Hoe dubbele bestanden op elk besturingssysteem te vinden en te verwijderen

Zoek naar een dubbele-bestandszoeker en je wordt gebombardeerd met met junkware gevulde installatieprogramma's en betaalde applicaties. We hebben lijsten samengesteld met de beste gratis zoekers voor dubbele bestanden, zodat u wat tijd kunt besparen.

De applicaties hier dekken Windows, Mac OS X, Linux en zelfs Android. Apple's iOS biedt geen voor de gebruiker zichtbaar bestandssysteem, dus je kunt dit niet doen op een iPhone of iPad. Er zijn momenteel geen Chrome-apps beschikbaar om dit op een Chromebook te doen.ramen

Het grootste probleem bij het zoeken naar een dubbele-bestandszoeker voor Windows is alle junkware. Er zijn veel verschillende apps voor het zoeken naar dubbele bestanden die waarschijnlijk goed werken, maar die verschillende werkbalken, wijzigingen in zoekmachines en andere junkware op uw systeem willen forceren wanneer u ze installeert. Er zijn ook betaalde applicaties die u niet echt hoeft te kopen, omdat freeware prima voor u werkt.

We vonden de dupeGuru-applicaties hiervoor leuk, maar Duplicate File Finder biedt meer basale en mogelijk snellere scans, DigitalVolcano's Duplicate Cleaner Free is goed als je een commerciële applicatie wilt die je een mooiere interface geeft ten koste van een paar zeurende schermen. VisiPic werkt goed voor het opsporen van dubbele foto's met een mooie visuele interface.

Lees ons gedetailleerde overzicht van de beste zoekers voor dubbele bestanden die we voor Windows hebben gevonden om erachter te komen welke geschikt is voor u. Geen van deze programma's zal proberen junkware op uw systeem te installeren.

hoe-vind-en-verwijder-dubbele-bestanden-op-elk-besturingssysteem foto 2

Mac

Mac OS X heeft een rijker betaald software-ecosysteem, dus er zijn veel goed betaalde apps voor het zoeken naar dubbele bestanden met gelikte interfaces. Betaalde apps van hoge kwaliteit zoals Gemini zijn voornamelijk beschikbaar in de Mac App Store en werken redelijk goed.

U kunt echter beter downloaden van hun website, omdat ze daar een gratis proefversie beschikbaar stellen. Als je het leuk vindt, kun je upgraden naar de betaalde versie voor alle functies.

hoe-vind-en-verwijder-dubbele-bestanden-op-elk-besturingssysteem foto 3

De Mac App Store biedt ontwikkelaars echter geen manier om demo- of proefversies van hun apps weg te geven. Veel app-ontwikkelaars bieden wel demo's aan, maar de demoversies moeten van hun websites worden gedownload en op de ouderwetse manier worden geïnstalleerd.

Als je hier geen geld aan wilt uitgeven, is de cross-platform en open-source dupeGuru ook een goede optie voor Mac-gebruikers. Het heeft niet de mooie interface die je krijgt als je geld uitgeeft aan een betaalde Mac-app, maar het zal absoluut zijn werk doen. Echt, dupeGuru onderscheidt zich op Mac als de enige gratis dubbele-bestandszoeker die we hebben gevonden. We kwamen wel wat oudere applicaties tegen, maar we waren niet van plan om niet-ondertekende applicaties aan te bevelen die al jaren niet zijn bijgewerkt.

iTunes heeft ook een ingebouwde functie die dubbele nummers kan vinden, dus dit kan je helpen ruimte te besparen als je grote, logge lokale muziekbestanden met dubbele nummers hebt.

Bekijk ons ​​overzicht van de beste zoekers voor dubbele bestanden voor Mac OS X om de juiste tool voor u te vinden.

Linux

Linux heeft geen problemen met junkware op de werkbalk of betaalde apps. Het grootste probleem waarmee u op Linux te maken krijgt, is dat de meeste beschikbare hulpprogramma's barebones-opdrachtregelhulpprogramma's zijn. Het is vrij eenvoudig om een ​​klein script te schrijven dat ingebouwde Linux-commando's gebruikt om je bestandssysteem te scannen, bestanden te vergelijken en duplicaten te vinden - je zou zelfs commando's aan elkaar kunnen rijgen om dit zelf te doen.

Er zijn nog steeds goede, volwassen applicaties voor het vinden en verwijderen van dubbele bestanden op Linux. FSlint biedt een goede grafische interface en zou beschikbaar moeten zijn in de softwarebronnen van de meeste Linux-distributies. fdupes is een geweldige opdrachtregeltool die je in de softwarerepository's van de meeste distributies vindt voor eenvoudige installatie. dupeGuru is ook beschikbaar voor Linux, omdat het platformonafhankelijk en open-source is - het staat echter niet in de softwarerepository's van de meeste Linux-distributies en het kost wat meer werk om te installeren.

Bekijk de beste tools voor het vinden van dubbele bestanden die we voor Linux hebben gevonden. U zult niet de meest glimmende interfaces vinden, maar u zult eenvoudige, functionele software vinden die u geen junkware wil pushen of u iets wil verkopen.

hoe-vind-en-verwijder-dubbele-bestanden-op-elk-besturingssysteem foto 4

Android

Android heeft een voor de gebruiker zichtbaar bestandssysteem, dus het is geen verrassing dat er dubbele bestandszoeker-apps beschikbaar zijn in de Google Play Store van Android. Deze apps scannen de SD-kaart van uw apparaat - of de interne flashopslag die een SD-kaart emuleert - op dubbele bestanden en bieden aan deze te verwijderen. Dergelijke apps raken de systeembestanden of de meeste app-gegevens niet aan, maar ze vinden wel dubbele foto's, muziek, video's en andere bestanden die u mogelijk naar uw Android-telefoon of -tablet hebt gekopieerd.

