Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis op een pc kunt verwijderen

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 1

We brengen veel tijd online door, of het nu op een pc of een mobiel apparaat is, op zoek naar informatie. De meeste mensen gebruiken Google om online informatie te vinden, soms zoeken ze naar antwoorden over persoonlijke zaken waarvan we misschien niet willen dat iemand anders ze ziet.

Alles waarnaar u op Google zoekt, wordt echter bijgehouden en opgeslagen. Als u zich hierdoor ongemakkelijk voelt, of als u gewoon wilt voorkomen dat andere mensen die uw pc gebruiken of uw telefoon even lenen om snel te zoeken, uw eerdere zoekopdrachten te zien krijgen, zijn er manieren om uw Google-zoekgeschiedenis te verwijderen.Log om te beginnen in op uw Google-account en ga naar de Google-geschiedenispagina (https://history.google.com/history/). Ook al bent u ingelogd, het kan zijn dat u gevraagd wordt uw wachtwoord opnieuw in te voeren.

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 2

Uw Google-zoekgeschiedenis wordt weergegeven op de pagina Geschiedenis, met uw zoektrends bovenaan de pagina. Onder de trends vindt u een selectievakje en een knop Items verwijderen, met uw gespecificeerde zoekgeschiedenis eronder. Als u alle zoekgeschiedenis op de huidige pagina wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje in en klikt u op de knop Items verwijderen.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 3

Er wordt een bericht weergegeven met het aantal items dat u uit uw geschiedenis hebt verwijderd.

OPMERKING: Niet al uw zoekgeschiedenis wordt weergegeven op de huidige pagina. Zoek items die volgen op de items die u hebt verwijderd (terug in de tijd) worden nu weergegeven op de huidige pagina. Schakel het selectievakje opnieuw in om alle momenteel weergegeven items te selecteren en klik op Items verwijderen om ze te verwijderen.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 4

Als u specifieke items uit uw geschiedenis wilt verwijderen die ouder zijn dan de items die momenteel worden weergegeven, klikt u op de knop Ouder aan de rechterkant van het scherm boven de lijst. Er is ook nog een oudere knop aan de rechterkant onder de lijst.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 5

Items verwijderen met behulp van het selectievakje en de knop Items verwijderen op de hoofdpagina Geschiedenis kan vervelend zijn als er veel geschiedenis is die u wilt verwijderen. Als u veel items tegelijk wilt verwijderen, klikt u op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van de pagina Geschiedenis en selecteert u Items verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 6

Selecteer in het dialoogvenster Items verwijderen een optie in de vervolgkeuzelijst Items verwijderen uit. Selecteer het begin van de tijd om al uw zoekgeschiedenis te verwijderen. Klik op Verwijderen.

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 7

U kunt ervoor kiezen om de geschiedenis van Chrome en andere apps op te nemen in uw Web- en app-activiteit. Dit betekent dat uw Chrome-browsegeschiedenis wordt opgeslagen, evenals welke apps u gebruikt en de gegevens die ze delen met Google. Met deze informatie kunt u meer gepersonaliseerde resultaten en suggesties zien en kunnen sites of inhoud die u in andere apps hebt bekeken, worden opgenomen in uw Google-zoekresultaten.

Als u deze optie heeft ingeschakeld (die we u verderop in dit artikel laten zien), kunt u op de extra link 'Web- en app-activiteit' bovenaan de pagina Geschiedenis klikken om gegevens te bekijken over de informatie die is verzameld via Chrome en andere toepassingen.

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 8

Als u niet wilt dat uw geschiedenis door Google wordt bijgehouden, kunt u uw zoekgeschiedenis uitschakelen. Je pauzeert het eigenlijk, maar als je het nooit ongedaan maakt, is het net zo goed als het uitschakelen.

Om uw zoekgeschiedenis te pauzeren, klikt u op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het scherm Geschiedenis en selecteert u Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 9

Klik op de pagina Accountgeschiedenis die wordt weergegeven op de knop Pauzeren.

OPMERKING: op deze pagina kunt u het selectievakje Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw web- en app-activiteit selecteren om die informatie bij te houden. Als u meer wilt weten over deze functie en waarom u deze wilt inschakelen, klikt u op Waarom? koppeling.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 10

Er wordt een dialoogvenster weergegeven om ervoor te zorgen dat u uw zoekgeschiedenis wilt pauzeren. Het legt de voordelen uit van het bijhouden van uw zoekgeschiedenis en dat u de incognitomodus kunt gebruiken om anoniem te surfen, als u Chrome gebruikt.

OPMERKING: Als u de incognitomodus gebruikt zodat er geen geschiedenis wordt bijgehouden, log dan niet in op uw Google-account in die modus.

