Menu-animaties versnellen in Windows

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 1

Windows bevat verschillende visuele effecten en animaties die het gebruik van het besturingssysteem een ​​beetje vriendelijker maken. Een goed voorbeeld hiervan is de animatie die menu's een paar honderd milliseconden nadat je erop hebt geklikt vervaagt of in beeld schuift. Als u die vertraging echter aanpast, kan het gebruik van uw pc een beetje vlotter aanvoelen.

Met Windows kunt u een aantal visuele effecten uitschakelen, waardoor uw computer sneller reageert. De kleine vertraging tussen het moment waarop u op een menu klikt en het moment waarop het op het scherm wordt weergegeven, is een instelling in het bijzonder die u een beetje kan vertragen. Hoewel je het volledig kunt uitschakelen met instellingen voor visuele effecten (wat geweldig is voor oudere computers), kun je met een beetje milde registerbewerking het effect behouden, maar het iets meer naar wens afstemmen.Verander de animatiesnelheid van het menu door het register handmatig te bewerken

Om de animatiesnelheid van het menu te wijzigen voor elke pc met Windows Vista tot en met Windows 10, hoeft u slechts één instelling in het Windows-register aan te passen.

GERELATEERDE ARTIKELEN how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 2De Register-editor leren gebruiken als een professionalEen back-up maken van het Windows-register en het herstellen

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor gebruikt voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt.

Open de Register-editor door op Start te drukken en regedit te typen. Druk op Enter om de Register-editor te openen en toestemming te geven om wijzigingen aan te brengen op uw pc.

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 4

Gebruik in de Register-editor de linkerzijbalk om naar de volgende sleutel te navigeren:

|__+_|

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 5

Zoek vervolgens in het rechterdeelvenster de |__+_| waarde en dubbelklik om het te openen.

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 6

Standaard worden menu's ingesteld met een vertraging van 400 milliseconden tussen het moment waarop u klikt en het menu wordt weergegeven. U kunt de waarde tussen 0 en 4000 milliseconden instellen. Het is duidelijk dat het instellen van de waarde op nul animaties uitschakelt. Misschien wil je wat experimenteren om een ​​waarde te vinden die je prettig vindt, maar we hebben ontdekt dat een waarde van 150-200 ervoor zorgt dat de menu's veel vlotter lijken terwijl je toch het geanimeerde gevoel krijgt. Typ gewoon de gewenste waarde in het vak Waardegegevens en klik op OK.

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 7

U moet uw computer opnieuw opstarten (of uitloggen en weer inschakelen) om de wijzigingen te zien. En als u een nieuwe waarde wilt instellen (inclusief terugkeren naar de standaard 400 milliseconden), volgt u die stappen opnieuw.

Download onze registerhacks met één klik

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 8

Als je geen zin hebt om zelf in het register te duiken, hebben we een aantal registerhacks gemaakt die je kunt gebruiken. De hack Menu-animatie verminderen tot 200 stelt de animatiesnelheid van het menu in op 200 milliseconden. De Restore Menu Animation to 400 hack herstelt het naar de standaard 400 milliseconden. Beide hacks zijn opgenomen in het volgende ZIP-bestand. Dubbelklik op degene die u wilt gebruiken en klik door de aanwijzingen. Wanneer u de gewenste hack heeft toegepast, start u uw computer opnieuw op (of logt u uit en weer in).

Menu Animatie Speed ​​Hacks

Deze hacks zijn eigenlijk alleen de Desktop-sleutel, uitgekleed tot de MenuShowDelay-waarde waar we het in de vorige sectie over hadden en vervolgens geëxporteerd naar een .REG-bestand. Als u een van de activeringen uitvoert, wordt die waarde ingesteld op het juiste aantal. En als u het leuk vindt om met het register te spelen, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe u uw eigen register-hacks kunt maken.

