Hoe u uw oude gadgets in contanten kunt veranderen (zodat u nieuwe gadgets kunt kopen)

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 1

Of je nu je oude smartphone wilt verkopen om de nieuwe te betalen, een beetje geld wilt toevoegen aan je leuke geldstapel of de opbrengst wilt besteden aan Kerstmis, we zijn er om je te helpen. Lees verder terwijl we de beste manieren schetsen om uw oude uitrusting in geld om te zetten.

Als het gaat om het omzetten van uw oudere gadgets in contanten, zijn er drie belangrijke locaties om te verkennen: inruilprogramma's, veilingsites en lokale verkoop. Elk van deze locaties heeft duidelijke voor- en nadelen die je, na het bekijken van onze uitsplitsing van de locaties hieronder, moet afwegen tegen je eigen wens voor een snelle oplossing, hoeveelheid contant geld en de mate van risico die je bereid bent te nemen.Opmerking: we hebben dit artikel oorspronkelijk een tijdje geleden geschreven, maar aangezien CES deze week loopt en er een heleboel nieuwe gadgets op de markt zijn, is het misschien tijd om wat van die oude gadgets te kopen en er wat geld voor te krijgen.

Gadgets converteren via inruil

Als u nu het geld wilt en niet wilt wachten tot iemand uw apparaat daadwerkelijk koopt, is inruil de beste optie. In plaats van je apparaat op een veilingsite te plaatsen of heen en weer te onderhandelen met een koper op Craiglist, kun je met inruilservices gewoon zeggen: Je geeft me een X-bedrag voor mijn oude iPod? Super goed. Ik mail het nu meteen.

Dat is het grote voordeel van het inruilsysteem; ervan uitgaande dat u de staat van uw apparaat nauwkeurig beschrijft wanneer u het indient voor een inruil (u beweert bijvoorbeeld niet dat uw iPad met gebarsten scherm in perfecte staat is), het is een wrijvingsloos proces. Ze bieden u het geld voor de gadget aan, u accepteert, u stuurt het naar hen op en u ontvangt uw betaling voor de gadget.

Het nadeel van het inruilsysteem is vrij eenvoudig: de wederverkopers waar je de spullen in ruilt, willen profiteren van de uitwisseling, dus ze bieden je natuurlijk minder dan de open markt (bijvoorbeeld eBay of Craiglist) zou dragen. Wat op eBay voor $ 300 zou kunnen worden verkocht, zou op de inruilsites slechts $ 200-250 kunnen opleveren.

Dus hoe zien de sites eruit en wat kun je verwachten als je ze gebruikt? We hebben de vijf grootste inruilsites uitgeprobeerd met behulp van vier veelvoorkomende gadgets van de laatste generatie die veel van onze lezers mogelijk zouden verkopen: een iPhone 4S (16 GB/ATT), een iPad 3 (alleen 32 GB/wifi), een Samsung Galaxy SIII (16GB/ATT) en een Kindle Fire HD (alleen 7″/32GB/Wi-Fi).

Hier leest u hoe het ons verging met het controleren van de inruilwaarden op de sites. Genoemde prijzen zijn voor de eerder genoemde artikelen in zo goed als nieuwe staat:

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 2

Gazelle

Gazelle is gespecialiseerd in Apple-producten (iPhones, iPads, iPods, maar ook Apple-computers) en smartphones en tablets van andere grote bedrijven.

Inruilverdeling:

iPhone 4S - $ 170

iPad 3 – $ 230

Galaxy SIII - $ 126

Vuur HD - $ 49

Totale inruilwaarde - $ 575

Verzending: Gazelle betaalt de rekening voor verzending van elk item met een waarde van meer dan $ 1 (waarom u zou betalen om een ​​item met een waarde van minder dan een dollar te verzenden, is een raadsel).

Lokale inruil: Nee.

Hoe u betaald wordt: Gazella zal u een cheque uitdelen (u wacht op de e-mail voor deze optie), PayPal u het geld (instant), of zet het om in een Amazon Gift Card (ook onmiddellijk). Het is leuk om opties te hebben; we stellen het zeker op prijs dat organisaties PayPal gebruiken.

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 3

Amazon-inruil

Amazon Trade-In is zo divers als je zou verwachten van een Amazon-aanbod. Hoewel we het alleen hebben uitgeprobeerd met de elektronica die we voor deze verzameling gebruiken, kun je bijna alles inruilen: boeken, dvd's, routers, videogames - noem maar op.

