Hoe u van uw computer een supercharged TiVo met zieke baard maakt

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 1

Zou het niet geweldig zijn als er een programma was dat automatisch je favoriete televisieprogramma's downloadt, categoriseert en organiseert - een echte vuur-en-vergeet-oplossing? Er bestaat; lees verder terwijl we je laten zien hoe je een supercharged TiVo met Sick Beard kunt bouwen.

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 2Wat heb ik nodig en wat is het punt?

Je hebt niet veel nodig om van je computer een supercharged apparaat in TiVo-stijl te maken dat internet gebruikt als bron voor al je televisiekijkbehoeften. Laten we even de tijd nemen om te benadrukken wat u wel nodig heeft en wat deze opstelling wel en niet is. Eerst je onderdelenlijst; voor deze tutorial heb je minimaal de volgende dingen nodig om door te gaan:

  • Een Usenet-account en SABnzbd geïnstalleerd en geconfigureerd (bekijk hier onze stapsgewijze tutorial).
  • Een kopie van de gratis PVR-applicatie, Sick Beard.

Idealiter heb je ook het volgende:

  • Een speciale altijd op desktopcomputer of thuisserver

U hebt geen speciale computer nodig, maar als u wilt dat het proces zo soepel mogelijk verloopt en uw shows direct voor u worden gedownload en gesorteerd, klaar om in een oogwenk te worden bekeken, dan helpt een altijd-aan-computer echt.

Dus wat doet Sick Beard precies? Sick Beard is een fantastische PVR aangedreven door Usenet. Als u niet bekend bent met Usenet, raden we u ten zeerste aan om onze vorige gids te lezen om aan de slag te gaan met Usenet om aan de slag te gaan. Voor degenen onder jullie die al toegewijde Usenet-gebruikers zijn of er in ieder geval de smaak van hebben gekregen na je introductie vorige week met onze Usenet-gids, je hebt je waarschijnlijk gerealiseerd dat hoe geweldig Usenet ook is vergeleken met Torrenting, het nog steeds een beetje aan de vervelende kant.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je hebt besloten Usenet te gebruiken om een ​​aantal favoriete tv-programma's bij te houden. Zonder een geautomatiseerd systeem moet je elke week na elke uitzending een Usenet-index voor je shows zoeken, het NZB-bestand voor de huidige aflevering downloaden en vervolgens je NZB-client de show laten downloaden en uitpakken. Op dat moment kunt u de show bekijken in uw map Uitgepakt of de tijd nemen om deze met de hand te verplaatsen en te sorteren naar de bibliotheekstructuur die wordt gebruikt door uw favoriete mediacentrumsoftware. Dat is een beetje omslachtig. Het is zelfs nog vervelender als je een back-catalogus probeert te maken van shows die al zijn uitgezonden. Heb je echt de tijd of het verlangen om daar te zitten en de achterste afleveringen van meer dan 20 populaire tv-shows te catalogiseren?

Dit is waar Sick Beard om de hoek komt kijken. Sick Beard is een applicatie die werkt als een soort hybride TV Guide/TiVo/TV Show Organizer. Als je Sick Beard eenmaal goed hebt geconfigureerd, is het toevoegen van een tv-programma aan je mediacollectie net zo pijnloos als het vertellen van Sick Beard dat je de show wilt en Sick Beard zal voor al het andere zorgen, inclusief het vinden van de show, het downloaden van de show, het organiseren van de show , en zelfs om u te waarschuwen dat er nieuwe afleveringen beschikbaar zijn de volgende keer dat u uw mediacenter inschakelt.

Dat is veel geweldigs om in één keer in je op te nemen, dat weten we. Dus wat doet Sick Beard niet? Sick Beard is, ondanks dat we het woord TiVo gebruiken om het te beschrijven (aangezien de meeste mensen redelijk bekend zijn met het concept van TiVoing een show), eigenlijk geen echte digitale recorder. Het neemt niets op van uw lokale kabelinvoer of ethergolven; het pakt gewoon kopieën van shows die andere mensen naar Usenet hebben geüpload. Je kunt Sick Beard niet vertellen om het Mets-spel voor je op te nemen. Sick Beard is het meest geschikt voor het downloaden en organiseren van televisieseries.

