Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

hoe-je-ip-adres-van-de-opdrachtregel-in-linux-foto 2 te wijzigen

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Deze truc zou moeten werken op alle op Debian gebaseerde Linux-distributies, inclusief Ubuntu. Typ om te beginnen |__+_| in de terminal en druk op Enter, noteer de naam van de interface waarvoor u de instellingen wilt wijzigen.hoe-uw-ip-adres-van-de-opdracht-regel-in-linux-foto 3 te wijzigen

Om de instellingen te wijzigen, gebruik je ook het ifconfig-commando, dit keer met een paar parameters:

|__+_|

Dat is ongeveer alles wat u hoeft te doen om uw IP te wijzigen. Natuurlijk gaat het bovenstaande commando uit van een paar dingen:

  • De interface waarvan u het IP-adres wilt wijzigen, is eth0
  • Het IP-adres dat u aan de interface wilt geven, is 192.168.0.1
  • Het subnetmasker dat u voor de interface wilt instellen is 255.255.255.0

hoe-uw-ip-adres-van-de-opdracht-regel-in-linux-foto 4 te wijzigen

Als u ifconfig opnieuw uitvoert, zult u zien dat uw interface nu de nieuwe instellingen heeft aangenomen die u eraan hebt toegewezen.

hoe-uw-ip-adres-van-de-opdrachtregel-in-linux-foto 5 te wijzigen

Als u zich afvraagt ​​hoe u de standaardgateway kunt wijzigen, kunt u het route-commando gebruiken.

|__+_|

Hiermee wordt uw standaardgateway op de eth0-interface ingesteld op 192.168.0.253.

hoe-uw-ip-adres-van-de-opdracht-regel-in-linux-foto 6 te wijzigen

Om uw nieuwe instelling te zien, moet u de routeringstabel weergeven.

|__+_|

hoe-uw-ip-adres-van-de-opdrachtregel-in-linux-foto 7 te wijzigen

Dat is alles.

Meer verhalen

Geek Trivia: vuurwerk is ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Verouderde computeronderdelen als kunst [DIY]

Als je net als de meeste nerds bent, heb je een doos met verouderde computerapparatuur die je gewoon niet naar de inleverplaats van je stad kunt slepen. Deze eenvoudige tutorial verandert printplaten in kunst aan de muur.

CERN kondigt de ontdekking van een higgs-bosonachtig deeltje aan

Wetenschappers van CERN hebben vandaag een persbericht uitgebracht waarin ze aangeven dat ze een deeltje hebben gevonden dat overeenkomt met het lang gezochte Higgs Boson-deeltje - het God-deeltje, dat zou kunnen helpen onze onde...

Video's en muziek streamen via het netwerk met VLC

VLC bevat een vrij eenvoudig te gebruiken streamingfunctie die muziek en video's kan streamen via een lokaal netwerk of internet. U kunt afstemmen op de stream met VLC of andere mediaspelers.

Een Xbox 360-controller gebruiken op uw Windows-pc

Het toetsenbord en de muis zijn misschien geschikt voor veel native computergames, maar het voelt ronduit raar om op die manier geëmuleerde games te spelen. Of je nu Super Mario met een goede gamepad wilt spelen of comfortabel een nieuwe pc-titel zoals Diablo III wilt uitproberen, wij hebben het voor je.

Geek Trivia: welke letter verschijnt niet op het periodiek systeem?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De chemie van vuurwerk [Video]

Vuurwerk is het oogverblindende en luide eindresultaat van een complex chemisch proces. Bekijk deze video om de chemie achter een vuurwerk te zien, uitgelegd door niemand minder dan de vader van de moderne pyrotechniek, John Conkling.

Download de handleiding 'Aan de slag met Ubuntu 12.04' gratis

Als u of iemand die u kent nieuw is bij Ubuntu, dan is de uitgave van deze gratis 143 pagina's tellende handleiding voor de nieuwste LTS-editie van Ubuntu de perfecte download. De handleiding neemt je mee van het installeren van Ubuntu 12.04 tot en met...

Hoe Ubuntu's gastsessie-account uit te schakelen?

Ubuntu en Linux Mint worden geleverd met een gastsessie-account, waarop iedereen kan inloggen vanaf het inlogscherm - geen wachtwoord vereist. Als u de toegang tot uw computer liever beperkt, kunt u het gastaccount uitschakelen.

Download de officiële How-To Geek Trivia-app voor Windows 8

De nieuwe How-To Geek Trivia-applicatie is zojuist goedgekeurd in de Windows 8 Store, dus als je de release-preview al gebruikt, kun je deze nu gratis downloaden. Het geeft je een dagelijkse dosis geeky trivia direct op je Windows 8-bureaublad.