Hoe wifi-wachtwoorden te hacken

De kans is groot dat je thuis een wifi-netwerk hebt of in de buurt van een (of meer) woont die verleidelijk in een lijst verschijnt wanneer je de laptop opstart. Het probleem is dat als er een slotje naast de naam staat, dit aangeeft dat de beveiliging voor het wifi-netwerk is ingeschakeld. Zonder het wachtwoord of de wachtwoordzin krijg je geen toegang tot dat netwerk, of dat lieve, lieve internet dat daarbij hoort.

Misschien ben je het wachtwoord op je eigen netwerk vergeten, of heb je geen buren die de wifi-goedheid willen delen. Je zou gewoon naar een café kunnen gaan en een latte kopen en daar de 'gratis' wifi gebruiken. Download een app voor je telefoon, zoals WiFi-Map, en je hebt een lijst met meer dan 2 miljoen hotspots met gratis wifi voor het oprapen (inclusief enkele wachtwoorden voor vergrendelde wifi-verbindingen, als ze worden gedeeld door een van de de 7 miljoen gebruikers van de app).Maar er zijn andere manieren om weer op de radio te komen, hoewel sommige zo'n extreem geduld en wachten vergen, dat café-idee er best goed uit gaat zien.

Reset de router

Probeer voordat u dit doet eerst in te loggen op de router. Van daaruit kunt u eenvoudig uw draadloze wachtwoord opnieuw instellen als u het bent vergeten.

Het probleem is dat u ook het wachtwoord voor de router niet weet. (Ze zijn niet hetzelfde, tenzij je het zo instelt). Het resetten van de router is ongeveer net zo brute kracht als een methode, en het werkt alleen als je fysieke toegang tot de router hebt.

Bijna elke bestaande router heeft een verzonken resetknop. Duw er met een pen of uitgevouwen paperclip op, houd deze ongeveer 10 seconden vast en de router verandert naar de fabrieksinstellingen.

Als je een router hebt die afkomstig is van je internetprovider, controleer dan de stickers voordat je een reset uitvoert. Mogelijk hebben ze de router en wifi-wachtwoorden (soms de sleutel genoemd) rechtstreeks op de hardware afgedrukt.

Nadat het opnieuw is ingesteld, hebt u een ander wachtwoord (plus een gebruikersnaam) nodig om toegang te krijgen tot de router zelf. Over het algemeen kunt u dit doen in een webbrowser van elke pc die via Ethernet op de router is aangesloten - u hebt dat nodig omdat de reset waarschijnlijk elke potentiële Wi-Fi-verbinding die u had, heeft verbroken.

De te typen URL is ofwel 192.168.1.1 of 192.168.0.1, of een andere variant. Wat doet u als u om een ​​gebruikersnaam/wachtwoord wordt gevraagd? Controleer uw handleiding. Die je waarschijnlijk hebt verloren of weggegooid. Ga dus in plaats daarvan naar RouterPasswords.com. De site bestaat om één reden: om mensen de standaard gebruikersnaam/wachtwoord te vertellen op zowat elke router die ooit is gemaakt.

Je hebt het modelnummer van de router nodig, maar dat is gemakkelijk genoeg te vinden op de achter- of onderkant. Je zult snel een patroon zien bij routermakers van het hebben van de gebruikersnaam admin en een wachtwoord van wachtwoord. Aangezien de meeste mensen lui zijn en een toegewezen wachtwoord niet wijzigen, kunt u het proberen voordat u op de resetknop drukt. (Maar kom op, je bent beter dan dat - verander het wachtwoord zodra je in de routermenu's in je webbrowser bent.)

Zodra u toegang hebt tot de routerinterface, gaat u naar de Wi-Fi-instellingen, schakelt u de draadloze netwerken in en wijst u sterke maar gemakkelijk te onthouden wachtwoorden toe. Je wilt immers niet delen met buren zonder jouw toestemming.

Kraak de code

Je bent hier niet gekomen omdat de kop zei 'de router resetten'. U wilt weten hoe u het wachtwoord op een wifi-netwerk kunt kraken.

Zoeken op 'wifi-wachtwoordhack' of andere variaties, levert u veel links op - meestal voor software op sites waar de adware en bots en oplichting als slangenolie stromen. Download ze op eigen risico, vooral voor Windows-pc's. Het is beter om een ​​​​pc te hebben die je je kunt veroorloven om een ​​​​beetje op te raken als je die route volgt. Ik heb meerdere pogingen gehad met tools waarvan ik vond dat ze gewoon door mijn antivirusprogramma werden verwijderd voordat ik zelfs maar kon proberen het EXE-installatiebestand uit te voeren.

