Hoe kernelupdates in Ubuntu te verbergen

Ubuntu's Update Manager is een geweldig hulpprogramma dat al uw software up-to-date houdt. Als u de standaardbronnen gebruikt, zijn updates getest en zouden ze zonder problemen moeten werken.

Een item dat u misschien niet wilt upgraden, is de Linux-kernel die uw computer van stroom voorziet. Misschien heb je je kernel aangepast, ben je geïrriteerd met het constant opschonen van je Grub-opstartmenu, of heb je problemen gehad met video- en audiostuurprogramma's die niet werken na kernelupdates.

De volgende stappen laten u zien hoe u kernel-upgrades in Ubuntu kunt verbergen, terwijl u toch Update Manager kunt gebruiken om andere software-updates te krijgen.hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto-verbergen 1

APT (Advanced Packaging Tool) is het systeem dat Ubuntu gebruikt om alle software te beheren die op een systeem is geïnstalleerd. Hiermee kunt u een pakket aan een bepaalde versie vastpinnen, zodat het niet wordt bijgewerkt wanneer u de Update Manager uitvoert.

Om uw kernelpakketten vast te zetten, moet u eerst bepalen welke versie uw kernel is. Een manier om dit te doen is door de Synaptic Package Manager te openen in Systeem > Beheer.

hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto-verbergen 2

Typ linux-generiek in het tekstveld Snel zoeken en druk op enter.

hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto te verbergen 3

Noteer het nummer in de kolom Geïnstalleerde versie. We gebruiken het in de volgende stap.

Vervolgens moeten we het bestand /etc/apt/preferences. Open het door op Alt+F2 te drukken om het venster Toepassing uitvoeren te openen en het volgende in te voeren:

gksudo gedit /etc/apt/preferences

hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto-verbergen 4

Dit opent een gedit-venster. Hoogstwaarschijnlijk is het venster leeg, tenzij je eerder met APT hebt gespeeld.

Typ het volgende in het venster en vervang het versienummer door het versienummer dat u in Synaptic Package Manager hebt gevonden.

Pakket: linux-generiek linux-headers-generiek linux-image-generiek linux-restricted-modules-generiek
Pin: versie
Pin-prioriteit: 1001

hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto-verbergen 5

Sla het bestand op en sluit gedit. Als u de Update Manager opent, zou u moeten zien dat de Linux-kernelupdates nu verborgen zijn!

hoe-kernel-updates-in-ubuntu-foto-verbergen 6

En dat is het!

Opmerking: zorg ervoor dat je je kernel af en toe bijwerkt, want zelfs Linux heeft af en toe te maken met beveiligingsproblemen.

Meer verhalen

Luister naar XM-radio met Windows Media Center in Windows 7

U hoeft geen speciaal apparaat te hebben om naar XM Radio te luisteren, de dienst is ook online beschikbaar. Vandaag bekijken we hoe u het kunt instellen in Windows 7 met Windows Media Center.

Altijd afspeelknoppen weergeven in de modus Nu afspelen op WMP 12

Wanneer u muziek of een video afspeelt in Windows Media Player in Windows 7, kunt u de afspeelknoppen in- of uitschakelen door met de muis over het venster te bewegen. Hier laten we u zien hoe u de afspeelknoppen altijd kunt weergeven in de modus Nu afspelen.

Vrijdagpret: Uphill Rush

Nog een vrijdag en nog maar een paar uurtjes tot weekend vrijheid! In plaats van naar de klok te staren en je af te vragen hoe de tijd langzaam gaat, kun je een leuk flash-spel spelen om de uren door te komen. Vandaag bekijken we Uphill Rush, een leuk racespel waarin je op verschillende voertuigen kunt racen.

Bekijk kaarten van adreslocaties op de gemakkelijke manier

Heeft u tijdens het browsen het adres gevonden van een plaats die u graag zou willen bezoeken, maar is er geen kaart beschikbaar op de website? Nu kunt u de kaart en een luchtfoto bekijken met behulp van de Bookmaplet Bookmarklet.

Maak op eenvoudige wijze verkorte goo.gl-URL's in Google Chrome

Ben je enthousiast geworden om de nieuwe URL-verkortingsservice van Google uit te proberen en toe te voegen aan Chrome? Nu kunt u beide heel gemakkelijk doen met de goo.gl-verkorter-extensie.

Toegangsgegevens delen met Excel in Office 2010

Het is gemakkelijker om Access-gegevens te delen met andere toepassingen in Office 2010. Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk het is om gegevens uit een Access 2010-database te delen naar een Excel-spreadsheet en meer.

Verplaats de taakbalk naar verschillende locaties in Windows

De meesten van jullie zijn er waarschijnlijk aan gewend dat de taakbalk altijd onder aan het scherm staat en hebben er nooit aan gedacht deze te verplaatsen. Hier laten we u zien hoe u het naar een van de vier hoeken van het bureaublad in XP, Vista en Windows 7 kunt verplaatsen.

Bekijk uw GReader RSS-feeds op de gemakkelijke manier in Firefox

Wilt u een gemakkelijke manier om uw RSS-feeds de hele dag door te bekijken terwijl u aan het werk bent? Doe dan met ons mee terwijl we de GReader Popup-extensie voor Firefox bekijken.

Aanpassen en verbeteren hoe uw tabbladen werken in Firefox

Wilt u een gemakkelijke manier om de functionaliteit van uw tabbladen aan te passen en te verbeteren? Dan wil je zeker eens kijken naar de Tabberwocky extensie voor Firefox.

Open verschillende Outlook-functies in afzonderlijke Windows om de productiviteit te verbeteren

Als u een groot deel van de werkdag in Outlook werkt, vindt u het misschien vervelend om van de e-mailweergave naar de agenda te moeten navigeren en vervolgens naar Contacten ... enz. Vandaag laten we je een coole snelle tip zien waarmee je elke functie in een nieuw venster kunt openen.