Een Raspberry Pi veranderen in een Always-On BitTorrent Box

hoe-om-van-een-framboos-pi-een-altijd-bittorrent-box te maken foto 1

Het is ideaal om een ​​speciale machine voor je BitTorrent-client te hebben, maar het is energie-intensief om een ​​volledige installatie 24/7 ingeschakeld en online te laten. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u een krachtige Raspberry Pi instelt om te dienen als een altijd ingeschakelde downloadmachine.

Waarom wil ik dit doen?

Er zijn een paar duidelijke redenen waarom u zou moeten overwegen om een ​​Raspberry Pi-downloadbox op te zetten. Ten eerste, als je het stroomverbruik van apparaten in huis hebt gemeten (als je dat niet hebt gedaan, is The How-To Geek Guide to meten van je energieverbruik een geweldige plek om te beginnen), weet je heel goed hoeveel energie een always-on desktopcomputer of thuisserver zuigt naar beneden. Onze bescheiden thuiskantoorserver verbruikt bijvoorbeeld bijna $ 200 aan elektriciteit per jaar.hoe-om-van-een-framboos-pi-een-altijd-bittorrent-box te maken foto 2

De Raspberry Pi daarentegen is gebouwd rond een mobiele processor en drinkt energie als een kolibrie. Het kern Raspberry Pi-bord gebruikt minder dan $ 3 aan energie per jaar en zelfs als je een paar externe harde schijven toevoegt, houd je je jaarlijkse bedrijfskosten nog steeds op minder dan een hamburger en friet.

Ten tweede, als het gaat om het downloaden van torrents, is een always-on machine koning. Met torrents, hoe meer je de cloud bewaakt en erin zaait, hoe beter je ratio op je tracker (zelfs als je uit openbare trackers leunt, zorgt een always-on machine ervoor dat je erbij bent wanneer die zeldzame bestanden verschijnen) .

Ten slotte verschuift u de last van torrenting van uw belangrijkste desktopcomputer (of het nu een werk- of speelmachine is), zodat u nooit merkt dat u zegt: Nou, ik zou dat spel spelen/aan dat project werken/de machine voor de nacht afsluiten, maar mijn torrent-client is in het midden van iets... In plaats daarvan kun je je computer gebruiken zoals je wilt zonder je downloads en zaden te onderbreken, omdat ze geruisloos op je Raspberry Pi-downloadbox tuffen.

Lees verder terwijl we u laten zien hoe u van uw Pi een volledig op afstand bestuurbare downloadmachine kunt maken.

Wat heb ik nodig?

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 3

Voor deze tutorial gaan we ervan uit dat je een Raspberry Pi-eenheid hebt waarop Raspbian is geïnstalleerd, dat je ofwel rechtstreeks toegang hebt tot het apparaat via een aangesloten monitor en toetsenbord of op afstand via SSH en VNC, en dat je een USB-drive (of drives) hebt aangesloten ernaar toe. Als u op deze gebieden aan de slag wilt, raden we u ten zeerste aan de volgende handleidingen te lezen in de volgorde waarin we ze hier hebben vermeld:

 1. De HTG-gids om aan de slag te gaan met Raspberry Pi
 2. Hoe u uw Raspberry Pi kunt configureren voor externe shell, desktop en bestandsoverdracht
 3. Hoe u van een Raspberry Pi een energiezuinig netwerkopslagapparaat maakt?

Alles in de eerste tutorial is nodig, de tweede tutorial is optioneel (maar toegang op afstand is ongelooflijk handig voor dit project, omdat een downloadbox een perfecte kandidaat is voor een headless build), en het belangrijkste onderdeel van de derde tutorial is gewoon de harde schijf instellen en configureren om automatisch te koppelen bij het opstarten.

Als je niet al te bekend bent met de ins en outs van het opzetten van een BitTorrent-client voor anoniem downloaden, raden we je ten zeerste aan om naast de eerdere leeslijst deze HTG-zelfstudie te lezen:

 • Hoe u uw BitTorrent-verkeer anonimiseert en versleutelt?

