Windows-sneltoetsen opnieuw toewijzen in Boot Camp op een Mac

hoe-om-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac opnieuw toe te wijzen foto 1

De toetsenbordindeling van een Mac is gewoon niet helemaal geschikt voor Windows. Of u nu in de eerste plaats een Windows-gebruiker bent of in de eerste plaats een OS X-gebruiker, de lay-out voelt niet helemaal goed wanneer u Windows in Boot Camp uitvoert, maar u kunt dat oplossen.

Er zijn verschillende mogelijke manieren waarop u deze sneltoetsen opnieuw wilt rangschikken, afhankelijk van wat u gewend bent. Het enige dat u nodig heeft, zijn een paar klikken met SharpKeys en u zult zich meer thuis voelen in Boot Camphoe-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac-foto 2 opnieuw toe te wijzen

Het probleem

Mac-toetsenbordindelingen verschillen subtiel van pc-toetsenbordindelingen. Op een typisch pc-toetsenbord bevat de linkerbenedenhoek van het toetsenbord toetsen in deze volgorde: Ctrl, Windows, Alt. Op een Mac-toetsenbord ziet u de volgende indeling: Control, Option, Command. In Boot Camp werken deze toetsen als Control, Alt, Windows.

Met andere woorden, de Alt- en Windows-toets worden verwisseld van waar u ze zou verwachten. Erger nog, Mac-gebruikers zullen de Control-toets moeten gebruiken voor verschillende sneltoetsen die de Command-toets op Mac OS X vereisen.

Er moet een manier zijn om dit op te lossen - en die is er. We zullen SharpKeys gebruiken om deze sleutels in Windows opnieuw toe te wijzen. SharpKeys is een gebruiksvriendelijk, open-source grafisch programma dat de juiste Windows-registervermeldingen maakt om sleutels opnieuw toe te wijzen. Je zou dit allemaal in de register-editor kunnen doen als je wilt - het kost gewoon meer werk. Dit hulpprogramma werkt op Windows 7, 8, 8.1 en zelfs oudere versies van Windows.

hoe-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac-foto 3 opnieuw toe te wijzen

Oplossing 1: als u gewend bent aan Mac-snelkoppelingen

Als je gewend bent aan Mac-sneltoetsen, wil je misschien de Command-toets als de Control-toets laten functioneren. U kunt dan Mac-sneltoetsen zoals Command + C, X of V gebruiken voor kopiëren, knippen en plakken in Windows. Als u op Command + L drukt, wordt de locatiebalk in uw webbrowser op Windows gericht, net als op OS X - zonder opnieuw toewijzen, is die Command + L-snelkoppeling gelijk aan Windows Key + L, waardoor uw Windows-systeem wordt vergrendeld.

Om dit te doen, installeer SharpKeys en start het. Klik op de knop Toevoegen en klik op Sleutel typen onder de kolom Van sleutel aan de linkerkant. Druk op de linker Command-toets. Klik vervolgens op de knop Type sleutel onder de kolom Naar sleutel aan de rechterkant. Druk op de Control-toets.

hoe-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac-foto 4 opnieuw toe te wijzen

Klik op OK en klik op Naar register schrijven. Log uit en log in of start opnieuw op om uw wijzigingen te activeren. Je linker Command-toets functioneert als een tweede Control-toets, wat betekent dat veel Mac Command-sneltoetsen gewoon werken zoals je zou verwachten. Als u op de Windows-toets moet drukken, drukt u in plaats daarvan op de Command-toets aan de rechterkant van uw toetsenbord.

Oplossing 2: als u gewend bent aan Windows-snelkoppelingen

Als u gewend bent aan Windows-sneltoetsen, wilt u waarschijnlijk de Option/Alt-toets verwisselen met de Command/Windows-toets. Dit verandert de volgorde van Control, Alt, Windows naar Control, Windows, Alt - dezelfde volgorde die je op een standaard Windows-toetsenbord aantreft. Het spiergeheugen dat je hebt opgebouwd voor sneltoetsen zal je niet in de steek laten.

Om dit te doen, installeer SharpKeys en start het. Klik op de knop Toevoegen. Scroll naar beneden in de linkerkolom en selecteer Speciaal: Links Alt. Klik vervolgens op de knop Type sleutel onder To-toets aan de rechterkant. Druk op de Command-toets aan de rechterkant van uw toetsenbord en klik vervolgens op OK.

hoe-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac-foto 5 opnieuw toe te wijzen

Klik vervolgens nogmaals op de knop Toevoegen. Klik op Sleutel typen onder de kolom Van sleutel aan de linkerkant. Druk op de linker Command-toets. Scroll naar beneden in de kolom To key aan de rechterkant en selecteer Special: Right Alt. Klik op OK en klik op Naar register schrijven. hoe-windows-toetsenbord-snelkoppelingen-in-boot-camp-op-a-mac-foto 7 opnieuw toe te wijzen

Log uit en weer in, of start je Mac opnieuw op. De Alt/Option-toets werkt als een Windows-toets en de Command-toets als de Alt-toets. Dit betekent dat de lay-out aan de linkerkant van uw toetsenbord Control, Windows, Alt zal zijn - net als in Windows.

