Hoe u uw verloren of gestolen Android-telefoon kunt vinden

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 1

Je gaat een avondje uit. Met het diner door het luik, loop je met je geliefde over straat naar de volgende bestemming. Je reikt in je zak om je telefoon eruit te halen, wanneer dat gevoel je maag raakt: je telefoon ontbreekt. Heb je het in het restaurant laten liggen? Of misschien thuis? Heeft iemand het gestolen? Je geest racet. Je hebt geen idee.

Gelukkig zijn er enkele dingen die u in deze situatie kunt doen om hopelijk uw telefoon terug te krijgen.Hoe u uw telefoon kunt vinden vanaf uw computer

De kans is groot dat je dit artikel bent tegengekomen nadat je je telefoon bent kwijtgeraakt, dus in plaats van je te vertellen wat je had moeten doen voordat je hem kwijtraakte, laten we meteen beginnen: je wilt weten wat je nu moet doen.

Het goede nieuws is dat je je vermiste handset snel kunt vinden met Google's Android Device Manager, zelfs als je de app niet hebt geïnstalleerd. Pak je computer (zie het volgende gedeelte als je je computer niet hebt), maak verbinding met internet, open Chrome en zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Google-account (serieus, dit onderdeel is cruciaal). Typ Waar is mijn telefoon in de omnibox van Chrome. Hiermee wordt een zoekopdracht uitgevoerd en Google laadt automatisch een mini-venster van Android-apparaatbeheer in de zoekresultaten. Tijdens mijn testen vond ik dit kleine doosje behoorlijk wisselvallig in termen van nauwkeurigheid, dus om je telefoon snel te vinden, ga je gang en klik je op de eerste link: Android-apparaatbeheer.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 2

Hierdoor wordt de Device Manager-site weergegeven - u hoeft zich hier al dan niet opnieuw aan te melden bij uw Google-account - en begint u onmiddellijk met het volgen van uw apparaat. Als je meerdere telefoons en tablets hebt, kun je de kleine vervolgkeuzelijst gebruiken om degene te vinden die ontbreekt.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 3

Nadat u Apparaatbeheer hebt verteld om uw ontbrekende telefoon te vinden, begint deze met volgen en zou deze binnen een paar seconden moeten vinden. Het geeft de tijd waarop het was gevonden, de locatie en het nauwkeurigheidsbereik. Dit geeft je een verdomd goed idee van waar je telefoon is.

Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn, kunt u de vergrendelknop gebruiken om snel een wachtwoord voor het vergrendelscherm in te schakelen, zelfs als u er nog geen had ingeschakeld. Nadat het wachtwoord is ingesteld, kunt u ook een herstelbericht op het vergrendelingsscherm plaatsen, zoiets als Bedankt voor het vinden van mijn telefoon! Bel dan het onderstaande nummer. (Vul dan een cijfer in het vak hieronder.)

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 4

Dit zou in theorie het apparaat moeten vergrendelen achter het wachtwoord dat u hebt ingevoerd. Het bericht wordt in grote letters boven aan het scherm weergegeven, met daaronder een grote knop 'Oproepeigenaar'. Als een eerlijk persoon je telefoon heeft gevonden, zullen ze je hopelijk bellen. Als een dief het heeft weggerukt, weten ze hopelijk dat je weet dat de telefoon ontbreekt en raken ze in paniek. Daar zou ik echter niet op rekenen.

