Hoe werkt e-mail?

hoe-werkt-e-mail foto 1

U verzendt en ontvangt het elke dag, het is onmiddellijk en het kost niets. Het is e-mail, een van de belangrijkste tools van vandaag. Laten we eens kijken hoe het werkt, onder de motorkap en in normale taal.

Wat is e-mail precies?

Elektronische post (afgekort als e-mail, e-mail, e-mail, enz.) is een zeer oude vorm van computergebaseerde communicatie. Lang geleden – in technologische, niet in menselijke termen – waren computers gigantische machines. Mensen gebruikten inbelterminals om toegang te krijgen, en elke machine had opslagruimte voor meerdere gebruikers. Zoals het geval is met elke gemeenschap, vonden mensen nuttige en unieke manieren om met elkaar te communiceren, en er ontstond een berichtensysteem. Het voorbehoud was dat je alleen berichten kon sturen naar andere gebruikers op hetzelfde systeem, in ieder geval tot 1971. Zoals het verhaal gaat, kwam Ray Tomlinson langs die de eerste e-mail stuurde door een gebruiker op een ander systeem aan te spreken met het '@'-symbool . Natuurlijk waren zowel de onderliggende dynamiek als de verstrekkende gevolgen niet zo eenvoudig, maar het was dat idee dat ons bracht waar we nu zijn.hoe-werkt-e-mail foto 2

(Afbeelding van ajmexico)

E-mail was in die tijd het equivalent van het sms-bericht van vandaag. In de loop van de tijd veranderde en evolueerde het zoals al het andere; het heeft informatie over afzender en ontvanger, een onderwerpregel, een berichttekst en bijlagen, maar over het algemeen zijn e-mails vrij eenvoudige documenten. Het is echter niet zo eenvoudig om het van punt A naar punt B te krijgen. Net als al het andere is er een ingewikkeld proces bij betrokken dat achter de schermen werkt om het zo naadloos mogelijk te laten lijken. Veel van de ideeën die werden gebruikt bij het doorgeven van e-mail waren belangrijk bij het formuleren van documentoverdracht, wat de kern vormt van zaken als bulletinboard-systemen en het world wide web.

Van afzender tot ontvanger

Laten we beginnen met een illustratie van het proces. Het is in het begin misschien niet helemaal logisch, maar het is handig om naar terug te verwijzen.

hoe-werkt-e-mail-foto 3

Wanneer iemand, laten we zeggen een kruidenverkoper, een e-mail stuurt, moet deze een adres hebben in de vorm van gebruiker@domein.ext. Ons voorbeeld heeft freman.alpha@arrakis.com. De e-mail wordt door de client via Simple Mail Transfer Protocol naar een uitgaande mailserver gestuurd. De SMTP-server is als uw lokale postkantoor, dat uw frankering en adres controleert en uitzoekt waar uw post naartoe moet. Het begrijpt echter geen domeinen. Ze zijn een soort abstract ding, dus de SMTP-server maakt contact met een Domain Name System-server. De DNS-server is een soort telefoon- of adresboek voor internet; het vertaalt domeinen zoals arrakis.com naar een IP-adres zoals 74.238.23.45. Vervolgens zoekt het uit of dat domein MX- ​​of mailuitwisselingsservers heeft en maakt het een notitie. Dit is net als uw postkantoor dat kaarten raadpleegt van waar uw post naartoe moet gaan, hun lokale postkantoor belt en controleert of uw vriend een brievenbus of postbus heeft. box om post te ontvangen.

Nu de SMTP-server over de juiste informatie beschikt, wordt het bericht van die server naar de mailuitwisselingsserver van het doeldomein gestuurd. Deze server wordt een MTA of Mail Transfer Agent genoemd. Het bepaalt waar de post precies moet worden geplaatst, net zoals het postkantoor van uw vriend uitzoekt hoe het het beste kan worden afgeleverd. Dan gaat je vriend de e-mail ophalen, meestal met behulp van een client die werkt via POP of IMAP.

POP versus IMAP

hoe-werkt-e-mail foto 4

Deze twee acroniemen plagen panelen met e-mailinstellingen overal, dus laten we ze eens nader bekijken. POP staat voor Post Office Protocol. Het is handig omdat je, net als een postkantoor, binnen kunt komen, al je post kunt pakken en dan kunt vertrekken. U hoeft niet verbonden te blijven, en afgezien van het achterlaten van een kopie op de server, is het een vrij eenvoudige procedure. Als u geen kopie op de server achterlaat, heeft deze ook niet veel ruimte of bandbreedte nodig. U kunt POP gebruiken om e-mail uit verschillende inboxen op verschillende e-mailservers te halen en ze op één te consolideren.

Het heeft wel zijn nadelen. POP is een unidirectioneel protocol; informatie reist eenrichtingsverkeer. Nadat u de e-mail naar een client hebt gedownload, is het aan de client om de verschillende statussen te doorzoeken, enzovoort. Dat is prima als je maar vanaf één plek toegang hebt tot e-mail. Tegenwoordig is het echter gebruikelijk om e-mailtoegang te krijgen van de client van uw telefoon, de webinterface wanneer u ergens weg bent en een client wanneer u thuis bent. Het zou vervelend zijn om al die informatie op verschillende apparaten te sorteren, ervan uitgaande dat je om te beginnen zelfs een kopie van elke e-mail op de server hebt bewaard.

hoe-werkt-e-mail-foto 5

(Afbeelding van SuccessByDesigns)

IMAP is een beetje slimmer over dingen. Hoewel POP als zeer klantgericht kan worden beschouwd, is het Internet Message Access Protocol ontworpen om op een andere manier te werken: het is servergericht en bidirectioneel. Clients hebben een tweerichtingscommunicatie met hun servers. Alle berichten worden op de server bewaard, zodat meerdere klanten er toegang toe hebben. Wanneer u een e-mail op uw telefoon controleert, wordt deze gemarkeerd als gelezen en tijdens de volgende interactie met de server wordt die status teruggestuurd zodat alle andere clients ermee kunnen worden bijgewerkt. Het is alsof uw post naar een assistent op het postkantoor wordt gestuurd, die het categoriseert en voor u opslaat, het aan u geeft of u nu thuis, op het werk of daar bent, en wijzigingen aanbrengt in de opgeslagen kopieën terwijl u dat doet .

