Hoe u de opstart- en herstelomgevingen van Android kunt openen

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 1

Er zijn gevallen waarin toegang tot de bootloader van Android of herstelsystemen noodzakelijk is - misschien heeft het besturingssysteem problemen en moet u de fabrieksinstellingen herstellen, of misschien wilt u uw telefoon rooten. Gelukkig zijn opstarten in de bootloader en herstel beide erg eenvoudig. Hier is hoe het te doen.

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 2Toegang krijgen tot Android's Bootloader

In de bootloader komen is niet per se iets dat je vaak moet doen, maar het is zeker iets dat goed is om te weten hoe je het moet doen voor het geval dat. Er zijn twee verschillende manieren om toegang te krijgen tot de bootloader: rechtstreeks vanaf het apparaat of met behulp van opdrachten op uw pc. Laten we eerst de eerste behandelen.

Toegang tot de Bootloader rechtstreeks vanaf het apparaat

Om in de bootloader te komen zonder een computer te gebruiken, is het eerste dat u wilt doen het apparaat volledig uitschakelen. De volgende instructies zouden moeten werken op 90% van de bedoelde apparaten, maar als je om wat voor reden dan ook problemen ondervindt, moet je mogelijk verdere instructies voor je specifieke handset opzoeken:

  • Nexus- en ontwikkelaarsapparaten: houd de volume-omlaag- en aan/uit-knoppen tegelijkertijd ingedrukt. Wanneer het Google-opstartscherm verschijnt, laat u ze los.
  • Samsung-apparaten: Samsung-apparaten hebben geen traditionele bootloader, maar iets dat het bedrijf de downloadmodus noemt. Om toegang te krijgen, houdt u de volume-omlaag-, aan / uit-knop en startknop ingedrukt totdat het Samsung-logo verschijnt en laat u vervolgens los. Wees echter gewaarschuwd, het is in principe nutteloos zonder een computer. Houd de home-, power- en beide volumeknoppen ingedrukt om de downloadmodus te verlaten.
  • LG-apparaten: Houd de volume-omlaag- en aan/uit-knoppen ingedrukt totdat het LG-logo verschijnt en laat ze vervolgens los. Als dit niet werkt, moet u mogelijk de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop even loslaten wanneer het LG-logo verschijnt, en vervolgens opnieuw indrukken totdat de bootloader verschijnt.
  • HTC-apparaten: houd de knop Volume omlaag ingedrukt en zet het apparaat aan terwijl je de toets Volume omlaag ingedrukt houdt. De bootloader op HTC-apparaten wordt de fastboot-modus genoemd.
  • Motorola-apparaten: houd de volume-omlaag- en aan/uit-knoppen een paar seconden ingedrukt.

Met alle bovenstaande opdrachten kan het een paar seconden duren voordat de bootloader verschijnt nadat je de toetsen hebt losgelaten. Als dat het geval is, kunt u doorgaan met wat u ook maar moet doen.

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 3

Toegang krijgen tot de Bootloader met ADB

Je kunt ook opstarten in de bootloader met het Android Debug Bridge-hulpprogramma, ook wel bekend als ADB. U moet ADB eerst installeren en instellen met behulp van deze instructies. Om het uitvoeren van opdrachten vanaf uw computer verder te vereenvoudigen, wilt u misschien ook ADB toevoegen aan uw Windows-systeem PATH.

GERELATEERDE ARTIKELEN how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 4Hoe installeer en gebruik je ADB, het Android Debug Bridge-hulpprogramma how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 6Hoe u uw systeempad kunt bewerken voor eenvoudige toegang via de opdrachtregel in Windows

Als je dat allemaal hebt ingesteld, is toegang tot de bootloader het eenvoudigste wat je ooit zult doen. Open een opdrachtprompt in Windows en typ het volgende:

|__+_|

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 7

Boom. Het apparaat zou opnieuw moeten opstarten en u bevindt zich in de bootloader.

Het is vermeldenswaard dat dit niet werkt op Samsung-apparaten - ze starten gewoon opnieuw op naar Android.

Toegang krijgen tot de herstelomgeving van Android

Als je eenmaal in de bootloader bent, ben je al halverwege om toegang te krijgen tot herstel op de meeste apparaten, hoewel je ook ADB kunt gebruiken.

Toegang tot de Bootloader rechtstreeks vanaf het apparaat

Start de bootloader op met behulp van de bovenstaande instructies en gebruik vervolgens de toetsen volume omhoog en omlaag om door de menu's te navigeren. Druk op de aan / uit-knop om de geselecteerde opdracht uit te voeren:

  • Nexus-, LG- en Motorola-apparaten: gebruik de volumeknoppen totdat u de optie Herstelmodus ziet en druk vervolgens op aan / uit.
  • HTC-apparaten: selecteer eerst HBOOT, waardoor een nieuw menu wordt geopend waarin u herstel selecteert.
  • Samsung-apparaten: houd het apparaat uitgeschakeld en houd de aan / uit-knop, het volume OMHOOG en de startknop ingedrukt. Er verschijnt een updatescherm voor een paar seconden, waarna het herstel wordt gestart.

Sommige apparaten brengen u mogelijk rechtstreeks naar het herstelmenu, maar op andere gaat u naar een scherm met een Android en een driehoek.