Nadat je het apparaat hebt vergrendeld, kun je ook een opdracht sturen om het te laten overgaan, wat je kan helpen de exacte locatie te bepalen als je het ergens hebt achtergelaten. Het schreeuwt niet uit - het speelt de ingestelde beltoon gewoon vijf minuten op vol volume af. Als u uw stappen terugvoert naar een locatie waar u deze hebt achtergelaten, moet u waarschijnlijk wachten tot u dichtbij genoeg bent voordat u deze opdracht uitvoert.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 5

Ten slotte, als alle hoop verloren is, kunt u het apparaat volledig wissen met de opdracht wissen. Hiermee wordt het apparaat volledig teruggezet naar de fabrieksinstellingen en worden al uw persoonlijke gegevens, afbeeldingen, muziek en alle andere opgeslagen bestanden gewist. Het zal ook proberen de SD-kaart te wissen als uw apparaat er een heeft, maar er is een mogelijkheid (afhankelijk van de Android-versie en fabrikant) dat dit mogelijk niet kan, dus houd daar rekening mee. Nadat de telefoon is gewist, werkt Android-apparaatbeheer niet meer, dus u zegt in feite vaarwel tegen uw telefoon - dit is het punt waar u niet meer terug kunt.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-Android-telefoonfoto 6

Hoe u uw telefoon kunt vinden vanaf een ander Android-apparaat

Dus misschien heb je je computer niet bij de hand, of wil je niet terug naar huis om je vermiste telefoon te vinden. Dat is begrijpelijk, en er is nog een andere oplossing: de Android Device Manager-app. Als je een tweede Android-telefoon of -tablet bij je hebt, pak dan die slechterik en geef de app een snelle installatie.

Zodra je het hebt geladen, moet je je Google-wachtwoord invoeren om locatie-apparaten te starten. De app werkt precies zoals de website, dus alle bovenstaande instructies en details zijn hier van toepassing. U kunt uw apparaat rechtstreeks vanuit de app bellen, vergrendelen en wissen met dezelfde opties die internet biedt. Boom.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-Android-telefoonfoto 7

Hoe u uw telefoon kunt vinden vanaf de telefoon van een vriend

Dus wat gebeurt er als je geen ander Android-apparaat of je computer hebt? Dat is wanneer het lijkt alsof alle hoop verloren is, maar maak je geen zorgen, er is nog steeds een optie. Pak de telefoon of tablet van een vriend, het maakt niet uit of het Android, iOS, Windows Phone of wat dan ook is (zolang het maar een smartphone is).

Open de webbrowser en zoek naar Android Device Manager. Open de eerste link en log in. Boem, je doet mee.

hoe-vind-je-verloren-of-gestolen-android-telefoonfoto 9

Het enige probleem waar u tegenaan kunt lopen, is als u twee-factorenauthenticatie hebt ingeschakeld op uw Google-account, waarvoor u een zescijferige code moet invoeren voordat u toegang krijgt tot uw account. Het probleem is dat dit meestal afhankelijk is van een app (zoals Google Authenticator) of een sms-bericht om je deze code te bezorgen, en als je telefoon ontbreekt ... nou, je ziet waar dit naartoe gaat.

Daarom is het altijd een goed idee om wat back-upcodes bij de hand te houden. Google biedt deze wanneer u in de eerste plaats tweefactorauthenticatie instelt, dus print ze uit en bewaar ze op een veilige plaats - wacht niet tot het te laat is! Deze codes kunnen het verschil betekenen tussen het terugkrijgen van uw telefoon (of op zijn minst nieuwsgierige blikken weghouden van uw persoonlijke gegevens) en het nooit meer zien.

Nadat u bent ingelogd, werkt Apparaatbeheer op dezelfde manier als hierboven besproken. Doe je ding. Veel geluk.

Andere dingen om te overwegen over Android-apparaatbeheer

Net als al het andere is Android-apparaatbeheer niet zonder beperkingen. Als uw telefoon bijvoorbeeld is gestolen en u geen beveiligd vergrendelscherm heeft (schaam u!) en de dief heeft al een fabrieksreset uitgevoerd, dan heeft u pech. De telefoon is op dat moment niet langer gekoppeld aan uw Google-account, dus Google kan deze niet volgen. Jammer.

