Hoe goedkope Minecraft op een Raspberry Pi te draaien voor het bouwen van blokken op de goedkope?

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 1

We hebben je laten zien hoe je je eigen blocktastic persoonlijke Minecraft-server op een Windows/OSX-box kunt draaien, maar wat als je hunkert naar iets lichters, energiezuiniger en altijd klaar voor je vrienden? Lees verder terwijl we van een kleine Raspberry Pi-machine een goedkope Minecraft-server maken die je voor ongeveer een cent per dag 24/7 aan kunt laten staan.Waarom wil ik dit doen?

Er zijn twee aspecten aan deze tutorial: je eigen Minecraft-server draaien en specifiek die Minecraft-server op een Raspberry Pi draaien. Waarom zou je je eigen Minecraft-server willen draaien? Het is echt een geweldige manier om de Minecraft-speelervaring uit te breiden en erop voort te bouwen. Je kunt de server laten draaien als je niet aan het spelen bent, zodat vrienden en familie kunnen meedoen en verder kunnen bouwen aan je wereld. Je kunt rommelen met spelvariabelen en mods introduceren op een manier die niet mogelijk is als je de stand-alone game speelt. Het geeft je ook het soort controle over je multiplayer-ervaring dat het gebruik van openbare servers niet heeft, zonder de kosten van het hosten van een privéserver op een externe host.

GERELATEERDE ARTIKELENAan de slag met Minecraft, a Game Geeks Love how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 5Hoe u uw eigen Minecraft-server start voor multiplayer-gaming

Hoewel het draaien van een Minecraft-server op zichzelf aantrekkelijk genoeg is voor een toegewijde Minecraft-fan, is het nog aantrekkelijker om het op de Raspberry Pi te draaien. De piepkleine Pi gebruikt zo weinig bronnen dat je je Minecraft-server voor een paar dollar per jaar 24/7 kunt laten draaien. Afgezien van de initiële kosten van de Pi, een SD-kaart en een beetje tijd om het in te stellen, heb je een altijd-aan Minecraft-server tegen een maandelijkse kostprijs van ongeveer één kauwgombal.

Wat heb ik nodig?

Voor deze zelfstudie heb je een mix van hardware- en softwaretools nodig; afgezien van de eigenlijke Raspberry Pi en SD-kaart, is alles gratis.

  • 1 Raspberry Pi (bij voorkeur een 512MB model)
  • 1 4GB+ SD-kaart

Deze tutorial gaat ervan uit dat je al bekend bent met de Raspberry Pi en een kopie van de Debian-afgeleide Raspbian op het apparaat hebt geïnstalleerd. Maak je geen zorgen als je je Pi nog niet in gebruik hebt genomen! Bekijk onze gids, The HTG Guide to Getting Started with Raspberry Pi, om op de hoogte te blijven.

Raspbian optimaliseren voor de Minecraft-server

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 6

In tegenstelling tot andere builds die we hebben gedeeld, waar je meerdere projecten over elkaar kunt leggen (de Pi is bijvoorbeeld meer dan krachtig genoeg om tegelijkertijd als weer-/e-mailindicator en een Google Cloud Print-server te dienen), is het uitvoeren van een Minecraft-server een behoorlijk intensieve operatie voor de kleine Pi en we raden ten zeerste aan om de hele Pi aan het proces te wijden. Minecraft lijkt een eenvoudig spel, met al zijn blokkerigheid en wat niet, maar het is eigenlijk een behoorlijk complex spel onder de eenvoudige huid en vereiste veel verwerkingskracht.

Als zodanig gaan we het configuratiebestand en andere instellingen aanpassen om Rasbian voor de klus te optimaliseren. Het eerste dat u moet doen, is in de Raspi-Config-toepassing graven om een ​​paar kleine wijzigingen aan te brengen. Als je Raspbian vers installeert, wacht dan op de laatste stap (dat is de Raspi-Config), als je het al hebt geïnstalleerd, ga je naar de terminal en typ je sudo raspi-config om het opnieuw te starten.

Een van de eerste en belangrijkste dingen waar we op moeten letten, is het verhogen van de overklokinstelling. We hebben alle kracht nodig die we kunnen krijgen om onze Minecraft-ervaring plezierig te maken. Selecteer in Raspi-Config optie nummer 7 Overclock.

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 7

Wees voorbereid op enkele strenge waarschuwingen over overklokken, maar wees gerust, wetende dat overklokken rechtstreeks wordt ondersteund door de Raspberry Pi-stichting en sinds eind 2012 is opgenomen in de configuratie-opties. Zodra u zich in het daadwerkelijke selectiescherm bevindt, selecteert u Turbo 1000MhHz. Nogmaals, je wordt gewaarschuwd dat de mate van overklokken die je hebt geselecteerd risico's met zich meebrengt (met name mogelijke beschadiging van de SD-kaart, maar geen risico op daadwerkelijke hardwareschade). Klik op OK en wacht tot het apparaat opnieuw is ingesteld.