We hebben Search Duplicate File (Super) geprobeerd - op dit moment de populairste app voor het zoeken naar dubbele bestanden in Google Play - en ontdekten dat het prima werkte. Net als veel oudere Android-apps heeft het een interface in Gingerbread-stijl en is het niet zo prettig in gebruik. De basisinterface is echter geschikt voor een systeemtool die de meeste mensen niet echt nodig hebben. Zelfs als je deze tool wel nodig hebt, hoef je hem waarschijnlijk maar één keer uit te voeren om een ​​rommelige SD-kaart op te ruimen, dus de interface mag niet te irritant zijn.

Op Android is het belangrijkste waar u op moet letten apps die misbruik maken van het toestemmingssysteem om u te volgen en gegevens over u te uploaden naar advertentieservers. Als gratis app heeft Search Duplicate File (Super) de basissysteemscanrechten die het nodig heeft, evenals de Intenret-toegang die het nodig heeft om advertenties weer te geven - zoals veel gratis Android-apps. Veel Android-apps zullen dit waarschijnlijk goed doen - let wel op de machtigingen.

hoe-dubbele-bestanden-vinden-en-verwijderen-op-elk-besturingssysteem foto 5

Als je dubbele bestanden hebt in een cloudservice zoals Dropbox, Google Drive of OneDrive, kun je die bestanden ook op een Windows-, Mac- of Linux-pc zetten en een van de bovenstaande tools gebruiken om dubbele bestanden te zoeken en te verwijderen.

Meer verhalen

Extensies installeren in Microsoft Edge

Microsoft Edge ondersteunt eindelijk browserextensies dankzij de jubileumupdate van Windows 10. Edge-extensies zijn nu beschikbaar in de Windows Store, hoewel er aanvankelijk slechts enkele beschikbaar zijn.

Stomme geektrucs: opdrachten uitvoeren in de adresbalk van Windows Verkenner

Hier is een leuke kleine tip voor jou: wist je dat je opdrachten kunt uitvoeren vanuit de adresbalk in Windows Verkenner? Het is waar - elke app die u op de opdrachtregel zou kunnen uitvoeren, kan worden uitgevoerd vanaf de adresbalk, inclusief het openen van een nieuwe opdrachtprompt.

How-To Geek's Holiday Gift Guide 2013: kleinigheidjes in de kous Zeker om te behagen

Met alle geweldige gadgets en geeky speelgoed en snuisterijen die in de categorie klein genoeg voor een kous vallen, hoeft u zich niet te beperken tot saaie kousstuffers. Lees verder terwijl we een aantal geweldige items laten zien om al die kousen die met zorg aan de mantel zijn gehangen, in te stoppen.

Alleen meldingen ontvangen voor e-mails die u belangrijk vindt op uw iPhone

Meldingen zijn vervelend. Weinigen van ons hebben echt een ding nodig! uit onze zak elke keer dat we een nieuwe e-mail ontvangen. Maar sommige e-mails zijn belangrijker en u wilt er misschien meteen over horen met een melding.

12 van de grootste pc-mythen die maar niet zullen sterven

Computers zijn net als al het andere. Mythen en stedelijke legendes hebben zich in de loop van de tijd opgebouwd, van persoon tot persoon doorgegeven. Sommige mythen hadden ooit een kern van waarheid, maar zijn door technologische vooruitgang niet meer waar.

Vergeet Chromebooks: Chrome OS komt naar Windows

Google heeft geen glimmende nieuwe Chromebooks aangekondigd op Google I/O. In plaats daarvan benadrukten ze hun twee grote platforms: Chrome en Android. Of u nu Windows, Linux of Mac gebruikt, Google brengt de Chrome OS-ervaring naar u toe.

Een screenshot maken in Windows 8 zonder extra software

Vandaag laten we je een handige nieuwe snelkoppeling zien die is ingebouwd in Windows 8 waarmee je alles op je scherm kunt vastleggen - dit is de eerste keer dat Windows echt een ingebouwde manier heeft om schermafbeeldingen te maken.

Stop met het verspillen van geld aan apparaatspecifieke autoladers en begin met het gebruik van een universele USB-oplader

Het is een verhaal zo oud als de tijd van mobiele technologie: koop een nieuwe telefoon of gadget, koop er een nieuwe 12v-autolader voor en herhaal het volgend jaar opnieuw. We zijn hier om u een eenvoudig advies te geven. Hou op. De dagen van apparaatspecifieke autoladers zijn voorbij. Lees verder terwijl we uitleggen waarom u zou moeten overstappen en welke producten we

Hoe u zich op de juiste manier kunt afmelden voor e-mailnieuwsbrieven

Ontvangt u te veel nieuwsbrieven en andere promotionele e-mails? Deze e-mails zijn technisch gezien geen spam - ze zijn van legitieme organisaties. Dankzij de Amerikaanse CAN-SPAM-wet biedt elk legitiem bedrijf een consistente manier om zich af te melden voor hun nieuwsbrieven.

Malwarebytes uitvoeren naast een ander antivirusprogramma?

Malwarebytes Anti-Malware is een geweldige beveiligingstool die bijzonder effectief is tegen potentieel ongewenste programma's (PUP's) en andere vervelende software waarmee traditionele antivirusprogramma's niet omgaan. Maar het is bedoeld om naast een antivirusprogramma te worden gebruikt en vervangt er geen volledig.