Inruilverdeling:

iPhone 4S - $ 200

iPad 3 – $ 241

Galaxy SIII - $ 140

Vuur HD - $ 116

Totale inruilwaarde - $ 697

Verzending: gratis. Als er iets is dat Amazon op slot heeft, is het de scheepvaartindustrie. U ruilt het in, zij betalen de verzendkosten voor u.

Lokale inruil: Nee.

Hoe u wordt betaald: als u bij uw betaling iets anders dan Amazon-cadeaubonnen verwachtte, weten we niet wat we u moeten vertellen. Je ruilt het naar Amazon en, of Amazon nu $ 10 of $ 1000 betaalt voor je buit, je krijgt het allemaal terug in de vorm van een Amazon-cadeaubon. In het licht van hoeveel dingen je kunt doen op Amazon en via het Amazon-betaalsysteem op deelnemende websites, is het ongeveer zo dichtbij als een cadeaubon kan krijgen tot koud geld.

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 4

Nextworth

NextWorth biedt een meer diverse spreiding van categorieën dan Gazelle en omvat niet alleen smartphones, tablets en laptops, maar ook digitale camera's (inclusief DSLR's), videogames en gameconsoles.

Inruilverdeling:

iPhone 4S - $ 135

iPad 3 – $ 217

Galaxy SIII - $ 140

Vuur HD - $ 65

Totale inruilwaarde - $ 557

Verzending: gratis. Er ontwikkelt zich hier een patroon. Het is duidelijk dat de inruilwinkels weten dat de meeste mensen zullen aarzelen om $ 20 te besteden aan verzendkosten voor hun oude gadgets.

Lokale inruil: Ja; NextWorth werkt samen met meer dan 1500 winkellocaties (met name Target), zodat je je spullen kunt inruilen zonder het gedoe met inpakken en verzenden.

Hoe u wordt betaald: u kunt uw betaling innen via PayPal, Target-cadeaubon, cheque of met een prepaid Discover-kaart van het merk NextWorth.

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-geld-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen photo 5

Beste koop inruil

Beste koop

Inruilverdeling:

iPhone 4S - $ 99

iPad 3 – $ 220

Galaxy SIII - $ 126

Vuur HD - $ 50

Totale inruilwaarde - $ 557

Verzending: gratis.

Lokale inruil: Ja; je kunt naar elke deelnemende Best Buy-locatie lopen (vrijwel elke grote locatie, met uitzondering van kleine vakantiesatellietwinkels) en zij zullen je uitrusting beoordelen en deze accepteren of aanbieden om deze te recyclen.

Hoe u wordt betaald: u raadt Best Buy-cadeaubonnen? Je raadt het goed. Geweldig om meer gadgets voor jezelf of je dierbaren te kopen, niet zo geweldig om de elektriciteitsrekening te betalen.

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 6

KoopMyTronics

BuyMyTronics, een dochteronderneming van GameStop, biedt iets dat geen van de andere grote inruilwinkels biedt: ze kopen kapotte elektronica. U krijgt bijvoorbeeld niet de zo goed als nieuwprijs van $ 191 voor de verkoop van een iPad 3 met een kapot scherm, maar ze bieden u er wel $ 60 voor. Als je geen zin hebt in reparatiekosten voor oudere apparatuur, is het de moeite waard om te kijken of ze je er iets voor kunnen bieden.

Ze kopen e-boeklezers, camcorders, GPS-apparaten en een breed scala aan elektronica naast de typische smartphones en tablets. Wat vreemd is aan hun aanbod dat verder gaat dan de typische smartphone/tablet-lijst, is dat 90% van hen alleen recyclebaar is. Waarom ze de behoefte voelden om twee dozijn aanbiedingen voor verschillende BlackBerry-modellen te maken, alleen om ons te vertellen dat het oud was en ze niets anders wilden doen dan het recyclen, is nogal raadselachtig.

Inruilverdeling:

iPhone 4S - $ 149

iPad 3 – $ 191

Galaxy SIII - $ 138

Vuur HD - $ 55

Totale inruilwaarde - $ 533

Verzending: gratis.

Lokale inruil: Ja; maar het systeem is slechts gedeeltelijk geïmplementeerd. Alle GameStop-locaties accepteren inruil voor winkeltegoed bij het omgaan met gameconsoles en videogames (zoals ze altijd hebben gedaan), maar zeer weinig GameStop-locaties zijn volledig uitgerust om het brede scala aan elektronica te accepteren dat u via de BuyMyTronics-website kunt inruilen. Bel van tevoren om te zien of uw lokale GameSpot deelneemt.

