Hoe te voorkomen dat Windows 10 automatisch updates downloadt

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 1

Windows 10-pc's controleren automatisch op updates en installeren alle updates die ze vinden. U kunt hier enige controle over krijgen en Windows 10 updates volgens uw schema laten installeren, maar deze opties zijn verborgen. Windows Update wil echt automatisch updaten op Windows 10.

Professional-, Enterprise- en Education-edities van Windows 10 hebben hiervoor toegang tot groepsbeleid en registerinstellingen, maar zelfs Home-edities van Windows 10 bieden u een manier om te voorkomen dat updates automatisch worden gedownload.Automatisch downloaden van updates op een specifieke verbinding voorkomen

Wanneer u een verbinding instelt als gemeten, downloadt Windows 10 er niet automatisch updates op. Windows 10 stelt automatisch bepaalde soorten verbindingen in - bijvoorbeeld mobiele gegevensverbindingen - als gemeten. U kunt echter elke verbinding instellen als een gemeten verbinding.

Dus als u niet wilt dat Windows 10 automatisch updates downloadt op uw thuisnetwerkverbinding, stelt u het gewoon in als een gemeten verbinding. Windows 10 downloadt automatisch updates wanneer u uw apparaat verbindt met een niet-gemeten netwerk, of wanneer u het netwerk waarmee het is verbonden opnieuw instelt als niet-gemeten. En ja, Windows onthoudt deze instelling voor elk afzonderlijk netwerk, zodat u de verbinding met dat netwerk kunt verbreken en opnieuw kunt verbinden wat u maar wilt.

Heb je een internetverbinding met beperkte data? Markeer het gewoon als gemeten en Windows 10 zal er niet automatisch updates op downloaden. Als uw verbinding op een bepaald tijdstip onbeperkte downloads biedt, bijvoorbeeld midden in de nacht, kunt u de verbinding op deze tijden af ​​en toe markeren als niet-gemeten om updates te downloaden en deze als gemeten markeren nadat de updates zijn gedownload.

Om deze optie te wijzigen, opent u de app Instellingen, gaat u naar Netwerk en internet > Wi-FI en klikt u op Bekende netwerken beheren. Kies je wifi-netwerk en klik op Eigenschappen. Schakel vanaf daar de optie Instellen als gemeten verbinding in. Deze optie is alleen van invloed op het wifi-netwerk dat u momenteel aan het bewerken bent, maar Windows onthoudt deze instelling voor elk afzonderlijk wifi-netwerk waarop u deze wijzigt. (Als je de jubileumupdate nog niet hebt ontvangen, staat deze optie in Instellingen > Netwerk en internet > Geavanceerde opties.)

Deze optie is niet beschikbaar voor Ethernet-netwerken, maar u kunt uw Ethernet-verbinding instellen als gemeten met behulp van een registerhack.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 2

Nadat u deze optie hebt ingeschakeld, geeft Windows Update aan dat er updates beschikbaar zijn. We downloaden de updates zodra je verbinding maakt met wifi, of je kunt de updates downloaden via je dataverbinding (er kunnen kosten in rekening worden gebracht). Door een verbinding als gemeten te markeren, heb je Windows misleid door te denken dat het een mobiele dataverbinding is. verbinding - u kunt bijvoorbeeld uw pc aan uw smartphone koppelen. U kunt op de knop Downloaden klikken om op uw gemak updates te downloaden en te installeren.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 3

Voorkom dat Windows Update uw computer automatisch opnieuw opstart

Dus misschien vind je de automatische downloads niet erg, maar je wilt gewoon niet dat Windows opnieuw opstart terwijl je ergens mee bezig bent. Windows 10 vindt dit oké, omdat je hiermee een 12-uurvenster kunt instellen met de naam Actieve uren waarin het niet automatisch opnieuw wordt opgestart.

Ga naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update om Actieve uren in te stellen. Klik of tik op Actieve uren wijzigen onder Instellingen bijwerken. Van daaruit stelt u de tijden in waarop u niet wilt dat Windows automatisch opnieuw wordt opgestart.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 4

U kunt die actieve uren ook overschrijven om bepaalde herstarts te plannen wanneer een update gereed is. Hoe je dat doet, lees je hier.

