Hoe u de batterijduur van uw Chromebook kunt verlengen

hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 1

Chromebooks zouden een geweldige batterijduur hebben die de hele dag meegaat, maar niet allemaal. Volg deze tips om meer batterijduur uit uw Chromebook te halen.

Dezelfde basisprincipes zijn van toepassing, of u nu probeert de batterijduur van een Windows-laptop te verlengen of meer tijd uit een MacBook wilt halen. Maar elk besturingssysteem heeft zijn eigen manier om deze dingen te doen.Verlaag de helderheid van het scherm

Als u wilt dat elk type mobiel apparaat langer meegaat op de batterij - of het nu een laptop, tablet of smartphone is - moet u eerst de helderheid van het scherm verlagen. De achtergrondverlichting van het scherm verbruikt veel stroom en door het scherm te dimmen verbruikt het aanzienlijk minder stroom.

Om het scherm te dimmen, drukt u gewoon op de toetsen helderheid omhoog/omlaag. Je zou deze op de bovenste rij van het toetsenbord van je Chromebook moeten vinden.

Als uw Chromebook een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft, kunt u dat ook tijdelijk uitschakelen als u meer batterijduur uit uw apparaat wilt halen.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 4Hoe u de batterijduur van uw Windows-laptop kunt verlengen hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 6Hoe u de batterijduur van uw MacBook kunt verlengen

Schakel Bluetooth en andere radio's uit

Zoals op elk type apparaat met draadloze radio's, gebruiken de radio's stroom terwijl ze zijn ingeschakeld. Zelfs als u ze niet actief gebruikt, zoeken Bluetooth-, mobiele en wifi-radio's naar signalen. Het uitschakelen van die radio's kan stroom besparen zonder echte nadelen als u ze niet gebruikt.

Bluetooth wordt gebruikt om verbinding te maken met verschillende randapparatuur. Als u geen Bluetooth-randapparatuur gebruikt, schakelt u de Bluetooth-radio uit door op het systeemvak in de rechterbenedenhoek van uw taakbalk te klikken en op de Bluetooth-optie te klikken.

hoe je de levensduur van je Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 7

Als uw Chromebook een mobiele radio heeft zodat deze toegang heeft tot mobiele gegevens, wilt u deze mogelijk uitschakelen als u deze niet gebruikt. U ziet een optie voor mobiele gegevens in de pop-uplijst in het systeemvak als uw Chromebook dit ondersteunt. Klik daarop en gebruik de opties om het uit te schakelen.

Het lijkt dwaas om te overwegen de wifi in een Chromebook uit te schakelen, maar - als u offline werkt op uw Chromebook of als u een Ethernet-kabel hebt aangesloten - kunt u de wifi-radio op dezelfde manier uitschakelen als u kunt. schakel de Bluetooth-radio uit. Klik gewoon op het systeemvak, klik op Wi-Fi en schakel het uit.

hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 8

Koppel randapparatuur los

Koppel ook alle randapparatuur los die u niet gebruikt. Dongles zoals de USB-dongles voor draadloze ontvangers die bij veel draadloze muizen worden geleverd, verbruiken stroom terwijl ze zijn aangesloten, net als USB-flashstations en andere aangesloten apparaten. Hoe minder apparaten zijn aangesloten, hoe minder stroom uw Chromebook verspilt aan randapparatuur.

Batterijverbruik per webpagina bekijken

De huidige build van Chrome OS voor ontwikkelaarskanalen biedt een functie waarmee u kunt zien hoeveel batterijvermogen is gebruikt door verschillende webpagina's en Chrome-apps. Je hebt deze functie waarschijnlijk nog niet, maar het zou binnenkort moeten doorsijpelen naar de stabiele release van Chrome OS. Als je dit lang na december 2014 leest, heb je deze functie waarschijnlijk nu.

Om toegang te krijgen, opent u de pagina Instellingen en klikt u op de knop Batterij onder Apparaat.

hoe je de levensduur van je Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 9

U ziet een lijst met de webpagina's en apps die u gebruikt, gerangschikt op hoeveel van uw batterijvermogen ze hebben verbruikt, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

hoe je de levensduur van je Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 10

Sluit geopende tabbladen en achtergrondprocessen

Net als op elke andere computer of elk ander apparaat, verbruikt u meer energie als u meer met uw Chromebook doet. Als je een groot aantal tabbladen hebt geopend, vooral als ze op de achtergrond worden vernieuwd of bijgewerkt, zal je batterij sneller leeg raken. Als je achtergrondprocessen hebt die CPU gebruiken, gebruiken ze ook stroom. Als je nogal wat extensies hebt geïnstalleerd en ze worden uitgevoerd in Chrome of scripts uitvoeren op elke webpagina die je laadt, zal dat ook extra stroom verbruiken.

Misschien wil je dingen inkorten. Sluit eerst alle onnodige tabbladen, vooral die met advertenties of andere geactiveerde inhoud die op de achtergrond wordt bijgewerkt. Probeer uw tabbladen tot een minimum te beperken. als u later op iets terug moet komen, kunt u er een bladwijzer voor maken. U kunt zelfs met de rechtermuisknop op uw tabbladbalk klikken en Bladwijzer voor alle tabbladen selecteren om een ​​bladwijzer voor een reeks tabbladen als een map te maken, zodat u er later gemakkelijk op terug kunt komen.