Hoe u betaald wordt: cheque (3-5 verzendtijd) of PayPal (instant).

Met al deze variabelen in het spel, moet je echt afwegen wat voor jou het belangrijkst is. Als u nu geld wilt uitgeven aan kerstcadeaus, kunt u profiteren van de in-store-systemen van Best Buy en NextWorth, waardoor het de moeite waard is om een ​​paar dollar te verliezen aan een beter aanbod van bijvoorbeeld Amazon. Ongeacht het systeem dat u gebruikt, is het echte voordeel van het inruilsysteem echter dat (of u nu veel of weinig krijgt) u contant geld krijgt voor uw uitrusting.

Veiling en vermelding van uw gadgets

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 7

Als het voordeel van de inruilsites is dat u uw geld snel krijgt, is het nadeel dat u zeker niet de marktwaarde voor uw gadgets krijgt. Als je topdollar voor je uitrusting wilt krijgen, moet je de moeilijkere weg nemen en het verkopen op een veilingsite (zoals eBay) of het vermelden op gemodereerde listingsites (zoals Swappa) of lokale listingsites (zoals Craigslist).

Het voordeel van zo'n aanpak is dat je een topdollar kunt krijgen. Het nadeel is dat het verkrijgen van de hoogste dollar volledig afhankelijk is van iemand die het product koopt dat u probeert te verkopen, en in het geval van een site als eBay verliest u een deel van het geld aan vergoedingen.

Dus hoe verhouden veilingsites en aanbiedingen zich? We vergeleken de grootste veilingsite, eBay, met de grootste site voor mobiele telefoons en gadgets, Swappa. Omdat Craigslist geen enkele functie heeft om historische prijzen te volgen en meer volatiele prijzen heeft, kunnen we geen concrete cijfers geven over hoeveel of weinig geld u zou verdienen.

hoe-om-van-je-oude-gadgets-in-cash-zo-je-kunt-nieuwe-gadgets-kopen foto 8

Swappa

Swappa is een site die zich toelegt op het kopen en verkopen van smartphones en tablets. Je kunt je oude Xbox 360 of Macbook Air hier niet verkopen, maar je kunt efficiëntie in eBay-stijl krijgen zonder de aanbiedingskosten van eBay. Je bent echter nog steeds overgeleverd aan de genade van de markt, en als niemand op zoek is naar wat je verkoopt, verdien je misschien niet eens de $ 50 die Amazon en dergelijke je aanbieden. Swappa doet goed werk door u de gemiddelde verkoopprijs te geven van het item dat u de afgelopen maanden aanbiedt. Dit is wat we van onze buit kunnen verwachten:

Gemiddelde verkoopprijzen:

iPhone 4S - $ 240

iPad 3 – $ 283

Galaxy SIII - $ 231

Vuur HD - $ 155

Totale verkoopwaarde - $ 909

Je zult nog steeds moeten betalen voor het verzenden van de items die je verkoopt, maar je verliest geen geld aan aanbiedings-/veilingskosten. Ervan uitgaande dat je $ 20 hebt uitgegeven aan het verzenden van de gadgets die we hierboven hebben vermeld, zou je weglopen met ongeveer $ 890.


Zoals we al eerder in de in-gids vermeldden, moet u de locatie vinden die de juiste balans biedt tussen rendement voor uw inspanning en gemak. Als u het geld goed wilt besteden aan een nieuwe iPad, is het zo snel mogelijk om naar een winkel in de buurt te rijden voor een in-store ruil. Als u maximaal rendement voor uw geld wilt, kunt u uw geluk beproeven met een eBay-koop-het-nu-veiling en de veilingkosten opeten om potentieel 50-100 procent meer te krijgen dan de inruillocaties zouden bieden. Ongeacht hoe u uw oude elektronica verplaatst, het is echter nog steeds beter om contant geld in uw zak te hebben dan een la vol met snel afschrijvende uitrusting van de laatste generatie.

Meer verhalen

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.

Retro NES- en SNES-spellen spelen op je Nintendo Wii

Als je de klassieke titels van gisteren wilt herbeleven op de console die je vandaag hebt, is de Nintendo Wii een perfect platform voor het emuleren van oudere Nintendo Entertainment System- en Super Nintendo Entertainment System-titels - lees verder terwijl we je laten zien hoe.