Hoe Antivirus Live en andere frauduleuze/nep-antivirusmalware te verwijderen?

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met het Antivirus Live-virus, wacht je een zware klus om deze te verwijderen. En we hebben de instructies om te helpen.

Antivirus Live is een van de vele nep-antivirusprogramma's zoals Advanced Virus Remover en Internet Security 2010, die in werkelijkheid malafide virussen zijn die uw computer gijzelen. van de valse virussen die er niet echt zijn. Het is een enorm probleem en ze zijn niet gemakkelijk te verwijderen, omdat ze vrijwel alles blokkeren wat je probeert uit te voeren, inclusief echte anti-malwaretools.Rogue nep-antivirusinfecties verwijderen (algemene gids)

Er zijn een aantal stappen die u over het algemeen kunt volgen om de meeste frauduleuze antivirusinfecties te verwijderen, en eigenlijk de meeste malware- of spyware-infecties van welk type dan ook. Dit zijn de snelle stappen:

  • Probeer de gratis, draagbare versie van SUPERAntiSpyware te gebruiken om de virussen te verwijderen.
  • Als dat niet werkt, start u uw pc opnieuw op in de veilige modus met netwerkmogelijkheden (gebruik F8 vlak voordat Windows begint te laden)
  • Als dat niet werkt en de veilige modus is geblokkeerd, probeer dan ComboFix uit te voeren. Merk op dat ik hier nog geen toevlucht toe heb hoeven nemen, maar sommige van onze lezers wel.
  • Installeer MalwareBytes en voer het uit, waarbij u een volledige systeemscan uitvoert. (zie ons vorige artikel over het gebruik ervan).
  • Start uw pc opnieuw op en voer een volledige scan uit met uw normale antivirusprogramma (we raden Microsoft Security Essentials aan).
  • Op dit punt is uw pc meestal schoon.

Dat zijn de regels die normaal gesproken werken. Merk op dat er enkele malware-infecties zijn die niet alleen de veilige modus blokkeren, maar ook voorkomen dat u iets doet. We zullen die binnenkort in een ander artikel behandelen, dus abonneer je op How-To Geek voor updates (bovenaan de pagina).

Laten we Antivirus Live verwijderen

Het eerste dat u wilt doen, is uw computer opnieuw opstarten en op de F8-toets drukken vlak voordat Windows begint te laden (u kunt er een aantal keren op drukken). Selecteer vervolgens de optie Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

hoe-antivirus-live-en-andere-roguefake-antivirus-malware te verwijderen foto 2

Voordat u iets anders doet, moet u eerst de internetverbinding herstellen om te werken, omdat Antivirus Live IE verandert om een ​​nep-proxyserver te gebruiken die voorkomt dat u naar iets anders gaat - en ook voorkomt dat u een echte anti-malwaresoftware.

hoe-antivirus-live-en-andere-roguefake-antivirus-malware te verwijderen foto 3

Nu wil je SuperAntiSpyware installeren (hierboven gelinkt), die je hopelijk al via een andere computer hebt gedownload, maar in de veilige modus met netwerk kun je het downloaden en installeren.

Als je het eenmaal hebt geladen, gaat het wat analyse doen ...

hoe-antivirus-live-en-andere-roguefake-antivirus-malware te verwijderen foto 4

Vervolgens ziet u het volledige toepassingsscherm, waar u de knop Controleren op updates wilt gebruiken om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste definities beschikt. Zodra u dat hebt gedaan, klikt u op de knop Uw computer scannen.

Selecteer op zijn minst uw primaire schijf, maar u moet alle schijven kiezen en vervolgens op de knop Volledige scan uitvoeren klikken.

Het zal een lange tijd werken, een heleboel dingen detecteren, en dan kun je door de wizard gaan om alles daadwerkelijk te verwijderen ...

Als alles klaar is, kunt u de pc opnieuw opstarten (zorg er wel voor dat u weer teruggaat naar de veilige modus).

hoe-antivirus-live-en-andere-roguefake-antivirus-malware foto 8 te verwijderen

Vervolgens wilt u Malwarebytes installeren, het tabblad Update controleren voor de nieuwste definities en vervolgens een volledige scan van uw systeem uitvoeren.

