Hoe u uw iTunes-verzameling van de ene computer naar de andere kunt overbrengen

Als je een iTunes-gebruiker bent, wil je waarschijnlijk al je inhoud ernaartoe overbrengen wanneer je een nieuwe machine krijgt. Hier laten we u een paar verschillende manieren zien voor alles van de ene computer naar de andere.

Als je een nieuwe computer krijgt en een heleboel multimedia en apps (gekocht of niet) erop hebt geïnstalleerd, wil je waarschijnlijk alles naar een andere machine overbrengen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop dit kan worden gedaan, en hier laten we u enkele van de gemakkelijkste zien.

We gebruiken iTunes 9.2.1 voor Windows en zetten onze hoofdcollectie over van Windows 7 Ultimate x64 naar een andere Windows 7-machine met Home Premium x86.Functie voor thuisdeling gebruiken

Met de functie Thuisdeling in iTunes 9 kunt u muziek delen en streamen tussen computers via een thuisnetwerk met maximaal 5 machines. Dit kan handig zijn als u een centrale computer met al uw iTunes-gegevens hebt en deze wilt delen met andere machines, zoals een netbook in uw netwerk. Het maakt het ook gemakkelijk om je iTunes-verzameling over te zetten naar een andere machine. Dit is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste manieren om alles over te zetten naar een nieuwe machine.

Om de functie Thuisdeling te gebruiken, moet iTunes 9 op beide computers zijn geïnstalleerd.

Hier bekijken we de eerste machine met zijn iTunes-bibliotheek. Merk op dat we enkele podcasts, muziek, afspeellijsten, apps ... enz.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto

Thuisdeling inschakelen

Een van de functies in iTunes 9 die u kunt gebruiken om uw muziek, video's en meer over te zetten naar uw thuisnetwerk, is Thuisdeling. Open iTunes en selecteer Thuisdeling aan de linkerkant van iTunes onder Gedeeld.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto

Als u het niet ziet, gaat u naar Geavanceerd en selecteert u Thuisdeling inschakelen.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 3

Vervolgens wordt u gevraagd uw iTunes Store-account in te voeren om Thuisdeling te gebruiken. Klik vervolgens op de knop Create Home Share.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 5

U moet dit instellen op alle computers waarmee u uw iTunes-media wilt delen. Bij het doorlopen van de stappen om Thuisdeling op de tweede machine in te schakelen, werd ons gevraagd om eerst de computer te autoriseren.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto

Na een paar seconden krijgt u een bericht waarin staat dat de autorisatie is gelukt en het aantal computers dat is geautoriseerd. Houd er rekening mee dat u met iTunes maximaal 5 machines kunt autoriseren.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto

Als je iTunes door de jaren heen op verschillende machines hebt geautoriseerd, krijg je mogelijk een bericht dat er al 5 computers zijn geautoriseerd.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 8

Raadpleeg ons artikel over het intrekken van de autorisatie van computers die aan uw iTunes-account zijn gekoppeld om het probleem op te lossen. Met Apple kun je eenmaal per jaar de autorisatie van alle 5 machines via je account intrekken.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto

Na het instellen van delen op de tweede machine, wordt alles van de eerste machine gedeeld met de nieuwe machine, inclusief muziek die je hebt gekocht of toegevoegd aan de bibliotheek, podcasts, video's, afspeellijsten, apps ... eigenlijk alles.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 10

Hoewel Thuisdeling een behoorlijk coole functie is voor het delen van media tussen machines in uw netwerk, moeten beide machines aan staan ​​terwijl iTunes actief is. Als u iTunes op een van de machines probeert af te sluiten, krijgt u het volgende bericht.

Als u dan stopt, heeft de andere machine geen toegang meer tot de media van de eerste machine.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 12

Inhoud permanent tussen gedeelde mappen verplaatsen

Delen tussen machines is allemaal goed en wel, maar we willen de gegevens permanent naar de nieuwe machine verplaatsen. Om dat te doen zijn er een paar verschillende manieren om dit te doen. Hier willen we bijvoorbeeld een afspeellijst naar de nieuwe computer verplaatsen. Markeer eenvoudig de afspeellijst uit de gedeelde bibliotheek op de eerste machine en sleep deze naar de bibliotheek van de nieuwe machine.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 13

Dan kun je iTunes afsluiten op de eerste computer waarmee je de bibliotheek deelt ... en nu heb je de afspeellijst op de tweede machine.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 14

Als u specifieke apps voor uw iOS-apparaat of een hele verzameling wilt overzetten, markeer dan wat u wilt en klik op de knop Importeren.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 15

U ziet de voortgang terwijl alle bestanden van de oude machine naar de nieuwe worden overgebracht. In dit voorbeeld hebben we al onze apps overgedragen.