Je hebt absoluut een soort anonimiserende proxy of VPN-systeem nodig om BitTorrent veilig te gebruiken; lees de tutorial, meld je aan voor een proxy-account en we zullen de proxy later op het juiste moment toevoegen.

Nadat je al het materiaal hebt bekeken en de Pi hebt geconfigureerd, is het tijd om je Pi te veranderen in een stil en ultra-low-power downloadbeest.

Deluge installeren op Raspbian

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 4

Er zijn verschillende torrent-clients voor Linux die het overwegen waard zijn, maar voor onze doeleinden hebben we Deluge gekozen; het is precies de juiste balans tussen functies en voetafdruk, zodat je niet over een maand zou wensen dat je een krachtigere BitTorrent-client had geïnstalleerd.

Uw Deluge-configuratietype selecteren: We kunnen Deluge op meerdere manieren configureren, maar niet alle configuraties zijn geschikt voor onze headless Pi-downloadbox. De meest gebruikelijke manier waarop mensen een torrent-client gebruiken, is als desktopclient. Dit werkt niet erg goed voor onze doeleinden, omdat het betekent dat je elke keer dat je wilt communiceren met je torrents, moet inloggen op de box via een extern bureaublad en moet rommelen met de desktopclient. Het verspilt je tijd en het verspilt middelen op de Pi.

De tweede methode omvat het uitvoeren van de Deluge WebUI, waarmee u toegang krijgt tot de Deluge-client via elke moderne webbrowser op uw netwerk (of via uw firewall toegang krijgt tot uw netwerk). Dit is aanzienlijk handiger dan het externe bureaublad naar het systeem te moeten sturen, maar het is nog steeds niet zo krachtig als de laatste optie. Een gebied waar de WebUI echter wel uitblinkt, is het potentieel openen van het gebruik van een smartphone-app om Deluge te bekijken en te besturen (hierover later meer).

De laatste optie, en onze voorkeursmethode, is om Deluge op de externe machine te configureren om ThinClient-verbindingen te accepteren. Op deze manier kunnen we de eigenlijke Deluge-desktopclient op onze desktopcomputer gebruiken (of het nu een Windows-, Linux- of OS X-box is) en deze verbinden met de externe Raspberry Pi Deluge-installatie; u krijgt alle voordelen van de desktopclient op uw eigenlijke desktop, terwijl het daadwerkelijke downloaden plaatsvindt op de externe box.

Met dat in gedachten laten we u zien hoe u een ThinClient-configuratie en vervolgens een WebUI-configuratie configureert. Als je alleen rond het huis verbinding wilt maken, raden we je ten zeerste aan de ThinClient-route te volgen. Als je je installatie zo wilt instellen dat je er gemakkelijk in kunt kijken met je iPad of Android-telefoon, voeg dan de WebUI-component toe.

Laten we echter, voordat we iets doen, even de tijd nemen om onze repositories bij te werken en te upgraden:

|__+_|

|__+_|

Zodra we zijn geüpgraded, gaan we naar de configuratiegedeelten voor clienttoegang van de BitTorrent-zelfstudie.

Deluge instellen voor ThinClient Access

Nu is het tijd om te beginnen met het installeren van de benodigde componenten voor de ThinClient-configuratie. Voer de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

Hiermee worden de Deluge-daemon en console-installatiepakketten gedownload en uitgevoerd. Typ Y wanneer u wordt gevraagd om door te gaan. Nadat Deluge klaar is met installeren, moeten we de Deluge-daemon uitvoeren. Voer de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

