Hoe u de snelste ISP in uw regio vindt

hoe-vind-ik-de-snelste-isp-in-uw-gebied foto 1

Als u een van de gelukkigen bent, heeft u de keuze uit verschillende internetproviders in uw regio. Vertrouw niet alleen op de geadverteerde snelheden - kijk naar de gegevens om de snelste ISP bij u in de buurt te vinden.

De snelheden die ISP's aangeven, zijn altijd tot een bepaalde snelheid, dus je kunt niet alleen kiezen op basis van de extreem optimistische snelheden die ze adverteren. Bekijk de resultaten van daadwerkelijke, real-world snelheidstests voor een realistischer beeld.Ookla Net Index

Als je ooit de snelheid van je internetverbinding hebt willen testen, heb je waarschijnlijk Ookla's populaire Speedtest.net gebruikt. Ookla's Net Index neemt alle gegevens van Speedtest.net en organiseert deze, waardoor het gemakkelijk is om te bladeren.

Klik op de link Ga naar mijn locatie en u wordt naar een pagina geleid met de ISP's die in uw regio actief zijn. Je kunt ook gewoon een bepaalde stad opzoeken. De ISP's worden gerangschikt op basis van de recente Speedtest.net-downloadsnelheidsresultaten van hun abonnees, zodat u kunt zien welke ISP's daadwerkelijk de snelste zijn.

Op deze site kunt u ook het verschil in gemiddelde internetsnelheden tussen verschillende landen, regio's en zelfs steden vergelijken. U kunt ook ranglijsten bekijken op basis van uploadsnelheden, verbindingskwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en hoe goed de echte ISP-snelheden overeenkomen met de snelheden die ISP's beloven in hun advertenties. (Ja, u krijgt waarschijnlijk niet de internetsnelheden waarvoor u betaalt.)

hoe-vind-ik-de-snelste-isp-in-uw-gebied foto 2

Netflix ISP-snelheidsindex

Studies hebben aangetoond dat Netflix vaak goed is voor meer dan 30% van het internetdownloadverkeer in Noord-Amerika. Netflix is ​​een grote speler op het gebied van internetbandbreedte en ze willen dat de verbindingen zo snel mogelijk zijn, zodat ze streaming video van hoge kwaliteit kunnen leveren. Daarom publiceert Netflix een ISP Speed ​​Index-site, waar ze internetserviceproviders rangschikken op basis van hun gemiddelde Netflix-streamingsnelheid.

Netflix rangschikt providers op hun snelheid, waarbij de snelste ISP wordt benadrukt - niet verwonderlijk Google Fiber in de VS - en de langzaamste provider te schande maakt. Deze ranglijsten kunnen u helpen een idee te krijgen van wat ISP de hoogste snelheden biedt - tenminste voor het kijken naar Netflix.

Neem een ​​grote korrel zout met deze resultaten. Ze zijn het hele land, dus ze zullen geen kleinere ISP's in uw regio tonen die mogelijk sneller zijn dan de grote nationale. Ze houden ook alleen rekening met Netflix-resultaten - de hier getoonde snelheden zijn lager dan de snelheden die worden weergegeven op Speedtest.net omdat Netflix niet elke verbinding volledig verzadigt. Dit vertelt je eigenlijk alleen hoe snel Netflix streamt op deze verbindingen.

hoe-vind-ik-de-snelste-isp-in-uw-gebied foto 3

YouTube-videokwaliteitsrapport

Volgens verschillende onderzoeken zijn YouTube en Netflix samen vaak goed voor meer dan 50% van de piekinternetactiviteit in Noord-Amerika. Het is dus logisch dat Google hun eigen ISP-rapport publiceert. Hun rapporten geven geen snelheid weer, maar ze stellen je wel in staat om providers in jouw regio te vergelijken en te zien welke kwaliteit van YouTube-streams hun verbindingen aankunnen.