En daar ga je ... al je apps zijn overgebracht naar de tweede machine.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 17

Alles overzetten

Als u gegevens naar een nieuwe machine verplaatst, is het fijn om de mogelijkheid te hebben om te kiezen wat u wilt verplaatsen, maar misschien wilt u alles naar de nieuwe machine verplaatsen. Klik gewoon op de eerste computers Gedeelde bibliotheek, druk op Ctrl+A om alles te markeren en klik vervolgens op de knop Importeren.

U kunt ook op de knop Instellingen klikken en controleren wat u nieuwe aankopen wilt overzetten uit de bibliotheek van de oorspronkelijke computer.

Wacht dan terwijl alles wordt overgedragen. Als u een grote verzameling heeft, kan het enkele minuten duren, dus uw kilometerstand kan variëren.

Nu op de tweede machine hebben we onze muziekcollectie, films, boeken, iTunes U, podcasts, apps ... alles!

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 21

Een iPod gebruiken om iTunes-verzameling over te zetten

Sluit uw iPod aan op de computer waar u uw verzameling vandaan wilt halen en zorg ervoor dat u synchroniseert wat u erbij wilt hebben.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 22

Sluit vervolgens de iPod aan op uw nieuwe machine. iTunes zou moeten starten en u kunt kiezen voor Wissen en synchroniseren of Aankopen overzetten. Hier willen we de inhoud van de nieuwe machine wissen en onze iPod-gegevens overzetten.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 23

U krijgt een tweede bericht met de vraag of u het zeker weet ... klik op Overzetten.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 24

Nu wordt alles van de iPod naar je nieuwe computer overgebracht. Houd er rekening mee dat hiermee alleen inhoud wordt overgedragen die is gedownload via de iTunes Store en geen geripte cd's of andere toegevoegde muziek.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 25

Gebruik een externe schijf om uw iTunes-verzameling over te zetten

Niet iedereen heeft de luxe van een thuisnetwerk, maar wil toch graag zijn iTunes-verzameling overzetten naar een nieuwe of tweede machine. Laten we eerst eens kijken naar het kopiëren en verplaatsen van uw verzameling met een externe USB-drive. Hoewel dit niet de meest perfecte methode is, worden al je gekochte items gekopieerd, maar het kan zijn dat je handmatig een deel van de inhoud moet toevoegen die niet in je iTunes-map staat.

Een ander ding dat u misschien wilt doen voordat u uw verzameling overzet, is het verwijderen van oude inhoud die u niet meer gebruikt en controleren op duplicaten. Hierdoor wordt uw verzameling kleiner en wordt het kopieerproces naar de externe schijf eenvoudiger. Als je op zoek bent naar manieren om iTunes dubbele bestanden te laten verwijderen en sneller te laten werken, bekijk dan ons artikel over iTunes voor Windows sneller laten werken.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 26

Sluit uw USB-station aan op de computer met de verzameling die u wilt kopiëren en verplaatsen, en maak daarin een nieuwe map aan, zoals iTunes Backup. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is op de externe schijf, vooral als je een grote verzameling hebt.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 27

Navigeer vervolgens naar uw iTunes-map ... in Windows 7 bevindt het zich standaard in uw map Mijn muziek of C:UserscomputernaamMusiciTunes. Waar computernaam de naam van uw machine is. Kopieer vervolgens de hele iTunes-map naar de externe schijf en wacht tot alles is gekopieerd. De hoeveelheid tijd die nodig is, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u verplaatst.

Koppel het USB-station los en sluit het aan op de tweede computer. Zorg ervoor dat iTunes is gesloten en kopieer vervolgens de iTunes-map van de externe schijf naar uw map Mijn muziek op de nieuwe machine.

Aangezien iTunes al op de tweede machine is geïnstalleerd, klikt u op Ja om de map te vervangen.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 30

Wacht vervolgens tot de map is gekopieerd.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 31

U kunt ook een paar dubbele bestandsberichten krijgen, vink Doe dit of de volgende conflicten aan en selecteer Kopiëren en vervangen.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 32

Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u klikt om iTunes te openen... Zorg ervoor dat u de Shift-toets ingedrukt houdt totdat u het volgende dialoogvenster ziet.

Hiermee kunt u kiezen waar u uw bibliotheek wilt laden.