Dit start de Deluge-daemon (die een configuratiebestand maakt) en sluit vervolgens de daemon af. We gaan dat configuratiebestand bewerken en vervolgens opnieuw opstarten. Typ de volgende opdrachten om eerst een back-up te maken van het originele configuratiebestand en het vervolgens te openen om te bewerken:

|__+_|

|__+_|

Eenmaal binnen nano, moet je een regel toevoegen aan de onderkant van het configuratiebestand met de volgende conventie: |_+_|

|__+_|

Waar in gebruiker de gebruikersnaam is die u voor Deluge wilt, is wachtwoord het wachtwoord dat u wilt, en het niveau is 10 (het volledige toegang/administratieve niveau voor de daemon). Voor onze doeleinden hebben we |__+_| gebruikt. Wanneer u klaar bent met bewerken, drukt u op CTRL+X en slaat u uw wijzigingen op. Nadat je ze hebt opgeslagen, start je de daemon opnieuw en vervolgens de console:

|__+_|

|__+_|

Als het starten van de console je een foutcode geeft in plaats van een mooi, netjes geformatteerd console-interfacetype, sluit dan af en zorg ervoor dat je de daemon hebt opgestart.

|__+_|

Zodra u zich in de console bevindt, moeten we een snelle configuratiewijziging doorvoeren. Vul het volgende in:

|__+_|

|__+_|

|__+_|

Dit maakt externe verbindingen met uw Deluge-daemon mogelijk en controleert dubbel of de config-variabele is ingesteld. Nu is het tijd om de daemon te doden en nog een keer opnieuw te starten, zodat de configuratiewijzigingen van kracht worden:

|__+_|

|__+_|

Op dit punt is je deluge-daemon klaar voor toegang op afstand. We moeten de Deluge-desktopclient installeren om de configuratie te voltooien. Ga naar de Deluge Downloads-pagina en selecteer het installatieprogramma voor uw besturingssysteem. Nadat u de Deluge-desktopclient hebt geïnstalleerd, voert u deze voor de eerste keer uit; we moeten wat snelle veranderingen doorvoeren.

Eenmaal gelanceerd, navigeer je naar Voorkeuren -> Interface. In het interface-submenu ziet u een selectievakje voor de klassieke modus. Standaard is deze aangevinkt. Schakel het uit.

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 5

Klik op OK en start de Deluge-desktopclient opnieuw. Deze keer wanneer Deluge begint, zal het u de Connection Manager presenteren. Hier voert u de informatie over uw Raspberry Pi en de Deluge-installatie in. Klik op de knop Toevoegen in de Connection Manager en sluit de gegevens van je Pi als volgt aan:

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 6

U moet het IP-adres van de Raspberry Pi in uw netwerk invoeren, evenals de gebruikersnaam en het wachtwoord die u tijdens de eerdere configuratie hebt ingesteld. Laat de poort op de standaard 58846 staan. Klik op Toevoegen.

Terug in de Connection Manager ziet u de vermelding voor de Raspberry Pi; als alles goed gaat, wordt het indicatielampje groen als volgt:

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 7

Klik op Verbinden en je wordt in de interface getrapt, verbonden met de externe machine:

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 8

Het is een nieuwe installatie, geen .torrent op de site, maar onze verbinding tussen de externe machine en de desktopclient is een succes!

Ga je gang en configureer nu de WebUI (als je dat wilt), of ga naar het gedeelte proxy-instellingen van de tutorial.

Deluge instellen voor WebUI-toegang

Het configureren van de WebUI is aanzienlijk sneller, maar zoals we eerder vermeldden, hebt u toegang tot minder functies dan met de volledige ThinClient-ervaring. Een van de handigste functies van het gebruik van de ThinClient, het koppelen van .torrent-bestanden aan de Deluge ThinClient voor automatische overdracht naar de externe Deluge-daemon, ontbreekt in de WebUI-ervaring.

Om de WebUI te installeren, gaat u naar de terminal op uw Pi en voert u de volgende opdrachten in. Opmerking: als u de Deluge-daemon al in het ThinClient-gedeelte van de zelfstudie hebt geïnstalleerd, slaat u de eerste opdracht hier over.

|__+_|

|__+_|

|__+_|

|__+_|

Deze reeks installeert de Deluge-daemon (als je die nog niet in de laatste sectie hebt geïnstalleerd), Mako (een sjabloongalerij voor Python die de WebUI nodig heeft), de WebUI zelf, en start vervolgens het WebUI-programma.

