Ubuntu Linux op een USB-thumbdrive zetten (zonder de rommel)

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 1

We hebben het eerder gehad over het installeren van Ubuntu op een USB-thumb. Deze keer doen we het anders, om het schoner en gemakkelijker te maken om je bestanden op te slaan.

In het verleden hebben we u laten zien hoe u Ubuntu op een USB-stick installeert (hier en hier). We weten allemaal dat Ubuntu LiveUSB's echt cool zijn en ook erg nuttig. Meestal wanneer u Ubuntu op een USB-stick installeert, wordt de schijf vrijwel onbruikbaar voor gegevensopslag, omdat er een puinhoop van Ubuntu-bestanden in zit. U vraagt ​​zich vast af: waar sla ik in vredesnaam mijn gegevens nu op?hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 2

Het antwoord is simpel. Installeer Ubuntu ergens anders. Nee, niet op een andere speciale USB-stick. We kunnen Ubuntu installeren in een aparte partitie op de USB-stick, en het is heel eenvoudig, zelfs binnen Ubuntu. Het enige dat u nodig hebt, is een USB-stick (bij voorkeur groter dan 2 GB) en een kopie van Ubuntu. U kunt Ubuntu vanaf een LiveCD of vanaf uw harde schijf laten draaien. Maar de beste manier om dit te doen is in een virtuele machine. We hebben je verteld hoe je een virtuele Ubuntu-machine kunt maken, dus kijk daar zeker eens naar. De reden dat we dit in een VM doen, is dat we met partities op de schijf spelen, en ALS je per ongeluk een verkeerde zet doet, zou het je veel verwijderde gegevens kosten. Ga dus voorzichtig te werk als u dit niet in een VM gaat doen.

Voor onze tests werd het proces uitgevoerd in VMWare Player met Ubuntu 10.10. Laten we beginnen, zullen we?

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 3 te plaatsen

Sluit de USB-stick aan en als u dit in VMWare doet, schakelt u ook de USB in VMWare in door op het USB-pictogram te klikken en vervolgens op Verbinden (loskoppelen van host)

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 4

Zodra de USB-stick verschijnt, navigeert u naar Systeem> Beheer> GParted Partition Editor

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 5

Zorg ervoor dat u UW USB-DUIMSCHIJF selecteert in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek (deze stap kan cruciaal zijn als u zich niet in een VM bevindt, zorg ervoor dat u de juiste schijf selecteert).

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 6

U kunt uw USB-thumbdrive herkennen aan het label en de capaciteit.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 7

Klik met de rechtermuisknop op het grafische gebied en klik op Ontkoppelen

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 8

Klik nu met de rechtermuisknop en klik op Verwijderen

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 9

Klik nogmaals met de rechtermuisknop en klik op Nieuw

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 10

Eerst gaan we de gegevensopslagpartitie maken. Aangezien deze partitie zichtbaar zal zijn in Windows, zou het cosmetisch beter zijn om er een goede grootte aan toe te kennen. We hebben hier een USB-stick van 4 GB, dus laten we hem 2 GB aan ruimte geven. 2048MiB is ongeveer gelijk aan 2GB, dus voer deze waarde in het veld Nieuwe grootte (MiB) in. Zorg ervoor dat het bestandssysteem is ingesteld op NTFS. Geef het een naam, we noemen het hier bruikbare partitie. Druk op de knop Toevoegen om de partitie toe te voegen.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 11

Laten we nu de partitie voor Ubuntu toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen ruimte in het grafische gebied en klik op Nieuw.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 12

Deze keer wijzen we de rest van de ruimte toe aan deze partitie, dus het is niet nodig om de groottewaarden te wijzigen. Wijzig het bestandssysteem in ext2 en noem het Ubuntu.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 13

Nu gaan we de partitiewijzigingen toepassen, dus klik op het groene vinkje om de wijzigingen door te voeren.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 14

Klik op Toepassen om te bevestigen

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 15

Wacht tot het zijn werk doet.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 16

Zodra dat is gebeurd, verlaat u GParted. Laten we nu Ubuntu op de USB-stick installeren. Navigeer naar Systeem> Beheer> Startup Disk Creator

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 17

Wanneer het wordt geopend, bladert u door de lijst om de Ubuntu-partitie te vinden die we eerder hebben gemaakt. In de volgende schermafbeelding ziet u de geselecteerde USB-drive. Dit is niet wat we willen. Scroll naar beneden om de Ubuntu-partitie te vinden.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 18

Stel ook een persistentieniveau in. Alles boven de 500 MB is prima. Kortom, het persistentieniveau bepaalt het aantal aangepaste instellingen dat wordt opgeslagen in de Ubuntu-partitie (bijvoorbeeld de systeembrede wijzigingen die u aanbrengt in Ubuntu, bureaubladinstellingen, al die dingen). Telkens wanneer u de Live USB op een andere computer aansluit, worden al uw instellingen opgehaald, ongeacht waar u deze gebruikt.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 19

Dit waren alle instellingen die u moest maken. Klik op Opstartschijf maken als u klaar bent. Het zal beginnen met het kopiëren van de bestanden naar het USB-station.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 20

Wat dacht je van een kopje koffie? Dit gaat even duren!

