Hoe u het IP- en MAC-adres van uw Apple TV kunt vinden

hoe-vind-uw-appel-tv-en-8217;s-ip-en-mac-adres foto 1

Voor bepaalde routerconfiguraties, gedeelde netwerken (zoals die in hotels en slaapzalen) en andere situaties is het belangrijk om het IP- en/of MAC-adres van uw Apple TV te identificeren. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Opmerking: hoewel de screenshots en algemene tutorial die volgen van toepassing zijn op de Apple TV 4e generatie en hoger, is het proces vergelijkbaar met de oudere Apple TV-modellen.hoe-vind-uw-appel-tv-en-8217;s-ip-en-mac-adres foto 2

Waarom wil ik dit doen?

Voor de meeste thuisgebruikers is het niet bijzonder belangrijk om het IP-adres van hun Apple TV te kennen, laat staan ​​het MAC-adres, aangezien de Apple TV-installatie vrijwel plug, snel geconfigureerd en afgespeeld is.

Er zijn echter een handvol situaties waarin het kennen van het IP-adres of het MAC-adres van uw Apple TV een cruciaal onderdeel is van het instellen. Als u in een slaapzaal of een andere gedeelde leefomgeving woont waar u de systeembeheerder het MAC-adres moet geven van elk apparaat dat aan het netwerk is toegevoegd, is het van cruciaal belang om het MAC-adres van uw Apple TV te kennen. Hetzelfde geldt als u uw router hebt geconfigureerd met een MAC-witte lijst of als u statische IP's wilt toewijzen aan elk apparaat in uw netwerk.

Historisch gezien werden de MAC-adressen voor de Wi-Fi-radio en de Ethernet-verbinding rechtstreeks op de onderkant van de Apple TV-eenheid afgedrukt en kon je deze eenvoudig omdraaien en het adres typen in de webconfiguratietool of het MAC-adres via de telefoon lezen aan de vertegenwoordiger van de technische ondersteuning.

Omdat dit geen optie is op de 4e generatie-eenheden (en gezien de Apple-ontwerpesthetiek waarschijnlijk niet op toekomstige generaties van de hardware zal zijn), laten we eens kijken hoe we deze twee soorten adressen aan de softwarekant kunnen controleren.

Het IP- en MAC-adres lokaliseren

Voordat we een kijkje nemen naar waar we de adresinformatie moeten zoeken, laten we een korte maar belangrijke opmerking maken over wanneer we de informatie moeten zoeken. Omdat de informatie over de IP- en MAC-adressen zich in de systeemmenu's van de Apple TV bevindt, kunt u deze pas controleren nadat de eerste installatie is voltooid. Zodra de eerste installatie is voltooid, kunt u deze op elk moment controleren, maar niet tot dat moment.

Dit betekent dat als je deze informatie probeert te krijgen, zodat je de Apple TV kunt toevoegen aan bijvoorbeeld je slaapzaal-wifi-netwerk, je de Apple TV minstens één keer moet verbinden met een soort wifi-toegangspunt om de setup en ontvang de adresgegevens voordat u deze aan het technische ondersteuningspersoneel kunt geven. Dat is een beetje frustrerend (vergeleken met het alleen maar van een label lezen), weten we. Een snelle en vuile klus zou zijn om een ​​smartphone te pakken die kan dienen als een mobiel toegangspunt, zoals een iPhone, en, tijdelijk, je Apple TV in te stellen en te configureren met die telefoon als een wifi-toegangspunt.

De bovenstaande work-around levert de informatie op die je nodig hebt omdat, in tegenstelling tot het IP-adres dat wordt toegewezen via de hotspot/router en verandert als de Apple TV wordt verplaatst naar een nieuw netwerk of een nieuwe DHCP-toewijzing krijgt, de MAC-adressen hard gecodeerd zijn in de Wi-Fi en Ethernet-chips en zullen hetzelfde blijven.

Dat beetje frustratiebesparende uitleg terzijde, laten we eens kijken waar we de adressen kunnen vinden als de Apple TV eenmaal op een netwerk is aangesloten (of dat netwerk permanent of tijdelijk is).

hoe-vind-uw-appel-tv-en-8217;s-ip-en-mac-adres foto 3

Navigeer naar Instellingen -> Algemeen -> Over. In het menu Over ziet u niet alleen informatie zoals het modelnummer van uw apparaat, het serienummer en welke versie van tvOS u gebruikt, u ziet ook met welk netwerk het apparaat is verbonden, het IP-adres en de Wi- Fi-adres of Ethernet-adres, afhankelijk van het soort netwerk waarmee u bent verbonden. Het MAC-adres wordt opgemaakt, zoals hierboven te zien, in zes groepen van twee hexadecimale cijfers gescheiden door dubbele punten.