De standaardpoort voor de WebUI is 8112; als u het wilt wijzigen, gebruikt u de volgende opdrachten:

|__+_|

|__+_|

Dit stopt de WebUI en opent het configuratiebestand ervoor. Gebruik nano om de regel te bewerken: poort: 8112 en vervang de 8112 door een willekeurig poortnummer (boven 1000, aangezien 1-1000 door het systeem is gereserveerd).

Zodra u de WebUI in gebruik heeft, is het tijd om er verbinding mee te maken via een webbrowser. Je kunt een browser op de Pi gebruiken als dat nodig is, maar het is niet de meest prettige gebruikerservaring en kan het beste worden overgelaten aan noodgevallen. Open een browser op uw gewone desktopcomputer en wijs deze naar het IP-adres van uw Pi (bijvoorbeeld http://192.168.1.102:8112).

Je wordt begroet met een wachtwoordprompt (het standaardwachtwoord is deluge) en wordt onmiddellijk aangemoedigd om het te wijzigen nadat je het voor de eerste keer hebt ingevoerd. Daarna kun je communiceren met Deluge via de lichtgewicht interface:

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 9

Het is niet helemaal hetzelfde als de ThinClient, maar het is robuust genoeg voor licht gebruik en heeft als bijkomend voordeel dat het dient als verbindingspunt voor veel mobiele apps met torrent-besturing.

Deluge configureren om proxy's te gebruiken

We hebben u laten zien hoe u Deluge installeert, de ThinClient configureert en de WebUI configureert. Een ding dat we nog niet hebben gedaan, is dat je begint met het downloaden van torrents. Daar is een goede reden voor; het is absoluut roekeloos om een ​​BitTorrent-client te gebruiken zonder eerst je verbinding via een proxyserver te verbreken.

Als u Hoe u uw BitTorrent-verkeer anonimiseert en versleutelt nog niet hebt gelezen, is dit het moment om dit te doen. Lees het eerste gedeelte door (voor een beter begrip van waarom het belangrijk is om uw BitTorrent-verbinding te beschermen) en meld u vervolgens aan voor een BTGuard-proxyaccount voordat u verdergaat.

Zodra u uw proxy-account heeft, moeten we de gegevens aansluiten op Deluge. Ga in de ThinClient of de WebUI naar Voorkeuren -> Proxy. U moet de secties Peer, Web Seed, Tracker en DHT zo invullen met uw BTGuard-proxygegevens, door uw BTGuard-gebruikersnaam en -wachtwoord in de juiste vakjes te plaatsen: hoe-om-van-een-framboos-pi-een-altijd-bittorrent-box te maken foto 11

Elke sectie moet worden ingesteld op Sockv5 W/ Auth, uw BTGuard-gebruikersnaam, uw wachtwoord, de host moet zijn ingesteld op proxy.btguard.com en de poort op 1025. Zodra u alle vier secties hebt ingevuld, klikt u op OK.

Om de proxy-instellingen van kracht te laten worden, moet u de Deluge-daemon opnieuw starten. Voer vanuit de terminal de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

De beste manier om te testen of u de proxy actief gebruikt, is door een torrent te downloaden van CheckMyTorrentIP, zoals we hebben beschreven in Hoe u uw BitTorrent-verkeer anonimiseert en versleutelt.

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 12

Laad de torrent in Deluge en wacht een minuut of twee voordat je de resultaten controleert op CheckMyTorrentIP; als je alles correct hebt geconfigureerd tijdens het instellen van de proxy, zou het IP-adres dat door CheckMyTorrentIP wordt gerapporteerd, dat van de proxy moeten zijn en niet je normale IP-adres thuis.