Oplossing 3: zorg dat de sneltoetsen van Mac OS X overeenkomen met Windows

U kunt in plaats daarvan uw sneltoetsen in Mac OS X aanpassen, zodat ze meer werken zoals in Windows. U kunt bijvoorbeeld de Control- en Command-toetsen in Mac OS X verwisselen - dan zou u op Control+C, X of V drukken om te kopiëren, knippen en plakken in Mac OS X, net zoals u zou doen in Windows.

Om dit te doen, start u op in Mac OS X, klikt u op het Apple-menu in de menubalk en selecteert u Systeemvoorkeuren. Klik op het toetsenbordpictogram, klik op de knop Modificatietoetsen en verwissel de functies van de Control- en Command-toets. U kunt de Caps Lock-toets hier ook eenvoudig uitschakelen.


Als u besluit dat u de door u gekozen toetsenbordaanpassing niet leuk vindt, kunt u SharpKeys opnieuw openen, de gemaakte regels verwijderen en op Schrijven naar register klikken. Alles zal weer normaal zijn nadat u uitlogt en weer inlogt of opnieuw opstart.

Image Credit: Faruk Ates op Flickr, abdallahh op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: Blikjes Diet Soda Float en Regular Soda Sink vanwege verschillen in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Skype is verschrikkelijk voor tekstchat. Gebruik in plaats daarvan Telegram

Skype is meer dan alleen spraak- en videochat: het bevat ook tekstchat. Helaas is het ongelooflijk onbetrouwbaar en wordt het alleen maar erger. Geen van mijn vrienden gebruikt het meer - iedereen is overgeschakeld naar Telegram, dat altijd goed werkt. Microsoft heeft zijn tijd verspild door de Skype-client te herschrijven

Uw Windows-, Mac-, Linux-, Android- of iOS-scherm opnemen

Screenshots zijn geweldig, maar soms moet je een video-opname maken om je punt echt over te brengen. U kunt het bureaublad van uw computer, het scherm van uw smartphone of het scherm van uw tablet opnemen.

Hoe de Linux Bash Shell op Windows 10 te installeren en te gebruiken

De jubileumupdate van Windows 10 biedt een grote nieuwe functie voor ontwikkelaars: een volledige, op Ubuntu gebaseerde Bash-shell die Linux-software rechtstreeks op Windows kan uitvoeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe Windows-subsysteem voor Linux dat Microsoft toevoegt aan Windows 10.

Hoe vaak bezochte sites en topsites in Safari te verbergen

De Safari-webbrowser toont graag de websites die u vaak bezoekt wanneer u deze opent. Op een iPhone of iPad toont het veelbezochte sites. Op een Mac worden je topsites weergegeven. U kunt dit uitschakelen om te voorkomen dat uw browser reclame maakt voor de websites die u vaak bezoekt.

8 Chromebook-trucs die u moet kennen

Chromebooks zijn niet zoals traditionele laptops. Hoewel ze veel eenvoudiger zijn, hebben ze nog steeds verschillende handige functies die u misschien niet kent. Met deze trucs kunt u profiteren van het ware potentieel van uw Chromebook.

Wat is Wi-Fi Sense en waarom wil het je Facebook-account?

Wi-Fi Sense is een functie ingebouwd in Windows 10. Mogelijk ziet u een pop-up waarin staat dat Wi-Fi Sense toestemming nodig heeft om uw Facebook-account te gebruiken. Het werkt ook met Outlook.com en Skype-contacten.

Snel schakelen op uw Android-telefoon gebruiken

Een van de grote nieuwe functies in iOS 7 van Apple is Control Center, waarmee je snel toegang hebt tot de algemene instellingen en deze overal kunt wijzigen. Android-telefoons hebben echter al heel lang snelle schakelaars.

Hoe u uw antivirus-, firewall-, browser- en softwarebeveiliging kunt testen

Je hebt dus een antivirusprogramma dat je systeem bewaakt, je firewall is ingeschakeld, je browserplug-ins zijn allemaal up-to-date en je mist geen enkele beveiligingspatch. Maar hoe weet u zeker dat uw verdediging echt zo goed werkt als u denkt?

10 manieren om de opdrachtprompt te openen in Windows 10

De opdrachtprompt is er altijd geweest, en hoewel het misschien niet zo handig is in Windows als je zou hopen, is het nog steeds een geweldige bron om tot je beschikking te hebben. Vandaag laten we u alle verschillende manieren zien om de opdrachtprompt te openen. We wedden dat je ze niet allemaal kent.