Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen met PowerShell

hoe-je-ip-adres-wijzigen-met-powershell-foto

We hebben u al laten zien hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtprompt, waarvoor lange netsh-opdrachten nodig waren, nu doen we hetzelfde in PowerShell, zonder de complexiteit.

Opmerking: de volgende opdrachten zijn nieuw in PowerShell v3 en vereisen daarom Windows 8, ze vereisen ook een beheerdersopdrachtprompt.Opmerking van de redactie: dit artikel is waarschijnlijk bedoeld voor ons meer geeky publiek en vereist enige basiskennis van IP-adressering en CIDR-notatie

Uw IP-adres wijzigen

We hebben mensen hun haren zien uittrekken die probeerden hun IP-adressen te veranderen met behulp van cryptische WMI-klassen in oudere versies van PowerShell, maar dat veranderde met PowerShell v3, er is nu een NetTCPIP-module die de meeste functionaliteit naar native PowerShell brengt. Hoewel het in het begin een beetje verwarrend is, vooral vanwege het gebrek aan documentatie op dit moment, begint het logisch te worden zodra de nerds je laten zien hoe het moet.

Het wijzigen van een IP-adres kan worden gedaan met behulp van de cmdlet New-NetIPAddress, deze heeft veel parameters, waarvan sommige zelfs niet zijn gedocumenteerd in Get-Help. Dus hier is het:

Nieuw-NetIPAddress –InterfaceAlias ​​Bedrade Ethernet-verbinding –IPv4Address 192.168.0.1 –PrefixLength 24 -DefaultGateway 192.168.0.254

Hierbij wordt uitgegaan van het volgende:

  • De naam van de interface waarvoor u het IP-adres wilt wijzigen, is Local Area Network
  • U wilt statisch een IP-adres toewijzen van 192.168.0.1
  • U wilt een subnetmasker van 255.255.255.0 instellen (dit is /24 in CIDR-notatie)
  • U wilt een standaardgateway van 192.168.0.254 . instellen

U zou uiteraard de instellingen uitschakelen voor sommige die overeenkomen met de adresseringscriteria voor uw netwerk.

Uw DNS-informatie instellen

Nu komt hier nog een lastig onderdeel, het blijkt dat er een hele aparte module is genaamd DNSClient die je moet gebruiken om je DNS-instellingen te manipuleren. Om uw DNS-server te wijzigen, gebruikt u:

Set-DnsClientServerAddress -InterfaceAlias ​​Bekabelde Ethernet-verbinding -ServerAddressen 192.168.0.1, 192.168.0.2

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat u de primaire DNS-server voor bedrade Ethernet-verbinding wilt instellen op 192.168.0.1 en de secundaire DNS-server op 192.168.0.2. Dat is alles.

Meer verhalen

Hoe u uw Windows Verkenner-contextmenu's gemakkelijk kunt aanpassen met FileMenu Tools

We hebben eerder gesproken over het aanpassen van de contextmenu's van Windows Verkenner door aangepaste snelkoppelingen toe te voegen en bestaande snelkoppelingen te verwijderen met de Register-editor. FileMenu Tools is een gebruiksvriendelijk, grafisch alternatief voor deze vrij gecompliceerde registerhacks.

Hoe u uw Media Center-streamingervaring een boost kunt geven met Navi-X

Navi-X is een gratis mediaportal-add-on voor populaire mediacentrumtoepassingen en mobiele apparaten; lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw streaming media-ervaring een boost kunt geven met one-stop toegang tot duizenden inhoudsbronnen.

Geek Trivia: welke vroege pc had een onofficiële geluidskaart die werd aangedreven door overmatige radio-interferentie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vraag het HTG: Wi-Fi-connectiviteit vergroten, uw monitor kalibreren en computergebaseerde grappen uitvoeren

Een keer per week delen we lezersproblemen en drie oplossingen; deze week kijken we naar het vergroten van de wifi-connectiviteit, hoe je je monitor kunt kalibreren en hoe je een grapje kunt maken op het werk.

Geek Trivia: naar wie is het Linux-besturingssysteem vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen synchroniseren en snel opnieuw installeren op Ubuntu

Het eerste dat een Linux-gebruiker doet na het installeren van Linux, is het installeren van zijn favoriete pakketten. Ubuntu maakt dit gemakkelijk door uw geïnstalleerde applicaties tussen computers te synchroniseren. En terminalgebruikers kunnen hun favoriete pakketten installeren met een enkele opdracht.

Geek Trivia: wie bedacht de term batterij om een ​​elektrische opslageenheid te beschrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Google neemt deel aan nieuwe ronde van dropping-services

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks, zoals Microsoft's uitrol van nieuwe SkyDrive-functies, de levering is begonnen voor de eerste eenheden van Raspberry Pi's $ 35 Linux-computer, Google kan een boete krijgen vanwege het Safari-privacy-bypass-probleem en meer.

Aangepaste slimme bladwijzermappen maken in Firefox

Heb je je ooit afgevraagd hoe de map Meest bezochte bladwijzers die bij Firefox wordt geleverd, werkt? Het is niet alleen een map met een speciale behuizing - het maakt gebruik van de Places-database die in Firefox 3 is geïntroduceerd en u kunt uw eigen slimme bladwijzers maken.

Geek Trivia: hoe worden de blokken in Tetris genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!