Send-to-Facebook-functionaliteit toevoegen aan Picasa

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 1

U gebruikt Picasa om uw foto's te beheren en u deelt de meeste foto's met vrienden op Facebook. Zou het niet geweldig zijn als ze samen zouden spelen? Lees verder terwijl we uw workflow voor delen stroomlijnen, zodat foto's die zijn geordend, bewerkt, getagd en geannoteerd in Picasa rechtstreeks naar Facebook worden gesprongen.

Waarom wil ik dit doen?

Als je Google's gratis foto-organizer/editor Picasa al gebruikt om je digitale foto's te importeren, sorteren en bewerken en je deelt regelmatig albums met foto's op Facebook, dan is er geen goede reden om de tutorial van vandaag niet te volgen en de twee samen. Hier volgen enkele voordelen van het configureren van Picasa om foto's rechtstreeks naar Facebook te verzenden:  • U kunt eenvoudig hele albums, foto's met ster of elke andere selectie die u snel in het fotovak van Picasa kunt dumpen, overbrengen naar Facebook.
  • Je Picasa-bijschriften worden automatisch overgebracht naar de overeenkomstige Facebook-foto's (en als de bijschriften zijn ingevoegd door een ander programma maar nog steeds compatibel zijn met de XMP-indeling, gaan ze ook mee).
  • Uw foto's worden automatisch verkleind en geoptimaliseerd voor de oorspronkelijke beeldweergaveverhoudingen en -afmetingen van Facebook.

Een goede digitale workflow minimaliseert het werk dat u doet. Door Picasa en Facebook te integreren, is al het tweaken, bewerken en taggen dat u al in Picasa doet, slechts één klik verwijderd van Facebook.
GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 2Wat is witbalans en hoe beïnvloedt dit uw foto's? hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 4Hoe u een slechte witbalans in uw foto's kunt oplossen met nabewerking

Wat heb ik nodig?

Voor deze tutorial heb je de volgende dingen nodig:

  • Een kopie van Picasa (v. 2.5 of hoger) geïnstalleerd op een Windows-computer.
  • Een kopie van Picasa Uploader.
  • Adobe Air 2.6 of hoger (automatisch geïnstalleerd/bijgewerkt met Picasa Uploader).

Vanwege wijzigingen in Picasa voor Mac werkt de directe Picasa-plug-in niet meer en heeft de plug-in nooit gewerkt op Linux. Als u echter OS X of Linux gebruikt en uw uploadervaring toch wilt stroomlijnen, staat u niet helemaal in de kou. De ontwikkelaar van de Picasa Uploader-plug-in heeft een stand-alone op Adobe Air gebaseerde desktop-applicatie gemaakt. U kunt hier nog steeds de installatie-instructies volgen, maar in plaats daarvan gebruikt u de Uploader-app als een portaal voor slepen en neerzetten in plaats van met één klik vanuit Picasa-tool.

Picasa Uploader installeren

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 5

Ga om te beginnen naar de Picasa Uploader-pagina en klik op Nu installeren. Op de volgende pagina wordt u gevraagd om Adobe Air te installeren. Zelfs als Adobe Air al is geïnstalleerd en up-to-date is, moet je er toch op klikken (er wordt alleen gecontroleerd of je up-to-date bent).

Zodra het installatieprogramma heeft bevestigd dat Adobe Air correct is geïnstalleerd en up-to-date is, wordt u overgezet naar de standaard installatie van de Adobe Air-app, met een prompt als deze:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 6

Klik op Installeren. Op het volgende scherm kun je ervoor kiezen om een ​​snelkoppeling op het bureaublad toe te voegen of niet (onthoud, als je een OS X- of Linux-gebruiker bent, is de desktopversie van de app hoe je ermee omgaat).

