Een video opslaan in Plex om later te bekijken

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken

Plex Media Center heeft een handige (maar vaak over het hoofd gezien) functie die het doodeenvoudig maakt om een ​​video die je op internet vindt op te slaan om later vanuit je luie stoel te bekijken. Laten we eens kijken hoe u eenvoudig video's naar uw wachtrij 'Later bekijken' kunt sturen.

Als je net als wij bent, kom je de hele week heel veel interessante videoclips tegen, maar niet op geschikte tijden om ze te bekijken. Zou het niet geweldig zijn als je die video's zou kunnen opslaan om ze op een beter moment en op een betere plek te kunnen bekijken, bijvoorbeeld na het werk thuis op je grote tv-scherm? Gelukkig kun je met de wachtrij Later bekijken van Plex Media Center eenvoudig videolinks naar Plex overbrengen om ze later te bekijken.Als je vriend nu een link plaatst naar een interessante documentaire waar je op dit moment geen tijd voor hebt om te gaan zitten kijken, hoef je je geen zorgen te maken dat je hem vergeet. Je kunt het eenvoudig naar Plex sturen en het op een later tijdstip bekijken.

Alles wat u nodig hebt, is rechtstreeks in uw Plex-systeem ingebouwd, de enige vereiste om de tutorial van vandaag te volgen, is dat u Plex Media Center hebt geïnstalleerd en geconfigureerd en dat u een webbrowser of e-mailclient hebt (om te profiteren van de twee manieren om koppelingen naar de wachtrij Later bekijken te verzenden).

Voordat we verder gaan, is er maar één echte waarschuwing waar u zich bewust van moet zijn. De wachtrij 'Later bekijken' werkt met tientallen en tientallen videosites zoals YouTube, Vimeo, VEVO en grote nieuwssites zoals NBC, PBS en meer, maar het werkt niet op sites waarvoor je moet inloggen met een abonnement zoals Netflix , HBO GO of Amazon Prime Video.

hoe-je-een-video-op-slaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken

De functie Later bekijken van Plex instellen

Er komt een kleine hoeveelheid voorbereidend werk bij kijken om uw Watch Later-wachtrij in gebruik te nemen, maar het zou niet meer dan een paar minuten moeten duren. Voordat we de wachtrij Later bekijken gaan gebruiken, moeten we de twee methoden configureren die u kunt gebruiken om bestanden naar de wachtrij te verzenden: de Plex It! bookmarklet en uw persoonlijke Plex-wachtrij-e-mailadres.

Bookmarklets, voor de onbekende, zijn kleine stukjes JavaScript-code verpakt in een webbrowserbladwijzer waarmee u handige browserextensie-achtige trucs kunt doen zonder de bulk en overhead van een volledige browserextensie - bekijk onze gids voor meer informatie over hen hier.

Verbind eerst uw Plex Media Center via de webinterface. Selecteer Later bekijken in de navigatiebalk aan de linkerkant, die zich onder de subkop Online-inhoud bevindt.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 3

Op dit moment ziet de wachtrij 'Later kijken' er een beetje kaal uit, omdat je hem nog niet bent gaan gebruiken. Zoek naar het vage vraagtekenpictogram naast de tekst 'Later bekijken' boven aan het scherm.

hoe-je-een-video-op-slaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 4

Wanneer u op het pictogram klikt, ziet u bovenaan de pagina instructies voor het toevoegen van video vanuit uw webbrowser. Er zal een grote oranje knop zijn met het label PLEX IT!. Houd deze knop ingedrukt en sleep de knop vervolgens naar de werkbalk van uw webbrowser.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 5

Op dit punt zou je nu een bookmarklet op je werkbalk moeten hebben, zoals:

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 6

Voordat we de helppagina voor de wachtrij 'Later bekijken' verlaten, hebben we nog een taak. Scroll naar beneden op de pagina totdat je het gedeelte Video's toevoegen per e-mail ziet. Daar vind je een lang e-mailadres, zoals hieronder.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 7

Dit adres, dat bestaat uit de woordwachtrij gevolgd door een lange reeks of willekeurige letters en cijfers en het domein save.plex.tv, is het unieke e-mailadres voor uw wachtrij Later bekijken. We raden u ten zeerste aan om voor dit adres een adresboekitem in uw e-mailaccount te maken en er een gemakkelijk te onthouden naam aan toe te kennen, zoals Plex Queue of Later bekijken.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 8

Als je net als wij een voorstander bent van volledigheid en een Plex-logo voor je contactenlijst wilt, kun je hun logo hier vasthouden zoals wij deden.

Een video naar uw wachtrij verzenden

Op dit moment heb je alles zo ingesteld dat je Plex Media Center Watch Later-wachtrij actief is. U hoeft alleen maar video te verzenden om deze te vullen. Dit is triviaal eenvoudig en we zijn er zeker van dat u de functie de hele tijd zult gebruiken nu deze is ingesteld.

Wanneer u op internet surft, kunt u de Plex It! bookmarklet om video op de pagina die u bezoekt toe te voegen aan uw wachtrij. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een vriend van je deze interessante video plaatst van linguïst Marc Okrand die vertelt over hoe hij de Klingon- en Vulcan-talen voor het Star Trek-universum heeft gemaakt, en dat je deze later wilt bekijken.

