Hoe weet u of uw Windows-pc een proxyserver gebruikt?

hoe-om-te-zeggen-of-uw-windows-pc-een-proxy-server-gebruikt foto 1

Tijdens het onderzoek voor ons artikel over wat er gebeurt als je crapware installeert vanaf een echt waardeloze downloadsite, hebben we gemerkt dat sommige crapware en spyware daadwerkelijk zullen proberen een proxyserver te installeren om je te bespioneren. Dus hoe weet u of uw pc een proxy gebruikt?

Het is echt vrij eenvoudig, hoewel er een aantal verschillende plaatsen zijn om te controleren, afhankelijk van wat je gebruikt. Als u een Windows 8.x-tablet gebruikt, kunt u dit artikel gebruiken om uw proxy-instellingen te controleren.Bijna alle toepassingen gebruiken de systeemproxy, die zich feitelijk in het paneel Internet-opties bevindt. Deze proxy werkt voor toepassingen zoals Google Chrome en Internet Explorer, evenals voor veel of de meeste andere toepassingen die internettoegang vereisen. Bepaalde apps, zoals Firefox, kunnen hun eigen proxy-instellingen anders instellen.

hoe-om-te-zeggen-of-uw-windows-pc-een-proxy-server-gebruikt foto 2

Controleer de systeemproxy voor Windows

Ervan uitgaande dat u bijna elke versie van Windows gebruikt, kunt u gewoon Internet Explorer openen en vervolgens de internetopties openen. Ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op de knop LAN-instellingen onderaan.

hoe-om-te-zeggen-of-uw-windows-pc-een-proxy-server-gebruikt foto 3

Dit dialoogvenster zou u onmiddellijk moeten vertellen of u een proxy gebruikt of niet. Als het vakje is aangevinkt, gebruikt u een proxy.

hoe-om-te-zeggen-of-uw-windows-pc-een-proxy-server-gebruikt foto 4

Als u op de knop Geavanceerd klikt, kunt u zien welke proxy u gebruikt. In dit geval is het een proces dat wordt uitgevoerd op het localhost-systeem op poort 49477. Duidelijk zeer verdacht.

hoe-om-te-zeggen-of-uw-windows-pc-een-proxy-server-gebruikt foto 5

En natuurlijk, als je wilt weten wat er op een poort luistert, kun je gewoon de opdracht netstat -ab gebruiken vanaf een opdrachtprompt. Op die manier kunt u het proces identificeren dat een proxy uitvoert.

Opmerking: Tenzij u een programmeur bent of een SOCKS-proxy gebruikt om beperkingen te omzeilen, zou u nooit localhost of 127.0.0.1 in het dialoogvenster Proxy-instellingen moeten zien. Als je zoiets ziet, is het tijd voor wat malware-scanning.

Meer verhalen

Beginner: notities gebruiken in Outlook 2013 voor eenvoudige bureaubladherinneringen

Notities zijn eenvoudig en erg handig. Het zijn in feite desktop-post-its, die u kunt verzamelen en opslaan in uw Outlook en op uw bureaublad kunt weergeven als herinneringen om dingen te doen.

Mac OS X: wijzigen welke apps automatisch starten bij inloggen

OS X maakt het omgaan met opstartitems heel eenvoudig - u gaat gewoon naar de voorkeuren en voegt dingen toe aan of verwijdert ze uit de lijst. Maar als u recentelijk bent overgestapt op Mac, weet u misschien niet hoe u dit moet doen. Maar nu zul je.

6 manieren om het startscherm van Windows 8 aan te passen

Hoewel u het startscherm in Windows 8 niet kunt verwijderen, zijn er veel manieren om het uiterlijk van het startscherm aan te passen en het uw eigen te maken.

Zoeken gebruiken vanaf de Windows-opdrachtprompt

Find is een andere geweldige opdrachtregeltool die elke Windows-gebruiker zou moeten kennen, omdat het kan worden gebruikt om de inhoud van bestanden te doorzoeken op specifieke tekstreeksen.

Geek Trivia: Een lang verloren gewaand schilderij werd ontdekt dankzij een cameo in welke film?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe verjaardag (en andere) Facebook-meldingen te stoppen

Meldingen, of het nu sms'jes, alarmen of sociale apps zijn, zijn niets nieuws; ze zijn een geaccepteerd onderdeel van onze mobiele ervaring. De meesten kunnen het er echter waarschijnlijk mee eens zijn, er is een dunne lijn tussen informatief en vervelend, wat Facebook geen probleem lijkt te hebben om volledig te negeren.

Hoe de balk met toetsenbordsuggesties op iPhone of iPad uit te schakelen

Iedereen weet hoe smartphones je tekst automatisch corrigeren op grappige en onbedoelde manieren, maar in de nieuwste versies heeft iOS een balk met voorspellende woordsuggesties toegevoegd die helpt om te raden wat je typt. Het probleem is dat het vaak verkeerd is en dat het schermruimte in beslag neemt. Dus als je het wilt uitschakelen

Geek Trivia: de koudste permanent bewoonde plek op aarde is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe weet u welke distro en versie van Linux u gebruikt?

Als u Linux als uw desktopbesturingssysteem gebruikt, weet u waarschijnlijk heel goed welke versie u gebruikt, maar wat als u verbinding moet maken met iemands server en wat werk moet doen? Het is erg handig om precies te weten waar je mee te maken hebt, en gelukkig is het ook nog eens vrij eenvoudig.

Een scanner gebruiken op uw Mac OS X-computer

Het scannen van een document in Mac OS X is uiterst eenvoudig, maar voor degenen die misschien niet bekend zijn met of afkomstig zijn van Windows, is het handig om een ​​korte rondleiding te krijgen door hoe het werkt.