Een onjuiste of dubbele vermelding in het XP-opstartmenu verwijderen, wijzigen of uitschakelen

Hebt u ooit een computer geërfd met meer dan één vermelding in het opstartmenu van Windows XP? Meestal werkt een van de items niet eens in de eerste plaats, en dan moet je elke keer op een toets drukken of 30 seconden wachten.

Opmerking: als u Windows 7 of Vista gebruikt, is er een andere methode vereist voor het verwijderen van opstartmenu-items.

Er zijn twee opties om dit te omzeilen: u kunt het aanstootgevende opstartmenu-item verwijderen, of u kunt het opstartmenu gewoon uitschakelen zodat het niet wordt weergegeven. Als u niet technisch onderlegd bent, wilt u gewoon de tweede optie gebruiken.hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 2

Dank aan mijn vriend Shawn voor het vergeten hoe dit te doen en voor het aanzetten tot het schrijven van dit artikel. =)

Een onjuiste opstartmenuoptie op XP verwijderen

Opmerking: deze methode omvat het wijzigen van een zeer belangrijk opstartconfiguratiebestand. U moet voorzichtig te werk gaan en ervoor zorgen dat u altijd back-ups van uw bestanden hebt voor het geval er iets misgaat.

Alle opstartmenu-opties in Windows XP worden opgeslagen in het bestand boot.ini in de hoofdmap van uw opstartschijf, meestal de C:-schijf. U moet eerst instellen dat het bestand beschrijfbaar is met de opdracht attrib vanaf de opdrachtprompt:

attrib -r boot.ini

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 3

Nu kunt u het bestand boot.ini openen in Kladblok door naar Start Uitvoeren te gaan en het volgende in te typen:

kladblok c:oot.ini

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 4

In dit bestand zie je dezelfde opties die je normaal in het opstartmenu ziet. Let vooral op het default= item, aangezien dat zou moeten verwijzen naar een van de items in de lijst (normaal gesproken de bovenste).

Tip: Alles na het teken = in de standaardregel moet overeenkomen met alles vóór het teken = in de sectie [besturingssystemen]. Onthoud dit bij het maken van bewerkingen.

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 5

Als u het tweede item in de lijst wilt verwijderen en het eerste is ingesteld op de standaard, kunt u die regel gewoon uit het bestand verwijderen: (u moet echt een back-up maken van het boot.ini-bestand voordat u wijzigingen aanbrengt)

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 6

Als het probleem is dat de eerste regel standaard is ingesteld, maar de tweede regel de regel is die werkt, moet u de overtredende regel verwijderen uit de sectie [besturingssystemen] en vervolgens de DEFAULT= regel WIJZIGEN zodat deze overeenkomt met de juiste. In dit voorbeeld heb ik de partitie ingesteld op (2) in plaats van (1) in de standaardregel.

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 7

Nogmaals, je moet heel voorzichtig zijn bij het handmatig bewerken van dit bestand.

Schakel het opstartmenu op de gemakkelijke manier uit

In plaats van het risico te lopen iets te verknoeien door het bestand handmatig te bewerken, kunt u het opstartmenu gewoon volledig uitschakelen, wat veel veiliger is. Er is geen reden om het menu te tonen als je maar één keuze maakt, en ook niet echt een goede reden om het bestand handmatig te bewerken.

U kunt ofwel met de rechtermuisknop op Deze computer klikken en Eigenschappen kiezen, of sysdm.cpl typen in het vak Start Uitvoeren om het venster Systeemeigenschappen te openen. Ga daar naar Geavanceerd Opstarten en herstel Instellingen zoals hieronder weergegeven:

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 8

Controleer in het dialoogvenster Opstarten en herstellen of het standaardbesturingssysteem correct is en schakel vervolgens de optie Tijd uit om de lijst met besturingssystemen weer te geven en sluit het dialoogvenster.

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-foutieve-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 9

Op dit punt zou u opnieuw moeten kunnen opstarten en zou het menu verdwenen moeten zijn.