We nemen even de tijd om dit nogmaals te benadrukken: als je Sick Beard eenmaal hebt ingesteld en geconfigureerd, is dit de absoluut meest pijnloze manier om tv-programma's van internet te downloaden. Het is zo naadloos en gemakkelijk dat je het gewoon niet gelooft totdat je het hebt geprobeerd.

Sick Beard installeren en configureren

hoe je je computer verandert in een supercharged tivo met zieke baard foto 3

Hoewel je Sick Beard kunt gebruiken met andere Usenet-clients dan SABnzbd, is Sick Beard expliciet aangepast om naadloos samen te werken met SABnzbd. Daarom is deze tutorial gericht op het gebruik van SABnzbd en de bijbehorende SABnzbd-helperscripts die bij Sick Beard worden geleverd.

Pak hier een exemplaar van Sick Beard voor uw juiste besturingssysteem. De Windows-versie is voorgecompileerd, alle andere OS-gebruikers moeten de op Python gebaseerde broncode pakken. We zullen u begeleiden bij het installeren van de Windows-versie; behalve een paar kleine variaties (zoals het gebruik van de .EXE-helperscripts in plaats van de .PY-helperscripts) is er weinig verschil in het configuratieproces.

Sick Beard wordt geleverd als een .ZIP-bestand en vereist geen installatie. Pak de map eenvoudig uit naar een geschikte locatie, zoals C:Sick Beard en voer Sick Beard.exe uit om te beginnen. Uw standaardwebbrowser zou moeten openen naar de site http://localhost:8081/home/. U zou een scherm moeten zien dat eruitziet als het bovenstaande.

Laten we beginnen met de configuratie. Als u de tijd neemt met de configuratie, wordt u beloond met onberispelijke functionaliteit van Sick Beard. Haast je niet door het proces en zorg ervoor dat je elke instelling twee keer controleert. Zelfs een kleine stap overslaan kan alles tot een frustrerende stilstand brengen. Klik op het tabblad Configuratie. We gaan van links naar rechts werken en stellen elke specifieke subcategorie in het configuratiemenu in.

Op het tabblad Algemeen kunt u specificeren of Sick Beard de browserconsole bij het opstarten moet starten, moet controleren op updates en waar de logboekmap moet zijn. U kunt ook de instellingen voor de webinterface aanpassen - als u Sick Beard van buiten uw thuisnetwerk wilt gebruiken, is het nu een goed moment om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen. Zorg ervoor dat u op Wijzigingen opslaan klikt. Zorg ervoor dat u wijzigingen opslaat nadat u klaar bent met het bewerken van elk tabblad en elke sectie terwijl we verder gaan.

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 4

Op het tabblad Zoekinstellingen worden de opties een beetje geheimzinniger. Vink onder de subkop Episode Search de optie Download Propers aan (Sick Beard downloadt een show opnieuw als een betere kopie wordt geüpload. u bent bijzonder ongeduldig) en de Usenet-retentie voor de duur van de retentie die uw provider biedt. Schakel onder NZB Zoeken Zoek NZB's in en schakel vervolgens NZB-methode in op SABnzbd - vul de informatie voor uw SABnzbd-installatie in, inclusief de console-URL van uw SABnzbd, gebruikersnaam/wachtwoord indien van toepassing, API-sleutel en de standaardcategorie, zoals TV, de downloads moeten zijn gericht op. Als je dit SABnzbd-gedeelte niet correct configureert, kan Sick Beard de NZB-bestanden die het namens jou vindt niet naar SABnzbd sturen.