Navigeer nu naar het bestand iTunes Library.itl vanuit de iTunes-map die u zojuist hebt gekopieerd.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 35

Alles in je iTunes-map wordt precies overgedragen zoals het was op de andere machine, inclusief je afspeellijsten, video's, apps ... enz. Hoewel, wanneer u sommige bestanden gaat afspelen, u mogelijk een bericht krijgt met de mededeling dat ze ontbreken ... meer daarover hieronder.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 36

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 37

Verzameling op externe schijf bewaren

Misschien wilt u uw verzameling op een grotere externe schijf bewaren en de schijf van de lokale machine niet rommelig maken. Dan hoef je niets naar je lokale map Mijn muziek te kopiëren. Dus in plaats van naar uw lokale muziekmap te gaan, navigeert u naar de externe harde schijf waar het iTunes Library.itl-bestand zich bevindt.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 38

Als u naar Bewerken Voorkeuren Geavanceerd ... gaat, ziet u dat de bibliotheeklocatie naar uw externe schijf wijst.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 39

Nu heb je al je inhoud, inclusief apps, muziek, afspeellijsten ... enz. in iTunes op de tweede machine die allemaal vanaf de externe schijf draait.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 40

Ontbrekende muziek

Nadat je je iTunes-verzameling hebt overgezet, kan het zijn dat sommige muziek niet kan worden gevonden. Dit gebeurt als je bestanden hebt toegevoegd van andere locaties op je harde schijf dan de iTunes Media-map. Zoals in dit voorbeeld kan het de muziek van de band Cynic niet vinden.

Terug op onze oorspronkelijke machine ziet u dat de nummers zich in Mijn muziek bevinden, maar niet in de map iTunes Media. Dus in dit geval is het het beste om de hele map Mijn muziek en alle gewenste inhoud naar de externe schijf te kopiëren en deze vervolgens handmatig toe te voegen.

Dus gingen we door en bladerden naar de locatie van het nummer.

Vervolgens bood iTunes aan om andere ontbrekende nummers uit die map te zoeken. Dus het maakt het in ieder geval gemakkelijker om de ontbrekende nummers te vinden dan ze handmatig toe te voegen.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 44

iTunes-bibliotheek verplaatsen

Als je geen netwerk hebt om de Home Sharing-functie te gebruiken of de handmatige methode te vervelend vindt, is iTunes Library Mover (link hieronder) een leuke freeware-oplossing. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en vereist geen installatie. Nogmaals, voor deze methode gebruiken we een externe harde schijf.

Voordat u begint, sluit u de externe schijf aan op de computer waarnaar u de inhoud wilt overbrengen en maakt u er een specifieke stationsletter voor. Dit is nodig bij het instellen van Library Mover. Raadpleeg ons artikel over het hernoemen van stationsletters om uw ontbrekende USB-station in Windows 7 te vinden voor meer informatie over het wijzigen van stationsletters.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 45

Op de computer waarvan u de iTunes-inhoud overzet, sluit u uw externe harde schijf aan en exporteert u de iTunes-bibliotheek. Ga naar Bestand Bibliotheek Bibliotheek exporteren.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 46

Navigeer vervolgens naar een locatie op uw externe schijf om een ​​back-up te maken van de standaardbibliotheek.xml.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 47

Download en pak het zip-bestand vervolgens uit naar een handige locatie op uw computer en start iTunesLibraryMover.exe.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 48

Wanneer Library Mover wordt geopend, klikt u op het mappictogram om naar het library.xml-bestand te bladeren dat u zojuist naar de externe schijf hebt geëxporteerd. Blader vervolgens voor de doelmap opnieuw naar dezelfde map op de externe map waar u het bestand library.xml hebt geplaatst. Wijzig vervolgens voor de nieuwe bronmap de stationsletter in de letter die u op de andere machine hebt ingesteld ... in het geval dat we deze hebben gewijzigd in V. Zorg er dan voor dat u Kopieer bestanden aanvinkt en op Go klikt.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 49

Wacht dan terwijl alles is gekopieerd...

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar een andere foto 50

Als het klaar is, kun je het afsluiten. U krijgt geen bericht Voltooid of Gereed, maar om te controleren wat het deed, opent u de map op de harde schijf en ziet u een kopie van uw deuntjes.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 51

En ook een nieuw library.xml-bestand.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 52

Nu dat is voltooid, sluit u de externe schijf aan op uw nieuwe computer. Open iTunes en ga naar Bestand Bibliotheek Afspeellijst importeren.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 53

Blader naar het nieuwe Library.xml-bestand dat op de externe schijf is gemaakt.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 54

Wacht dan terwijl alles wordt geïmporteerd...