Malwarebytes zal nog meer malware vinden die SuperAntiSpyware heeft gemist (het lijkt erop dat je altijd meer dan één hulpprogramma nodig hebt om alles te krijgen). Zorg ervoor dat u op de knop Geselecteerde verwijderen klikt om de rest te verwijderen.

Op dit punt wilt u uw systeem opnieuw opstarten en vervolgens Microsoft Security Essentials installeren en nog een volledige scan uitvoeren. Te voorzichtig zijn kan geen kwaad!

Opmerking: als je op enig moment tijdens dit proces een USB-stick hebt gebruikt, moet je ervoor zorgen dat deze ook wordt gescand. Er zijn virussen naar de USB-stick gesprongen, klaar om de volgende machine te infecteren.

Meer verhalen

Maak aangepaste bureaubladachtergronden met Photovisi

Heb je geweldige familiefoto's en ben je op zoek naar een manier om mooie collagebehang te maken voor de komende feestdagen? Kijk hoe eenvoudig het is om te doen op de Photovisi-website.

Een snelstartfunctie toevoegen aan Windows 7 op de gemakkelijke manier

Mis je het hebben van de Quick Launch Toolbar in Windows 7? Nu kunt u die functionaliteit terugkrijgen met het zeer aanpasbare gratis hulpprogramma SE-TrayMenu.

Maak een back-up van uw MySQL-server vanaf de opdrachtregel

Het is erg belangrijk om een ​​back-up van uw databaseserver te houden, en Linux maakt dit een triviale taak vanaf de opdrachtregel. Je zou dit echt in een cron-taak moeten stoppen en het dagelijks (of vaker) moeten uitvoeren, maar voor onze doeleinden van vandaag is dit hoe je de back-up daadwerkelijk maakt.

Hoe de ruimte op de harde schijf te beheren die wordt gebruikt door Windows 7 Back-up en herstel?

Windows 7 biedt een veel beter hulpprogramma voor het maken van back-ups van uw computer dan eerdere versies van Windows, maar soms kan het te veel schijfruimte in beslag nemen. Hier bekijken we hoe u wat ruimte terug kunt krijgen door oudere back-ups te verwijderen.

Toegang tot gecachte versies van webpagina's wanneer een website niet beschikbaar is

Heb je ooit een webpagina moeten openen om te ontdekken dat de hele website niet beschikbaar is? Nu hebt u toegang tot de meest recente gecachte versie van Google met de Gcache+-extensie voor Firefox.

Krijg de klassieke stijl netwerkactiviteitsindicator terug in Windows 7

Bent u op zoek naar een netwerkactiviteitsindicator die meer levensduur laat zien dan de standaardindicator in Windows 7? Nu kunt u de klassieke versie met dubbele monitor-pictogramstijl terugkrijgen en zien wanneer er netwerkactiviteit plaatsvindt.

Het MySQL-rootwachtwoord wijzigen of opnieuw instellen?

Voor elke database moet je het root- of sa-wachtwoord instellen op iets anders dan de standaard, tenzij je gehackt wilt worden. Voor mysql wordt de systeembeheerder-gebruiker meestal root genoemd, maar soms wordt het admin of iets anders genoemd.

Maak meerdere gebruikers in Server 2008 met PowerShell, deel 2: meer velden

In ons vorige artikel hebben we u de snelste manier laten zien om van een eenvoudige lijst met gebruikers naar hun creatie in Active Directory te gaan. U krijgt echter vaak een lijst met gebruikers die extra gegevensvelden hebben. Aangezien we niet van tevoren een script kunnen schrijven voor elk mogelijk scenario, laten we u zien hoe:

Gebruik PowerCfg in Windows 7 om energie-efficiëntie te evalueren

Het is best vervelend als je werk te doen hebt op je laptop en de batterij leeg of bijna leeg is. Zelfs als u het Power Saver-plan hebt geselecteerd, kunnen er andere factoren zijn waardoor de batterij te snel leeg raakt. Vandaag bekijken we het gebruik van de PowerCfg-opdracht om een ​​energie-efficiëntie te genereren

De How-To Geek Guide om productief te blijven als schrijver

Writer's block is een onvermijdelijk probleem voor iedereen die dagelijks probeert te schrijven, en het is niet zozeer een probleem als wel een symptoom van het niet opvolgen van uw ideeëndatabase. Als je gewoon elk idee dat je hebt in de database plaatst, zul je nooit zonder materiaal komen te zitten - open gewoon je ideeën