Nadat de installatie is voltooid, moet u de desktoptoepassing één keer uitvoeren om het proces voor toevoegen aan Picasa te starten. Start vanuit het Startmenu of de snelkoppeling op het bureaublad de nieuw geïnstalleerde toepassing PicasaDesktopUploader:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 7

Klik op de knop 'Facebook' toevoegen aan Picasa. Uw standaardwebbrowser wordt gestart en geeft een eenvoudige lijst met instructies weer en vraagt ​​u nogmaals op de knop Toevoegen te klikken nadat u ze hebt gelezen:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 8

Wanneer u op de knop Toevoegen klikt, wordt u hoogstwaarschijnlijk door uw browser gevraagd om te bevestigen dat u een browsergebaseerde tool autoriseert om te communiceren met een systeemtoepassing. Bevestig dat het goed is:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 9

Zodra Picasa is gestart, wordt automatisch het dialoogvenster Knoppen configureren geopend. Zoek Facebook in de linker kolom Beschikbare knoppen en verplaats deze naar de kolom Huidige knoppen via de knop Toevoegen:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 10

Klik OK. Nu, terug in de hoofdinterface van Picasa, ziet u een geheel nieuwe knop op de werkbalk:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 11

Geen tijd zoals het heden om de nieuwe Picasa-naar-Facebook-functionaliteit te testen. Ga je gang en selecteer enkele foto's om te uploaden. We hebben onlangs onze nieuwe fretten meegenomen voor hun eerste wandeling door de buurt, en als dat geen perfecte fotoset is om te delen met nietsvermoedende Facebook-vrienden, dan weten we het ook niet meer.

Ga je gang en selecteer de foto's die je wilt verzenden, zorg ervoor dat ze allemaal in het fotovak staan ​​(je kunt geen hele mappen verzenden vanuit het bestandsbrowserpaneel, je moet de map daadwerkelijk kiezen en de foto's erin selecteren om ze te plaatsen in de fotolade).

Klik op de Facebook-knop op de werkbalk.

Opmerking: op dit moment zet Picasa de wachtrij voor fotoladen over naar de PicasaUploader-desktopapp. Voor die OS X- en Linux-gebruikers die nog steeds volgen en nieuwsgierig zijn naar de desktoptoepassing, dit is waar de twee workflows weer samenkomen - het enige verschil is dat de Windows-gebruikers het gemak krijgen om de foto's rechtstreeks vanuit Picasa te verzenden in plaats van ze te slepen en neer te zetten vanaf hun bronmap.

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 12

Klik op Doorgaan.

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 13

Omdat we dit gebruiken om kleine batches foto's (minder 70 tegelijk, de limiet voor de persoonlijke versie) naar ons persoonlijke profiel te uploaden, zijn we volkomen tevreden met de basisversie van de applicatie. Als u een Facebook-pagina van een bedrijf of organisatie beheert en u de mogelijkheid wilt hebben om maximaal 200 foto's tegelijk naar Facebook-pagina's te uploaden (in tegenstelling tot profielen) en de afbeeldingen automatisch van een watermerk te voorzien, kunt u upgraden naar Picasa Uploader Pro voor $ 4,99.

Klik op Uploaden naar mijn profiel en log vervolgens in met uw Facebook-inloggegevens op de volgende pagina. Nadat u bent ingelogd, krijgt u een menu met albumopties te zien:

hoe-toe-voegen-naar-facebook-functionaliteit-naar-picasa-foto toe te voegen 14

U kunt een nieuw album maken of toevoegen aan een bestaand album. Je kunt ook een locatie toevoegen, fotokwaliteit selecteren (standaard of hoge resolutie) en de privacy-instellingen instellen (de gebruikelijke vrienden, vrienden van vrienden, openbaar, enz. typ dingen).

Nadat u op Verzenden naar Facebook hebt geklikt, wordt uw standaardwebbrowser geopend en wordt een kleine uploadteller/meter weergegeven. Nadat de bestanden zijn overgebracht naar Facebook, wordt u doorgestuurd naar het daadwerkelijke Facebook-album dat is gemaakt door Picasa Uploader.