hoe je je computer in een supercharged-tivo-met-zieke-baard-foto verandert 5

Onder het gedeelte Zoekaanbieders stel je NZB-indexen in voor Sick Beard om tv-programma's mee te ontdekken. U controleert de providers om ze in te schakelen en sleept ze naar de lijst om ze te bestellen. Womble's Index en Sick Beard Index vereisen geen configuratie en zijn gratis te gebruiken. Andere indexen vereisen informatie zoals gebruikersnaam/wachtwoord en/of API-sleutels. Bezoek de sites voor aanvullende informatie (we raden aan om minimaal een NZBMatrix-account van $ 1 per jaar aan te schaffen). Selecteer om te beginnen Womble's Index en Sick Beard en verplaats ze naar de top.

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 6

Het tabblad Configuratie na verwerking is het configuratiescherm met de meeste opties. Neem je tijd. Het eerste gedeelte, Nabewerking, behandelt wat Sick Beard zou moeten doen met de shows die het voor u downloadt. Laat TV Download Dir leeg, zelfs als je al een speciale directory voor tv-programma's hebt. We gaan zo meteen een helperscript configureren dat in strijd is met een handmatige invoer hier. Haal het vinkje weg bij Originele bestanden behouden, we gaan ze naar een nieuw huis verhuizen en het is niet nodig om dubbele kopieën te bewaren. Als je nerveus bent, werkt het niet zoals je wilt, je kunt deze instelling tijdelijk aanvinken, maar zorg ervoor dat kom terug en schakel het uit als je tevreden bent dat Sick Beard zich gedraagt. Controleer ook Verplaats geassocieerde bestanden en hernoem afleveringen (Sick Beard doet geweldig werk met het opschonen van bestandsnamen).

hoe-je-computer-in-een-supercharged-tivo-met-zieke-baard-foto 7

Verderop zie je Metadata. Afhankelijk van hoe je naar je shows kijkt, kan dit heel belangrijk voor je zijn of niet zo belangrijk. Als u een mediacentrumtoepassing zoals XBMC, WDTV, de PS3 of TIVO gebruikt, kan Sick Beard de metagegevens automatisch voor u downloaden. We zijn XBMC-fans, dus we hebben het geconfigureerd om alle metadata voor ons te downloaden. Controleer alle metadata die je wilt downloaden voor je shows - we gingen met de werken omdat, hé, iemand anders doet het zware werk voor ons!

Onder metadata staat de naamgeving van afleveringen. Hoe u deze sectie configureert, is geheel een kwestie van persoonlijke smaak. We gingen met een eenvoudige Show Name - S01E01 - Ep Name-lay-out; u kunt aanpassen hoe u dat wilt.

Het laatste gedeelte is het gedeelte Meldingen. U kunt Sick Beard configureren om u op verschillende manieren op de hoogte te stellen, waaronder het pushen van kennisgevingen naar XBMC, Plex Media Server, Growl, Twitter en meer. Hoewel de meeste meldingen beperkt zijn tot het simpelweg vertellen wat er met Sick Beard aan de hand is, zijn die voor XBMC eigenlijk interactief. Je kunt XBMC zo instellen dat het je niet alleen pingt wanneer een nieuwe show klaar is om te bekijken, maar Sick Beard ook een bibliotheekupdate laat forceren. Sick Beard werkt prima zonder te sleutelen in het gedeelte Melding. De enige instelling waarvan we zouden willen profiteren, is de eerder genoemde XBMC-bibliotheekupdate - ons doel is om dit allemaal zo naadloos en moeiteloos mogelijk te maken, toch?

Opmerking: als je op XBMC gebaseerde bibliotheekupdates en pushmeldingen gaat inschakelen, zorg er dan voor dat je XBMC opstart en naar Instellingen -> Netwerk -> Services navigeert en controle over XBMC via HTTP inschakelt, anders vraag je je af waar al die prachtige notificaties en push-updates gingen naar.