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 8

Om toegang te krijgen tot de herstelmodusopties, houdt u de aan / uit-knop ingedrukt en tikt u op volume omhoog. Het Android-systeemherstelmenu zou moeten verschijnen en u kunt alle bewerkingen uitvoeren die u nodig hebt.

how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 9

Toegang krijgen tot herstel met ADB

Je kunt ook opstarten in de bootloader met het Android Debug Bridge-hulpprogramma, ook wel bekend als ADB. U moet ADB eerst installeren en instellen met behulp van deze instructies. Om het uitvoeren van opdrachten vanaf uw computer verder te vereenvoudigen, wilt u misschien ook ADB toevoegen aan uw Windows-systeem PATH.

GERELATEERDE ARTIKELEN how-to-androids-bootloader-and-recovery-omgevingen foto 11Hoe installeer en gebruik je ADB, het Android Debug Bridge-hulpprogramma Hoe u uw systeempad kunt bewerken voor eenvoudige toegang via de opdrachtregel in Windows

Als dat eenmaal is geregeld, is het nog een supereenvoudige opdracht om de herstelmodus te openen:

|__+_|

poef! Net als bij magie, wordt je Android-apparaat uitgeschakeld en opnieuw opgestart in herstel. Van daaruit gebruik je de volumeknoppen om door de lijst te navigeren en de aan / uit-knop om de gewenste opdracht uit te voeren (tenzij je een aangepast herstel zoals TWRP hebt geflitst, in welk geval je het scherm kunt aanraken om toegang te krijgen tot verschillende opties).


Hoewel de bootloader zelf relatief nutteloos is zonder toegang tot een computer (voor fastboot of ODIN op Samsung-apparaten), kan herstel een game-wisselaar zijn als je apparaat niet eens volledig opstart in het besturingssysteem. Ga gewoon naar herstel en voer een fabrieksreset uit. Leven, gered.

Meer verhalen

Hoe u uw browsegeschiedenis kunt wissen in Safari voor iOS

Het af en toe wissen van uw geschiedenis mag niet als stiekem worden opgevat. Het is eigenlijk gewoon een goede gewoonte om te ondernemen. In de loop van de tijd ga je honderden of zelfs duizenden websites bezoeken op je computer of smartphone. Niet al deze websites zullen noodzakelijkerwijs degene zijn die u zult

Wijzigingen in het lokale groepsbeleid toepassen op specifieke gebruikers

Voor gebruikers van Windows Pro- of Enterprise-edities (en de Ultimate-edities van Windows Vista en 7) biedt de Editor voor lokaal groepsbeleid snelle toegang tot een aantal krachtige functies die u kunt gebruiken om uw pc te bedienen. Als u beleidsinstellingen wilt toepassen op specifieke gebruikers in plaats van op de hele computer,

De privacy-instellingen van uw Xbox One aanpassen

Microsoft is geen onbekende in controverse in de wereld van privacy, dus het is niet zo verwonderlijk dat zijn vlaggenschip Xbox One-console wordt geleverd met zo'n uitgebreid scala aan aanpasbare privacyfuncties. Gebruikers kunnen tientallen instellingen configureren, van hoe zichtbaar hun gamecontent is op Xbox Live tot

Apps verbergen in de app-lade van Android met Nova Launcher

Niet elke app verdient een plekje in je applade. Misschien zijn er enkele ingebouwde apps die u niet gebruikt, of een paar waarvan u niet wilt dat anderen ze zien. Hier leest u hoe u apps uit uw app-lade kunt verbergen met Nova Launcher.

Wat u moet weten over Vulkan, dat snellere games belooft op elk platform

Microsoft's DirectX 12 en Apple's Metal zijn grafische platforms van de volgende generatie. Ze bieden toegang op een lager niveau tot grafische hardware, waardoor gameprogrammeurs meer prestaties uit de hardware kunnen halen. Vulkan is het platformonafhankelijke antwoord op de technologieën van Microsoft en Apple.

Is het mogelijk dat verschillende mensen hetzelfde openbare IP-adres hebben?

Voor het grootste deel zijn we allemaal gewend aan een uniek openbaar IP-adres, maar wat doe je als dat eigenlijk niet het geval is? Wat is er precies aan de hand? Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een verwarde lezer een IP-adresmysterie op te lossen.

De meest voorkomende Philips Hue-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Philips Hue-lampen zijn geweldig als ze goed werken, maar soms is het niet allemaal zonneschijn en rozen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u mogelijk tegenkomt en hoe u deze kunt oplossen.

Geek Trivia: welke van deze videogames levert de verhaallijn als toneelspel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het formaat van afbeeldingen in batches wijzigen met Preview in OS X

OS X's Preview is de kleine afbeeldingsviewer die blijft geven. Voorvertoning is zo rijk aan functies dat er meestal weinig reden is om nog een afbeeldingsviewer te installeren. Het kan zelfs een grote batch afbeeldingen tegelijk verkleinen.

Hoe u de vervelende e-mails van LinkedIn voorgoed kunt stoppen?

Zoals de meeste sociale netwerken, stuurt LinkedIn je graag e-mails. Hoewel ze een handige manier kunnen zijn om belangrijke dingen bij te houden, zijn deze e-mails voor het grootste deel slechts een manier om ervoor te zorgen dat u vaker op de site incheckt. En als je de instellingen op hun standaard laat staan, krijg je veel e-mails van