Ten tweede, open Taakbeheer van Chrome door op Shift + Esc te drukken; met de rechtermuisknop op de vensterbalk van Chrome klikken en Taakbeheer selecteren; of klik op de menuknop van Chrome, wijs naar Meer tools en selecteer Taakbeheer. Bekijk hier de lijst met achtergrondprocessen. Als er processen zijn waarvan u denkt dat ze niet essentieel zijn, wilt u ze misschien uitschakelen of verwijderen.

hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 11

Terwijl je bezig bent, overweeg dan je lijst met geïnstalleerde extensies. Als u geen extensie nodig heeft, kunt u deze verwijderen om uw browser sneller te maken en de levensduur van de batterij te verlengen. Klik op de menuknop in Chrome, wijs naar Meer hulpprogramma's en klik op Extensies om uw geïnstalleerde extensies te bekijken en te beheren.

hoe u de levensduur van uw Chromebooks-batterij kunt verlengen foto 12

Zet het uit

Als u uw Chromebook constant gebruikt en het uw hoofdcomputer is, wilt u deze misschien altijd in de standaard slaapstand laten staan. Open je Chromebook en hij springt meteen uit zijn slaap, zodat je hem meteen kunt gebruiken.

De slaapstand verbruikt echter wel wat stroom. Het is een kleine hoeveelheid stroom, dus het is beter om de slaapmodus te gebruiken als u binnenkort van uw Chromebook afstapt in plaats van de afsluit- en opstartprocessen te doorlopen.

Als u uw Chromebook echter minder vaak gebruikt (misschien staat hij op een salontafel en u gaat er dagen mee door zonder hem aan te raken), kunt u overwegen hem af te sluiten. Als u merkt dat u uw Chromebook oppakt en het vervelend vindt dat de batterij leeg is terwijl u hem niet gebruikte, kan het uitschakelen van uw Chromebook dit voorkomen en ervoor zorgen dat uw Chromebook alleen batterijvermogen verliest wanneer deze wordt gebruikt. U moet uw Chromebook de volgende keer dat u hem gebruikt opstarten, maar Chromebooks starten vrij snel op.


Zoals altijd is geen van deze tips verplicht. Als u tevreden bent met de prestaties van uw Chromebook, hoeft u geen tijd te besteden aan het aanpassen en uitschakelen van mogelijk nuttige hardwarefuncties en -extensies om de levensduur van de batterij te verlengen. Als je al tevreden bent met je batterijduur; dat is geweldig - je hoeft niet te tweaken!

Afbeelding tegoed: John Karakatsanis op Flickr

Meer verhalen

De aanraakgevoeligheid aanpassen op de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV

Als je onlangs de nieuwste Apple TV hebt gekocht met de nieuwe aanraakgevoelige afstandsbediening, dan heb je waarschijnlijk te maken gehad met de veel gehate tekstinvoermethode. Als u er problemen mee hebt, kunnen deze worden verholpen door de gevoeligheid van de afstandsbediening aan te passen.

De modus Niet storen configureren in Windows 10

Wanneer een app in Windows 10 uw aandacht probeert te trekken, schuift een rechthoekig bericht rechtsonder in het scherm in beeld. Dit worden ook wel toastmeldingen genoemd en verdwijnen over het algemeen automatisch na een paar seconden. Als u werk op uw pc moet doen, kan dat:

Hoe de modulaire Apple Watch Face veelkleurig te maken

Met de modulaire wijzerplaat op de Apple Watch kunt u de kleur van de tijd en de complicaties wijzigen in een kleur naar keuze. Er is nu echter een Multicolor-optie beschikbaar waardoor de tijd en elke complicatie op de wijzerplaat een andere kleur hebben.

Kun je meerdere profielen tegelijkertijd in Google Chrome gebruiken?

Het kan nogal frustrerend worden als u zich de hele dag constant moet afmelden bij een account en u moet aanmelden bij een ander account om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de meerdere online services die aan beide zijn gekoppeld. Met dat in gedachten biedt de SuperUser Q&A-post van vandaag nuttig advies voor een:

Geek Trivia: het eerste tv-programma dat met Dolby Surround Sound werd uitgezonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verban iCloud-opslag zeuren met Google Foto's

Als je een iPhone bezit, is het praktisch een garantie dat je iCloud tegenkomt die je zeurt om je opslag te upgraden en, even gegarandeerd, het komt door je overvolle fotocollectie. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u onbeperkte (zeurvrije!) Opslag krijgt met Google Foto's.

Hoe Apple Watch Faces aan te passen, toe te voegen en te verwijderen

De Apple Watch is zeer aanpasbaar en de wijzerplaat is daarop geen uitzondering. Er zijn meerdere stijlen, zoals Modular, Mickey Mouse en Utility, elk met opties voor complicaties, of subdisplays, die verschillende soorten informatie bevatten. U kunt ook uw eigen aangepaste wijzerplaten toevoegen.

15 dingen die u kunt doen met Siri op de Apple Watch

Apple Watch bevat veel Siri-integratie, en hoewel het niet zo uitgebreid is als wat je met Siri op de iPhone kunt doen, is het nog steeds erg handig zoals het er nu uitziet.

Denk twee keer na over het krijgen van een Microcell (of T-Mobile CellSpot) als u in een stedelijk gebied woont

Veel mobiele providers bieden microcell-apparaten - T-Mobile noemt ze CellSpot-apparaten, maar ze zijn hetzelfde. Deze functioneren als kleine zendmasten, maar ze gebruiken uw internetverbinding thuis en iedereen kan er verbinding mee maken.

Het Over mij-dashboard van Google gebruiken om uw privacyinstellingen te beheren

Zoals veel mensen maar al te goed weten, is de kwestie van privacy in de moderne tijd naar de voorgrond van het collectieve bewustzijn geschoten als een van de belangrijkste problemen waarmee onze generatie vandaag wordt geconfronteerd. Als reactie op deze zorgen heeft Google zojuist een nieuw 'Over mij'-dashboard gelanceerd dat