Krachtige multitasking toevoegen aan uw Linux-terminal

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen

Multitasking op de opdrachtregel kan erg verwarrend zijn voor beginners die Screen gebruiken. Door Byobu te gebruiken, zijn een groot aantal systeemstatistieken in één oogopslag beschikbaar, terwijl nieuwelingen gemakkelijk kunnen werken zonder moeilijk te onthouden sneltoetsen.

GNU Screen is een uitkomst voor de meeste mensen die in terminal werken. Hiermee kunt u meerdere instanties spawnen en kunt u de verbinding met hen verbreken en er later naar terugkeren. Het is ook behoorlijk berucht omdat het een hoge leercurve heeft. Voer Byobu in.Scherm versus Byobu

Byobu is een verbetering die verbinding maakt met en gebruikmaakt van Scherm, maar biedt nuttige statistieken en gebruiksvriendelijke sneltoetsen voor de basiscommando's. Ter referentie, hier is het scherm:

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen

GNU Screen geeft u standaard niets om uw koers te bepalen, maar door het .screenrc-bestand te bewerken, kunt u een hardstatus-regel toevoegen zoals in de bovenstaande schermafbeelding. Linksonder ziet u de machinenaam en rechtsonder een datum en tijd. In het midden zie je hoeveel schelpen open zijn en welke actief zijn.

Aan de andere kant, hier is het standaard Byobu-scherm:

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen 4

En ja, dat is de standaard. Je ziet de open shells en tal van andere statistieken, zoals uptime, kloksnelheid van de kern, CPU-belasting, geheugengebruik, netwerksnelheden, pakketten die moeten worden bijgewerkt, enzovoort. U kunt de gewenste kleuren en ook de gewenste opties wijzigen.

Installatie en maatwerk

Om Byobu te gebruiken, moet je ook Screen installeren. We kunnen een eenvoudige terminalopdracht gebruiken om beide te installeren.

sudo apt-get install scherm byobu

Voer uw wachtwoord in en druk op y als u om bevestiging wordt gevraagd. Vervolgens is het tijd voor eenvoudige aanpassingen.

U start Byobu door het gewoon in de opdrachtregel te typen.

byobu

Als je opties voor Scherm wilt gebruiken, kun je ze gewoon aansluiten en worden ze doorgegeven. Hier gebruiken we de optie -S (hoofdletter 'S') om de sessie een titel te geven.

byobu –S session_title

U kunt sessies ook hervatten door de vlag –r te gebruiken.

byobu -r

Of u kunt verder gaan op naam:

byobu –r session_title

U ziet het standaardscherm. Druk op de F9-toets om te beginnen met aanpassen.

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen

Spring omlaag naar Statusmeldingen wisselen om te wijzigen wat er onderaan wordt weergegeven.

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen 6

U kunt Byobu ook standaard laten starten wanneer u verbinding maakt/inlogt.

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen 7

U kunt desgewenst ook de achtergrond- en voorgrondkleuren wijzigen.

Sneltoetsen

U kunt alle standaardsneltoetsen van Screen gebruiken zonder een tweede blik. Byobu heeft echter eenvoudigere sneltoetsen die de functietoetsen gebruiken:

  • F2: Een nieuw venster maken
  • F3: Ga naar vorig venster
  • F4: Ga naar het volgende venster
  • F5: Profiel opnieuw laden
  • F6: Loskoppelen van deze sessie
  • F7: Kopieer/scrollback-modus openen
  • F8: Een venster een nieuwe naam geven
  • F9: Configuratiemenu, kan ook worden opgeroepen door Ctrl+a, Ctrl+@

Zoals u kunt zien, is dit veel eenvoudiger dan het gebruik van de Ctrl+a,Ctrl-reeksen van Screen. Als u de voorkeur geeft aan de sneltoetsen van Screen of als ze interfereren met een ander programma (zoals Midnight Commander), dan kunt u overschakelen van het gebruik van de functietoetsen naar de toetsen in schermstijl in het menu, of door op de volgende toetsenreeks te drukken:

Ctrl+a, ctrl+!