U kunt zowel op uw thuisclient als op uw mailserver een correct gemarkeerd archief bijhouden. IMAP ondersteunt ook een offline modus; wijzigingen worden gesynchroniseerd met de server de volgende keer dat u online bent. U kunt IMAP-mailservers configureren om ook e-mail op te halen uit POP-inboxen, wat heel goed werkt als u wilt consolideren. Omdat IMAP werkt met het cloudideaal, kunnen servertoegang en -opslag natuurlijk problemen opleveren. Gelukkig zijn opslagruimte en bandbreedte niet zo duur als vroeger, maar dit kan voor sommige mensen zeker een afweging zijn.

Zowel SMTP als MTA

In tegenstelling tot uw fysieke mailbox, worden uw uitgaande en inkomende e-mail afgehandeld door twee verschillende soorten servers. Er is echt geen discriminatie ten aanzien van het ontvangen van servers; elke computer kan vrij eenvoudig een MTA worden gemaakt en de zaken goed aan. Post versturen is een ander verhaal. SMTP-servers moeten statische IP-adressen hebben en de meeste ISP's blokkeren poort 25 zodat hun gebruikers zelf geen e-mail kunnen verzenden. Waarom? Vanwege de enorme hoeveelheden spam die aan onze collectieve bandbreedte knagen, moet uw MTA juist worden geconfigureerd om eruit te filteren. U kunt uw clients configureren om de SMTP-server van uw ISP te gebruiken in plaats van uw eigen server. Het punt is dat je zowel een MTA- als een SMTP-server nodig hebt om e-mail te gebruiken, aangezien elk is gespecialiseerd voor wat het doet.


E-mail is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, maar het is fijn om te begrijpen hoe het werkt. We zouden tenslotte geen internet hebben zonder.

Meer verhalen

TV-antennehelper maakt HDTV-antennekalibratie een fluitje van een cent

Als je een Android-apparaat rockt, is TV Antenna Helper een gratis tool waarmee je je HDTV-antenne kunt oriënteren voor de beste signaalsterkte.

Wat je zei: tips en trucs voor het bestrijden van malware

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete trucs voor het bestrijden van malware te delen. Nu zijn we terug om enkele van de tips en trucs die u hebt gedeeld te benadrukken.

Verander een groene laser in een microscoopprojector [Wetenschap]

U hoeft geen genoegen te nemen met loensen over een microscoop, een groene laser en een goedkope webcamlens in een projector hacken. Bekijk de onderstaande video om de projector in actie te zien.

N64oid brengt N64-emulatie naar Android-apparaten

Verlang je naar wat Ocarina of Time-avonturen, Super Mario 64-capriolen of een Star Fox 64 die op je Android-apparaat vliegt? N64oid brengt retro-emulatie van Nintendo's populaire N64-console naar Android-apparaten.

Friday Fun: E7 (Missie om de aarde te redden)

Het was weer een lange werkweek en je zou een paar minuten de tijd moeten nemen om te ontspannen en plezier te hebben. In de game van deze week reis je naar E7 in een poging de dodelijke bom te vinden en te vernietigen die op planeet Aarde is gericht. Kun jij de reis over de planeet overleven en je missie voltooien?

Hoe Bash-geschiedenis te gebruiken om uw opdrachtregelproductiviteit te verbeteren

Of je nu nieuw bent met de Linux-opdrachtregel of een doorgewinterde veteraan bent, deze trucs helpen je om je op tekst gebaseerde kronkels om te zetten in complete marathons. Bespaar tijd, versnel uw productiviteit en verbeter uw Linux-Fu, allemaal tegelijk!

Hoe Network Link-aggregatie (802.3ad) op Ubuntu in te stellen

Linkaggregatie is ontworpen om u de mogelijkheid te bieden de beschikbare netwerkbandbreedte en veerkracht te vergroten, zonder uw infrastructuur daarvoor volledig te veranderen (met de kosten die een dergelijke verplaatsing met zich mee zou brengen).

Supercharge GIMP's beeldbewerkingsmogelijkheden met G'MIC [Cross-Platform]

Onlangs hebben we u laten zien hoe u de beeldbewerkingskracht van GIMP kunt verbeteren en vandaag helpen we u GIMP nog meer op te laden. G'MIC (GREYC's Magic Image Converter) voegt een indrukwekkende reeks filters en effecten toe aan...

Deze week in Geek History: geboorte van NACA, chemische samenstelling van DNA ontdekt, telefoon geïntroduceerd

Elke week brengen we je nieuwe feiten en cijfers uit de annalen van Geekdom. Deze week kijken we naar de geboorte van de voorvader van NASA, de samenstelling van DNA en de eerste telefoon.

Toegang tot en beheer van uw Ubuntu One-account in Chrome en Iron

Heb je een Ubuntu One-account waar je toegang toe hebt via verschillende besturingssystemen? Of u nu Ubuntu gebruikt, een andere smaak van Linux, Windows of Mac, de Ubuntu One-webapp maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot uw U...