Zorg er vervolgens voor dat u bent ingesteld om op te starten naar de opdrachtprompt, niet naar het bureaublad. Selecteer nummer 3 Schakel Boot to Desktop/Scratch in en zorg ervoor dat Console Text-console is geselecteerd.

Terug in het Raspi-Config-menu, selecteer nummer 8 'Geavanceerde opties'. Er zijn twee cruciale wijzigingen die we hier moeten aanbrengen en één optionele wijziging. Ten eerste de kritische veranderingen. Selecteer A3-geheugen splitsen.

Wijzig de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is voor de GPU in 16 MB (lager dan de standaard 64 MB). Onze Minecraft-server gaat draaien in een GUI-loze omgeving; er is geen reden om meer dan het absolute minimum toe te wijzen aan de GPU.

Nadat u het GPU-geheugen hebt geselecteerd, keert u terug naar het hoofdmenu. Selecteer nogmaals Geavanceerde opties en selecteer vervolgens A4 SSH. Schakel in het submenu SSH in. Er is heel weinig reden om deze Pi aangesloten te houden op een monitor en toetsenbord, en door SSH in te schakelen, hebben we op afstand toegang tot de machine vanaf elke plek in het netwerk.

Ga ten slotte (en optioneel) terug naar het menu Geavanceerde opties en selecteer A2-hostnaam. Hier kunt u uw hostnaam wijzigen van raspberrypi in een meer passende Minecraft-naam. We hebben gekozen voor de zeer creatieve hostnaam minecraft, maar voel je vrij om het een beetje op te fleuren met wat je maar wilt: creepertown, minecraft4life of miner-box zijn allemaal geweldige minecraft-servernamen.

Dat is het voor de Raspbian-configuratie. Tab naar de onderkant van het hoofdscherm en selecteer Voltooien om opnieuw op te starten. Na het herstarten kun je nu SSH naar je terminal, of doorgaan met werken vanaf het toetsenbord dat is aangesloten op je Pi (we raden ten zeerste aan om over te schakelen naar SSH omdat je hiermee de commando's gemakkelijk kunt knippen en plakken). Als je nog nooit SSH hebt gebruikt, bekijk dan hier hoe je PuTTY met je Pi gebruikt.

Java installeren op de Pi

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 8

De Minecraft-server draait op Java, dus het eerste dat we op onze vers geconfigureerde Pi moeten doen, is deze installeren. Log in op uw Pi via SSH en voer vervolgens bij de opdrachtprompt de volgende opdracht in om een ​​map voor de installatie te maken:

|__+_|

Nu moeten we de nieuwste versie van Java downloaden. Op het moment van deze publicatie is de nieuwste release de OCT 2013-update en de link/bestandsnaam die we gebruiken, weerspiegelt dat. Controleer voor een recentere versie van de Linux ARMv6/7 Java-release op de Java-downloadpagina en werk de link/bestandsnaam dienovereenkomstig bij wanneer u onze instructies volgt.

Voer bij de opdrachtprompt de volgende opdracht in:

|__+_|

Nadat de download met succes is voltooid, voert u de volgende opdracht in:

|__+_|

Leuk weetje: het /opt/ directorynaamschema is een overblijfsel van het vroege Unix-ontwerp waarbij de /opt/ directory was voor optionele software die na het hoofdbesturingssysteem werd geïnstalleerd; het was de /Program Files/ van de Unix-wereld.

Nadat het bestand is uitgepakt, voert u het volgende in:

|__+_|

Deze opdracht retourneert het versienummer van uw nieuwe Java-installatie als volgt:

|__+_|
|__+_|
|__+_|

Als u de bovenstaande afdruk niet ziet (of een variant daarvan als u een nieuwere versie van Java gebruikt), probeert u het archief opnieuw uit te pakken. Als u de uitlezing wel ziet, voert u de volgende opdracht in om uzelf op te ruimen:

|__+_|

Op dit moment is Java geïnstalleerd en zijn we klaar om onze Minecraft-server te installeren!

De Minecraft-server installeren en configureren

Nu we een basis hebben voor onze Minecraft-server, is het tijd om de onderdelen te installeren die er toe doen. We zullen SpigotMC gebruiken, een lichtgewicht en stabiele Minecraft-server die uitstekend werkt op de Pi.

