Verbinding maken met een VPN op Android

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden

Eerder hebben we besproken wat VPN's zijn en hoe u er eenvoudig verbinding mee kunt maken in Windows. Android ondersteunt ook VPN's - als je een Android-telefoon of -tablet hebt, kun je deze eenvoudig verbinden met een VPN.

VPN's op Android hebben verschillende toepassingen, waaronder het downloaden van apps die niet beschikbaar zijn in uw land, het versleutelen van uw browsen op openbare wifi of gewoon onderweg verbinding maken met een bedrijfsnetwerk.Gebruik een zelfstandige VPN-app (de eenvoudigste optie)

Hier bij How-To Geek hebben we een paar favoriete VPN-services, die allemaal speciale Android-apps hebben die het instellen een fluitje van een cent maken. StrongVPNis geweldig voor meer geavanceerde gebruikers, terwijlSurfEasyenTunnelBeer zijn wat eenvoudiger.SurfEasy heeft betere snelheden, maar TunnelBear heeft een gratis niveau voor degenen die net beginnen, wat leuk is.

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 2

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 3Wat is een VPN en waarom zou ik er een nodig hebben? hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 5Hoe u de beste VPN-service kiest voor uw behoeften

OpenVPN-netwerken

Android biedt geen geïntegreerde ondersteuning voor OpenVPN-servers. Als u een OpenVPN-netwerk gebruikt, moet u een app van derden installeren. OpenVPN Connect, de officiële app van OpenVPN, werkt op Android 4.0 en hoger en vereist geen root. Om verbinding te maken met een OpenVPN-netwerk op een apparaat met Android 2.3 of ouder, moet je je apparaat rooten.

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 6

Geïntegreerde VPN-ondersteuning

Android heeft geïntegreerde ondersteuning voor PPTP en L2TP VPN's. U kunt verbinding maken met dit soort VPN's zonder apps van derden te installeren.

Om verbinding te maken met een compatibele VPN, open je de app Instellingen en tik je op Meer onder Draadloos en netwerken. (Tik op Android 2.3 op Draadloos en netwerken.)

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 7

Tik op de VPN-optie op het scherm Draadloos en netwerken. (Tik op Android 2.3 op VPN-instellingen.)

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 8

Tik op de knop + en geef de details van de VPN op. Voer een naam in om u te helpen onthouden welke VPN welke is in het veld Naam, selecteer het type VPN-server waarmee u verbinding maakt en voer het adres van de VPN-server in (een adres zoals vpn.example.com of een numeriek IP-adres) .

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 9

Tik op de VPN om verbinding te maken zodra je deze hebt ingesteld. U kunt meerdere VPN-servers configureren en ertussen schakelen vanuit het VPN-scherm.

U hebt de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig die uw VPN nodig heeft wanneer u verbinding maakt. U kunt deze accountgegevens echter bewaren voor de volgende keer.

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 10

Terwijl u bent verbonden met een VPN, ziet u een aanhoudende VPN-geactiveerde melding in uw meldingenlade. Tik op de melding en tik op Verbinding verbreken om de verbinding te verbreken.

hoe-aan-een-vpn-op-android-foto te verbinden 11

Altijd-aan VPN-modus

Android 4.2 bevat de optie om de always-on VPN-modus in te schakelen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, staat Android nooit toe dat gegevens worden verzonden, behalve via de VPN. Dit kan handig zijn als u openbare wifi gebruikt en ervoor wilt zorgen dat uw VPN altijd wordt gebruikt.

Om deze optie in te schakelen, moet u eerst verbinding maken met een VPN en uw accountgegevens opslaan. Je vindt de optie dan onder de menuknop.

Nogmaals, deze functie wordt alleen aangeboden in Android 4.2, dus je ziet het niet als je smartphone of tablet een oudere versie van Android gebruikt.

Meer verhalen

Hoe de nieuwe herinneringen in Google Agenda te verwijderen

In december 2015 heeft Google herinneringen toegevoegd aan de Google Agenda-app voor Android- en iOS-gebruikers. Nu zijn er ook herinneringen toegevoegd aan Google Agenda voor het web. Mogelijk hebt u ze onlangs in uw agenda zien verschijnen. Maar als u ze liever verbergt (of terugschakelt naar Google Taken), is dat heel eenvoudig:

Hoe reset je de toewijzing van een toetsenbord nadat een aprilgrap het heeft verwoest?

Een paar onschuldige grappen tussen vrienden is één ding, maar wat doe je als je het slachtoffer bent van een grap die de key mapping voor je toetsenbord verandert in een compleet treinwrak? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden die een gefrustreerde lezer nodig heeft om zijn toetsenbordproblemen op te lossen.

Hoe de microfoonknop van uw iPhone-toetsenbord te verwijderen

De dicteerknop op het iOS-toetsenbord bevindt zich op zowat de slechtste plaats die je je kunt voorstellen. Vooral op de iPhone is het moeilijk om op de spatiebalk te drukken zonder per ongeluk te beginnen met dicteren. Als u dicteren niet gebruikt, kunt u de microfoonknop verwijderen door dicteren volledig uit te schakelen.

Zijn goedkope Android-telefoons de moeite waard?

Goedkope Android-telefoons worden snel gemeengoed - voor slechts $ 99 kun je een betrouwbaar, aanvankelijk indrukwekkend toestel krijgen dat je naar een heleboel verschillende providers kunt brengen. Hoewel deze goedkope apparaten zeker aantrekkelijk zijn, moet je jezelf afvragen: is het het echt waard?

Een lijst maken van uw geïnstalleerde programma's op Windows

Het opnieuw installeren van Windows is een goede manier om ernstige problemen met uw computer op te lossen, of gewoon om een ​​nieuwe lei te krijgen. Maar voordat u Windows opnieuw installeert, moet u een lijst maken met programma's die u momenteel op uw pc hebt geïnstalleerd, zodat u weet wat u opnieuw wilt installeren op het nieuwe systeem.

Hoe de Belkin WeMo Switch in te stellen

De Belkin WeMo Switch kan van vrijwel elk gewoon apparaat een slim apparaat maken. Sluit hem gewoon aan en bedien hem vanaf elke locatie. Hier leest u hoe u het instelt.

Geek Trivia: Het diepste meer in de Verenigde Staten is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vergrendelde bestanden verwijderen, verplaatsen of hernoemen in Windows

Windows staat niet toe dat u bestanden wijzigt die geopende programma's hebben vergrendeld. als u een bestand probeert te verwijderen en een bericht ziet dat het in een programma is geopend, moet u het bestand ontgrendelen (of het programma sluiten).

Hoe de nieuwe multi-monitor taakbalk in Windows 8 of 10 te tweaken

Jarenlang hebben gebruikers zich afgevraagd waarom Microsoft de taakbalk in vredesnaam niet aanpasbaar en bruikbaar zou maken op meerdere monitoren. Gelukkig bevatten Windows 8 en 10 een nieuwe functie die het veel beter maakt. Hier is een snelle blik voor degenen die ze nog niet hebben gezien.

Android is open en iOS is gesloten - maar wat betekent dat voor u?

Als er iets is waar alles het over eens lijkt te zijn, is het dat Google's Android meer open is en dat Apple's iOS een meer gesloten besturingssysteem is. Dit is wat dat voor jou betekent.