Hoe u uw eigen muziek kunt toevoegen aan Spotify en synchroniseren met mobiel

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 1

We hebben het gehad over alle manieren waarop je je eigen muziek kunt toevoegen aan het iTunes/iCloud-ecosysteem, maar wist je dat zijn naaste concurrent in de streamingruimte Spotify hetzelfde kan doen? Door te prutsen met een paar instellingen tussen uw desktop en mobiele apparaten, kunt u in een oogwenk alle lokale bestanden toegankelijk maken, waar ter wereld u ook bent.

Lokale muziek toevoegen aan de desktopclient

Zorg er eerst voor dat het nummer of de nummers die u wilt toevoegen, correct zijn gesynchroniseerd in uw desktopclient en dat ze ofwel zelf zijn opgenomen, of dat u de DRM-rechten bezit om het met meerdere apparaten te delen. Alle nummers met DRM-beperkingen kunnen niet worden gesynchroniseerd met de Spotify-service en worden alleen geopend in mediaspelers die zijn ontworpen om DRM-verzoeken in te dienen bij centrale servers.Voor Windows-gebruikers scant Spotify automatisch uw downloads, documenten en muziekmappen op mogelijke nummers die mogelijk op de machine zijn opgeslagen. Mac-gebruikers moeten alle gewenste bestanden in hun iTunes-, My Music- of Downloads-map laden als ze verwachten dat de service ze alleen ophaalt. Alle andere mappen kunnen worden toegevoegd door naar Voorkeuren te gaan, omlaag te scrollen naar Lokale bestanden en onderaan op Bron toevoegen te klikken.

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiel foto 2

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiel foto 3

Als de map is toegevoegd, wordt alle niet-DRM-beperkte muziek die erin zit onmiddellijk geïmporteerd in de Spotify-bibliotheek, te vinden op het tabblad Lokale bestanden in de hoofdmenustructuur.

Een nieuwe afspeellijst maken

Nadat je de muziek aan de bibliotheek van je desktop hebt toegevoegd, moet je een nieuwe afspeellijst maken om deze in te plaatsen. Als voorbeeld hebben we een nieuwe afspeellijst gemaakt met de naam Synced, met het nummer Step Inside van Rameses B door op de knop Nieuwe afspeellijst in de linkerbenedenhoek van de Windows-desktopclient te klikken.

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiel foto 4

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 5

Zodra de afspeellijst klaar is, gaat u terug naar het tabblad Lokale bestanden en voegt u het nummer toe dat u wilt synchroniseren met de afspeellijst waarvan u wilt streamen.

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 6

Synchroniseren om offline te spelen

U kunt dit doen op uw telefoon/mobiele apparaat of in de desktopclient zelf, maar hoe dan ook, zodra u al uw lokale bestanden hebt gekoppeld aan een afspeellijst die u op elk van uw aangesloten apparaten kunt openen, schakelt u de schakelaar Offline afspelen in de rechter bovenhoek, hier te zien:

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 7

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 8

Zorg ervoor dat wanneer u de schakelaar activeert, zowel uw bureaublad als het apparaat waarmee u wilt synchroniseren, zich beide op het lokale wifi-netwerk bevinden. Spotify zal proberen om licenties en DRM-verzoeken via dit protocol te communiceren, en het systeem laat je niets synchroniseren tenzij beide zijn gekoppeld aan hetzelfde draadloze MAC-adres.

Dit proces kan tussen de 30 seconden en enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van je afspeellijst en de getrouwheid van de nummers erin. Eenmaal voltooid, heb je nu toegang tot je lokale bestanden op alle apparaten die bij je account zijn geregistreerd, en kun je ze mixen met zoveel nummers als je wilt uit het streamingarchief van Spotify om een ​​unieke luisterervaring te creëren eigen ervaringen!

