Hoe voeg ik tekstsnelkoppelingen toe aan het dialoogvenster Uitvoeren van Windows?

hoe-do-ik-tekst-snelkoppelingen-naar-de-windows-dialoogvenster-uitvoeren-foto 1Windows wordt voorverpakt geleverd met een heleboel handige snelkoppelingen voor het uitvoeren van dialoogvensters om u te helpen apps en hulpprogramma's rechtstreeks vanuit de uitvoeringsbox te starten; is het mogelijk om uw eigen aangepaste snelkoppelingen toe te voegen?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

De vraag

SuperUser-lezer Nic vindt de snelkoppelingen voor het uitvoeren van dialoogvensters handig en wil ze uitbreiden:Als ik op Windows+R druk, kan ik calc typen en heel snel een rekenmachine krijgen. Hetzelfde geldt voor mspaint. Mijn vraag is, hoe pas ik dit aan zodat ik netbeans kan typen en het programma kan openen?

Als je een toetsenbord-ninja bent, zou supersnelle toegang tot je favoriete apps op deze manier handig zijn. Hoe ga je ermee om?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager John T biedt een snelle en eenvoudige manier om de snelkoppeling toe te voegen:

De eenvoudigste optie zou zijn om de volgende locatie aan uw padvariabele toe te voegen:

|__+_|

vervang X.X.X door uw versie van Netbeans.

U kunt ook een snelkoppeling naar het uitvoerbare bestand netbeans.exe maken in het bovenstaande pad en die snelkoppeling op een locatie plaatsen die al op uw pad staat (bijv. |_+_|).

Als u een stapsgewijze zelfstudie wilt voor het bewerken van het systeem-PATH, kijk dan eens naar Hoe u uw systeem-PATH kunt bewerken voor eenvoudige toegang via de opdrachtregel.