Een laatste opmerking voordat we het configuratiemenu verlaten. Ga terug en controleer elk submenu opnieuw. Als u bij elke stap bent vergeten de instellingen op te slaan, ontdekt u dat er nu iets ontbreekt, dat bespaart u later veel gedoe.

Voordat we gek worden door shows toe te voegen aan Sick Beard, laten we SABnzbd configureren en klaar maken om leuk te spelen met Sick Beard.

SABnzbd configureren om te communiceren met Sick Beard

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 8

Start uw exemplaar van SABnzbd op en open de console-interface. Ga naar het configuratiemenu. Klik op het submenu Mappen. Scroll op het tabblad Mappen naar beneden en zoek het item Post-Processing Scripts Folder. Maak van deze map een submap van je SABnzbd-map, zoals C:Program FilesSABnzbdScripts—technisch gezien kan het overal zijn, maar je kunt net zo goed je spullen bij elkaar houden. Sla uw wijzigingen op.

Navigeer naar de map waar je Sick Beard hebt uitgepakt. In de Sick Beard-hoofdmap bevindt zich een map met het label autoProcessTV. Binnen dat oudere zijn helper-scripts. Als u een Windows-gebruiker bent, moet u sabToSickBeard.exe en autoProcessTV.cfg.sample kopiëren naar de map Scripts die u in de vorige stap hebt gemaakt (niet-windows-gebruikers moeten de .PY-bestanden kopiëren in plaats van de .EXE-bestanden) .

Open het bestand autoProcessTV.cfg.sample met uw favoriete teksteditor. De binnenkant zou er als volgt uit moeten zien:

[Ziekebaard]
host=lokale host
poort=8081
gebruikersnaam=
wachtwoord=
web_root=

Bewerk het bestand zodat het bij uw installatie past. Zorg ervoor dat de host, poort en gebruikersnaam/wachtwoord allemaal correct zijn ingevoerd. Als je dit verprutst, worden je shows gedownload, maar Sick Beard zal ze niet nabewerken en je zult een trieste panda zijn. Bewaar het bestand. Nadat het is opgeslagen, hernoemt u het bestand naar autoProcessTV.cfg (laat de .sample aan het einde vallen). Keer nu terug naar het SABnzbd-consolevenster. Navigeer naar Configuratie -> Categorieën. Binnen het menu Categorieën moet u een nieuwe categorie maken voor uw tv-downloads. Geef de categorie TV een naam (of hoe je het in de vorige stap in de Sick Beard-configuratie ook hebt genoemd), stel de prioriteit in op Hoog en - dit is het belangrijkste deel - gebruik het vervolgkeuzemenu Script om sabToSickBeard.exe te selecteren. Als je dit niet selecteert en goed opslaat, zal SABnzbd de shows nooit terugsturen naar Sick Beard voor nabewerking. Zodra je de tv-categorie hebt gemaakt, heb je alles op zijn plaats. Het is tijd om terug te gaan naar Sick Beard en wat shows te kiezen.

Zieke baard instrueren om shows te downloaden

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 9

Er zijn twee manieren om de bal aan het rollen te krijgen met Sick Beard. Je kunt Sick Beard vertellen om nieuwe programma's te downloaden die niet in je mediacollectie staan ​​of je kunt Sick Beard vertellen om dingen te beginnen door je bestaande tv-programmacollectie te scannen om deze up-to-date te houden. We gaan enkele van de kritieke dingen uitlichten die u moet weten voor elke methode om zo frustratievrij mogelijk te zijn. Open de Sick Beard-console en klik op Home -> Shows toevoegen.

Als je een lege collectie hebt en net begint, zit je goed. Sick Beard regelt alles voor je. U kunt op Nieuwe show toevoegen klikken om aan de slag te gaan. Eerst sluit je een show zoals The Twilight Zone aan. Omdat The Twilight Zone twee keer opnieuw is opgestart (de show werd uitgezonden in de jaren 1950, 1980 en vroege jaren 2000), wordt je gevraagd om te kiezen welke versie van de show je wilt. Klik volgende. Ga naar de hoofdmap voor uw tv-collectie en klik op Als standaard instellen. Klik volgende.