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 9

Probleemoplossen

Vanaf de laatste update voor Spotify mobiel hebben gebruikers enkele problemen gemeld met het weergeven van de nummers die ze op de desktop hebben toegevoegd als afspeelbaar bij het controleren van de afspeellijst vanaf hun telefoon. Er zijn een aantal voorgestelde oplossingen geweest en bij het schrijven van dit artikel merkte ik dat ik naar dezelfde antwoorden zocht als wat nodig was om alles soepel te laten verlopen.

hoe-je-eigen-muziek-toe-voegen-aan-spotify-en-synchroniseren-naar-mobiele foto 10

Als u het nummer niet kunt synchroniseren, kunt u proberen uw lokale firewall tijdelijk uit te schakelen (sommige detecteren de communicatie als een kwaadaardig pakket), of op zijn minst UPnP-services inschakelen zodat de poorten op uw router open zijn tussen de telefoon en uw bureaublad. Als alternatief kunt u zelf naar binnen gaan om de volgende IP-adressen op poort 4070 te openen:

  • 78.31.8.0/21
  • 193.182.8.0/21

Zodra deze zijn gewist, zou u geen problemen moeten hebben om het synchronisatiesysteem alle lokale bestanden van uw desktop naar uw telefoon of tablets over de hele wereld te laten streamen!

Afbeelding tegoed: Wikimedia Commons

Meer verhalen

19 dingen waarvan u niet wist dat de ES File Explorer van Android dit kan

ES File Explorer biedt gebruikers van Android-telefoons een volledig uitgeruste bestandsbeheerder die telefoons, pc's en Macs verkent door gebruik te maken van LAN, FTP en Remote Bluetooth.

Snel en eenvoudig inhoudsblokken selecteren in Word

Naast het invoeren van tekst, afbeeldingen en andere inhoud in Word, is het selecteren van inhoud waarschijnlijk de meest voorkomende taak die u zult uitvoeren. Vrijwel elke taak begint met het selecteren van iets, of het nu tekst, een afbeelding, een tabel, enz. is. We laten u verschillende methoden zien voor het selecteren van inhoud in Word.

Hoe overleef je de zombie-apocalyps met je iPhone?

Er breekt ergens diep onder de grond een virus uit een laboratorium, de samenleving vervalt in chaos, en nu snakken de Jones' van verderop in de straat naar hersens alsof hun leven ervan afhangt. Dus waar zal je zijn met de zombie-uitbraak? En wie wist dat je smartphone misschien wel het enige hulpmiddel was dat je kon

Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig?

Als de wereld van USB 3.0 nieuw voor u is, heeft u wellicht veel vragen over de kabels die u kunt en/of moet gebruiken met USB 3.0-apparaten. Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een nieuwsgierige lezer om de ins en outs van USB 3.0 te leren.

Geek Trivia: Incubators voor baby's, nu een hoofdbestanddeel van vroegtijdige zorg voor baby's, werden waar ontwikkeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nest Thermostat: 5 tips en trucs die je misschien nog niet kende

Inmiddels heeft vrijwel iedereen met een internetverbinding gehoord van het digitale Nest-thermostaatsysteem. Maar wist je dat het een heleboel coole functies heeft die op bijna elk apparaat in je huis passen?

Hoe u geheimen beter kunt organiseren met Keepass Password Manager

De internetdiensten van tegenwoordig zijn sterk afhankelijk van op tekst gebaseerde wachtwoorden voor gebruikersauthenticatie. De alomtegenwoordigheid van deze diensten in combinatie met de moeilijkheid om grote aantallen en symbolen van veilige wachtwoorden te onthouden, verleiden gebruikers om eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden op meerdere websites te hergebruiken, waardoor hun

Hoe u Word kunt dwingen om gebruikers te vragen een document te openen als alleen-lezen

Als u een document deelt en u wilt voorkomen dat er wijzigingen in worden aangebracht, kunt u Word dwingen de gebruiker te vragen het document te openen als alleen-lezen wanneer ze het bestand openen. We laten u zien hoe u deze instelling kunt inschakelen.

Hoe u uw persoonlijke financiën beheert met deze handige apps en websites

Uw maandelijkse financiën onder controle houden (geen woordspeling bedoeld) is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Met rekeningen die elke maand variëren, verrassingsuitgaven die op het slechtst mogelijke moment opduiken, en boodschappen die met elk seizoen groter lijken te worden, vragend om een ​​beetje hulp van uw

11 tips en trucs voor Microsoft Edge op Windows 10

Windows 10 bevat Microsoft Edge, dat Internet Explorer als standaardbrowser vervangt. De interface van Edge is helemaal opnieuw geschreven en werpt de oude interface van Internet Explorer en al die rommel weg.