Junkware-aanbiedingen vermijden met Unchecky

hoe-te-vermijden-junkware-aanbiedingen-met-unchecky foto

Je raadt een familielid een programma aan en zij gaan het installeren samen met vijf andere junkware-programma's die tijdens het installatieproces op hun computer terechtkomen. Klinkt bekend? Unchecky voorkomt dat deze onnodige programma's zichzelf installeren door de betreffende vakjes uit te vinken.

Wat is Unchecky?

Unchecky is een lichtgewicht applicatie die tot doel heeft uw selectievakjes leeg te houden. Het schakelt automatisch de selectievakjes uit waarmee bedrijven promotionele crapware op uw computer kunnen installeren en geeft waarschuwingen als u per ongeluk akkoord gaat om iets te installeren dat u misschien niet wilt.Voor de gewone computergebruiker is Unchecky een uitkomst. Hoe vaak heb je het niet gehoord. Maar ik zweer dat ik geen van deze werkbalken heb geïnstalleerd, ik weet niet hoe ze daar zijn gekomen! De meeste mensen zijn inderdaad slim genoeg om te voorkomen dat ze opzettelijk rommel installeren, maar het is een stuk eenvoudiger om per ongeluk iets onnodigs te installeren wanneer je het installatieproces voor een legitiem programma doorloopt.

Download.com is berucht omdat het absolute onzin op je systeem sluipt en de optie doorgeeft als een licentieovereenkomst voor eindgebruikers, iets dat de meeste mensen gewend zijn automatisch te accepteren zonder te lezen. Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, kon Unchecky de zwendel detecteren en een waarschuwing afgeven.

hoe-te-vermijden-junkware-aanbiedingen-met-unchecky foto 2

Voor een competente computernerd is Unchecky waarschijnlijk niet echt nodig. Als je echter merkt dat je door installaties bladert en couponaanbiedingen krijgt waarvan je niet meer weet dat je er om hebt gevraagd, kan het een goed idee zijn om Unchecky te installeren. Zelfs de meest voorzichtige nerds kunnen worden misleid om een ​​promotie-aanbieding te accepteren, of misschien wil je gewoon wat muisklikken besparen en installaties sneller maken.

Unchecky installeren

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste programma ter wereld om te installeren. Ga naar unchecky.com en klik op de grote knop met de tekst downloaden. Voer het bestand uit, klik op installeren, klik op voltooien en je bent klaar! Omdat Unchecky vooral bedoeld is voor beginnende gebruikers, is het eenvoudige installatieproces zeer geschikt.

hoe-te-vermijden-junkware-aanbiedingen-met-unchecky foto 3

Wacht, loopt hij?

Unchecky blijft volledig onopvallend en werkt op de achtergrond om u te beschermen tegen ongewenste aanbiedingen, zonder zelfs maar een pictogram in uw systeemvak weer te geven. Als u zeker wilt weten dat het actief is, kunt u Taakbeheer controleren.

hoe-te-vermijden-junkware-aanbiedingen-met-unchecky foto 4

Updates zijn ook automatisch, dus je kunt Unchecky letterlijk installeren en het vervolgens vergeten. Je zou nooit moeten merken dat het actief is, totdat je een programma gaat installeren en ziet dat alle ongewenste aanbiedingen voor je zijn gedeselecteerd.

Hoe goed werkt het?

Unchecky is nog echt nieuw, zoals je kunt zien aan de korte changelog. Het bevindt zich nog in een zeer vroege bètaversie en de eerste release was slechts een paar maanden geleden (november 2013). Toen we Unchecky op de proef stelden, kon het niet veel aanbiedingen detecteren. Het lijkt bijzonder goed te werken voor echt populaire en huidige versies van software. Toen we met oude software testten, mislukte het bijna elke keer.

Op oudere software hebben we ook enkele gemengde resultaten opgemerkt, zoals in dit voorbeeld waar het erin slaagt om verschillende vakjes uit te schakelen, maar er één aangevinkt laat en bijgevolg wat crapware installeert.

hoe-junkware-aanbiedingen-met-unchecky-foto-vermijden 5

Zoals met alle software, verwachten we dat deze tekortkomingen zullen worden aangepakt en dat ze maar weinig zullen worden naarmate het verder rijpt.

