Hoe Win 7 Anti-Spyware 2011 te verwijderen (nep-antivirusinfecties)

Als uw pc is geïnfecteerd met de Win 7 Anti-Spyware 2011-malware of iets dergelijks, bent u hier aan het juiste adres, want we gaan u laten zien hoe u er vanaf kunt komen en uw pc uit de vreselijke klauwen kunt bevrijden. van deze verraderlijke malware (en vele andere)

Win 7 Anti-Spyware 2011 is slechts een van de vele valse antivirusprogramma's zoals Antivirus Live, Advanced Virus Remover, Internet Security 2010, Security Tool en andere die uw computer gijzelen totdat u hun losgeld betaalt. Ze vertellen u dat uw pc is geïnfecteerd met nepvirussen en voorkomen dat u iets doet om ze te verwijderen.Dit specifieke virus heeft veel namen, waaronder XP Antispyware, Win 7 Antispyware, Win 7 Internet Security 2011, Win 7 Guard, Win 7 Security, Vista Internet Security 2011 en vele, vele anderen. Het is allemaal hetzelfde virus, maar hernoemt zichzelf afhankelijk van je systeem en met welke stam je geïnfecteerd raakt.

De Wat nu?

Als je hier niet bekend mee bent, is het tijd om eens naar het gezicht van een vreselijke zwendel te kijken. Als je geïnfecteerd bent, scroll dan naar beneden naar het gedeelte waar we uitleggen hoe je het kunt verwijderen.

Zodra een pc is geïnfecteerd, wordt dit zeer officieel uitziende venster weergegeven, dat doet alsof het uw pc scant en dingen vindt die geïnfecteerd zijn, maar het is natuurlijk allemaal een leugen.

Het echt gekke is dat er een heel realistisch uitziend Action Center-venster verschijnt, maar het is eigenlijk het virus.

how-to-remove-win-7-antispyware-2011-fake-antivirus-infecties foto 3

Rogue nep-antivirusinfecties verwijderen (algemene gids)

Er zijn een aantal stappen die u over het algemeen kunt volgen om de meeste frauduleuze antivirusinfecties te verwijderen, en eigenlijk de meeste malware- of spyware-infecties van welk type dan ook. Dit zijn de snelle stappen:

  • Probeer de gratis, draagbare versie van SUPERAntiSpyware te gebruiken om de virussen te verwijderen.
  • Als dat niet werkt, start u uw pc opnieuw op in de veilige modus met netwerkmogelijkheden (gebruik F8 vlak voordat Windows begint te laden)
  • Probeer de gratis, draagbare versie van SUPERAntiSpyware te gebruiken om de virussen te verwijderen.
  • Start uw pc opnieuw op en ga terug naar de veilige modus met netwerkmogelijkheden.
  • Als dat niet werkt en de veilige modus is geblokkeerd, probeer dan ComboFix uit te voeren. Merk op dat ik hier nog geen toevlucht toe heb hoeven nemen, maar sommige van onze lezers wel.
  • Installeer MalwareBytes en voer het uit, waarbij u een volledige systeemscan uitvoert. (zie ons vorige artikel over het gebruik ervan).
  • Start uw pc opnieuw op en voer een volledige scan uit met uw normale antivirusprogramma (we raden Microsoft Security Essentials aan).
  • Op dit punt is uw pc meestal schoon.

Dat zijn de regels die normaal gesproken werken. Merk op dat er enkele malware-infecties zijn die niet alleen de veilige modus blokkeren, maar ook voorkomen dat u iets doet. We zullen die binnenkort in een ander artikel behandelen, dus abonneer je op How-To Geek voor updates (bovenaan de pagina).

Win 7 Anti-Spyware 2011 verwijderen

Download een gratis exemplaar van MalwareBytes, kopieer het naar een USB-stick en installeer het vervolgens op de geïnfecteerde pc en voer een scan uit. Misschien heb je meer geluk als je dit in de veilige modus doet.

how-to-remove-win-7-antispyware-2011-fake-antivirus-infecties foto 4

Misschien heb je meer geluk door MalwareBytes eerst te installeren, als het virus je dat toelaat. In mijn geval deed het dat niet. Toen ik de eerste keer scande met SUPERAntiSpyware, detecteerde het de virussen en verwijderde het de bestanden prima.

how-to-remove-win-7-antispyware-2011-fake-antivirus-infecties foto 5

Op dit punt zou je hopelijk een schoon systeem moeten hebben. Zorg ervoor dat u Microsoft Security Essentials installeert en laat u niet opnieuw misleiden door deze virussen.

Kan geen enkele toepassing openen na het verwijderen van het virus?

Het volgende probleem was dat als het virus eenmaal was verwijderd, je niets meer kon openen - sterker nog, ik kon MalwareBytes nog steeds niet eens installeren. Hopelijk heb je meer geluk.