Voorkomen dat Windows Update specifieke updates en stuurprogramma's installeert

Als Windows 10 erop staat een specifieke update of driver te installeren die problemen veroorzaakt, kunt u voorkomen dat Windows Update die specifieke update installeert. Microsoft biedt geen ingebouwde manier om te voorkomen dat updates en stuurprogramma's automatisch worden gedownload, maar het biedt wel een downloadbare tool die updates en stuurprogramma's kan blokkeren, zodat Windows ze niet downloadt. Dit geeft je een manier om je af te melden voor specifieke updates: verwijder ze en verberg ze voor installatie totdat je ze weer zichtbaar maakt.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 5

Groepsbeleid gebruiken om automatische updates uit te schakelen (alleen professionele edities)

Noot van de redactie: deze optie, hoewel deze nog steeds bestaat, lijkt niet langer te werken in de jubileumupdate voor Windows 10, maar we hebben hem hier achtergelaten voor het geval iemand hem wil proberen. Ga verder op eigen risico.

U moet echt overwegen om automatische updates om veiligheidsredenen ingeschakeld te laten. Maar er is een optie waarmee u kunt kiezen hoe updates volgens uw eigen schema worden geïnstalleerd, maar deze is begraven in Groepsbeleid. Alleen de Professional-, Enterprise- en Education-edities van Windows 10 hebben toegang tot de Groepsbeleid-editor. Om toegang te krijgen tot de groepsbeleid-editor, drukt u op Windows-toets + R, typt u de volgende regel in het dialoogvenster Uitvoeren en drukt u op Enter:

|__+_|

Navigeer naar ComputerconfiguratieBeheersjablonenWindows-componentenWindows Update.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 6

Zoek de instelling Automatische updates configureren in het rechterdeelvenster en dubbelklik erop. Stel het in op Ingeschakeld en selecteer vervolgens uw voorkeursinstelling. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Automatisch downloaden en melden voor installatie of Melden voor downloaden en melden voor installatie. Sla de wijziging op.

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 7

Ga naar het Windows Update-venster, klik op Controleren op updates en selecteer vervolgens Geavanceerde opties. Je nieuwe instelling zou hier moeten worden afgedwongen. U ziet ook een opmerking met de tekst Sommige instellingen worden beheerd door uw organisatie, met de mededeling dat deze opties alleen kunnen worden gewijzigd in Groepsbeleid.

Om dit later uit te schakelen, gaat u terug naar de Groepsbeleid-editor, dubbelklikt u op de instelling Automatische updates configureren en wijzigt u deze van Ingeschakeld in Niet geconfigureerd. Sla uw wijzigingen op, ga opnieuw naar het Windows Update-venster, klik op Controleren op updates en selecteer vervolgens Geavanceerde opties. Je zult zien dat alles teruggaat naar de standaardinstelling. (Windows Update lijkt de instellingswijziging pas op te merken nadat u op Controleren op updates hebt geklikt.)

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 8

Gebruik het register om automatische updates uit te schakelen (alleen professionele edities)

Noot van de redactie: deze optie, hoewel deze nog steeds bestaat, lijkt niet langer te werken in de jubileumupdate voor Windows 10, maar we hebben hem hier achtergelaten voor het geval iemand hem wil proberen. Ga verder op eigen risico.

Deze instelling kan ook in het register worden geconfigureerd. Deze registerhack doet precies hetzelfde als de bovenstaande instelling voor Groepsbeleid. Het lijkt echter ook alleen te werken op professionele edities van Windows 10.

Download onze Automatische updates uitschakelen op Windows 10-registerhack en dubbelklik op een van de meegeleverde .reg-bestanden om Windows Update een melding te geven voor download en melding voor installatie, automatisch downloaden en melden voor installatie, of automatisch downloaden en de installatie plannen. Er is ook een .reg-bestand dat de registerwaarde verwijdert die de andere bestanden maken, zodat u terug kunt gaan naar de standaardinstellingen. Dit werkte alleen toen we het probeerden op Windows 10 Pro, niet op Home.

