Het aantal recente items in OS X wijzigen

hoe-het-aantal-recente-items-in-os-x-foto-veranderen

Met OS X 10.11 El Capitan heeft Apple een aanzienlijk aantal nieuwe functies toegevoegd, maar onder alle drukte en heisa zijn er kleinere items die het bedrijf onaangekondigd binnengaf. Een daarvan is de mogelijkheid om het aantal recente items te wijzigen.

Laten we u laten zien wat we bedoelen. In veel gevallen verzamelt OS X recente items zoals documenten, apps en servers waarmee u verbinding hebt gemaakt. Hier in het menu Ga zien we bijvoorbeeld een lijst met recent bezochte mappen, 10 items om precies te zijn, wat de standaard is.hoe-het-aantal-recente-items-in-os-x-foto-veranderen 2

U kunt het menu van recent bezochte mappen wissen, maar tenzij u de configuratie in de instellingen wijzigt, zal het altijd een back-up maken met ten minste 10 items.

Tot nu toe was het niet mogelijk om het aantal items in deze lijsten te wijzigen, maar El Capitan voegt een nieuwe optie toe aan de algemene instellingen.

Om het aantal recent bezochte items zoals documenten, apps en servers te wijzigen, opent u eerst de Systeemvoorkeuren en tikt u vervolgens op de categorie Algemeen. Scan naar recente items en, zoals we al zeiden, je zult zien dat het standaard 10 items toont.

hoe-het-aantal-recente-items-in-os-x-foto-veranderen 3

Klik op dit item en merk op dat u kunt wijzigen hoeveel recente items in lijsten worden weergegeven. Je kunt ze uitschakelen of een ander nummer kiezen van 5 tot 10, 15, 20, 30 of 50. Als je Geen kiest, zullen er natuurlijk geen items meer in je lijsten staan, maar je moet nog steeds items wissen, zoals in de eerdere schermafbeelding.

hoe-het-aantal-recente-items-in-os-x-foto-veranderen 4

Dat gezegd hebbende, als je een privacybewust persoon bent en je wilt niet dat documenten, apps en servers in je lijst met recente items verschijnen, dan kun je dat hier laten gebeuren. Als u daarentegen wilt dat uw recente items opzwellen, dan kunt u dat aantal aanzienlijk verhogen over een luttele tien.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-het-aantal-recente-items-in-os-x-foto-veranderen 5Hoe de menubalk automatisch te verbergen of te tonen in OS X El Capitan Direct naar locaties en mappen gaan in OS X

Dit is natuurlijk niet de enige kleine, relatief onbekende verbetering die zijn weg vindt naar El Capitan. We hebben u bijvoorbeeld onlangs laten zien hoe u uw menubalk kunt verbergen, wat voor oude Mac-gebruikers een merkbare verandering is.

Als je vragen hebt die je wilt stellen of opmerkingen die je wilt bijdragen, raden we je aan om je feedback achter te laten op ons discussieforum.

Meer verhalen

Pakketten installeren met Homebrew voor OS X

Homebrew is de meest populaire pakketbeheerder voor Mac OS X. Homebrew Cask breidt Homebrew uit met ondersteuning voor het snel installeren van Mac-applicaties zoals Google Chrome, VLC en meer. Geen applicaties meer slepen en neerzetten!

Hoe jij en je buren elkaars wifi erger maken (en wat je eraan kunt doen)

Wi-Fi-netwerken interfereren met elkaar. Oudere Wi-Fi-standaarden zijn hier nog erger over, dus uw oude Wi-Fi-hardware is niet alleen schadelijk voor uw netwerk, maar ook voor uw buren.

SMS-berichten verzenden vanaf elke pc of Mac

Waarom tekstberichten typen op uw smartphone als u achter een laptop of desktop-pc zit met een volledig toetsenbord? Met deze trucs kunt u rechtstreeks vanaf uw pc sms-berichten verzenden.

Mythen: versnelt het verwijderen van de cache uw pc eigenlijk?

Het verwijderen van de cache is zeker iets dat u wilt doen als u zich zorgen maakt over uw privacy. Houd er rekening mee dat het verwijderen van de cache alleen die bestanden zal verwijderen - tenzij u de vrije ruimte overschrijft, verwijdert u niet echt iets permanent. Het enige wat je hoeft te doen is een paar rennen

HTG beoordeelt de HooToo TripMate: een reisbatterij en wifi-wonder

Als je een nerd bent die veel onderweg is, kun je gemakkelijk overladen worden met gadgets. Vandaag bekijken we een handig klein gadget dat de last verlicht: een combinatieapparaat dat elk een externe batterij, wifi-router en micro-NAS is. Lees verder, want we zien of het echt drie vliegen in één klap kan doden

Hoe de scherptediepte te manipuleren om betere foto's te maken

Als je merkt dat je niet onder de indruk bent van de foto's die je hebt gemaakt, is de kans groot dat onderbenutting van manipulatie van de scherptediepte de oorzaak is. Lees verder terwijl we uitleggen wat scherptediepte is en hoe u het kunt gebruiken om interessantere en dynamischere foto's te maken.

Geek Trivia: De stem van Bert, Grover en Cookie Monster van Sesamstraat ook geuit?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Facebook is de grootste reden waarom je batterij leeg is

Ik heb mensen altijd verteld dat je de levensduur van je batterij drastisch kunt verlengen door de achtergrondverversing van Facebook uit te schakelen - maar het blijkt dat Facebook hier een stiekeme manier omheen heeft gevonden, en het doet dingen op de achtergrond, zelfs als je achtergrondverversing hebt uitgeschakeld.

Geek Trivia: Welke van deze metalen ontleent zijn naam aan de Duitse mythologie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Pandora gebruiken als wekker of slaaptimer

Uit bed komen kan een constante dagelijkse strijd zijn, maar een goede wekker kan soms veel helpen. Je realiseert je het misschien niet, maar je kunt Pandora instellen als je alarm, wat we je vandaag laten zien.