Hoe u Microsoft Edge kunt wijzigen om Google te zoeken in plaats van Bing

hoe-om-microsoft-edge-naar-zoeken-google-in-van-bing-foto te wijzigen 1

De nieuwe Edge-browser van Microsoft gebruikt Bing als standaardzoekmachine, maar de kans is groot dat u de voorkeur geeft aan Google of een andere zoekmachine. Edge kan elke zoekmachine gebruiken die OpenSearch als standaard ondersteunt.

Edge gebruikt niet langer het oude plug-insysteem van de zoekmachine dat Internet Explorer gebruikte, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren ervan. Het heeft deze optie ook gemakkelijk toegankelijk - het is niet begraven in de oude versie van IE, zoals het was op Windows 8.In dit artikel gebruiken we DuckDuckGo als voorbeeldzoekmachine, omdat je de browser kunt wijzigen om overal naar te zoeken. Als u in plaats daarvan Google wilt, vervangt u Google gewoon in de instructies waar u DuckDuckGo ziet. Hoewel we zullen opmerken dat DuckDuckGo ook een geweldige zoekmachine is.

Krijg meer zoekmachines

Microsoft Edge maakt niet langer gebruik van zoekmachines die u vanaf de website van Microsoft moet installeren. In plaats daarvan, wanneer u een webpagina bezoekt die de OpenSearch-standaard gebruikt om de zoekmachine-informatie openbaar te maken, merkt Edge dit op en registreert de zoekmachine-informatie.

Op dezelfde manier werkt Google Chrome ook: bezoek een webpagina met OpenSearch en deze wordt automatisch gedetecteerd.

Het enige dat u hoeft te doen, is de website van de zoekmachine te bezoeken - dat is alles. Als u Google wilt installeren, gaat u naar de startpagina van Google. Ga voor DuckDuckGo naar de homepage van DuckDuckGo. Nog niet elke zoekmachine ondersteunt OpenSearch, maar we verwachten dat zoekmachines hier zeer snel ondersteuning voor zullen toevoegen.

hoe-om-microsoft-edge-te-zoeken-google-in plaats van-bing-foto te wijzigen

Wijzig uw standaardzoekmachine

Om uw zoekmachine te wijzigen, klikt of tikt u op de menuknop - dat is de knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van het Microsoft Edge-venster. Selecteer Instellingen in het menu.

hoe-om-microsoft-edge-te-zoeken-google-in plaats van-bing-foto te wijzigen 3

Scroll naar beneden in het instellingenpaneel en tik of klik onderaan op de knop Geavanceerde instellingen weergeven.

hoe-om-microsoft-edge-naar-zoeken-google-in-plaats-van-bing-foto te wijzigen 4

Scroll weer naar beneden in de lijst Geavanceerde instellingen en je ziet het vak Zoeken in de adresbalk met vak. Klik of tik erop en selecteer Nieuwe toevoegen.

hoe-om-van-microsoft-edge-naar-zoeken-google-in-van-bing-foto te wijzigen

U ziet een lijst met beschikbare zoekmachines. Selecteer de zoekmachine die u wilt gebruiken en klik of tik op Standaard toevoegen.

Als de zoekmachine die je wilt gebruiken hier niet wordt weergegeven, zorg er dan voor dat je eerst de startpagina van de zoekmachine hebt bezocht. Als je dat hebt gedaan en het wordt nog steeds niet weergegeven, ondersteunt die zoekmachine OpenSearch nog niet. U kunt contact opnemen met de zoekmachine en deze vragen om OpenSearch te ondersteunen, zodat u deze kunt gebruiken als uw standaardzoekmachine in Microsoft Edge.

hoe-te-wijzigen-microsoft-edge-to-search-google-in plaats van-bing foto 6

Zoeken vanaf de adresbalk of nieuwe tabbladpagina

U kunt nu een zoekopdracht typen in de adresbalk van Edge en op Enter drukken - het zoekt automatisch in uw standaardzoekmachine. Edge zal er zelfs suggesties van geven in de vervolgkeuzelijst, ervan uitgaande dat uw zoekmachine suggesties ondersteunt en u ze ingeschakeld laat in de instellingen van Edge.

Dit heeft ook invloed op de Waarheen? op de nieuwe tabbladpagina, zodat u gemakkelijk uw favoriete zoekmachine kunt doorzoeken.