Nadat u deze optie hebt gewijzigd, gaat u naar het Windows Update-paneel in de app Instellingen en klikt u op Controleren op updates. U kunt vervolgens op Geavanceerde opties klikken en u ziet uw nieuwe instelling hier. (U moet controleren op updates voordat Windows Update uw gewijzigde instelling opmerkt.)

hoe-windows-voorkomen-10-van-automatisch-downloaden-updates foto 9

Als u dit zelf wilt doen, vindt u de exacte instelling die u moet wijzigen onder HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdateAU - u moet daar de laatste paar sleutels maken. Maak een DWORD-waarde met de naam AUOptions onder de AU-sleutel en geef deze een van de volgende waarden:

|__+_| |__+_| |__+_|

Er is nog een andere truc die hiervoor de ronde doet. Het gaat om het uitschakelen van de Windows Update-systeemservice in het beheerprogramma voor Windows-services. Dit is helemaal geen goed idee en voorkomt dat uw computer zelfs cruciale beveiligingsupdates ontvangt. Hoewel het leuk zou zijn als Microsoft wat meer keuze zou bieden over wanneer updates moeten worden geïnstalleerd, moet u zich niet volledig afmelden voor beveiligingsupdates. Om te voorkomen dat Windows automatisch updates downloadt op elke pc, stelt u de verbinding in op gemeten.

Meer verhalen

Hoe u uw vergeten wachtwoord kunt resetten in Windows 10

Gelukkig is het proces voor het herstellen van uw wachtwoord in Windows 10 vrijwel hetzelfde als in Windows 8 en hoger, zij het met een paar kleine aanpassingen. Hier leest u hoe u zowel uw Microsoft Live 10-aanmelding als de inloggegevens van andere gebruikers die bij de lokale computer zijn geregistreerd, kunt herstellen.

Breng het Windows 7-startmenu naar Windows 10 met Classic Shell

Als er één klacht is die u kunt verwachten wanneer een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, is het Wat hebben ze met het Startmenu gedaan? Als u gewoon wilt dat het startmenu in Windows 10 eruitziet en functioneert zoals het startmenu van Windows 7 deed, zijn we er om u te helpen.

Geek Trivia: de hoogste bewoonbare metselwerkstructuur ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De prioriteit voor een e-mailbericht instellen in Outlook

De meesten van ons ontvangen veel e-mail en belangrijke berichten kunnen over het hoofd worden gezien in onze lange lijst met berichten. Als u een bericht verzendt dat tijdig aandacht vereist, kunt u de prioriteit voor het bericht instellen, zodat de ontvanger het snel kan vinden.

Hoe u uw eigen muziek kunt toevoegen aan Spotify en synchroniseren met mobiel

We hebben het gehad over alle manieren waarop je je eigen muziek kunt toevoegen aan het iTunes/iCloud-ecosysteem, maar wist je dat zijn naaste concurrent in de streamingruimte Spotify hetzelfde kan doen? Door te prutsen met een paar instellingen tussen uw desktop en mobiele apparaten, kunt u alle lokale bestanden maken

Gebruik een anti-exploitprogramma om uw pc te beschermen tegen zero-day-aanvallen

Anti-exploitprogramma's bieden een extra beveiligingslaag door de technieken die aanvallers gebruiken te blokkeren. Deze oplossingen kunnen u beschermen tegen Flash-exploits en browserkwetsbaarheden, zelfs nieuwe die nog niet eerder zijn gezien of nog niet zijn gepatcht.

Geek Trivia: Welke film had een zeer beperkt kleurenpalet in een knipoog naar de oorsprong van het stripboek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Alcoholische cocktails werden populair in de Verenigde Staten tijdens?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Pro-functies krijgt in Windows Home-versies met hulpprogramma's van derden

Enkele van de krachtigste Windows-functies zijn alleen beschikbaar in de Professional- of Enterprise-edities van Windows. U hoeft echter niet te upgraden naar Windows Professional om deze krachtige functies te gebruiken - gebruik in plaats daarvan deze gratis alternatieven.

Hoe u elke telefoon meer als Stock Android kunt laten voelen (zonder rooten)

Dit is misschien wel de beste tijd in de geschiedenis van het platform voor Android-gebruikers: het besturingssysteem wordt beter, updates worden (iets) sneller en er zijn verschillende uitstekende handsets om uit te kiezen. Als je echter niet van de hele fabrikant houdt die de meeste tegenwoordig aanbieden, is het