Hoe de Launcher van Unity Desktop naar de onderkant van uw scherm te verplaatsen op Ubuntu 16.04

hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 1

Ubuntu 16.04 LTS bevat een langverwachte functie: u kunt het opstartprogramma van de Unity-desktop nu naar de onderkant van uw scherm verplaatsen. Het is niet meer aan de linkerkant van uw scherm vergrendeld. Deze optie vereist echter een terminalopdracht of tweaktool, omdat deze niet wordt aangeboden in het normale venster Systeeminstellingen van Ubuntu.

Ondanks deze nieuwe optie is de Unity 7-desktopomgeving nog steeds een beetje beperkend. U kunt uw startbalk alleen aan de linkerkant van het scherm of aan de onderkant hebben, niet aan de rechterkant of bovenkant van uw scherm. Maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 2Ubuntu 16.04 maakt Ubuntu weer spannend Hoe u Ubuntu's Unity Desktop onder de knie krijgt: 8 dingen die u moet weten

Optie één: voer een terminalopdracht uit

Hiervoor is slechts een enkele terminalopdracht nodig. Maak je geen zorgen, zelfs als je de terminal nog nooit eerder hebt gebruikt, kun je dit in een paar seconden doen door snel te kopiëren en plakken.

Open eerst een terminalvenster. Klik hiervoor op het Ubuntu-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm om de Dash te openen, zoek naar Terminal en druk op Enter.

hoe-verplaats je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604 foto 5

Kopieer en plak of typ de volgende opdracht in het terminalvenster en druk op Enter. De launcher verschijnt direct onder aan je scherm, dus je hoeft niet opnieuw op te starten of in en uit te loggen.

|__+_|

hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 6

Ubuntu onthoudt deze instelling, dus u hoeft deze opdracht nooit meer uit te voeren. Het opstartprogramma verschijnt altijd onder aan uw scherm wanneer u zich aanmeldt.

Om het opstartprogramma weer terug naar de linkerkant van het scherm te verplaatsen, voert u in plaats daarvan de volgende opdracht uit:

|__+_|

hoe-verplaats je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604 foto 7

Optie twee: Unity Tweak Tool gebruiken

Unity Tweak Tool is een toepassing van derden waarmee u deze en vele andere verborgen Unity-bureaubladinstellingen snel kunt beheren. Unity heeft nogal wat opties die u kunt configureren, van pictogramanimaties tot gedrag in de werkruimte, en slechts een paar daarvan worden normaal weergegeven in de gebruikersinterface van Ubuntu.

Om deze tool te installeren, opent u de softwaretoepassing die bij Ubuntu is geleverd, zoekt u naar Unity Tweak Tool en installeert u deze.

hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 8 te verplaatsen

Start de Unity Tweak Tool-toepassing en klik op het Launcher-pictogram onder Unity.

hoe-verplaats je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604 foto 9

Klik op Onderaan rechts van Positie onder de kop Uiterlijk. U kunt de optie vanaf hier ook terugzetten op Links. Het opstartprogramma schakelt onmiddellijk over naar de kant van het scherm die u kiest.

hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 10 te verplaatsen

Optie drie: de instelling wijzigen met Dconf Editor

Als u wilt, kunt u de toepassing Dconf Editor gebruiken om deze instelling te wijzigen in plaats van de gsettings-terminalopdracht hierboven te gebruiken. Er is geen echt voordeel om het op deze manier te doen - het is sneller om gewoon de terminalopdracht uit te voeren. Maar het is een optie.

Om deze tool te installeren, opent u de Software-app, zoekt u naar de Dconf Editor-toepassing en installeert u deze.

hoe-verplaats je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604 foto 11

Start de toepassing Dconf Editor en navigeer naar com> canoniek> unity> launcher.

