Hoe u uw Google Authenticator-referenties naar een nieuwe Android-telefoon of -tablet kunt verplaatsen

hoe-te-verplaatsen-uw-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet foto 1

De meeste app-gegevens op uw Android zijn waarschijnlijk online gesynchroniseerd en worden automatisch gesynchroniseerd met een nieuwe telefoon of tablet. Uw Google Authenticator-inloggegevens zullen dat echter niet doen - ze worden om voor de hand liggende veiligheidsredenen niet gesynchroniseerd.

Als u een fabrieksreset uitvoert, een nieuwe telefoon aanschaft of gewoon uw inloggegevens naar een tweede apparaat wilt kopiëren, kunnen deze stappen u helpen uw authenticatiegegevens te verplaatsen, zodat u uw toegangscodes niet kwijtraakt.Verplaatsen naar een andere telefoon

Met Google kun je nu je inloggegevens naar een andere telefoon verplaatsen. Ga naar de authenticatiepagina in twee stappen, klik op de link Verplaatsen naar een andere telefoon en scan de QR-code of voer uw inloggegevens in op een nieuwe telefoon. Uw oude authenticatie-app werkt niet meer.

hoe-te-verplaatsen-uw-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet foto 2

Andere services die Google Authenticator gebruiken, bieden deze functie mogelijk niet, dus het kan zijn dat u uw account moet uitschakelen en opnieuw moet inschakelen of in plaats daarvan uw codes moet extraheren. Met een van de onderstaande processen kunt u Google Authenticator ook inschakelen op meerdere apparaten, zoals uw telefoon en uw tablet, hoewel Google beweert dit niet te ondersteunen.

Tweestapsverificatie uitschakelen en opnieuw inschakelen

Als u een fabrieksreset uitvoert en niet wilt vertrouwen op uw afgedrukte beveiligingscodes of sms-verificatie, wilt u misschien tweestapsverificatie van tevoren uitschakelen. Klik hiervoor op de link Verwijderen op de pagina authenticatie in twee stappen. Hiermee wordt tweefactorauthenticatie tijdelijk uitgeschakeld.

hoe-te-verplaatsen-uw-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet foto 3

Voer de fabrieksreset uit en voeg vervolgens opnieuw een authenticatie-app toe vanaf deze pagina. Wanneer u het stadium bereikt waar u een QR-code krijgt en een code die u handmatig kunt typen, voert u deze opnieuw in uw telefoon in. Als u Google Authenticator op meerdere apparaten wilt inschakelen, voert u de code in op meerdere apparaten voordat u dit venster sluit.

Hoewel u de hier weergegeven code kunt noteren en op een veilige plaats kunt bewaren, is dat niet per se een goed idee - iedereen die deze heeft gevonden, zou deze in zijn eigen telefoon kunnen invoeren en uw op tijd gebaseerde authenticatiecodes kunnen zien.

hoe-te-verplaatsen-uw-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet foto 4

Maak een back-up en herstel uw Google Authenticator-gegevens [alleen root]

Als uw Android is geroot, kunt u Titanium Backup gebruiken, waarover we eerder hebben geschreven, om een ​​back-up te maken van uw Google Authenticator-app-gegevens. Om veiligheidsredenen is het normaal gesproken niet mogelijk voor een andere app om deze gegevens te lezen - daarom is root-toegang vereist.

Zoek Authenticator onder het tabblad Back-up/herstel en gebruik de back-upoptie om een ​​back-up van de gegevens te maken. Kopieer de back-upgegevens van de TitaniumBackup-map op uw apparaat naar uw computer. U kunt het vervolgens naar uw nieuwe apparaat kopiëren en later herstellen.

hoe-je-je-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet-foto te verplaatsen 5

Houd er rekening mee dat dit mogelijk niet werkt met apparaten met verschillende versies van het Android-besturingssysteem, maar het is perfect om te herstellen na een fabrieksreset.

Haal uw inloggegevens handmatig uit [alleen root]

Als je root-toegang tot je apparaat hebt, kun je de inloggegevens handmatig extraheren, hoewel het meer werk is dan alleen Titanium Backup gebruiken.

adb heeft hiervoor root-toegang nodig - als u een aangepast ROM gebruikt, heeft u mogelijk al een adb met root-toegang. Als je een stock-ROM gebruikt, heb je zoiets als adbd Insecure nodig om dit te doen. U kunt adb Insecure downloaden van Google Play of gratis op de XDA Developers-forums. Gebruik de app om adbd in de onveilige modus te zetten.

