Hoe kleine kunstwerken in uw URL's te verbergen

hoe-kleine-kunstwerken-in-uw-urls-foto-verbergen 1 4QR.xyz

We kennen allemaal de bescheiden URL; het vertelt het internet waar we heen willen. Maar, zoals digitale kunstenaar Alexander Reben ontdekte, kan het nog veel meer. Het blijkt dat hele webpagina's binnen de tekenreeks kunnen leven - je hoeft alleen maar te weten hoe je ze moet bouwen. Reben doet dat en gebruikt een techniek die hij heeft ontwikkeld om kleine kunstwerken -- zoals digitale schatkisten -- in je browserbalk te verbergen.

'Het oorspronkelijke idee was om kleine kunstwerken in QR-codes te kunnen insluiten, zodat wanneer je ze scant met je telefoon, het een browservenster zou openen met alle code ingesloten in de QR zelf.' zei Reben. 'Toen realiseerde ik me dat als ik een beetje code kon doen, ik zoveel code kon doen als er in een browserbalk past.' Het blijkt dat de bescheiden adresbalk behoorlijk wat informatie aankan -- overal van 9.000 tot 60.000 tekens, afhankelijk van browser- en servervariabelen, legde Reben uit.Om deze Inception-achtige URL's te maken, heeft Reben 4QR.xyz gebouwd, een website die URL's genereert van wat voor soort code je ook invoert - inclusief hele webpagina's, of in het geval van Reben, digitale kunstwerken zoals 'bijna een cirkel' en 'niet weer'. ' Het kan elke soort code zijn die u in een webbrowser kunt plaatsen, van PHP tot HTML, afbeeldingen, video, audio of zelfs gewoon tekst.

Het coderingsproces zelf is eenvoudig; het converteert eenvoudig wat je hebt ingevoerd naar base64 en hecht het vervolgens aan het einde van de URL. Het decoderingsproces keert dat om en converteert de base64 terug naar de oorspronkelijke taal voordat deze weer in een browservenster wordt gekopieerd en geplakt.

Interessant is dat de gegenereerde webpagina's op geen enkele server leven - de URL zelf is de repository van de code. Wanneer u een van deze scant met uw telefoon, zijn alle gegevens die nodig zijn om deze weer te geven (inclusief de webpagina zelf) al gecodeerd in de link. Dit elimineert de noodzaak van een internetverbinding. 'Het is maar één regel code als het wordt gedecodeerd, dus het is eigenlijk heel eenvoudig,' zei Reben. En het hoeft niet eens een QR-code te zijn, zoals hij het oorspronkelijk heeft ontworpen. Reben is erin geslaagd om het systeem te laten werken met commerciële linkverkorters zoals Goo.gl en Bit.ly, evenals met NFC-kaarten en zelfs de blockchain.

'Het verbaasde me dat niemand dit eerder had gedaan,' gaf Reben toe. 'Ik heb de URL een beetje 'gehackt'. Ik deed niets dat niet standaard was in de browser, alleen op een niet-traditionele manier.'

Net als bij conventioneel verkorte links, kan er enige bezorgdheid bestaan ​​over waar u doorklikt, vooral als u er een in het wild tegenkomt. Is het een webpagina of de volgende iteratie van Stuxnet? Wie weet! Reben ziet het echter in veel meer goedaardige situaties worden gebruikt, zoals galerijvoorstellingen. 'Dus ik kon een galerij zien waar alle muren gewoon QR-codes zouden hebben en je zou het met je telefoon moeten scannen om die code in kunst om te zetten. En omdat het nergens wordt gehost, bestaat die code op dat moment alleen in die ruimte, en verbindt de fysiekheid van de QR-codes.'

Aanbevolen verhalen

De zelfrijdende vuilniswagen van Volvo wil uw afval

Volvo test zijn autonome truck tot het einde van het jaar met het in Zweden gevestigde Renova.

De dokter zal u nu zien, maar hoeveel betaalt u?

Met ZendyHealth kunnen patiënten vóór een afspraak onderhandelen met medische zorgverleners en een vergoeding afspreken. We praten met de oprichters over uitbreidingsplannen.

8 kleine veranderingen om je leven 10 keer leuker te maken

Onderschat de cumulatieve kracht van kleine, gestage veranderingen in uw dagelijkse routines niet.

Gevangenen bouwen computers van gerecyclede onderdelen, verstoppen zich in het plafond

Ohio-gevangenen die deelnamen aan een computerverwijderingsprogramma, gebruikten de computers om identiteitsdiefstal en belastingfraude te plegen, en om hun veiligheidsniveaus in de gevangenis te wijzigen.