We raden je ten zeerste aan om dit op te schrijven en mogelijk zelfs (naar adem snakkend!) met een stukje tape op de onderkant van je Apple TV te plakken, zodat je niet opnieuw naar het systeemmenu hoeft te verwijzen om het te vinden.

Het IP-adres is, zoals we hierboven vermeldden, afhankelijk van het netwerk waarop u zich bevindt en tenzij u momenteel bent verbonden met het netwerk en met de netwerkbeheerder praat (of u bent de netwerkbeheerder en u weet op welk netwerk het apparaat zich bevindt ) moet u het IP-adres negeren totdat het apparaat zich op het juiste netwerk bevindt.


Heb je een dringende vraag over je Apple TV of andere mediacenter-apparaten? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Hoe de modulaire Apple Watch Face veelkleurig te maken

Met de modulaire wijzerplaat op de Apple Watch kunt u de kleur van de tijd en de complicaties wijzigen in een kleur naar keuze. Er is nu echter een Multicolor-optie beschikbaar waardoor de tijd en elke complicatie op de wijzerplaat een andere kleur hebben.

Kun je meerdere profielen tegelijkertijd in Google Chrome gebruiken?

Het kan nogal frustrerend zijn als u zich de hele dag constant moet afmelden bij een account en u moet aanmelden bij een ander account om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de meerdere online services die aan beide zijn gekoppeld. Met dat in gedachten biedt de SuperUser Q&A-post van vandaag nuttig advies voor een:

Geek Trivia: het eerste tv-programma dat met Dolby Surround Sound werd uitgezonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verban iCloud-opslag zeuren met Google Foto's

Als je een iPhone hebt, is het praktisch een garantie dat je iCloud bent tegengekomen die je zeurt om je opslag te upgraden en, even gegarandeerd, het komt door je overvolle fotocollectie. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u onbeperkte (zeurvrije!) Opslag krijgt met Google Foto's.

Hoe Apple Watch Faces aan te passen, toe te voegen en te verwijderen

De Apple Watch is zeer aanpasbaar en de wijzerplaat is daarop geen uitzondering. Er zijn meerdere stijlen, zoals Modular, Mickey Mouse en Utility, elk met opties voor complicaties, of subdisplays, die verschillende soorten informatie bevatten. U kunt ook uw eigen aangepaste wijzerplaten toevoegen.

15 dingen die u kunt doen met Siri op de Apple Watch

Apple Watch bevat veel Siri-integratie, en hoewel het niet zo uitgebreid is als wat je met Siri op de iPhone kunt doen, is het nog steeds erg handig zoals het er nu uitziet.

Denk twee keer na over het krijgen van een Microcell (of T-Mobile CellSpot) als u in een stedelijk gebied woont

Veel mobiele providers bieden microcell-apparaten - T-Mobile noemt ze CellSpot-apparaten, maar ze zijn hetzelfde. Deze functioneren als kleine zendmasten, maar ze gebruiken uw internetverbinding thuis en iedereen kan er verbinding mee maken.

Het Over mij-dashboard van Google gebruiken om uw privacyinstellingen te beheren

Zoals veel mensen maar al te goed weten, is de kwestie van privacy in de moderne tijd naar de voorgrond van het collectieve bewustzijn geschoten als een van de belangrijkste problemen waarmee onze generatie tegenwoordig wordt geconfronteerd. Als reactie op deze zorgen heeft Google zojuist een nieuw 'Over mij'-dashboard gelanceerd dat

Geek Trivia: Bezorgdheid over de stabiliteit van de Brooklyn Bridge werd tot zwijgen gebracht door te marcheren, wat erover?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Opslagruimte beheren op de nieuwe Apple TV

De nieuwste Apple TV-box wordt geleverd met een eigen geïntegreerde opslag, zodat je apps en games kunt downloaden. Deze ruimte is natuurlijk beperkt en het kan zijn dat u na een tijdje bijna leeg raakt, dus vandaag leggen we uit hoe u ruimte kunt vrijmaken.