Pak eerst een kopie van de code met de volgende opdracht:

|__+_|

Deze link zou in de loop van de tijd stabiel moeten blijven, omdat deze rechtstreeks verwijst naar de meest recente stabiele release van Spigot, maar als je problemen hebt, kun je hier altijd naar de SpigotMC-downloadpagina verwijzen.

Nadat de download met succes is voltooid, voert u de volgende opdracht in:

|__+_|

Opmerking: als u de opdracht op een Pi van 256 MB uitvoert, wijzigt u de 256 en 496 in de bovenstaande opdracht in respectievelijk 128 en 256.

Uw server wordt gestart en er zal een vlaag van activiteit op het scherm volgen. Houd er rekening mee dat u ongeveer 3-6 minuten moet wachten voordat het proces van het instellen van de server en het genereren van de kaart is voltooid. Toekomstige startups zullen veel minder tijd kosten, ongeveer 20-30 seconden.

Opmerking: als op enig moment tijdens het configuratie- of afspeelproces de dingen echt raar worden (bijvoorbeeld als je nieuwe Minecraft-server in paniek raakt en je in de Nether begint te spawnen en je onmiddellijk vermoordt), gebruik dan het stop-commando bij de opdrachtprompt om de server gracieus af te sluiten zodat u opnieuw kunt opstarten en problemen kunt oplossen.

Nadat het proces is voltooid, ga je naar de computer waarop je normaal Minecraft speelt, start je het op en klik je op Multiplayer. Je zou je server moeten zien:

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 9

Als uw wereld niet onmiddellijk verschijnt tijdens de netwerkscan, drukt u op de knop Toevoegen en voert u handmatig het adres van uw Pi in.

Zodra u verbinding maakt met de server, ziet u de statuswijziging in het serverstatusvenster:

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 10

Volgens de server zijn we in het spel. Volgens de eigenlijke Minecraft-app zijn we ook in het spel, maar het is midden in de nacht in de overlevingsmodus:

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 11

Boe! Paaien in het holst van de nacht, zonder wapens en zonder onderdak is geen manier om dingen te beginnen. Maar geen zorgen, we moeten nog wat meer configureren; geen tijd om stil te zitten en beschoten te worden door skeletten. Trouwens, als je het probeert te spelen zonder eerst wat configuratie-tweaks, zul je het waarschijnlijk behoorlijk onstabiel vinden. We zijn hier alleen om te bevestigen dat de server actief is en inkomende verbindingen accepteert.

Zodra we hebben bevestigd dat de server werkt en verbinding kan maken (hoewel nog niet erg speelbaar), is het tijd om de server af te sluiten. Voer via de serverconsole het commando stop in om alles af te sluiten.

Wanneer u terugkeert naar de opdrachtprompt, voert u de volgende opdracht in:

|__+_|

Wanneer het configuratiebestand wordt geopend, brengt u de volgende wijzigingen aan (of knipt en plakt u ons configuratiebestand minus de eerste twee regels met de naam en datumstempel):

|__+_|

In het serverstatusvenster, gezien door je SSH-verbinding met de pi, voer je de volgende opdracht in om jezelf de operatorstatus op je Minecraft-server te geven (zodat je krachtigere opdrachten in het spel kunt gebruiken, zonder altijd terug te keren naar het serverstatusvenster).

|__+_|

Op dit moment ziet het er beter uit, maar we moeten nog een beetje tweaken voordat de server echt leuk wordt. Laten we daarom enkele plug-ins installeren.

De eerste plug-in, en degene die je vooral moet installeren, is NoSpawnChunks. Om de plug-in te installeren, gaat u eerst naar de NoSpawnChunks-webpagina en neemt u de downloadlink voor de meest recente versie. Op het moment van schrijven is de huidige release v0.3.

Terug bij de opdrachtprompt (de opdrachtprompt van je Pi, niet de serverconsole - als je server nog steeds actief is, sluit hem af) voer je de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

Ga vervolgens naar de ClearLag-plug-inpagina en pak de nieuwste link (vanaf deze tutorial is dit v2.6.0). Voer het volgende in bij de opdrachtprompt:

|__+_|

Omdat de bestanden niet zijn gecomprimeerd in een .ZIP of vergelijkbare container, is dat alles: de plug-ins worden geparkeerd in de plug-in-directory. (Onthoud dit voor toekomstige downloads van plug-ins, het bestand moet anyplugin.jar zijn, dus als het gecomprimeerd is, moet je het decomprimeren in de plug-in-directory.)