Standaard keurt Facebook foto's die zijn geüpload door een toepassing van derden niet automatisch goed, dus u moet in het nieuwe album kijken en de foto's goedkeuren. Als je wilt, kun je deze instelling laten zoals het is en moet je altijd je foto's goedkeuren (een mooie beveiliging tegen het per ongeluk uploaden van een foto die je niet samen met de beoogde uploads wilt delen). Als je die stap uit de workflow wilt halen en Facebook automatisch foto's wilt laten accepteren die zijn geüpload door Picasa Uploader, kun je deze link volgen en de uploader machtigen om foto's te plaatsen zonder je directe toestemming.

Dus hoe goed werkte het? Na het toevoegen van een bijschrift aan het algemene album en het goedkeuren van de uploads, is hier het album (compleet met geïmporteerde Picasa-bijschriften):

Succes! De uploader werkte perfect; we zijn heel blij met de integratie van Facebook-naar-Picasa die boterzacht werkt.


Heb je een fotografietechniek, truc of tool waarvan je wilt dat we ze onderzoeken met een tutorial? Neem deel aan de onderstaande discussie en laat het ons weten.

Meer verhalen

Hoe (en waarom) het .local-domein toewijzen aan uw Raspberry Pi

Als u het beu bent om de IP-adressen op te zoeken van apparaten die u vaak gebruikt via inloggen op afstand, SSH en andere middelen in uw thuisnetwerk, kunt u uzelf veel tijd besparen door een gemakkelijk te onthouden .local-adres aan het apparaat toe te wijzen . Lees verder zoals we demonstreren door een gemakkelijk te onthouden . toe te wijzen

Automatisch build-back-ups maken in Visual Studio

Als je een eenmansontwikkelingsteam bent, heb je waarschijnlijk niet echt de behoefte aan een volledig versiebeheersysteem, maar het maken van broncodeback-ups voor elke uitgebrachte versie is ongetwijfeld belangrijk.

Draaien computerfans altijd op 100%, tenzij anders aangegeven?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

Geek Trivia: wat deed de eerste automaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruik deze tijdelijke oplossingen om problemen met ontbrekende functies in Opera 15 op te lossen

Vorige week bracht Opera de eerste stabiele versie van hun vernieuwde browser uit, maar veel mensen waren niet blij dat sommige van hun favoriete functies nog steeds ontbraken. In een poging om de kloof te overbruggen totdat nieuwere releases deze problemen kunnen verhelpen, heeft Opera deze verzameling fixes uitgebracht

Hoe u de hostnaam van uw Raspberry Pi (of een ander Linux-apparaat) kunt wijzigen

De standaard hostnaam voor de Raspberry Pi is, creatief genoeg, raspberrypi. Wat als u een andere hostnaam wilt of hostnaamconflicten op uw lokale netwerk wilt voorkomen? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u snel de hostnaam van een op Linux gebaseerd apparaat kunt wijzigen.

Het startscherm van Office 2013 uitschakelen

Wanneer u een Office 2013-programma opent, wordt automatisch een startscherm weergegeven met de verschillende beschikbare sjablonen en een lijst met recent geopende documenten in de linkerkolom. Als je dit scherm vervelend vindt en er liever aan voorbij gaat, is het eenvoudig uit te schakelen.

Pin-aanmelding inschakelen voor domeingebruikers op Windows 8

Domeingebruikers mogen standaard niet inloggen met een pincode. Met een klein beetje GPO kunnen we dat echter veranderen.

Geek Trivia: welk populair huisdier was het resultaat van op vervuiling gerichte experimenten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw workflow kunt automatiseren in Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is niet alleen een krachtige hands-on tool voor het bewerken van afbeeldingen, het is ook een zeer krachtige hands-off tool voor het bewerken van afbeeldingen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u repetitieve en routinematige taken kunt automatiseren, zodat u uw tijd creatiever kunt besteden, in plaats van bij te snijden, te corrigeren en anderszins te klikken.