Om dit te doen, klikt u eenvoudig op de Plex It! bladwijzer. Onmiddellijk daarna verschijnt de Plex-bookmarklet-zijbalk aan de linkerkant van het scherm en begint te zoeken naar een video op de pagina. Als het wordt gevonden, wordt het automatisch toegevoegd aan uw wachtrij Later bekijken.

hoe-je-een-video-op-slaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 9

Wat als u niet in uw gewone webbrowser zit en u de bookmarklet niet bij de hand hebt? Dat is waar de e-mailfunctie bijzonder handig is. Als u bijvoorbeeld op uw telefoon zit, kunt u eenvoudig op de deelknop klikken en de videolink naar uw Plex Queue-e-mailadres e-mailen.

Stel dat je deze video over de geschiedenis van het Alfa Kwadrant in Star Trek hebt gevonden met de mobiele YouTube-app, en dat je hem later wilt bekijken. U hoeft alleen maar op de deelknop te tikken en uw e-mailclient naar keuze te selecteren, zoals hieronder te zien is.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 10

Dan is het gewoon een kwestie van de bijnaam intypen die je voor je Plex-contact hebt gemaakt (bijvoorbeeld Later bekijken) en je kunt de clip rechtstreeks naar je wachtrij sturen.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 11

De enige manier waarop het gemakkelijker zou kunnen zijn, is als u de clips alleen door te denken kunt verzenden. (Dat is echter een tutorial voor een date veel verder in de toekomst.)

Video's in uw wachtrij bekijken

Nu we twee video's naar de wachtrij hebben gestuurd, gaan we eens kijken hoe de wachtrij eruitziet.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 12

Het ziet er nu een beetje meer doorleefd uit. We zien de twee video's en de navigatietabs in de rechterbovenhoek hebben meer informatie: het tabblad Alle heeft een 2 ernaast, die aangeeft hoeveel video's er in totaal zijn, het tabblad Niet-bekeken heeft ook een 2 en het tabblad Bekeken heeft geen markering omdat we geen van onze video's hebben bekeken.

Vanaf hier kun je op de miniatuur van de video klikken voor meer informatie, zoals:

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 13

Of u kunt vanuit de hoofdwachtrij op de kleine afspeel-, gemarkeerde- of verwijderknoppen klikken om onmiddellijk met de clip te werken.

hoe-je-een-video-opslaan-naar-plex-om-foto-later te bekijken 14

Vanaf hier kun je de video's rechtstreeks vanuit je browser bekijken, vanuit je browser naar een Chromecast sturen of door de wachtrij 'Later kijken' bladeren, rechtstreeks vanuit Plex-clients zoals die op verschillende Smart TV's.


Dat is alles. Met een beetje voorbereidend werk kun je je Plex Media Server instellen om al die geweldige videoclips die je tegenkomt op het web over te hevelen, en dan achterover leunen en ervan genieten vanuit het comfort van je bank.

Meer verhalen

10 Handige Windows-opdrachten die u moet kennen

Er zijn enkele dingen die u alleen vanaf de opdrachtregel kunt doen, zelfs in Windows. Sommige van deze tools hebben geen grafische equivalenten, terwijl andere gewoon sneller te gebruiken zijn dan hun grafische interfaces.

De beste alternatieve bestandsbeheerders voor Windows, Mac en Linux

De meeste mensen gebruiken de bestandsbeheerder van hun besturingssysteem, maar veel nerds geven de voorkeur aan bestandsbeheerders van derden. Windows Verkenner biedt immers geen tabbladen, een interface met twee vensters, hulpprogramma's voor het hernoemen van batchbestanden en meer geavanceerde functies.

De achtergrond van het inlogscherm wijzigen op Windows 10

Met Windows 10 kunt u de achtergrond van het vergrendelscherm wijzigen, maar de achtergrond van het inlogscherm heeft altijd de standaard Windows 10-achtergrond. Gebruik deze tweaks en u kunt elke gewenste afbeelding of kleur als achtergrond instellen.

Hoe te zien wie op een computer heeft ingelogd en wanneer?

Heb je ooit willen controleren wie er op je computer inlogt en wanneer? Op Professional-edities van Windows kunt u aanmeldingscontrole inschakelen om Windows te laten bijhouden welke gebruikersaccounts zich aanmelden en wanneer.

De firewall van uw Mac is standaard uitgeschakeld: moet u deze inschakelen?

Mac OS X wordt geleverd met een ingebouwde firewall, maar deze is standaard niet ingeschakeld. De Windows-firewall is standaard ingeschakeld sinds wormen zoals Blaster al die kwetsbare Windows XP-systemen hebben geïnfecteerd, dus wat geeft het?

Geek Trivia: Panspermia is de theorie dat het leven op aarde is gestort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Intel XMP kunt inschakelen om uw RAM met de geadverteerde snelheden te laten werken

Als je je eigen pc hebt gebouwd en snel RAM hebt gekocht, is de kans groot dat RAM niet echt op de geadverteerde timing werkt. RAM werkt altijd met lagere snelheden, tenzij u de timing handmatig afstemt of Intel's XMP inschakelt.

Geek Trivia: In tijdreisverhalen staat iets dat meerdere keren voorkomt bekend als A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zes manieren waarop de Amazon Echo de perfecte keukengenoot is

Een van de beste plaatsen om een ​​Amazon Echo in je huis te hebben, is in de keuken, aangezien veel mensen een groot deel van de tijd in dat gebied doorbrengen met ontbijten, avondeten bereiden, afwassen en meer. Hier zijn enkele geweldige manieren om het meeste uit je Amazon Echo te halen terwijl je in de keuken bent.

Je Nest Thermostat terugzetten naar de fabrieksinstellingen en verwijderen

Als je je Nest Thermostat vervangt of gaat verhuizen en hem mee wilt nemen naar je nieuwe plek, kun je deze als volgt terugzetten op de fabrieksinstellingen en de installatie ongedaan maken.