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 10

Hier kunt u uw downloadopties aanpassen. Hoe u de beginstatus van de afleveringen instelt, is belangrijk. Als je alle afleveringen van de show wilt, verander deze dan in Gezocht. Als je de oude afleveringen niet wilt, maar wilt dat toekomstige uitzendingen worden gedownload, schakel je deze over naar Overgeslagen (het zal niet teruggaan en oude afleveringen proberen te pakken). In het geval van The Twilight Zone, aangezien de show uit de lucht is, zouden we waarschijnlijk voor alles met Wanted gaan. Voor een momenteel uitgezonden show met een grote achterstand zoals The Daily Show zouden we zeker voor Skipped gaan - het zou behoorlijk wat tijd kosten om alle oude afleveringen te downloaden. Check Seasons Folders, je wilt dat Sick Beard het netjes houdt.

Ten slotte moet je selecteren in welke kwaliteit je de show wilt downloaden. Je kunt kiezen uit HD, SD of Any om het simpel te houden. Als u specifiek wilt zijn, kunt u Aangepast selecteren - wees gewaarschuwd dat het gebruik van de Aangepast-instelling uw opties echter erg kan beperken. We raden aan om het supereenvoudig te houden: HD als je de ruimte op de harde schijf hebt en een HDTV om het op te bekijken, SD als je weinig ruimte op de harde schijf hebt en/of geen HDTV hebt.

Voordat we de sectie met nieuwe shows verlaten, is hier een pro-tip: je kunt shows toevoegen die nog niet eens zijn uitgezonden. Een preview zien van een show die in de herfst wordt uitgezonden en je wilt er zeker van zijn dat je deze niet mist? Sluit hem nu aan op Sick Beard. Sick Beard houdt de show in de gaten en begint deze te downloaden en te sorteren op de dag dat deze wordt uitgezonden zonder verdere interactie van jou.

hoe je van je computer een supercharged tivo met een zieke baard maakt foto 11

Nu we weten hoe we een nieuwe show moeten toevoegen, gaan we beginnen met het toevoegen van uw bestaande shows. Ga eerst naar Home -> Shows toevoegen -> Bestaande shows toevoegen. Begin op het tabblad Beheer mappen en wijs het naar de map waarin u al uw shows bewaart. Het scant de map en biedt alle shows aan die het in een checklist vindt. U kunt de shows aan-/uitvinken om aan te geven welke u wilt dat Sick Beard controleert. Ga dan naar het tabblad Opties aanpassen. Stel de standaard in op Overgeslagen. Vertrouw ons op deze; als je een grote tv-map hebt met veel programma's, is het laatste wat je wilt dat Sick Beard in de war raakt en begint met het massaal downloaden van HD-vervangingen voor alles. Begin langzaam. Stel de standaard in op Overgeslagen. Als je het extra voorzichtig wilt spelen, vink dan Vraag me aan om instellingen in te stellen voor elke show voor gedetailleerde controle per show.

Nadat je een aantal nieuwe shows hebt toegevoegd of in een aantal bestaande shows hebt gescand, vindt alle verdere aanpassing van de show plaats in het startscherm. Klik op het tabblad Start om een ​​lijst met al je shows te zien. Je kunt op een van hen klikken om de opties te bewerken, inclusief het markeren van individuele afleveringen als gewenst, al gedownload (als je ze van een andere bron haalt), overgeslagen (als je ze niet wilt) en gearchiveerd (als je ze hebt ondersteund tot een secundaire harde schijf of brand ze op een dvd).