Uw downloadlocatie configureren

Onze volgende stap is om Deluge te configureren om onze externe harde schijf te gebruiken. Door de montage-instructies voor de harde schijf te volgen in Hoe u een Raspberry Pi in een energiezuinig netwerkopslagapparaat verandert, bent u klaar met een harde schijf die is ingesteld om automatisch te koppelen bij het opstarten.

Nu hoeven we alleen nog de standaardlocaties in Deluge te wijzigen. Navigeer naar Voorkeuren -> Downloads. Standaard stuurt Deluge alles naar /home/pi. Die kleine SD-kaart zal echter heel snel vol raken, dus we moeten hem veranderen.

Eerst gaan we een aantal nieuwe mappen maken in /media/USBHDD1/shares, de gedeelde map die we al hebben ingesteld in de zelfstudie Low-Power Network Storage Device. Op deze manier hebben we gemakkelijk toegang tot onze gedownloade torrents via het netwerk en hebben we een netwerktoegankelijke kijkmap voor het automatisch laden van torrent-bestanden. Gebruik de volgende opdrachten om de mappenset te maken (pas de padnamen dienovereenkomstig aan voor uw locatie als u niet dezelfde Pi-configuratie gebruikt als in de vorige zelfstudie zoals wij):

|__+_|

Nu gaan we rechtsomkeert en deze vier nieuwe mappen in Deluge pluggen:

hoe-om-van-een-framboos-pi-in-een-altijd-bittorrent-box-foto 13

Klik op OK om de mappen in te stellen (u hoeft niet opnieuw op te starten zoals bij de proxyconfiguratie).

Uw verbinding testen

Nu is het tijd om een ​​torrent te downloaden die groot genoeg is zodat we echt kunnen zien of het systeem soepel werkt. Voor onze test hebben we het .torrent-bestand voor de huidige Linux Mint-distributie gepakt - het weegt solide 1 GB, perfect voor het bewaken van de verbindingssnelheden:

Laad Deluge automatisch bij opstarten: De laatste stap, als we eenmaal hebben getest of al het andere werkt, is om Deluge toe te voegen aan je Raspbian-opstartproces.

Op dit moment hebben we de daemon geconfigureerd, de ThinClient en/of WebUI ingesteld, een proxy geconfigureerd en onze verbinding getest. Alles klopt en dat betekent dat we klaar zijn om Deluge te gebruiken als een volwaardige torrent-client. Breng je favoriete tracker een bezoekje en laad de wachtrij op.

Deluge configureren om bij opstarten te starten

Voordat we de Deluge-opstelling verlaten, is er nog een laatste detail waar we rekening mee moeten houden. We moeten de Deluge-daemon en WebUI zo instellen dat ze automatisch worden uitgevoerd wanneer onze Raspberry Pi opstart. De configuratiescripts die de Deluge-ontwikkelaars voor Ubuntu leveren, werken prima voor Raspbian, dus in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, gaan we hun scripts gebruiken. Om u de moeite te besparen om enorme blokken tekst te knippen en plakken, hebben we de scripts gehost op de How-To Geek-servers, zodat u de opdracht wget kunt gebruiken om ze te downloaden. Voer vanuit de terminal de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

Dit kopieert het script, hernoemt het en plaatst het in de juiste map, en opent het in de nano-editor. Het eerste script is het enige dat we moeten bewerken. Bewerk binnen nano de derde regel van het script om de gebruikersnaam op te nemen die u in het eerdere deel van de zelfstudie hebt ingesteld (zoals u zich herinnert, hebben we de Deluge-gebruiker ingesteld op pi, dus we zullen die hier als volgt invoegen):

|__+_|

Als u daar geen gebruikersnaam invoert die u voor de Deluge-daemon hebt geselecteerd, wordt het script niet uitgevoerd. Nadat u klaar bent met bewerken, drukt u op CTRL+X en slaat u uw wijzigingen op. Wanneer u weer bij de terminal bent, voert u de volgende opdrachten in om het script uitvoerbaar te maken en werkt u het opstartbestand bij om het op te nemen:

|__+_|

Nu moeten we het eigenlijke init.d-script aan Raspbian toevoegen. Voer nogmaals bij de terminal de volgende opdrachten in:

|__+_|

|__+_|

We konden het bestand hier allemaal in één keer downloaden, plaatsen en wijzigen, omdat het init.d-script geen bewerking door de gebruiker vereist.

