Een AD-zoeksnelkoppeling toevoegen aan uw startmenu in Server 2008

Er is een snelle manier om rechtstreeks vanuit uw startmenu zoekopdrachten in Active Directory uit te voeren. We laten je zien hoe.

We beginnen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en Nieuw | . te kiezen Snelkoppeling.

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 1Vervolgens voeren we ons snelkoppelingspad in, rundll32 dsquery, OpenQueryWindow

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 2

Nu hoeven we alleen onze snelkoppeling te hernoemen. Klik met de rechtermuisknop en kies Naam wijzigen.

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 3

Zodra we een gedenkwaardige naam hebben, willen we met de rechtermuisknop op de snelkoppeling klikken en Pin to Start Menu selecteren.

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 4

Als we nu naar ons Startmenu gaan, zien we onze nieuwe snelkoppeling bovenaan. Zodra we erop klikken...

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 5

... het brengt ons rechtstreeks naar de Active Directory Find Box.

hoe-toe-een-zoekopdracht-snelkoppeling-aan-uw-startmenu-in-server-2008 foto 6

Deze snelkoppeling bespaart ons kostbare seconden, en tijd besparen is altijd een goede zaak voor systeembeheerders.

Meer verhalen

Krijg een capabele gestroomlijnde teksteditor met Jarte

Bent u op zoek naar een capabele teksteditor zonder de opgeblazenheid van de commerciële apps? Jarte is een gestroomlijnde teksteditor met een aanpasbare UI-structuur en zeker de moeite waard om eens goed naar te kijken.

Stomme geektrucs: maak een snelkoppeling om uw hosts-bestand snel te bewerken

Als programmeur die veel werk aan websites doet, moet ik mijn hosts-bestand veel te vaak bewerken, en in Windows 7 of Vista moet je Kladblok gebruiken in de beheerdersmodus. Moeizaam.

Een VHD verwijderen in Windows 7

Windows 7 heeft een handige functie waarmee u virtuele harde schijven kunt maken en deze zelfs kunt versleutelen. Vandaag laten we u zien hoe u deze kunt verwijderen als u de schijf niet langer nodig hebt en lokale ruimte op de harde schijf terugkrijgt.

Week in Geek: de 10 beste domme geektrucs-editie

Er is niets zo leuk als een simpele nerdtruc om je geweldige vaardigheden te laten zien aan de mensen om je heen. We hebben de tien beste van alle stomme nerdtrucs verzameld die we in de loop der jaren hebben behandeld.

Vrijdagpret: Boombot

Nog een week zwoegen voor de man en je krijgt nu je twee dagen vrijheid. Niet per se maar twee dagen, want zoals je hier hebt gemerkt, steunen we het verspillen van tijd aan het werken op kantoor op vrijdag met het spelen van een leuk flash-spel.

Windows SteadyState brengt uw pc terug naar normaal

Als u een computer met gedeelde toegang hebt, kan het vervelend zijn wanneer andere gebruikers een heleboel wijzigingen in de instellingen aanbrengen. Vandaag bekijken we SteadyState voor Windows Vista en XP waarmee u de computer na een gebruikerssessie in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

Minimaliseer Firefox op de gemakkelijke manier naar het systeemvak

Klinkt het idee om Firefox te minimaliseren naar het systeemvak in plaats van de taakbalk aantrekkelijk? Als dat zo is, kijk dan hoe eenvoudig het is om de extensie MinimalizeToTray Revived in te stellen.

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websitekoppen

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.