Waarom kon ik niets openen? Omdat het virus het register had herschreven om alle toepassingen te dwingen het virus te openen, wat betekende dat je niet eens de register-editor kon openen om het probleem op te lossen. Dit probleem had voorkomen kunnen worden als ik de scan op de juiste manier had voltooid, maar ik heb hem onderbroken voordat hij klaar was.

Op een normale pc is er een registersleutel onder HKEY_CLASSES_ROOT die specificeert wat er gebeurt als u dubbelklikt op een uitvoerbaar bestand (*.exe) - maar op een met een virus geïnfecteerd systeem wordt deze waarde herschreven met het uitvoerbare virus. Zo voorkom je dat je iets opent.

how-to-remove-win-7-antispyware-2011-fake-antivirus-infecties foto 6

Om het probleem op te lossen, heb ik een schoon registerbestand van een andere pc geëxporteerd en een beetje extra gehackt, en het probleem is opgelost! Het enige wat u hoeft te doen is het .reg-bestand downloaden, uitpakken, kopiëren naar de geïnfecteerde pc en erop dubbelklikken om de informatie aan het register toe te voegen.

Download de toepassing voor het repareren van malware zal de registerhack niet openen

Meer verhalen

Wat u zei: bent u bereid uw garantie voor Geek Pride ongeldig te maken?

De commentaren zijn gelezen en de stemmen zijn opgeteld; zonder twijfel maakt de How-To Geek-menigte garanties ongeldig alsof het een Olympische sport is. Lees verder om te zien hoe, wanneer en waarom uw medelezers hun garantie ongeldig maken.

8-bit Death: A Compilation Classic Arcade Game Fatalities [Video]

Je kwartjes zijn al lang in de machine verzonken, je stampt in een razend tempo op knoppen en dan gebeurt het: de 8-bit reaper komt voor jou. Bekijk deze video-remix van tientallen en tientallen klassieke videogame-arc...

Vrijdagpret: Roadkill Revenge

Ben je toe aan wat stressvermindering na een lange werkweek? Maak je dan klaar om op pad te gaan met het spel van deze week en help deze dieren om een ​​welverdiende wraak te nemen voor de dood van hun konijnenvriend.

Gratis download: het complete werk van H.P. Lovecraft in eBook-formaat

Als je een fan bent van de grote Amerikaanse auteur H.P. Lovecraft, dit is een must-download. En als je zijn werk nog nooit hebt gelezen, is dit je kans: er zijn versies die op bijna elk e-readerapparaat zouden moeten werken.

Pas de gebruikersinterface van Firefox 4.0 aan om een ​​unieke, gepersonaliseerde browser voor uw systeem te maken

De nieuwe gebruikersinterface in Firefox 4.0 ziet er strak uit en is gebruiksvriendelijk, maar wat als u deze naar een geheel nieuw niveau wilt aanpassen? Met behulp van de Stratiform-extensie kunt u het uiterlijk van de gebruikersinterface wijzigen en ervoor zorgen dat deze goed past bij uw fa...

Deze week in de geschiedenis van geek: geboorte van Twitter, 10e verjaardag van OS X en het langste verblijf in de ruimte komt tot een einde

Elke week brengen we je interessante weetjes en mijlpalen uit de archieven van Geekdom. Vandaag nemen we een kijkje bij de geboorte van Twitter, tien jaar Mac OS X en het langste ruimteverblijf in de geschiedenis.

DIY PSU voedt een lichtgewicht thuisserver

Als u probeert de stroom die uw thuisserver naar beneden zuigt te verminderen, kan deze doe-het-zelfvoedingseenheid in combinatie met een energiezuinig moederbord het stroomverbruik van uw server terugbrengen tot netbook-niveaus.

Uit de doos met tips: Shifting Letter Case in MS Word, programmacompatibiliteit onder Windows 7 64-bit en Easy Phone-gebaseerde torrenting

Het is tijd om in de tipsbox te duiken en te delen uit de schat aan lezerskennis. Vandaag kijken we naar een eenvoudige manier om hoofdletters in MS Word te wijzigen, compatibiliteitsproblemen onder Windows 7 64-bit op te lossen en uw torrents vanaf uw smartphone te besturen.

Moodagent maakt op stemming gebaseerde muziekafspeellijsten

Moodagent, een platformonafhankelijke en mobiele applicatie, maakt muziekafspeellijsten op basis van je stemming. Vertel het hoe je je voelt en het kiest nummers die je emotionele toestand weerspiegelen.

Inside the Business of Malware [Infographic]

Niemand houdt van malware en iedereen wil infectie vermijden, maar waarom precies? Bekijk dit stroomschema voor malware-bedrijven om precies te zien wat u vermijdt wanneer u uzelf tegen malware beschermt.