Op dit punt raden we aan om Raspbian opnieuw op te starten, dus start een sudo-reboot op de opdrachtregel. Zodra de Pi opnieuw is opgestart, probeert u verbinding te maken met de Deluge-daemon met behulp van de ThinClient en de WebUI. Er zijn twee grote fouten waar we naar op zoek zijn.

Ten eerste betekent het helemaal niet verbinden dat de initialisatiescripts niet werkten. Open de terminal/SSH-client en start handmatig de daemon en WebUI met behulp van de opdrachten die we eerder in de tutorial hebben geleerd. Controleer af en toe of het werkt en bekijk dan de instructies van het initialisatiescript.

Ten tweede, als je de client kunt openen, maar het toont toestemmingsfouten voor je bestaande torrents (zoals de Linux-torrent die we gebruikten om dingen te testen in het vorige gedeelte van de handleiding), dat geeft aan dat je externe USB HDD niet was gemount of gemount onjuist. Bekijk de secties over het installeren van een USB HDD en het instellen om deze automatisch te koppelen bij het opstarten in de tutorial Hoe u een Raspberry Pi in een low-power netwerkopslagapparaat verandert.

Uw torrent-ervaring verbeteren

Nu je je torrent-box hebt geconfigureerd en klaar om te rocken, zijn er een paar extra tools en aanpassingen waar je naar kunt kijken om je gebruikerservaring echt te verbeteren. Geen van deze tips en trucs is nodig, maar ze maken je Raspberry Pi Torrent Box wel gebruiksvriendelijker.

Mobiele toegang toevoegen: Overweeg om een ​​app voor mobiele bediening zoals Transdroid voor Android-telefoons te downloaden. Helaas hebben we geen solide suggesties voor iOS-gebruikers, aangezien Apple een zeer agressieve houding heeft aangenomen ten aanzien van torrent-gerelateerde apps in de App Store (en alle apps heeft verbannen die door het indieningsproces zijn geglipt).

Deluge heeft momenteel geen voor mobiel geoptimaliseerde sjabloon voor de WebUI, maar het is meer dan functioneel op tablets zoals de iPad en Kindle Fire.

Een gedeelde drop-map instellen: hoewel we dit eerder in de tutorial al kort noemden, moet u ervoor zorgen dat de /torrents/watch/-map die u hebt gemaakt, toegankelijk is op uw netwerk. Het is echt handig om een ​​stapel .torrent-bestanden in de map te kunnen dumpen en Deluge ze automatisch te laten laden.

Browser-plug-ins installeren: er zijn verschillende Deluge-gecentreerde plug-ins voor Chrome en Firefox die de gebruikerservaring verbeteren, waaronder:

 • chroom:
  • DelugeSiphon – Maakt het mogelijk om .torrent toe te voegen vanuit de WebUI
  • Deluge in Chrome - Eenvoudig overzicht van huidige torrents en hun voortgang
 • Firefox:
  • BitTorrent WebUI+ – Maakt het mogelijk om .torrent toe te voegen vanuit de WebUI
  • WebUI Quick Add Torrent - Greasemonkey-script dat een klikbaar pictogram op webpagina's toevoegt voor het eenvoudig toevoegen van torrents

Activeer Deluge-plug-ins: Er zijn al een groot aantal geweldige plug-ins opgenomen in Deluge en nog meer plug-ins van derden. Enkele van de meegeleverde plug-ins waarvan u mogelijk wilt profiteren, zijn onder meer:

 • Melding: je ontvangt e-mailwaarschuwingen van Deluge over het voltooien van torrents en andere evenementen
 • Planner: bandbreedte beperken op basis van tijd van de dag

Deze vind je in Voorkeuren -> Plugins. Vink de gewenste opties aan en er verschijnt een nieuw item in het voorkeurenmenu (bijv. Voorkeuren -> Meldingen).