Als je eenmaal vertrouwd bent met Sick Beard, is er nog een ander gebied waar je op moet letten. Onder het tabblad Beheren is er een menu Massa-update. Hier kunt u in wezen uw gehele of gedeeltelijke verzameling batchgewijs bewerken. Wilt u alle shows in een nieuw formaat hernoemen? Je kunt het hier batchen. Wil je al je shows sorteren op de uitzendingen die momenteel worden uitgezonden en ervoor zorgen dat iedereen is ingesteld om actief te downloaden (of ze allemaal te pauzeren als je een HDD-ruimtecrisis hebt)? Dat kan jij ook. Het is een geweldige manier om snel en effectief met je collectie om te gaan zonder de verveling van het openen van elke afzonderlijke show en het één voor één wijzigen van de instellingen.


Op dit punt zou je volledig moeten zijn geconfigureerd en klaar om te rocken. Als je nog vragen hebt, hoor dan in de opmerkingen om dingen op te helderen of bezoek de Sick Beard Wiki.

Meer verhalen

Google+ introduceert sociaal gamen

Ter ondersteuning van het idee dat het geen sociaal netwerk zou zijn zonder sociale games, heeft Google+ zojuist hun sociale gaming-systeem geactiveerd. Game op Google+, binnen en buiten je kringen.

Vrijdagpret: Station V3

Nu die glorieuze vrijdag eindelijk is aangebroken, is het tijd om wat plezier binnen te sluipen terwijl je wacht om te ontsnappen aan het werk. In het spel van deze week moet je de verschillen tussen twee bijna identieke strips vinden en tegelijkertijd genieten van het lezen ervan.

Wat is Wake-on-LAN en hoe schakel ik het in?

Technologie levert vaak belachelijke gemakken op, zoals de mogelijkheid om je computer van kilometers ver aan te zetten zonder op de aan/uit-knop te drukken. Wake-on-LAN bestaat al een tijdje, dus laten we eens kijken hoe het werkt en hoe we het kunnen inschakelen.

Uit de doos met tips: Android-audioprofielen beheren, Google-bladwijzers op Android en kabelbinders

Het is donderdagmiddag en weer die tip-tijd van de week. Deze week kijken we naar het beheren van audioprofielen op Android-telefoons, toegang tot Google Bookmarks op Android en vintage-organisatie met Cable Lacing.

ChimpFeedr combineert meerdere RSS-feeds in een enkele hoofdfeed

RSS-feeds zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van nieuws en nieuwe artikelen van uw favoriete sites. Wat als u meerdere feeds in één moet combineren om te gebruiken met een widget, RSS-naar-e-mail of andere single-feed tool? ChimpFeedr kan helpen.

Een postuum noodplan voor wachtwoorden instellen

Als je vandaag dood zou neervallen, hoe erg zou het dan zijn voor je familie/landgoed om toegang te krijgen tot je computer en virtuele accounts? Maak een plan om ervoor te zorgen dat uw digitale leven geen hoofdpijn voor hen is.

De HTG-gids voor toegang op afstand met uw Android-apparaat

Hoewel mobiele apparaten een grote bijdrage leveren om u verbonden te houden, heeft u soms gewoon toegang tot uw pc thuis nodig. Laten we eens kijken naar de beste Android-apps die u helpen verbonden te blijven met uw thuisnetwerk.

SuperCopier is een razendsnelle alternatieve Windows-bestandskopieermachine

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de native Windows-bestandskopieermachine, SuperCopier is razendsnel, aanpasbaar en bevat functies zoals bestandsprioritering.

Mijn foto's zien er anders uit op internet! Hoe kan ik ze repareren?

Heb je ooit lang aan een foto gewerkt om hem vervolgens te uploaden en erachter te komen dat hij er in je browser heel anders uitziet? Laat How To Geek uitleggen waarom en hoe u het probleem eenvoudig kunt oplossen met Photoshop of GIMP.

Een extern GPS-apparaat gebruiken met uw iPad of iPhone

Als je een iPad met alleen Wi-Fi hebt gekocht en je wilt nu dat je er GPS mee kunt gebruiken, dan is dit de gids voor jou. Volg mee om uw iPad aan te sluiten op een externe GPS-eenheid en/of een smartphone met GPS-functionaliteit.