Hoe u uw Cygwin-console kunt verbeteren met Mintty

hoe-je-je-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren

Cygwin is geweldig om wat Linux-opdrachtregel-goedheid in Windows te krijgen, maar het gebruik van de Windows Shell om er toegang toe te krijgen, doodt een deel van die magie. Met Mintty en een paar andere methoden kun je de ervaring veel luxer maken.Windows Shell-beperkingen

We hebben u al laten zien hoe u Cygwin installeert en gebruikt, zodat u Windows kunt gebruiken en die goedheid van de opdrachtregel niet hoeft te missen. Voor veel mensen wordt de opwinding van bash in Windows echter ernstig belemmerd door het feit dat Cygwin de opdrachtpromptshell gebruikt om dingen voor elkaar te krijgen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen en klachten met deze opstelling:

  • Het venster horizontaal verkleinen werkt niet goed
  • Kan lettertypen of -groottes niet snel wijzigen.
  • Scrollen via het toetsenbord werkt niet.
  • Tekst selecteren over meerdere regels werkt niet.
  • Bij sommige configuraties werkt het selecteren van tekst helemaal niet.
  • Het is allemaal lelijk in vergelijking met wat Linux-terminals bieden.

Een handig hulpmiddel dat een hele klus is om te gebruiken, brengt me niet echt ver. En jij?

Mintty redt de dag

Mintty is een geweldige alternatieve shell voor Cygwin die een groot aantal handige functies biedt en de bovenstaande problemen verlicht. Als je MSYS/MinGW gebruikt in plaats van Cygwin, werkt Mintty daar ook prachtig mee.

U kunt Mintty installeren door het van de downloadpagina van het project te halen (zorg ervoor dat u de juiste versie voor uw installatie krijgt!), Of u kunt Cygwin's Setup.exe-bestand opnieuw uitvoeren.

hoe-je-je-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren 3

Kijk in het scherm Pakketten selecteren onder Schelpen en zoek Mintty. Klik op de plaats waar Overslaan staat en klik op de knop Volgende. Als je klaar bent met installeren, zou je naar Start> Alle programma's> Cygwin> mintty moeten kunnen gaan om het te starten.

hoe-je-je-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren 4

Zo ziet het standaard Mintty-venster eruit:

hoe-je-je-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren

Het is een beetje vanille, maar je zult merken dat het formaat naar behoren werkt en dat het lettertype op zijn minst een beetje beter is. U kunt op Ctrl en + of - drukken om het lettertype op elk moment groter of kleiner te maken. Klik met de rechtermuisknop op de titelbalk en kies Opties...

hoe-uw-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren 6

Het eerste wat ik deed, was de transparantie van het venster en de cursor op het tabblad Uiterlijk wijzigen in iets waar ik meer bekend mee ben. Ga naar het tabblad Tekst als je dat hebt gedaan.

hoe-uw-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren 7

U kunt natuurlijk het standaardlettertype, maar ook de landinstelling en tekenset wijzigen in iets anders dan wat Windows nu gebruikt. Je kunt ook spelen met het vloeiend maken van lettertypen als je monitor het een beetje te grillig laat zien.

hoe-uw-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren 8

Onder de muisopties kunt u de instellingen voor muisinteractie wijzigen, zoals kopiëren en plakken. Je kunt ook eenvoudig de muis de opdrachtregelcursor laten plaatsen, iets dat vim-gebruikers vaak leuk lijken te vinden. Klik ten slotte op Venster.

hoe-uw-cygwin-console-met-mintty-foto-verbeteren

Hier kunt u de standaard terminalgrootte, de scrollback-buffergrootte wijzigen en een modifier kiezen voor het scrollen met de pijltoetsen. Standaard scrollt Shift+Up/Down door de buffer in het venster. Dit is hoe mijn aangepaste Mintty-configuratie eruitziet.

(Klik op de bovenstaande afbeelding om een ​​grotere versie te zien.)

Andere methoden (voor PuTTY-liefhebbers)

Mintty is geweldig, maar anderen vinden het misschien niet zo leuk. We hebben je laten zien hoe je een SSH-server op Cygwin installeert, en veel mensen gebruiken PuTTY of KiTTY om op die manier verbinding te maken met Cygwin. Als u echter geen SSH-toegang wilt instellen, is er een eenvoudigere manier.

