Werken op een vlucht zonder laptop

De laptopocalyps komt eraan. In een van de meest waanzinnige technische en reisgerelateerde beslissingen die ik ooit heb gezien, overweegt het Department of Homeland Security om elk elektronisch apparaat groter dan een smartphone te verbieden op een breed scala aan commerciële vluchten.

Ik zal niet ingaan op de vermeende veiligheidsredenen hiervoor, behalve om te zeggen dat we niet 'volledig veilig' in de lucht zouden zijn, zelfs als we allemaal naakt zouden vliegen; terroristen kunnen gewoon bommen plaatsen waar de zon niet schijnt. In termen van 2017 zorgt vliegen zonder laptops en tablets ervoor dat zakenreizigers zich behoorlijk naakt voelen. In feite hebben luchtvaartmaatschappijen hun entertainmentaanbod aan boord de afgelopen jaren verlaagd, ervan uitgaande dat reizigers hun eigen gadgets meenemen.De werking van een toekomstig verbod zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als het verbod op grote elektronische apparaten op vluchten vanuit het Midden-Oosten, alleen op veel grotere schaal. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten hebben een rally gemaakt door laptops en tablets te leveren aan zakelijke en eersteklas klanten. Dat helpt echter niet om passagiers in de busklasse op een vlucht van 10 uur te helpen.

Gedwongen worden om dure elektronica te controleren, zou allerlei veiligheids- en aansprakelijkheidsproblemen veroorzaken. Op dit moment wijzen de meeste luchtvaartmaatschappijen elke aansprakelijkheid af voor beschadigde elektronica in bagage. Dat betekent dat ze je niet betalen als de bagageafhandelaars je laptop breken of stelen.

Luchtvaartmaatschappijen die getroffen zijn door het huidige laptopverbod in het Midden-Oosten, zoals Qatar en Etihad, hebben dat beleid gewijzigd. Hopelijk zouden andere getroffen luchtvaartmaatschappijen dat ook doen. Maar zelfs dan betalen luchtvaartmaatschappijen u misschien niet de volledige waarde van uw beschadigde elektronica: volgens het Verdrag van Montreal zijn luchtvaartmaatschappijen slechts verantwoordelijk voor ongeveer $ 1.560 aan bagage per passagier op internationale vluchten.

Kies de beste luchtvaartmaatschappij

Zonder laptop in de lucht worden entertainmentsystemen tijdens de vlucht belangrijker dan ooit. Elk uur dat je naar dat scherm van de rugleuning kijkt, is een uur dat je je niet druk maakt over je laptop.

Accepteer dus allereerst geen enkele vlucht zonder rugleuningschermen. Voor trans-Atlantische vluchten hebben verschillende rapporten gezegd dat Air Canada, Icelandair, Lufthansa en Virgin Atlantic allemaal goede keuzes zijn. Van de grote in de VS gevestigde luchtvaartmaatschappijen krijgt Delta de onderscheiding voor het beste entertainment tijdens de vlucht van Skytrax.

Uw mobiele kantoor: telefoon, toetsenbord, touchpad

Als uw luchtvaartmaatschappij u geen laptop leent, wordt het tijd om te wennen aan het werken op uw smartphone.

Android- en iOS-telefoons ondersteunen Bluetooth-toetsenborden en de Microsoft Office-apps op deze apparaten zijn niet slecht. Voor e-mail, surfen op het web en documentbeheer kun je heel wat gedaan krijgen op je telefoon. Gebruik een cloudopslagservice zoals Dropbox of OneDrive voor uw documenten, zodat u ze kunt openen op uw thuiscomputer, uw telefoon en alle computers waartoe u aan de andere kant van uw reis toegang krijgt.

Met een toetsenbord kun je meer gedaan krijgen. Het Logitech K480 Bluetooth-toetsenbord werkt met je telefoon en heeft een groef die je telefoon in de juiste hoek op een dienbladtafeltje plaatst. Er zijn veel kleinere, vreemdere Bluetooth-toetsenborden, maar deze vinden we erg leuk.

Het kan echter een probleem zijn om geen ruimte op uw dienbladtafel te hebben voor een muis. Ik gebruik meestal een toetsenbord en de aanraakbedieningen van de telefoon. Android-gebruikers kunnen ook upgraden naar het Logitech K830-toetsenbord, dat een geïntegreerd touchpad heeft. iPhones ondersteunen helaas geen Bluetooth-muizen of touchpads.

Verbazingwekkend genoeg denk ik dat we zojuist ook een echt gebruik hebben gevonden voor Dex, het nieuwe desktopdock voor Samsung's Galaxy S8-telefoons. Breng een Dex-dock mee met je S8 en je kunt er aan de andere kant van je vlucht een desktopcomputer van maken.

Voor de kinderen: iPod Touch

Aangezien het DHS-verbod van toepassing is op alles wat groter is dan een smartphone, brengt dat de tablets die we gebruiken om kinderen te vermaken in gevaar. Zelfs de Amazon Fire Kids-editie kan dit verbod niet weerstaan.

Verwant

  • Wees niet die persoon: onaangenaam reisgedrag om te vermijden Wees niet die persoon: onaangenaam reisgedrag om te vermijden

Voer de iPod touch in. Nu verkrijgbaar voor $ 199, wordt dit de beste vriend van familie frequent flyers: een klein, draagbaar entertainmentapparaat voor kinderen dat geen telefoonservice nodig heeft en niet groter is dan een telefoon. Download films van Netflix of de iTunes Store voordat u op reis gaat.

Er is geen hoogwaardig Android-equivalent van de iPod touch. Die waren er in het verleden, maar die zijn van de markt. Als je geen Apple-product wilt, kun je het beste een goedkope ontgrendelde Android-telefoon kopen, zoals de Moto G4 Play van $ 139, en gewoon geen simkaart installeren.

Hoe zit het met het lezen van een boek?

Boeken zijn goed. Probeer een. Alleen niet op een e-reader. Die krijgen ook een verbod.

Aanbevolen verhalen

Apple verduidelijkt hoe tips zouden moeten werken in iOS-apps

Apple wil natuurlijk 30 procent van dat lieve in-app-fooigeld krijgen.

25 manieren om uw nieuwe bedrijf op de markt te brengen met weinig of geen geld

Van hightech (online video's) tot no-tech (flyers en cold-calling), laat geen middel onbeproefd in uw zoektocht naar klanten.

Hoe repareer ik het toetsenbord van mijn laptop?

Laptoptoetsenbord werkt niet? Deze correcties kunnen u helpen terug te keren naar eerder gepland typen.

Militaire drone crasht na vlucht naar Colorado

Het Amerikaanse leger verloor de communicatie met de drone, bekend als Shadow, die meer dan 600 mijl vloog voordat hij neerstortte in de Colorado Rockies.