Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Als u een systeembestand in Windows 7 of Vista moet verwijderen of overschrijven, zult u snel merken dat u systeembestanden niet kunt verwijderen, zelfs niet als beheerder. Dit komt omdat Windows-systeembestanden standaard eigendom zijn van de TrustedInstaller-service en Windows Bestandsbeveiliging voorkomt dat ze worden overschreven.

Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen. U moet eigenaar worden van de bestanden en uzelf vervolgens rechten toewijzen om het bestand te verwijderen of te wijzigen. Hiervoor gebruiken we de opdrachtregel.Open een beheerdersopdrachtprompt door cmd in het zoekvak van het startmenu te typen en op de toetscombinatie Ctrl+Shift+Enter te drukken.

Om eigenaar te worden van het bestand, moet je het takeown-commando gebruiken. Hier is een voorbeeld:

takeown /f C:WindowsSystem32en-USwinload.exe.mui

Dat geeft je het eigendom van het bestand, maar je hebt nog steeds geen rechten om het te verwijderen. Nu kunt u de opdracht cacls uitvoeren om uzelf volledige controlerechten voor het bestand te geven:

cacls C:WindowsSystem32en-USwinload.exe.mui /G geek:F

Merk op dat mijn gebruikersnaam geek is, dus je zult je gebruikersnaam daar vervangen.

Op dit punt zou u het bestand moeten kunnen verwijderen. Als u dit nog steeds niet kunt doen, moet u mogelijk opnieuw opstarten in de veilige modus en het opnieuw proberen. Voor de bestandsnaam in het voorbeeld kon ik deze overschrijven zonder de veilige modus, maar uw kilometerstand kan variëren.

Meer verhalen

Zie welke bijgewerkte pakketten beschikbaar zijn vanaf de Ubuntu-opdrachtregel

Als u Ubuntu Server gebruikt, of zelfs als u uw bureaublad liever vanaf de opdrachtregel beheert, wilt u kunnen zien welke pakketten beschikbaar zijn voor update. Ubuntu bevat een geweldige tool voor pakketbeheer, Aptitude genaamd, die u een interactieve omgeving geeft van waaruit u kunt

Zie waar een pakket is geïnstalleerd op Ubuntu

Als u eenmaal het hulpprogramma apt-get gebruikt om een ​​pakket te installeren, lijkt het soms in het niets te verdwijnen. Je weet dat het is geïnstalleerd, je hebt alleen geen idee waar.

Zie welke versie van een pakket is geïnstalleerd op Ubuntu

Het pakketbeheersysteem op Ubuntu maakt het uiterst eenvoudig om pakketten te installeren en te verwijderen, maar soms is het belangrijk om erachter te komen welke versie van een bepaald pakket u daadwerkelijk hebt geïnstalleerd.

Ontdek op welke links bezoekers klikken per pagina met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Zie tot welke groepen uw Linux-gebruiker behoort

Als je een linux-systeem gebruikt, is het handig om uit te zoeken tot welke groepen je behoort, zodat je kunt zien of je toegang hebt tot bestanden en mappen. Dit is een van de eenvoudigste commando's die mogelijk zijn. Ik gebruik Ubuntu linux, maar deze opdracht zou op de meeste soorten Linux moeten werken.

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2