Net als bij de Netflix-rapportkaart, gaan deze gegevens alleen over videostreams van één specifieke site, dus u moet deze met een grote korrel zout nemen. Maar het helpt je wel om een ​​idee te krijgen of een ISP aan de langzamere of de snellere kant is. En als je bent zoals de meeste mensen, kijk je waarschijnlijk naar YouTube - dus zou je niet de voorkeur geven aan een verbinding die YouTube met hogere kwaliteit kan streamen? Deze site helpt je ervoor te zorgen dat je een verbinding kiest die snel genoeg is om YouTube met een hogere kwaliteit te streamen, niet een verbinding die zo traag is dat je alleen video's van lage kwaliteit kunt streamen.

hoe-vind-ik-de-snelste-isp-in-uw-gebied foto 4


Houd er rekening mee dat de snelheden die op deze sites worden vermeld, gemiddelden zijn van de snelheden die klanten in de echte wereld ervaren. Een ISP waarvan veel klanten betalen voor de langzaamst mogelijke verbinding, lijkt misschien lage snelheden te hebben, maar biedt mogelijk duurdere verbindingen met hogere snelheden dan het hierboven getoonde gemiddelde. Als het gaat om de gemiddelde landelijke ranglijst die wordt weergegeven op de Netflix ISP Speed ​​Index, kan een grote ISP die in het hele land actief is, in uw regio sneller of langzamer zijn. Toch zijn imperfecte gegevens beter dan helemaal geen gegevens.

Meer verhalen

Hoe te kiezen of uw functietoetsen F1-F12-toetsen of speciale toetsen zijn

Moderne laptop- en desktoptoetsenborden hebben een multifunctionele set toetsen in de functierij. Deze toetsen kunnen speciale acties uitvoeren met betrekking tot het audiovolume, afspelen en hardwarefuncties. Ze kunnen ook functioneren als de klassieke F1-F12-toetsen, maar niet tegelijkertijd.

Geek Trivia: wanneer uitrusting minder effectief wordt gemaakt in videogames, zeggen gamers dat dit het geval is geweest?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Sci-Fi-auteur Ernest Cline leende zijn DeLorean uit aan fantasy-auteur George Martin in ruil voor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: welke Amerikaanse staat is het platst?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Handmatig Wi-Fi-netwerken toevoegen aan of verwijderen uit OS X

Een van de dingen die OS X doet, is elk wifi-netwerk waarmee u verbinding maakt, opslaan. Dit is geweldig als je van wifi-netwerk naar wifi-netwerk gaat en niet elke keer je inloggegevens wilt invoeren, maar het heeft wel een keerzijde.

Hoe u uw laatste activiteit bij het optillen van uw pols op Apple Watch kunt hervatten

Uw Apple Watch-scherm wordt standaard ingeschakeld wanneer u uw pols opheft. Wanneer het scherm wordt ingeschakeld vanwege een opgetrokken pols, wordt standaard ook de wijzerplaat weergegeven, zelfs als u een andere activiteit op uw horloge aan het uitvoeren was toen het scherm uitging.

Inhouds- en aankoopbeperkingen instellen op uw Apple TV

Apple TV heeft nog geavanceerdere inhoud en aankoopbeperkingen dan zijn voorgangers: het is doodeenvoudig om inhoud, apps en aankopen voor volwassenen te beperken. Laten we eens kijken hoe u de beperkingen kunt instellen en beheren.

Afdrukken naar PDF op elke computer, smartphone of tablet

Alle moderne computers, smartphones en tablets kunnen nu eenvoudig webpagina's en andere documenten naar PDF-bestanden afdrukken zonder extra software. Microsoft heeft dit toegevoegd aan Windows 10 en Apple heeft het toegevoegd aan iOS 9.

Waarom is een tussenliggende SMTP-server nodig om e-mail te verzenden?

Naarmate iemand meer leert over hoe e-mailclients, SMTP-servers en het hele online e-mailsysteem werken, kunnen ze zich afvragen waarom er zelfs maar een tussenliggende SMTP-server nodig is. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: De oudst bekende bomen zijn allemaal leden van welke soort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!