Of maak een systeem speciaal voor dit soort dingen, misschien dual-boot in een afzonderlijk besturingssysteem dat kan doen wat 'penetratietesten' wordt genoemd - een vorm van offensieve naderingsbeveiliging, waarbij je een netwerk onderzoekt op alle mogelijke paden van inbreuk. Kali Linux is een Linux-distributie die speciaal voor dat doel is gebouwd. Je kunt Kali Linux vanaf een cd of USB-sleutel gebruiken zonder het zelfs maar op de harde schijf te installeren. Een andere optie is BackTrack Linux - ze zijn eigenlijk allebei van dezelfde ontwikkelaars, maar Kali is de 'gepolijste' versie. Beide zijn gratis en worden geleverd met alle tools die je nodig hebt om een ​​netwerk te kraken.

Als u niet een heel besturingssysteem wilt installeren, kunt u de twee beproefde tools van Wi-Fi-hackers proberen.

Aircrack bestaat al jaren en gaat terug tot de tijd dat wifi-beveiliging alleen gebaseerd was op WEP (Wired Equivalent Privacy). WEP was destijds zelfs zwak en werd in 2004 verdrongen door WPA (Wi-Fi Protected Access). De nieuwste Aircrack-ng 1.2 - gelabeld als een 'set tools voor het controleren van draadloze netwerken', dus het zou deel moeten uitmaken van de toolkit van elke netwerkbeheerder - zal de WEP- en WPA-PSK-sleutels kraken.

Aircrack-ng wordt geleverd met volledige documentatie, maar zo eenvoudig zal het niet zijn. Om een ​​netwerk te kraken, moet je ook de juiste soort wifi-adapter in je computer hebben, een die pakketinjectie ondersteunt. Je moet vertrouwd zijn met de opdrachtregel (dingen uitvoeren met CMD) en veel geduld hebben. Je wifi-adapter en Aircrack moeten veel gegevens verzamelen om in de buurt te komen van het ontsleutelen van de wachtwoordsleutel op het netwerk waarop je je richt. Het kan even duren.

Als u de voorkeur geeft aan een grafische gebruikersinterface (GUI), is er KisMAC-ng, of was er. De website werkte niet op het moment van schrijven van dit artikel. Hoewel KisMAC sommige sleutels kan kraken met de juiste adapter geïnstalleerd, staat het vooral bekend als een 'sniffer' voor het zoeken naar wifi-netwerken. Het is het soort dingen dat we tegenwoordig niet veel nodig hebben, omdat onze telefoons en tablets ons redelijk goed elk wifi-signaal in de lucht om ons heen kunnen laten zien. Ook op de Mac: Wi-Fi Crack. Om ze of Aircrack-ng op de Mac te gebruiken, moet je ze installeren met MacPorts, een hulpmiddel voor het installeren van opdrachtregelproducten op de Mac.

Het kraken van sterkere WPA/WPA2-wachtwoorden en wachtwoordzinnen is tegenwoordig de echte truc. Reaver is de enige tool die de taak lijkt aan te kunnen (en het maakt deel uit van de BackTrack Linux-distro). Je hebt dat commandoregelcomfort opnieuw nodig om ermee te werken, of je moet $ 65 uitgeven voor Reaver Pro, een hardwareapparaat dat werkt met Windows en Mac. Na twee tot tien uur brute force-aanvallen te hebben geprobeerd, zou Reaver een wachtwoord moeten kunnen onthullen... maar het werkt alleen als de router die je zoekt zowel een sterk signaal als WPS (Wi-Fi Protected Setup) heeft Opgewonden. WPS is de functie waarbij je op een knop op de router kunt drukken, een andere knop op een wifi-apparaat, en ze vinden elkaar en koppelen automatisch op magische wijze, met een volledig gecodeerde verbinding. Het is ook het 'gat' waar Reaver doorheen kruipt. Het kan de code over het algemeen binnen ongeveer 24 uur breken.

Zelfs als je WPS uitschakelt, is het soms niet helemaal uit, maar dat is je enige toevlucht als je je zorgen maakt over hacks op je eigen router. Of koop een router die geen WPS ondersteunt.

Ontspan Hoe u Wi-Fi-wachtwoorden kunt hacken verhalen

12 manieren om uw wifi-netwerk te beveiligen

Maakt u zich zorgen over de beveiliging van uw wifi-verbinding? Volg deze stappen en je bent in een draadloos Fort Knox.