U kunt ook experimenteren met verschillende waarden van 0 tot 4000 milliseconden door de hack Menu-animatie verkleinen tot 200 te bewerken en deze vervolgens opnieuw uit te voeren. Om de hack te bewerken, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u Bewerken in het contextmenu. Dit opent de hack in Kladblok. Zoek gewoon naar de regel MenuShowDelay en bewerk het nummer tussen de aanhalingstekens (zorg ervoor dat u de aanhalingstekens daar laat staan).

how-to-speed-up-menu-animaties-in-windows foto 9

En dat is het. Als u menu-animaties liever niet uitschakelt, maar wilt dat browse-menu's een beetje sneller aanvoelen, is een vrij eenvoudige register-hack alles wat u nodig hebt.

Meer verhalen

Streamingservices toevoegen aan uw Sonos-speler

Toen je je nieuwe Sonos-speler kocht, vond je het waarschijnlijk gemakkelijk in te stellen. Het biedt zelfs aan om je muziekmap automatisch te scannen. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u ook verschillende muziekstreamingservices kunt toevoegen.

Het pictogramthema van Android wijzigen met Nova Launcher

Pictogrammen wijzigen in Nova Launcher is een van de gemakkelijkste manieren om uw apparaat echt van u te maken. Alles, van het opzetten van een volledig pictogramthema om dingen overzichtelijk en beknopt te maken, tot het eenvoudig veranderen van dat ene pictogram dat je gewoon niet leuk vindt, is ongelooflijk eenvoudig in Nova. En het beste van alles is dat deze functie beschikbaar is in

Webpagina's van uw smartphone of tablet naar Evernote verzenden

Evernote is een geweldige tool om alle informatie die je belangrijk vindt op één plek te verzamelen. Op de desktop kun je webpagina's naar Evernote knippen met behulp van de browserextensie van de app, maar wat als je op je telefoon aan het browsen bent? Het is eigenlijk nog eenvoudiger.

Tijdslimieten instellen voor een normaal account in Windows 10

Ouderlijk toezicht in Windows 10 is behoorlijk solide, maar om ze te gebruiken, moet je het hele gezin instellen met Microsoft-accounts en je moet specifieke kinderaccounts voor je kinderen maken. Als u liever gewone lokale accounts gebruikt, kunt u nog steeds tijdslimieten instellen voor hoe lang een niet-administratief account

Een Windows Desktop-app converteren naar een universele Windows-app

Met de Jubileumupdate van Windows 10 maakt Microsoft het voor ontwikkelaars mogelijk om traditionele Windows-desktopapplicaties om te zetten naar Universal Windows Platform (UWP)-applicaties. Maar iedereen kan dit met elke app doen, niet alleen ontwikkelaars.

Hoe u overal gemakkelijk toegang krijgt tot uw thuisnetwerk met dynamische DNS

We hebben allemaal dingen op ons thuisnetwerk die we van buitenaf willen benaderen: muziekcollecties, gameservers, bestandsarchieven en meer. Dynamische DNS maakt het gemakkelijk om uw thuisnetwerk een gedenkwaardig en gebruiksvriendelijk adres te geven.

Hoe u geld kunt besparen bij het kopen van de Nest Thermostat

De Nest Thermostat is niet bepaald goedkoop, maar als je al een tijdje op zoek bent naar een slimme thermostaat en er gewoon niet de volledige prijs voor wilt betalen, kun je als volgt geld besparen bij het kopen van de Nest Thermostat .

Geek Trivia: welke van deze wordt algemeen beschouwd als verantwoordelijk voor het leren van mensen hoe ze een sms moeten sturen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de Quick Look-functie van OS X aan Windows toe te voegen

Windows-gebruikers willen misschien niet veel, maar als het op OS X aankomt, zijn er nog steeds enkele items die op hun wensenlijstje kunnen worden gezet. Een daarvan is de mogelijkheid om snel afbeeldingen, pdf's en andere documenten te bekijken door op de spatiebalk te drukken.

Wat is de eigenaar van deze pc? Gemiddeld in de installatie van Windows 10?

De professionele versie van Windows 10 vraagt ​​u tijdens het eerste installatieproces wie de eigenaar is van uw pc. Het is echter niet helemaal duidelijk wat deze instelling doet.