Klik op de waarde van de launcher-positie in het rechterdeelvenster en stel deze in op Bottom. U kunt het vanaf hier ook terugzetten naar Links.

hoe-je-de-eenheid-desktops-launcher-naar-de-onderkant-van-je-scherm-op-ubuntu-1604-foto 12


Het zou leuk zijn als Ubuntu een gemakkelijke manier zou bieden om deze optie te bedienen vanuit de standaard tool Systeeminstellingen, waarschijnlijk onder het deelvenster Uiterlijk, maar deze optie is bij de lancering niet toegevoegd aan Ubuntu 16.04 Xenial Xerus. Het is onwaarschijnlijk dat het ooit zal worden toegevoegd. Maar Ubuntu-gebruikers hebben eindelijk een officieel ondersteunde manier om het opstartprogramma naar de onderkant van het scherm te verplaatsen, dus het is moeilijk om te veel te klagen.

Meer verhalen

Hoe u uw Android-telefoon kunt versleutelen (en waarom u dat zou willen)

Google introduceerde volledige apparaatcodering terug in Android Gingerbread (2.3.x), maar het heeft sindsdien een aantal dramatische veranderingen ondergaan. Op sommige duurdere handsets met Lollipop (5.x) en hoger is het out-of-the-box ingeschakeld, terwijl je op sommige oudere of lagere apparaten het zelf moet inschakelen.

Geek Trivia: Onder de vele soorten alcohol, het type dat we drinken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ruimte besparen in uw iCloud-back-up (en voorkomen dat u extra betaalt)

Je iPhones en iPads maken automatisch een back-up naar Apple's iCloud. Maar Apple is erg gierig met iCloud-opslag en biedt slechts 5 GB gratis aan. Als u de maandelijkse kosten wilt vermijden maar een back-up wilt maken naar iCloud in plaats van naar iTunes, hebben we een paar trucjes voor u.

QuickTime voor Windows is dood en u moet het verwijderen om veilig te blijven

QuickTime voor Windows heeft gevaarlijke beveiligingsproblemen waardoor aanvallers uw computer kunnen overnemen, maar Apple zal deze niet bijwerken om ze te repareren. Het is tijd om het te verwijderen.

Hoe u uw Amazon Fire TV kunt resetten

Hoewel de Amazon Fire TV- en Fire TV-stick meestal soepel werken, hebben ze soms een snelle schop in de resetknop nodig. Hier leest u hoe u uw Fire TV weer in de fabriekstoestand kunt krijgen.

Geek Trivia: de enige planeet in ons zonnestelsel die niet is vernoemd naar een Romeinse godheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Sonos-speler terugzet naar de fabrieksinstellingen

Het instellen van je Sonos-speler is heel eenvoudig, maar wat als je je eerder gebruikte apparaten aan een ander familielid of een vriend wilt geven? Om een ​​Sonos-apparaat te registreren onder een nieuw e-mailadres, moet je het terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoe u de Android N Preview nu op uw Nexus-apparaat kunt krijgen

Android N is de aankomende versie van het mobiele besturingssysteem van Google, maar je hoeft niet te wachten tot de releasedatum om de nieuwste en beste functies in handen te krijgen. Als je een compatibel Nexus-apparaat hebt, kun je nu het ontwikkelaarsvoorbeeld van Android N installeren.

Hoe u kunt voorkomen dat mensen weten dat u hun iMessage hebt gelezen

Standaard toont iMessage op de iPhone en Mac de afzender wanneer je een bericht hebt gelezen. Dat kan soms handig zijn, maar niet altijd. Het goede nieuws is dat de functie eenvoudig aan en uit te zetten is.

De beste eigenschappen van Vivaldi, een nieuwe aanpasbare webbrowser voor ervaren gebruikers

Vivaldi is een nieuwe desktop-webbrowser voor Windows, Mac en Linux, voornamelijk gebouwd voor mensen die hun browser graag tot in de puntjes willen aanpassen. Na meer dan een jaar in ontwikkeling is het eindelijk versie 1.0 gelanceerd, maar Vivaldi is niet beter dan de browsers die je al gebruikt, en mocht je overstappen