Om snel te zoeken met sneltoetsen, drukt u op Ctrl + T om een ​​nieuwe tabbladpagina te openen of op Ctrl + L om de adresbalk op de huidige pagina te richten en uw zoekopdracht te typen.

hoe-te-wijzigen-microsoft-edge-to-search-google-in plaats van-bing foto 7

Het is niet verwonderlijk dat deze optie geen invloed heeft op iets buiten Microsoft Edge. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert vanuit het menu Start of via Cortana en Zoeken op internet selecteert, zoekt Windows op internet met Bing. Cortana wordt immers mogelijk gemaakt door Bing. De bovenstaande optie is alleen van toepassing op zoekopdrachten die u begint vanuit Microsoft Edge.


Zoals gewoonlijk wijzigt dit slechts de instellingen van een enkele browser. Als u Internet Explorer gebruikt voor oudere toepassingen, moet u de zoekmachine op de ouderwetse manier wijzigen. Chrome, Firefox en andere browsers hebben hun eigen standaardzoekopties.

Meer verhalen

De nieuwe synchronisatie-instellingen in Windows 10 begrijpen

Windows-synchronisatie-instellingen maken sinds Windows 8 deel uit van het besturingssysteem, maar in Windows 10 krijgen ze een make-over en wat broodnodige consolidatie. Vandaag bespreken we deze nieuwe synchronisatie-instellingen en vergelijken we kort hoe ze verschillen van de vorige versie.

Hoe het standaardlettertype in Word in te stellen

Word is een krachtige applicatie, maar sommige configuratietools zijn niet erg intuïtief. Het is eenvoudig genoeg om het lettertype voor tekst in uw huidige document te wijzigen, maar dat verandert niets aan het standaardlettertype dat elke keer dat u een nieuw document maakt, wordt toegepast.

Uw Windows Server Cipher Suite bijwerken voor betere beveiliging

U beheert een respectabele website die uw gebruikers kunnen vertrouwen. Rechts? Misschien wil je dat nog eens checken. Als uw site draait op Microsoft Internet Information Services (IIS), kunt u voor een verrassing komen te staan. Wanneer uw gebruikers proberen verbinding te maken met uw server via een beveiligde verbinding (SSL/TLS), is het mogelijk dat u niet

Hoe offline kaarten te krijgen in de Maps-app van Windows 10

Als u weet dat u uw pc op een locatie zonder internetverbinding gaat gebruiken en u toegang tot kaarten nodig hebt, kunt u kaarten voor specifieke gebieden downloaden in de Kaarten-app in Windows 10 en ze offline gebruiken.

Geek Trivia: Populair arcadespel uit de jaren 80 Donkey Kong werd gebouwd op de hardwarebotten van welke vorige game?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de tabletmodus in Windows 10 en hoe u deze in- en uitschakelt?

Een van de grootste dingen die gebruikers ergeren aan Windows 8 is het alles-of-niets startscherm. Windows 10 probeert dat probleem op te lossen met een aparte tabletmodus op volledig scherm, waarvan het hoopt dat het boze desktopgebruikers zal kalmeren.

Een widget voor een contactpersoon toevoegen aan het startscherm in Android

De meesten van ons hebben contacten die we vaak bellen of sms'en en scrollen of zoeken door uw lange lijst met contacten kan meer tijd kosten dan u misschien heeft. U kunt dit oplossen door een sneltoets toe te voegen aan uw startscherm.

De 5 Grand Theft Auto V-mods die je nu zou moeten gebruiken

Net als zijn voorganger luidde de komst van GTA V op pc niet alleen een boost in graphics en herspeelbaarheid in die ongeëvenaard blijft door zijn consolebroeders, maar ook de onbeperkte mogelijkheid voor thuisontwikkelaars om in de broncode te duiken en te zien wat voor soort lekkernijen die ze kunnen opgraven om te maken

Een camera instellen om uw huis te bewaken wanneer u weg bent

Of u nu niet thuis bent tijdens het reizen of gewoon tijdens de werkdag, u wilt het misschien in de gaten houden. Oplossingen zoals Nest's Nest Cam (voorheen Dropcam) proberen dit gemakkelijk te maken, maar er is meer dan één manier om dit te doen.

Opnieuw opstarten plannen voor updates in Windows 10

U werkt aan een belangrijk document wanneer Windows zichzelf bijwerkt en u laat weten dat het opnieuw wordt opgestart. In plaats van boos te worden en tegen je computer te schreeuwen dat je nog niet opnieuw kunt opstarten, kun je nu een handiger tijdstip plannen waarop de computer opnieuw moet opstarten na updates.