Het vonnis

Unchecky is een opkomend programma dat veel belooft. De grootste fouten zijn met oude software en echt obscure programma's - de enige mensen die dat spul echt downloaden zijn nerds, die hoe dan ook competent genoeg zouden moeten zijn om installatiemenu's te lezen. Daarom is Unchecky perfect geschikt voor zijn doelgroep van informele computergebruikers. Als je het niet wilt downloaden, overweeg dan in ieder geval om het aan je ouders aan te bevelen, zodat je jezelf (en hen) later een hoop kopzorgen kunt besparen.

Meer verhalen

Het nieuwe materiaalontwerp van Chrome in- en uitschakelen

Als u Google Chrome als uw standaardwebbrowser gebruikt, heeft u misschien een grote verandering in het uiterlijk opgemerkt. Google heeft het thema van Chrome gewijzigd om op sommige machines de Material Design-stijl te gebruiken. Als u echter de voorkeur geeft aan de oude look, hoeft u zich geen zorgen te maken, deze kan worden uitgeschakeld - en als u deze nieuwe niet heeft

Hoe de nieuwe tabbladpagina in Chrome aan te passen

Voor de meeste mensen werkt de standaard nieuwe tabbladpagina in Chrome perfect voor hun doeleinden. Maar als u liever zelf kiest wat er in een nieuw tabblad wordt geopend, hebben we enkele alternatieve oplossingen voor u.

Cortana uitschakelen op het vergrendelscherm van Windows 10

Met de Windows 10-jubileumupdate is Cortana nu standaard ingeschakeld op uw vergrendelingsscherm, ervan uitgaande dat u haar niet volledig hebt uitgeschakeld. Als u liever niet wilt dat Cortana vragen beantwoordt wanneer uw pc is vergrendeld, is het een functie die eenvoudig genoeg is om uit te schakelen.

Extensies installeren in Microsoft Edge

Microsoft Edge ondersteunt eindelijk browserextensies dankzij de jubileumupdate van Windows 10. Edge-extensies zijn nu beschikbaar in de Windows Store, hoewel er aanvankelijk slechts enkele beschikbaar zijn.

Stomme geektrucs: opdrachten uitvoeren in de adresbalk van Windows Verkenner

Hier is een leuke kleine tip voor jou: wist je dat je opdrachten kunt uitvoeren vanuit de adresbalk in Windows Verkenner? Het is waar - elke app die u op de opdrachtregel zou kunnen uitvoeren, kan worden uitgevoerd vanaf de adresbalk, inclusief het openen van een nieuwe opdrachtprompt.

How-To Geek's Holiday Gift Guide 2013: kleinigheidjes in de kous Zeker om te behagen

Met alle geweldige gadgets en geeky speelgoed en snuisterijen die in de categorie klein genoeg voor een kous vallen, hoeft u zich niet te beperken tot saaie kousstuffers. Lees verder terwijl we een aantal geweldige items laten zien om al die kousen die met zorg aan de mantel zijn gehangen, in te stoppen.

Alleen meldingen ontvangen voor e-mails die u belangrijk vindt op uw iPhone

Meldingen zijn vervelend. Weinigen van ons hebben echt een ding nodig! uit onze zak elke keer dat we een nieuwe e-mail ontvangen. Maar sommige e-mails zijn belangrijker en u wilt er misschien meteen over horen met een melding.

12 van de grootste pc-mythen die maar niet zullen sterven

Computers zijn net als al het andere. Mythen en stedelijke legendes hebben zich in de loop van de tijd opgebouwd, van persoon tot persoon doorgegeven. Sommige mythen hadden ooit een kern van waarheid, maar zijn door technologische vooruitgang niet meer waar.

Vergeet Chromebooks: Chrome OS komt naar Windows

Google heeft geen glimmende nieuwe Chromebooks aangekondigd op Google I/O. In plaats daarvan benadrukten ze hun twee grote platforms: Chrome en Android. Of u nu Windows, Linux of Mac gebruikt, Google brengt de Chrome OS-ervaring naar u toe.

Een screenshot maken in Windows 8 zonder extra software

Vandaag laten we je een handige nieuwe snelkoppeling zien die is ingebouwd in Windows 8 waarmee je alles op je scherm kunt vastleggen - dit is de eerste keer dat Windows echt een ingebouwde manier heeft om schermafbeeldingen te maken.