Opmerking: als je root-toegang hebt, kun je het databasebestand ook uit /data/data/com.google.android.apps.authenticator2/databases/databases halen met behulp van een rootbestandsverkenner en het naar je computer kopiëren

hoe-te-verplaatsen-uw-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet foto 6

Zodra adb zich in de onveilige modus bevindt, kunt u uw Android-apparaat op uw computer aansluiten en de adb-opdracht gebruiken (installatie-instructies hier) om het Google Authenticator-databasebestand te pakken en naar uw computer te kopiëren:

adb pull /data/data/com.google.android.apps.authenticator2/databases/databases

U kunt dan een sqlite-editor gebruiken om het bestand te openen en de inhoud ervan te bekijken. Als u het opdrachtregelprogramma sqlite3 gebruikt, gebruikt u de volgende opdrachten:

sqlite3 ./databases

selecteer * van accounts;

U ziet uw Google Authenticator-sleutels, die u nu opnieuw kunt toevoegen aan een ander apparaat.

hoe-je-je-google-authenticator-referenties-naar-een-nieuwe-android-telefoon-of-tablet-foto te verplaatsen 7


Gelukkig stelt Google uw applicatiespecifieke wachtwoorden niet langer opnieuw in - zelfs als u Google Authenticator in- en uitschakelt, blijven uw applicatiespecifieke wachtwoorden geldig.

Met dank aan Dan bij cadince voor het inspireren van veel van dit bericht!

Meer verhalen

Wat is open source-software en waarom is het belangrijk?

Geeks beschrijven programma's vaak als open source of gratis software. Als je je afvraagt ​​wat deze termen precies betekenen en waarom ze ertoe doen, lees dan verder. (Nee, gratis software betekent niet alleen dat je het gratis kunt downloaden.)

Hoe Global HotKeys te binden aan een WINE-programma onder Linux

Heb je ooit een Windows-programma in Linux geïnstalleerd onder WINE, om te ontdekken dat het geen systeembrede sneltoetsen meer bindt? HTG heeft het werk waar u naar op zoek was.

Wat betekent het wattage op een voedingseenheid precies?

Uw PSU heeft de classificatie 80 Plus Bronze en 650 watt, maar wat houdt dat precies in? Lees verder om te zien hoe de wattage- en energie-efficiëntieclassificaties zich vertalen naar gebruik in de echte wereld.

Raspberry Pi Micro Arcade Machine verpakt gaming in een kleine behuizing

Hoewel het misschien praktischer is om een ​​MAME-kast op ware grootte te bouwen voor je retro-gamingplezier, is deze kleine en volledig functionele constructie een geweldig voorbeeld van het plezier dat je kunt hebben met knutselen aan elektronica. Lees verder om een ​​video van het in actie te zien.

De Infinite Jukebox maakt naadloze loops van uw favoriete nummers

Waarom zou je jezelf beperken tot het herhalen van een nummer als The Infinite Jukebox algoritmen kan gebruiken om je nummer om te zetten in een naadloos en nooit eindigend deuntje?

Heeft uw Android-telefoon een antivirus-app nodig?

De media staan ​​vol met berichten dat Android-malware explodeert en dat Android-gebruikers gevaar lopen. Betekent dit dat je een antivirus-app op je Android-telefoon of -tablet moet installeren?

Automatische schermrotatie uitschakelen in Windows 8

Windows 8 is sterk gericht op tablets, waarvan de meeste zowel liggend als staand kunnen worden gebruikt. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, kunt u dit automatisch draaiende gedrag uitschakelen. Hier is hoe het te doen.

Geek Trivia: Julius Caesar gepopulariseerd Welke cryptografische techniek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De vreemde geschiedenis van de Honeywell keukencomputer

In 1969 bracht het bedrijf Honeywell een keukencomputer van $ 10.000 uit die 100 pond woog, zo groot was als een tafel en geavanceerde programmeervaardigheden vereiste om te gebruiken. Schokkend genoeg slaagden ze er niet in om er één te verkopen. Lees verder om b...

Wat zijn schaduwkopieën en hoe kan ik ze gebruiken om vergrendelde bestanden te kopiëren?

Bij het maken van eenvoudige back-ups van bestandskopieën in Windows, is een veelvoorkomend probleem vergrendelde bestanden die de bewerking kunnen verstoren. Of het bestand nu door de gebruiker is geopend of door het besturingssysteem zelf is vergrendeld, bepaalde bestanden moeten volledig ongebruikt zijn om te kunnen worden gekopieerd. Gelukkig is er een simpele