Hoe verwijder je een standaard bestandsassociatie in Windows 7?

hoe-verwijder-je-een-standaardbestand-associatie-in-windows-7 foto 1

De optie om een ​​bestandskoppeling te verwijderen is opvallend afwezig in de gebruikersinterface van bestandskoppelingen in Windows 7, dus hoe kunt u bestandskoppelingen verwijderen die u niet langer wilt? Lees verder terwijl we onderzoeken hoe u een standaard bestandskoppeling kunt verwijderen.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer Christothes schrijft:

Ik heb op de een of andere manier de standaard bestandstypekoppeling voor een bestandstype in Windows 7 ingesteld. Het lijkt niet mogelijk te zijn om het te verwijderen uit het scherm Wijzig het bestandstype dat is gekoppeld aan een bestandsextensie-optie. Is het mogelijk om het te verwijderen?

Hoewel de tool om dit te doen zeker is verplaatst, is de optie om een ​​bestandskoppeling te verwijderen zeker niet volledig verdwenen.

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Peter Mortensen biedt de volgende oplossing:

Zoek de betreffende bestandsextensie onder deze sleutel in het register:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts

Als u de subsleutel verwijdert met dezelfde naam als de extensie waarvan u de koppeling ongedaan wilt maken, wordt de standaardprogrammakoppeling verwijderd. U moet explorer.exe doden en opnieuw starten om dit van kracht te laten worden.

Mogelijk moet u dezelfde subsleutel ook uit HKEY_CLASSES_ROOT verwijderen.

Het duurt iets langer om door het register te rooten op zoek naar de bestandsassociatiesleutel dan om de oude gebruikersinterface voor bestandsassociatie te gebruiken, maar het klaart de klus.