze pc, en voor die mensen die er op de een of andere manier de voorkeur aan geven - of iets heel anders - kun je het gemakkelijk hernoemen.

Geek Trivia: 's Werelds oudste nog bestaande luchtfoto legt vast welke stad?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de ASUS RT-AC87U: een router van topkwaliteit boordevol functies van de bovenste plank

Als je je voeten hebt gesleept in het upgradeproces van de router, wachtend op een router die alle functies bevat die je nodig zou kunnen hebben en nog wat, is het zeker tijd om te stoppen met graven in je hielen en te beginnen met winkelen. Lees verder terwijl we de ASUS RT-AC87U beoordelen, een router die bruist van zoveel

Stomme geektrucs: hoe u uw computer met u kunt laten praten

Intelligente machines die kunnen spreken zijn vaak het materiaal van futuristische sci-fi-films, maar je kunt van elke computer een praatgrage Cathy maken. Ook al zijn we nog niet in het stadium van computers waar ze met ons kunnen communiceren als mensen, er zijn een paar tools en eenvoudige scripts die we kunnen schrijven om