Herstart de server:

|__+_|

Wees voorbereid op een iets langere opstarttijd (dichter bij de 3-6 minuten en veel langer dan de 30 seconden die je zojuist hebt ervaren) omdat de plug-ins de wereldkaart beïnvloeden en een minuut nodig hebben om alles te masseren. Nadat het spawn-proces is voltooid, typt u het volgende op de serverconsole:

|__+_|

Dit geeft een overzicht van alle plug-ins die momenteel actief zijn op de server. Je zou zoiets als dit moeten zien:

how-to-run-low-cost-minecraft-op-een-framboos-pi-voor-blok-bouwen-op-de-goedkope foto 12

Als de plug-ins niet zijn geladen, moet u mogelijk de server stoppen en opnieuw opstarten.

Nadat je hebt bevestigd dat je plug-ins zijn geladen, kun je doorgaan en meedoen aan het spel. Je zou een aanzienlijk sneller spel moeten opmerken. Bovendien krijg je af en toe berichten van de plug-ins die aangeven dat ze actief zijn, zoals hieronder te zien is:

Op dit punt is Java geïnstalleerd, is de server geïnstalleerd en hebben we onze instellingen voor de Pi aangepast. Het is tijd om met vrienden te gaan bouwen!

Opmerking: een website op internet heeft enkele stappen voor het installeren van Java en Spigot voor ons behandeld, en het is mogelijk dat we dat artikel als referentie hebben gebruikt en zijn vergeten het te linken. Als u dat artikel wilt lezen, kunt u dat doen door op deze link te klikken.

Meer verhalen

Hoe u kunt bepalen en wijzigen welke sjabloon aan een Word-document is gekoppeld

Elk document in Word moet een sjabloon hebben. Als u een aangepaste sjabloon gebruikt met het huidige document en u bent vergeten welke het is, kunt u dit eenvoudig achterhalen in Word. U kunt ook eenvoudig wijzigen welke sjabloon aan het huidige document is gekoppeld.

Kunt u USB 1.1-hubs aansluiten op een stopcontact en apparaten opladen?

Het is frustrerend om oudere hardware te hebben die alleen maar stofzuigt of in de weg zit, dus als het opnieuw kan worden gebruikt en weer bruikbaar kan worden gemaakt, is het een reden tot vreugde. De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt de mogelijkheden om een ​​oud USB 1.1-hubapparaat opnieuw te gebruiken voor een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Zweden heeft een sms-waarschuwingssysteem voor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Windows Style Window Snapping op OS X nu kunt krijgen

De recente aankondiging van Apple dat de aankomende OS X-release (El Capitan of 10.11) eindelijk de mogelijkheid zal bieden om vensters op je schermranden te klikken. Een functie waar Windows-gebruikers sinds 2009 van genieten.

Het tabblad Ontwikkelaar op het lint weergeven in Office-programma's

Zoals de naam al aangeeft, kunt u op het tabblad Ontwikkelaars in Office-programma's toepassingen maken voor gebruik met Office-programma's, macro's schrijven, eerder opgenomen macro's uitvoeren, XML-opdrachten en ActiveX-besturingselementen gebruiken, formulierbesturingselementen gebruiken en is niet standaard beschikbaar.

U kunt Windows-updates niet uitschakelen (of vertragen) op Windows 10 Home

Microsoft zegt dat Windows 10 altijd up-to-date zal zijn, en dat menen ze. Er is geen manier om Windows Update uit te schakelen. Microsoft zegt dat functie-updates zullen worden getest op consumentenapparaten voordat ze worden uitgerold naar zakelijke pc's.

Wat is DNS-cachevergiftiging?

DNS-cachevergiftiging, ook wel DNS-spoofing genoemd, is een type aanval dat misbruik maakt van kwetsbaarheden in het domeinnaamsysteem (DNS) om internetverkeer van legitieme servers naar valse servers om te leiden.

Hoe u het stof van uw laptop kunt verwijderen

Als je je laptop een jaar of twee hebt gehad, kan deze vol stof zitten. Stof verstopt ventilatoren, ventilatieopeningen en koellichamen, waardoor uw pc niet goed kan afkoelen. Je kunt een goede hoeveelheid van dit stof verwijderen, zelfs als je je laptop niet kunt openen.

Bestanden herstellen vanaf een Time Machine-back-up op Windows

Windows kan normaal gesproken geen Time Machine-back-ups maken - sterker nog, het begrijpt niet eens het HFS+-bestandssysteemformaat dat Macs nodig hebben op hun Time Machine-schijven. Maar u kunt alle bestanden herstellen van uw Time Machine-back-up op uw Windows-computer.

Hoe u uw bestaande bureau kunt aanpassen om er een sta-bureau van te maken?

Of je nu wilt staan ​​omdat het trendy is, of je de voordelen wilt testen, een van de grootste hindernissen van een sta-bureau zijn de kosten. Hier zijn enkele opties voor een sta-bureau die u gratis kunt bouwen.