Als u uw Google-zoekgeschiedenis echt wilt pauzeren, klikt u op Pauzeren in dit dialoogvenster.

hoe-uw-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 11

U keert terug naar de pagina Accountgeschiedenis. Als je ervoor hebt gekozen om je zoekgeschiedenis te pauzeren, wordt de pauzeknop de knop Inschakelen, zodat je je zoekgeschiedenis weer kunt inschakelen. Als u op Inschakelen klikt, wordt een dialoogvenster weergegeven dat lijkt op het bovenstaande om er zeker van te zijn dat u uw zoekgeschiedenis opnieuw wilt bijhouden.

Wanneer u klaar bent om terug te keren naar de pagina Geschiedenis, klikt u op de link Geschiedenis beheren.

hoe-je-google-zoekgeschiedenis-op-een-pc-foto-verwijderen 12

GERELATEERDE ARTIKELENHoe u uw Google-zoekgeschiedenis op Android kunt wissen Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis op een pc kunt verwijderen

Naast het pauzeren van uw Google-zoekgeschiedenis, kunt u ook voorkomen dat u geschiedenis, cookies en andere privégegevens opslaat door uw browser in de modus voor privé browsen te starten. U kunt ook uw Google-zoekgeschiedenis op Android-apparaten wissen, geschiedenis, cachegeheugen en cookies wissen in Safari op iOS-apparaten en uw Facebook-zoekgeschiedenis wissen.

Meer verhalen

Geek Trivia: Opera heeft ooit een editie van hun browser uitgebracht waardoor MSN.com werd geschreven door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het Launchpad van OS X en hoe werkt het?

Als OS X nieuw voor je is, of zelfs als je dat niet bent en je bent gewoon gewend om alles in het Dock vast te pinnen, heb je je misschien afgevraagd wat Launchpad is, wat het doet en hoe je het moet gebruiken.

Het knipprogramma in Windows gebruiken om screenshots te maken

Er zijn veel tools om schermafbeeldingen te maken in Windows. Het is echter niet nodig om voor dit doel een applicatie van derden te installeren. Met het Knipprogramma, dat bij Windows Vista en later wordt geleverd, kunt u verschillende soorten schermafbeeldingen maken en deze bewerken en van aantekeningen voorzien.

Geek Trivia: Een van 's werelds meest populaire gecultiveerde vruchten, wordt alleen deze vrucht niet aan een boom gekweekt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe oude Facebook-vriendschapsverzoeken te verwijderen

Als je al jaren een Facebook-account hebt, heb je misschien heel wat vriendschapsverzoeken gestuurd toen je je account voor het eerst opende. Niet al die verzoeken werden waarschijnlijk beantwoord. Dat is goed, want u kunt uw lopende verzoeken doornemen en verwijderen.

Vind en geniet sneller van Netflix-content met Flix Plus

Als je veel Netflix kijkt, biedt Flix Plus een echt Zwitsers zakmes van verbeteringen aan de hele browse- en kijkervaring. Lees verder terwijl we de talloze redenen benadrukken waarom het dwaas is om Netflix zonder te kijken.

Hoe JPG-artefacten en lelijke beeldvervorming van foto's te verwijderen

JPG-vervorming, tegels en artefacten kunnen een verder geweldige afbeelding verpesten. Hoewel geen enkele techniek echt kan herstellen en een afbeelding kan maken, is hier een How-to Geek-tip over het verwijderen en repareren van JPG-vervorming en artefacten in een paar eenvoudige stappen.

Raak niet buitengesloten bij het gebruik van twee-factorenauthenticatie: 5 herstelmethoden om in te stellen

Twee-factor-authenticatie beveiligt uw accounts met een extra authenticatiemethode, vaak een in de tijd beperkte code die wordt gegenereerd door een mobiele app. Maar wat gebeurt er als u uw telefoon verliest of reset en de codes niet kunt genereren?

Hoe u de batterijduur van uw Windows-laptop kunt verlengen

We fixeren ons vaak op de batterijduur van smartphones, maar de meeste laptops hebben nog steeds niet de hele dag batterijduur. In plaats van altijd uw laptop aan een stopcontact vast te maken, zijn hier enkele manieren om meer leven uit de batterij van uw laptop te halen.

Moet u de hardwarestuurprogramma's van Windows gebruiken of de stuurprogramma's van uw fabrikant downloaden?

Hardwarestuurprogramma's zijn de software waarmee uw besturingssysteem kan communiceren met uw hardware. Windows bevat ingebouwde stuurprogramma's en downloadt automatisch nieuwe om de installatie te vergemakkelijken, maar apparaatfabrikanten leveren ook hun eigen stuurprogrammapakketten.