Voor meer informatie over plug-ins van derden en hoe ze te installeren, ga je naar de pagina Plug-ins in de Deluge Wiki.


Na het configureren, testen en aanpassen van verbeteringen en plug-ins, heb je een meer dan capabele torrent-box die slechts centen per dag kost om te gebruiken. Zoek een rustige en afgelegen plek om hem aan te sluiten, laad hem op met torrents en laat hem het zware werk van downloaden en seeding voor je doen.

Meer verhalen

Wat is het Microsoft Office Upload Center en moet u het uitschakelen?

Het Office Upload Center is onderdeel van Microsoft Office. Installeer Office op uw computer en deze tool zal in uw systeemvak verschijnen. Natuurlijk kun je dit pictogram verbergen, maar zou je dat ook moeten doen? Wat doet het trouwens precies?

Geek Trivia: Blikjes Diet Soda Float en Regular Soda Sink vanwege verschillen in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Skype is verschrikkelijk voor tekstchat. Gebruik in plaats daarvan Telegram

Skype is meer dan alleen spraak- en videochat: het bevat ook tekstchat. Helaas is het ongelooflijk onbetrouwbaar en wordt het alleen maar erger. Geen van mijn vrienden gebruikt het meer - iedereen is overgeschakeld naar Telegram, dat altijd goed werkt. Microsoft heeft zijn tijd verspild door de Skype-client te herschrijven

Uw Windows-, Mac-, Linux-, Android- of iOS-scherm opnemen

Screenshots zijn geweldig, maar soms moet je een video-opname maken om je punt echt over te brengen. U kunt het bureaublad van uw computer, het scherm van uw smartphone of het scherm van uw tablet opnemen.

Hoe de Linux Bash Shell op Windows 10 te installeren en te gebruiken

De jubileumupdate van Windows 10 biedt een grote nieuwe functie voor ontwikkelaars: een volledige, op Ubuntu gebaseerde Bash-shell die Linux-software rechtstreeks op Windows kan uitvoeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe Windows-subsysteem voor Linux dat Microsoft toevoegt aan Windows 10.

Hoe vaak bezochte sites en topsites in Safari te verbergen

De Safari-webbrowser toont graag de websites die u vaak bezoekt wanneer u deze opent. Op een iPhone of iPad toont het veelbezochte sites. Op een Mac worden je topsites weergegeven. U kunt dit uitschakelen om te voorkomen dat uw browser reclame maakt voor de websites die u vaak bezoekt.

8 Chromebook-trucs die u moet kennen

Chromebooks zijn niet zoals traditionele laptops. Hoewel ze veel eenvoudiger zijn, hebben ze nog steeds verschillende handige functies die u misschien niet kent. Met deze trucs kunt u profiteren van het ware potentieel van uw Chromebook.

Wat is Wi-Fi Sense en waarom wil het je Facebook-account?

Wi-Fi Sense is een functie ingebouwd in Windows 10. Mogelijk ziet u een pop-up waarin staat dat Wi-Fi Sense toestemming nodig heeft om uw Facebook-account te gebruiken. Het werkt ook met Outlook.com en Skype-contacten.

Snel schakelen op uw Android-telefoon gebruiken

Een van de grote nieuwe functies in iOS 7 van Apple is Control Center, waarmee je snel toegang hebt tot de algemene instellingen en deze overal kunt wijzigen. Android-telefoons hebben echter al heel lang snelle schakelaars.

Hoe u uw antivirus-, firewall-, browser- en softwarebeveiliging kunt testen

Je hebt dus een antivirusprogramma dat je systeem bewaakt, je firewall is ingeschakeld, je browserplug-ins zijn allemaal up-to-date en je mist geen enkele beveiligingspatch. Maar hoe weet u zeker dat uw verdediging echt zo goed werkt als u denkt?