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 21

Als het klaar is, ziet u dit bericht. Gefeliciteerd, uw Ubuntu Live USB is klaar. Je kunt het op elke computer aansluiten die opstarten vanaf een USB ondersteunt (alle computers doen dat, en als de jouwe dat niet doet, leer dan hoe je dit kunt doen met behulp van PLoP-opstartmanager)

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto 22

Daar heb je het, Ubuntu in een aparte partitie van een USB-stick, waardoor er ruimte overblijft voor gegevensopslag. U kunt nu uw Ubuntu LiveUSB op elke computer aansluiten, opstarten in Ubuntu en alle gegevens downloaden op de bruikbare/gegevensopslagpartitie. En ja, hier is een fragment van hoe die partitie er van binnenuit uitziet. Een lege partitie van 2 GB voor uw gegevensopslag.

hoe-je-ubuntu-linux-op-een-usb-thumb-drive-zonder-de-rommel-foto te plaatsen 23

Geniet van uw Ubuntu LiveUSB. Gebruik het om uw of iemands pc te repareren, gebruik het op openbare computers of om Ubuntu op iemands computer te installeren, wat u maar wilt, u hebt alleen een computer nodig!

Meer verhalen

Een draagbare USB-versie van Microsoft Office Starter 2010 maken

Microsoft Office 2010 Starter-editie is een gratis, door advertenties ondersteunde versie van Office 2010 bedoeld voor gebruik op nieuwe pc's. Het bevat alleen Word en Excel met een aantal functies, maar je kunt er wel een draagbare versie van maken. Hier is hoe het te doen.

28 oktober 1989: Geboorte van de Battle Bots [Geek History]

Eind jaren tachtig gebeurde er iets bijzonders in Denver. Een groep Sci-Fi-nerds en robotica-enthousiastelingen zei tegen zichzelf: Weet je wat geweldig zou zijn? Vechtende robots. en de eerste Battle Bot-arena was geboren.

Vrijdagpret: Halloween Shooter

Halloween en je weekend zijn beide bijna aangebroken, dus waarom zou je niet genieten van wat plezier met een vakantiethema en tegelijkertijd het beste van beide? In de game van deze week worden je schietvaardigheid op de proef gesteld als je monsters op specifieke doelen lanceert om de levels te voltooien.

Een statische stationsletter toewijzen aan een USB-station in Windows 7

Heb je een externe USB harde schijf of flash drive die je vaak gebruikt voor back-ups of voor gebruik met applicaties? Elke keer dat u het aansluit, krijgt u mogelijk een andere stationsletter voor dat station.

Uit de doos met tips: spraakbediening voor Android, doe-het-zelf-flitsdiffusers en eenvoudig sms'en voor meerdere personen

Een keer per week duiken we in de tipsbox en delen we enkele van onze favoriete lezerstips. Deze week kijken we naar stembesturing voor Android (vergelijkbaar met Apple's Siri), doe-het-zelf-flitsdiffusers voor digitale fotografie en het verzenden van sms-berichten naar groepen.

Gebruik het Windows 7 Startmenu, Verkenner en Taakbeheer in Windows 8

Als je de Windows 8 Developer Preview hebt geprobeerd en ontdekt dat je het nieuwe Start-menu, Windows Verkenner en Taakbeheer niet leuk vindt, is er een manier om die items eruit te laten zien en te laten werken als Windows 7.

FeedBeater maakt RSS-feeds en e-mailwaarschuwingen voor elke website

Met FeedBeater kunt u eenvoudig RSS-feeds en e-mailwaarschuwingen maken voor websites zonder native RSS-/waarschuwingsfunctionaliteit.

LED-aangedreven Halloween-lichtshow verlicht buurt

Dit doe-het-zelf LED-display valt diep in de We vinden het geweldig; blij dat hij niet onze buurcategorie is. Bekijk de video om een ​​1144-kanaals LED-extravaganza te zien.

Android-weeskinderen: Android-fragmentatie visualiseren [Infographic]

Android-handsets hebben een vlekkerige geschiedenis van het ontvangen van legitieme en tijdige updates. In deze grafiek worden de updatetijdlijnen van populaire Android-handsets weergegeven. In het proces geeft het een fascinerende kijk op hoe Android-telefoons wees worden.

DIY Ambilight Clone zelfs beter dan de originele commerciële versie

Deze DIY Ambilight-reactieve omgevings-HDTV-verlichting-opstelling is helderder en geavanceerder dan het origineel. Bekijk de video om versteld te staan ​​van de helderheid.