PuTTYcyg is een gepatchte versie van PuTTY die verbinding kan maken met native Cygwin-installaties. Er is maar één probleem: PuTTY is onlangs geüpdatet naar versie 0.61, waardoor ondersteuning is toegevoegd voor de springlijsten van Windows 7, Aero-formaat wijzigen en lettertypen met niet-vaste breedte. PuTTYcyg is nog niet bijgewerkt, dus je zult moeten kiezen tussen Cygwin-ondersteuning en Windows 7-compatibiliteit. Ik heb de patch zelf niet kunnen vinden, dus ik heb niet geprobeerd ondersteuning toe te voegen aan de nieuwste versie van PuTTY. Als je dat hebt, laat dan een regel achter in de comments.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan KiTTY boven PuTTY omdat het meer aanpasbaar is en de afgelopen 4 jaar vaker is bijgewerkt. Er is een KiTTY-compatibele PuTTYcfg-patch die deze functionaliteit toevoegt voor anderen zoals ik. Maar om eerlijk te zijn, sinds ik Mintty met Cygwin ben gaan gebruiken, heb ik KiTTY al weken niet meer aangeraakt.

Als u ten slotte op zoek bent naar iets dat zowel Cygwin als de Windows-opdrachtprompt ondersteunt, bent u misschien geïnteresseerd in Console. Het is een consolevervanging die het mogelijk maakt om meerdere soorten shells te tabben, evenals transparantie en on-the-fly lettertypewijzigingen toe te voegen.


Heeft u een voorkeur voor Cygwin-schelpen? Heeft u een alternatief voor Cygwin? Kent u een patch die werkt met PuTTY 0.61? Laat het ons hieronder weten!

Meer verhalen

Canto verandert YouTube in een jukebox

Bezoek Cantio als gast en je kunt naar hartelust muziek zoeken. Meld u aan voor een gratis account en u kunt afspeellijsten maken, de video's bij de muziek bekijken en aanvullende artiestinformatie ophalen. Daarnaast...

Google Maps voor Android ondersteunt nu offline caching

Google Maps voor Android is een geweldige manier om uw weg te vinden, maar wat als u zich in een gebied met vlekkerige connectiviteit bevindt? De nieuwe Download Map Area slaat kaarten op voor offline gebruik.

De fysica van druppelkoffiezetapparaten [Video]

Er komt water in en er komt koffie uit. Simpel, toch? Hoewel een koffiezetapparaat misschien eenvoudig te gebruiken is en minimale onderdelen gebruikt om de klus te klaren (en de kosten laag te houden), is de fysica van het proces fascinerend....

Hoe u uw pc kunt (ont)grendelen door in de buurt te zijn (met een Bluetooth-telefoon)

Stel je voor: je loopt je kamer binnen, zit voor je computer en hij ontgrendelt zichzelf. Je maakt af wat je aan het doen bent, loopt weg en het sluit zichzelf. Nee, het is geen magie - het is Bluetooth en het is eenvoudig in te stellen!

Vraag de lezers: hoe controleert u uw bandbreedtegebruik?

Deze week willen we alles horen over hoe u uw netwerkgebruik in de gaten houdt. Hoe houdt u uw thuisnetwerk in de gaten? Hoe houdt u uw mobiele telefoon of andere mobiele apparaten in de gaten? Als je niet het een maar wel het ander in de gaten houdt, dan horen we dat ook graag. Welke apps, tools en trucs gebruik je?

EFF brengt 2011-gids uit voor het beschermen van uw computer en telefoon tegen illegale politieonderzoeken

Heb je je ooit afgevraagd wat je rechten waren of wat je moet doen als de politie je server, pc of mobiele telefoon wil doorzoeken? De Electronic Frontier Foundation heeft een uiterst nuttige gids samengesteld d...

DIY Wi-Fi-radio brengt draadloze deuntjes overal in huis

Als je was afgeschrikt door de complexiteit van de DIY Wi-Fi-radio die we eerder dit jaar deelden, is een bijgewerkte versie van die build een veel eenvoudiger weekendproject.

Delivereads duwt lange artikelen naar je Kindle

Als je het leuk vindt om lange essay-achtige artikelen te lezen, is Delivereads een gratis service die op halfwekelijkse basis bundels zorgvuldig uitgekozen artikelen naar je Kindle stuurt.

Wat is een virtuele machine-hypervisor?

Hypervisors maken virtuele machines mogelijk, en ze zijn niet alleen meer voor servers. Je gebruikt er waarschijnlijk elke dag een en weet het niet eens. Als u er nu geen gebruikt, zult u dat in de nabije toekomst wel doen.

Hoe u uw XBMC kunt villen voor roem, glorie en de mooiste media die rondsnuffelen?

XBMC is een geweldige open-source mediacentrumtoepassing die kan worden aangepast, dankzij een gebruiksvriendelijke interface, om u het best uitziende mediacentrum in de buurt (en mogelijk in de provincie) te geven. Lees verder om te zien hoe.