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen 8

Stopverf

Als u PuTTY of KiTTY gebruikt, hoeft u nog maar één laatste stap te nemen. De F-toetsen werken in het begin misschien niet goed, maar het is een gemakkelijke oplossing.

hoe-krachtige-multitasking-aan-je-linux-terminal-foto-toevoegen

Onder de toetsenbordopties moet u de instellingen van het functietoetsenbord wijzigen in Xterm R6. Nu ben je klaar om te genieten van Byobu via SSH!

Meer verhalen

Bouw een set plasmaluidsprekers voor door elektriciteit opgewekt geluid [Science]

Luidsprekers met conussen en drivers? Dat is niet gekke wetenschapper genoeg voor jou. Het enige soort deuntjes waarnaar u wilt luisteren, zijn die welke worden gegenereerd door elektrische bogen onder hoge spanning. Dit weekend een set plasmaspeakers bouwen en...

TV-showcasts opnieuw ontworpen als D&D-uitlijningsgrafieken

Zelfs als je nooit een Dungeons & Dragons-fan was, maar vooral als je dat wel was, zul je deze slimme uitlijningsgrafieken waarderen die populaire tv-showpersonages in kaart brengen over het spectrum van Lawful Good tot Chaotic Evil.

Vrijdagpret: Notebook Wars 2

Vrijdag is eindelijk weer aangebroken, dus waarom geen pauze nemen en plezier maken met iets anders? In de game van deze week ga je de strijd aan om je notebook terug te winnen van de vloot van vijandelijke vliegtuigen en troepen te ondersteunen die het zijn binnengevallen.

Snel meerdere bestanden bewerken in Audacity

Heb je een heleboel bestanden die op dezelfde manier moeten worden bewerkt? U kunt het proces automatiseren om tijd en moeite te besparen met behulp van Audacity's Chain-functie en tonnen bestanden tegelijkertijd wijzigen.

Month in Geek: editie maart 2011

Maart is voorbij gevlogen en het is weer tijd voor onze maandelijkse samenvatting van de beste artikelen van de grote auteurs hier bij How-To Geek. Dus trek een comfortabele stoel aan, pak je favoriete drankje en geniet van het lezen.

Hoe u de slechtste OS X Lion-functie in Windows krijgt (omgekeerd scrollen)

De aankomende versie van OS X, ook wel bekend als Lion, heeft een nieuwe functie waar veel mensen een hekel aan hebben: scrollen op het trackpad is omgekeerd, net als een iPad of iPhone. Als u deze functie in Windows wilt, is het zo eenvoudig als maar kan.

Uit de doos met tips: uw flashdrive labelen, C-batterijen in D-batterijen veranderen, uw harde schijf tot zwijgen brengen met Elastic

Het is tijd om in het vak met tips te duiken en de beste lezerstips van deze week te delen. Vandaag bekijken we tips en trucs om u te helpen uw verloren flashdrive te herstellen, C-batterijen in een mum van tijd in D-batterijen te veranderen en uw harde schijf het zwijgen op te leggen met elastische banden.

Zoek rechtstreeks vanuit de adresbalk van Firefox met behulp van snelkoppelingen voor snel zoeken

Wilt u een snelle manier om zoekopdrachten in de adresbalk van Firefox uit te voeren met uw favoriete zoekmachines? Kijk dan hoe gemakkelijk het kan zijn om te zoeken met deze geweldige set snelkoppelingen met de Instantfox-extensie.

The Matrix wordt vandaag 12; Vier het met Matrix Wallpaper en Screensavers

Twaalf jaar geleden schreef The Matrix filmische en geekcultuurgeschiedenis met een samensmelting van epische verhalen, veel speciale effecten en een meeslepende kijk op het leven van mannen en machines in een dystopische toekomst. Pak een computer...

Scoor 50% korting bij Barnes & Noble [Deals]

Als u boodschappen doet bij uw plaatselijke Barnes & Noble, besparen deze kortingsbonnen u 50% op uw fysieke aankoop.