De apparaatnaam van uw Android TV wijzigen

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 1

Android TV is de poging van Google om de woonkamer over te nemen, en met sommige eenheden die beschikbaar zijn voor minder dan $ 99, is het niet ongehoord dat gebruikers meer dan één doos hebben. Het probleem is, wanneer meerdere apparaten zich identiek identificeren op het netwerk, hoe moet u dan weten welke welke is? Het wijzigen van de apparaatnaam is supereenvoudig en iets dat je zeker wilt doen als je meer dan één identieke Android TV-box in huis hebt.

Waarom de naam van uw Android TV wijzigen?

Een tijdje terug hebben een aantal sites de Nexus Player te koop aangeboden voor iets van $ 50. Voor die prijs is het iets meer dan een Chromecast, maar voegt het een heleboel extra functionaliteit toe. Gezien het feit dat het niet onwaarschijnlijk is dat sommige gebruikers een aantal eenheden hebben gekocht voor verschillende kamers in huis.Dus laten we in dat scenario zeggen dat je er een in de woonkamer en een in de slaapkamer hebt. Je ligt in bed en kijkt naar je telefoon wanneer je een geweldige video op YouTube tegenkomt die je met je partner wilt delen. Je drukt op de cast-knop, alleen om Nexus Player en Nexus Player te zien, maar welke is welke? Ja, er is geen manier om te vertellen.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 2

Om uw leven veel eenvoudiger te maken, moet u ze gewoon hernoemen om aan te geven waar ze zijn. Het goede nieuws is dat het stom-simpel is. Laten we het doen.

De naam van uw Android TV-speler wijzigen

De eerste die u denkt te willen doen, is naar het menu Instellingen gaan door naar de onderste rij pictogrammen te gaan en het tandwielpictogram te selecteren.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 3

Ga vanaf daar helemaal naar het einde van de eerste rij en ga naar het gedeelte Over.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te veranderen 4

De apparaatnaam is te vinden in dit menu, maar waar deze zich precies in de lijst bevindt, is afhankelijk van het apparaat. Scroll gewoon naar beneden totdat je het vindt.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 5

Een die je hebt gevonden, ga je gang en klik erop. Dit opent een menu waarin u wordt gevraagd of u de naam wilt wijzigen. Selecteer Wijzigen.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 6

Je krijgt dan een handvol verschillende vooraf ingestelde opties te zien, zoals Media Room, Family Room en dergelijke. Als een van deze bij uw situatie past, kunt u deze selecteren. U keert terug naar het menu Over en de nieuwe apparaatnaam wordt weergegeven. Je bent klaar.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 7

Als geen van de vooraf ingestelde opties goed genoeg voor je is, scrol je helemaal naar de onderkant van de lijst, waar je de optie Voer aangepaste naam in ziet. Selecteer dat.

hoe-uw-android-tv-en-8217;s-apparaatnaam foto te wijzigen 8

Het schermtoetsenbord verschijnt, zodat u uw apparaat een naam kunt geven die u maar wilt. Als je klaar bent met het hernoemen, klik je gewoon op Volgende. Dat is het.


Nadat het apparaat is hernoemd, verschijnt de nieuwe naam vrijwel onmiddellijk in het cast-menu. Voorbij zijn de dagen van raden welke box de juiste is als je YouTube of Netflix wilt kijken. Graag gedaan.

Meer verhalen

Upgraden naar Windows 10 Enterprise (zonder Windows opnieuw te installeren)

Windows 10 Enterprise biedt nogal wat exclusieve functies die niet beschikbaar zijn in de Professional-editie van Windows. U kunt deze functies krijgen zonder Windows opnieuw te installeren en zelfs zonder een Enterprise-schijf. Je hebt zelfs niet eens je eigen Windows 10 Enterprise-sleutel nodig om te presteren

Geek Trivia: Tot de jaren 70 werden röntgenmachines gebruikt voor welke van deze beslist niet-medische toepassingen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Android-telefoon kunt versleutelen (en waarom u dat zou willen)

Google introduceerde volledige apparaatcodering terug in Android Gingerbread (2.3.x), maar het heeft sindsdien een aantal dramatische veranderingen ondergaan. Op sommige duurdere handsets met Lollipop (5.x) en hoger is het out-of-the-box ingeschakeld, terwijl je op sommige oudere of lagere apparaten het zelf moet inschakelen.

Geek Trivia: Onder de vele soorten alcohol, het type dat we drinken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ruimte besparen in uw iCloud-back-up (en voorkomen dat u extra betaalt)

Je iPhones en iPads maken automatisch een back-up naar Apple's iCloud. Maar Apple is erg gierig met iCloud-opslag en biedt slechts 5 GB gratis aan. Als u de maandelijkse kosten wilt vermijden maar een back-up wilt maken naar iCloud in plaats van naar iTunes, hebben we een paar trucjes voor u.

QuickTime voor Windows is dood en u moet het verwijderen om veilig te blijven

QuickTime voor Windows heeft gevaarlijke beveiligingsproblemen waardoor aanvallers uw computer kunnen overnemen, maar Apple zal deze niet bijwerken om ze te repareren. Het is tijd om het te verwijderen.

Hoe u uw Amazon Fire TV kunt resetten

Hoewel de Amazon Fire TV- en Fire TV-stick meestal soepel werken, hebben ze soms een snelle schop in de resetknop nodig. Hier leest u hoe u uw Fire TV weer in de fabriekstoestand kunt krijgen.

Geek Trivia: de enige planeet in ons zonnestelsel die niet is vernoemd naar een Romeinse godheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Sonos-speler terugzet naar de fabrieksinstellingen

Het instellen van je Sonos-speler is heel eenvoudig, maar wat als je je eerder gebruikte apparaten aan een ander familielid of een vriend wilt geven? Om een ​​Sonos-apparaat te registreren onder een nieuw e-mailadres, moet je het terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoe u de Android N Preview nu op uw Nexus-apparaat kunt krijgen

Android N is de aankomende versie van het mobiele besturingssysteem van Google, maar je hoeft niet te wachten tot de releasedatum om de nieuwste en beste functies in handen te krijgen. Als je een compatibel Nexus-apparaat hebt, kun je nu het ontwikkelaarsvoorbeeld van Android N installeren.