Als de telefoon doodgaat voordat je hem kunt volgen, of als de dief hem uitschakelt, is alle hoop niet helemaal verloren: Android-apparaatbeheer zal proberen de laatst geverifieerde locatie te verstrekken. Dit geeft je in ieder geval een idee van waar je het kwijt zou kunnen zijn. Je kunt ook hopen dat degene die het vindt het voor je in rekening brengt - dan kun je het weer volgen. Of misschien bellen ze je gewoon. Dat zou ook netjes zijn.


Erachter komen dat je telefoon ontbreekt, kan een hartverscheurend gevoel zijn, maar Google heeft uitstekend werk geleverd met Android Device Manager, omdat het een volledig geïntegreerde optie is die de plaats inneemt van tientallen janky-producten die dit doel eerder probeerden te bereiken. Dus hoewel het misschien niet eenvoudiger is om te beseffen dat je handset weg is, heb je in ieder geval goede hoop om hem terug te krijgen.

Meer verhalen

Bedien uw Android vanuit een browser met AirDroid

AirDroid voor Android vervangt uw USB-kabel door uw webbrowser. Zet bestanden heen en weer, stuur tekstberichten, speel muziek af, bekijk uw foto's en beheer applicaties - allemaal zonder iets op uw computer te installeren.

10 Handige Windows-opdrachten die u moet kennen

Er zijn enkele dingen die u alleen vanaf de opdrachtregel kunt doen, zelfs in Windows. Sommige van deze tools hebben geen grafische equivalenten, terwijl andere gewoon sneller te gebruiken zijn dan hun grafische interfaces.

De beste alternatieve bestandsbeheerders voor Windows, Mac en Linux

De meeste mensen gebruiken de bestandsbeheerder van hun besturingssysteem, maar veel nerds geven de voorkeur aan bestandsbeheerders van derden. Windows Verkenner biedt immers geen tabbladen, een interface met twee vensters, hulpprogramma's voor het hernoemen van batchbestanden en meer geavanceerde functies.

De achtergrond van het inlogscherm wijzigen op Windows 10

Met Windows 10 kunt u de achtergrond van het vergrendelscherm wijzigen, maar de achtergrond van het inlogscherm heeft altijd de standaard Windows 10-achtergrond. Gebruik deze tweaks en u kunt elke gewenste afbeelding of kleur als achtergrond instellen.

Hoe te zien wie op een computer heeft ingelogd en wanneer?

Heb je ooit willen controleren wie er op je computer inlogt en wanneer? Op Professional-edities van Windows kunt u aanmeldingscontrole inschakelen om Windows te laten bijhouden welke gebruikersaccounts zich aanmelden en wanneer.

De firewall van uw Mac is standaard uitgeschakeld: moet u deze inschakelen?

Mac OS X wordt geleverd met een ingebouwde firewall, maar deze is standaard niet ingeschakeld. De Windows-firewall is standaard ingeschakeld sinds wormen zoals Blaster al die kwetsbare Windows XP-systemen hebben geïnfecteerd, dus wat geeft het?

Geek Trivia: Panspermia is de theorie dat het leven op aarde is gestort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Intel XMP kunt inschakelen om uw RAM met de geadverteerde snelheden te laten werken

Als je je eigen pc hebt gebouwd en snel RAM hebt gekocht, is de kans groot dat RAM niet echt op de geadverteerde timing werkt. RAM werkt altijd met lagere snelheden, tenzij u de timing handmatig afstemt of Intel's XMP inschakelt.

Geek Trivia: In tijdreisverhalen staat iets dat meerdere keren voorkomt bekend als A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zes manieren waarop de Amazon Echo de perfecte keukengenoot is

Een van de beste plaatsen om een ​​Amazon Echo in je huis te hebben, is in de keuken, aangezien veel mensen een groot deel van de tijd in dat gebied doorbrengen met ontbijten, avondeten bereiden, afwassen en meer. Hier zijn enkele geweldige manieren om het meeste uit je Amazon Echo te halen terwijl je in de keuken bent.