Dit heeft onze gekochte muziek, afspeellijsten, podcasts en videobestanden goed overgezet. Het heeft echter geen apps of iBooks overgedragen. Het proces klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het echt niet wanneer je het gebruikt. Als je problemen hebt met het uitzoeken van het hulpprogramma, heeft de auteur een stapsgewijze zelfstudie op hun site.

hoe-je-itunes-verzameling-overzetten van de ene computer naar de andere foto 56

Hoewel er veel andere manieren zijn om uw iTunes-inhoud van de ene machine naar de andere over te zetten, hebben we geprobeerd de gemakkelijkste voor u te vinden. Als u zich op een thuisnetwerk bevindt, is het gebruik van de functie Thuisdeling heel eenvoudig. Zodra u het handmatig begint te doen, zijn er meer stappen bij betrokken. Het kan ook zijn dat je wat extra werk moet doen om ervoor te zorgen dat nummers worden gevonden en wat aanpassingen aan je lijsten te doen.

Hoe zit het met je jongens? Heb je nog andere methoden om je iTunes-verzameling van de ene computer naar de andere over te zetten? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

iTunes Library Mover downloaden

Meer verhalen

Vrijdagpret: Souptoys Toybox

Vrijdag is weer voorbij en nu is het tijd voor jou om een ​​pauze te nemen en plezier te hebben. Deze week hebben we een set speelgoed en speelsets voor je desktop, verpakt in een mooi, eenvoudig te installeren pakket.

Een back-up maken van uw Windows Home Server-systeemstatus

Soms kan het systeem onstabiel worden wanneer u aanpassingen maakt aan WHS of bepaalde invoegtoepassingen installeert. Hier bekijken we hoe u een back-up kunt maken van de WHS-systeemstatus en/of het register, zodat u deze kunt herstellen als er iets misgaat.

Documenten met tabbladen toevoegen aan Microsoft Word

Wilt u net als uw webbrowser kunnen schakelen tussen uw Word-documenten met tabbladen? Hier leest u hoe u van Word een documentinterface met tabbladen kunt maken, zodat u eenvoudig meerdere bestanden tegelijk kunt bewerken.

Ontvang gratis studentensoftware van Microsoft bij DreamSpark

Als je op de universiteit zit, is de kans groot dat je overweldigd wordt door stijgende collegegeld- en studiekosten. Hier leest u hoe u een kleine pauze kunt nemen met absoluut gratis ontwikkelings- en ontwerpsoftware van Microsoft via DreamSpark.

Transformeer alleen-installatie-applicaties in draagbare applicaties

Hoewel er een groot aantal nuttige toepassingen en hulpprogramma's beschikbaar zijn via draagbare distributies, blijven veel hulpprogramma's nog steeds in hun installatieformaat. Deze beperking mag u er echter niet van weerhouden om het betreffende programma als draagbare toepassing te gebruiken. Met een paar trucjes hebben we

Voicemail effectief gebruiken op het werk

Voicemail gebruiken om met collega's te communiceren is een noodzakelijk kwaad, maar voor veel mensen is het luisteren naar voicemail en het terugsturen van berichten tijdrovend en verbreekt het hun concentratie. De samenleving neigt steeds meer naar online communicatie, dus als je geen effectieve berichten achterlaat, zullen ze dat misschien nooit worden

10 geweldige skins die VLC Media Player er geweldig laten uitzien

VLC-mediaspeler is geweldig voor het afspelen van allerlei soorten mediabestanden op uw systeem, maar u geeft misschien niet om de native look. We hebben een geweldige verzameling skins om je op weg te helpen bij het verwijderen van de blah-factor en om VLC een stuk leuker te maken om naar te kijken.

Windows Media Player opnieuw installeren in Windows 7, 8 of 10 om problemen op te lossen

Als u problemen ondervindt met het afspelen van media op uw pc met Windows 7, Windows 8 of Windows 10 met behulp van Windows Media Player, of zelfs met andere toepassingen zoals Media Monkey, moet u Windows Media Player mogelijk opnieuw installeren. Maar hoe?

Een Google Talk instellen voor uw domeinaccount in Pidgin

Als je ooit hebt geprobeerd je Google Talk-account in te stellen voor je eigen domein in de Pidgin multi-protocol instant messenger-client, is het je misschien opgevallen dat de instellingen niet erg duidelijk zijn. Hier is hoe het te doen.

GameBoy-emulatie in Javascript is al gedeeltelijk voltooid

Het lijkt erop dat het hebben van een GameBoy-emulator in je browser op een gegeven moment echt gaat gebeuren - een zeer eenvoudige, onvoltooide versie is al beschikbaar in de vorm van de broncode. Het is een zeer technische lezing, maar de belangrijke p ...