Extra tegoed: u zult de knop Bewerken in dit dialoogvenster opmerken ... dit opent boot.ini in Kladblok, net als in de eerste methode hierboven.

hoe-verwijderen-wijzigen-of-uitschakelen-een-onjuiste-of-dubbele-invoer-op-het-xp-boot-menu foto 10

Volgende week bespreken we hoe u omgaat met onjuiste items in uw Vista-opstartmenu.

Meer verhalen

Back-up en herstel van hardwarestuurprogramma's op de gemakkelijke manier met dubbele driver

Een van de meer vervelende aspecten van het opnieuw installeren van een besturingssysteem is het opnieuw vinden van alle stuurprogramma's voor uw hardware. Vaak heb je de cd voor een nieuw hardwareapparaat misschien niet, en zelfs als je dat wel hebt gedaan, zijn de stuurprogramma's op de schijf waarschijnlijk verouderd.

Virtuele desktops krijgen op Windows XP

Dit gastartikel is geschreven door Emma van Laptopical.com, een site met nieuws en recensies voor laptops.

Geek Reviews: speel en neem internetradio op met Screamer Radio

Afgelopen weekend kwam ik een heel cool internetradio- en opnameprogramma tegen met de naam Screamer Radio. Dit programma is extreem licht op systeembronnen en biedt een heleboel muziek- en programmeerbronnen, inclusief opname met één druk op de knop.

Een wachtwoordhersteldiskette maken en gebruiken in Windows 7 of Vista

Het vergeten van uw wachtwoord kan een uiterst frustrerende situatie zijn, en we hebben al verteld hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen met de Ultimate Boot-cd en de System Rescue-cd, maar u kunt de situatie volledig voorkomen door een wachtwoordhersteldiskette te maken.

Snelle tip: eenvoudig schakelen tussen handtekeningen in Outlook 2007

Er zijn veel mensen die een groot deel van de dag in Microsoft Outlook leven. Mogelijk wilt of moet u uw e-mailhandtekening regelmatig wijzigen, afhankelijk van de persoon die u e-mailt of het account dat u gebruikt, en er is een heel eenvoudige manier om dit te doen die misschien niet voor de hand ligt.

Weekendplezier: neem internet-tv op op de drie grote platforms met Miro

Voortbordurend op onze serie die verschillende manieren laat zien om online televisie en andere videoprogramma's te kijken, brengen we u deze week Miro. Zie Miro als een TiVo voor uw computer die internetprogramma's zal downloaden en opslaan. Miro is beschikbaar voor alle drie de belangrijkste platforms, OS X, Windows en verschillende

Beveilig uw Gmail-account met SSL-codering zonder Gmail Notifier te breken

Welke firewall u ook gebruikt, als u online verbinding maakt met services zonder codering te gebruiken, bestaat de kans dat uw gegevens worden gekaapt, vooral als u verbinding maakt via een draadloos netwerk. Vandaag laten we u zien hoe u SSL voor Gmail inschakelt terwijl u de Gmail-melding nog steeds toestaat

De nieuwe Hyper-V-functie in Windows Server 2008 begrijpen

Dit artikel is geschreven door MetroTek Geek van Metrotek Solutions, een leverancier van computerhulp in het DC-gebied.

Veilig computergebruik: Zoek en verwijder spyware met Spyware Terminator

De afgelopen weken hebben we verschillende gratis hulpprogramma's besproken om u te helpen uw computerervaring veilig en bugvrij te houden. We gaan verder met onze Secure Computing-serie en vandaag zullen we het anti-spywareprogramma Spyware Terminator bekijken.

Schakel de onaangename HP Driver UAC Pop-up Update Check in Vista uit

Als u Vista gebruikt en een HP-printer hebt, met name van de All-in-One-variant, is het u waarschijnlijk opgevallen dat u ongeveer een keer per week dit irritante pop-upvenster Gebruikersaccountbeheer krijgt dat om toestemming wordt gevraagd om het uit te voeren. een updateproces van Hewlett Packard genaamd hprbupdate.exe.