Een VHD verwijderen in Windows 7

Windows 7 heeft een handige functie waarmee u virtuele harde schijven kunt maken en deze zelfs kunt versleutelen. Vandaag laten we u zien hoe u deze kunt verwijderen als u de schijf niet langer nodig hebt en lokale ruimte op de harde schijf terugkrijgt.

Virtuele harde schijf

In een vorige post hebben we je de stappen laten zien voor het maken van een VHD. Onthoud dat wanneer u een VHD maakt, deze de ruimte op het volume gebruikt waar u deze maakt.hoe-te-verwijderen-een-vhd-in-windows-7 foto 1

Als u er geen zin meer in heeft, kunt u naar Computerbeheer gaan door met de rechtermuisknop op Computer en vervolgens op Beheren te klikken.

hoe-te-verwijderen-een-vhd-in-windows-7 foto 2

Ga in Computerbeheer onder Schijfbeheer, klik met de rechtermuisknop op de VHD die u wilt verwijderen en selecteer Volume verwijderen.

hoe-te-verwijderen-een-vhd-in-windows-7 foto 3

Ga akkoord met het waarschuwingsbericht dat verschijnt. U wilt waarschijnlijk zeker zijn en het advies geven en ervoor zorgen dat er geen gegevens zijn die u nodig hebt.

hoe-te-verwijderen-een-vhd-in-windows-7 foto 4

De schijf is echter niet helemaal verdwenen, u moet naar binnen gaan en deze handmatig verwijderen.

hoe-te-verwijderen-een-vhd-in-windows-7 foto 5

Dat is het! Nu is het weg en heb je wat ruimte op de harde schijf teruggewonnen voor alles wat je nodig hebt.

Meer verhalen

Aero-compatibele besturingssystemen installeren in VMware Player

Is het je ooit opgevallen dat je Aero normaal gesproken niet kunt inschakelen op een virtuele machine met Windows 7 of Vista? Met de nieuwste VMware Player-bèta kun je precies dat doen, en we hebben een volledige uitleg over hoe je dit kunt bereiken.

Beginner Geek: standaardprogramma's instellen in Windows 7 en Vista

Als je ooit een programma hebt geïnstalleerd en plotseling ontdekte dat bepaalde bestandstypen ermee werden geopend in plaats van wat je eerder had, kan dit verwarrend en vervelend zijn. Vandaag bekijken we hoe u kunt bepalen welke toepassingen bepaalde bestandstypen op uw computer openen.

Een verticale bladwijzerwerkbalk toevoegen aan Firefox

Heb je ooit een verticale bladwijzerwerkbalk willen hebben in plaats van een horizontale? Overweeg dan dat uw wens wordt ingewilligd met de Vertical Bookmarks Toolbar-extensie voor Firefox.

De geïllustreerde gids voor de nieuwe Firefox 3.6 Windows 7-integratie

De nieuwste Firefox-bèta integreert veel vollediger in Windows 7 en voegt ondersteuning toe voor Aero Peek-compatibele tabbladen, een verbeterde Ctrl+Tab en meer. We laten u zien hoe ze werken en hoe u ze kunt in- of uitschakelen.

Week in Geek: The Progress of Geekery Edition

In plaats van je een goede tip te geven in de wekelijkse samenvatting van vandaag, gaan we je wijzen op alle nieuwe dingen hier die je misschien hebt gemist omdat je je feedreader nooit verlaat. We hebben ook meer geweldige geek-links voor je.

Maak en schrijf dvd's in Windows 7

Als je overstapt van XP naar Windows 7, vraag je je misschien af ​​welke app je moet krijgen voor het maken van dvd's. Windows DVD Maker is al inbegrepen en stelt u in staat snel een dvd te maken met aangepaste menu's, scèneselecties of uw digitale foto's met muziek toe te voegen.

Sloot de RealPlayer Bloat met Real Alternative

Het gebeurt tegenwoordig niet veel, maar soms kom je een website tegen waarvoor je Real Player nodig hebt om media-inhoud op een pagina af te spelen. Vandaag bekijken we Real Alternative, waarmee je de media-inhoud kunt bekijken zonder de irritante bloat te installeren.

Toon of verberg de menubalk in Firefox op de gemakkelijke manier

Heeft u slechts af en toe gemakkelijke toegang tot de menubalk in Firefox nodig, maar wilt u deze de rest van de tijd verborgen houden? Dan kunt u genieten van het beste van twee werelden met de Hide Menubar-extensie voor Firefox.

Snelle tip: weergave van zoekgeschiedenis uitschakelen in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is aanzienlijk verbeterd in deze versie van Windows en slaat standaard recente zoekopdrachten op. Als u zich hieraan ergert en het wilt uitschakelen, laten we u zien hoe u de Groepsbeleid-editor gebruikt.

Zorg dat systeemherstel minder schijfruimte gebruikt in Windows 7

Moe van de systeemherstelfunctie in Windows 7 die veel te veel schijfruimte in beslag neemt? Je kunt het gemakkelijk aanpassen met een eenvoudige schuifbalk, je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken.