Hoe u de vensterranden van Ubuntu kunt wijzigen met Emerald

how-to-change-ubuntu-and-rsquo;s-window-grenzen-met-smaragd foto 1

Het uiterlijk van uw besturingssysteem heeft alles te maken met de panelen en de vensterranden, dus nu we u hebben laten zien hoe u uw panelen kunt aanpassen, is het tijd om de vensterranden aan te passen zodat Ubuntu eruitziet zoals u dat wilt.

Voor de doeleinden van dit artikel gaan we ervan uit dat u de Compiz-compositing-vensterbeheerder hebt uitgevoerd, wat de aangepaste venstereffecten in Ubuntu biedt. Dit betekent dat de techniek waarschijnlijk niet werkt in een virtuele machine of een echt oude pc.Dit is de derde aflevering van onze serie over het aanpassen van Ubuntu door geeky-lezer Omar Hafiz - bekijk zeker het eerste artikel, waar hij uitlegde hoe je je panelen transparant kunt maken, en het tweede artikel, waar hij uitlegde hoe je de lettertypen en kleuren van die panelen.

Eerste stap: zorg ervoor dat u Compiz gebruikt

U kunt ervoor zorgen dat u Compiz-compositingmanager gebruikt en niet Metacity door op ALT+F2 te drukken en de volgende opdracht te typen:

compiz -vervangen

how-to-change-ubuntu-and-rsquo;s-window-grenzen-met-smaragd foto 2

Dit zou Compiz moeten inschakelen als uw vensterbeheerder als dit nog niet het geval is.

Emerald Theme Manager installeren

Laten we beginnen met het installeren van Emerald, een raamdecorateur voor Compiz, door een terminalvenster te openen en de volgende opdracht te typen:

sudo apt-get –y install emerald

how-to-change-ubuntu-and-rsquo;s-window-grenzen-met-smaragd foto 3

Als u klaar bent, sluit u het terminalvenster.

Alles is nu gedaan, dus laten we de vensterrand wijzigen. Start Emerald vanuit Systeem> Voorkeuren> Emerald Theme Manger.

De programma-interface ziet er als volgt uit, die u een lijst toont van de vensterranden die beschikbaar zijn voor gebruik. U kunt op een ervan klikken om deze toe te passen.

how-to-change-ubuntu-and-rsquo;s-window-grenzen-met-smaragd foto 5

Je kunt het dan verder verfijnen door naar het tabblad Thema bewerken te gaan, waar heel veel instellingen beschikbaar zijn.

hoe-te-veranderen-ubuntu-en-rsquo;s-venster-randen-met-smaragd foto 6

Nog steeds niet gevonden wat je leuk vindt? Dat is geen probleem, want je kunt meer thema's downloaden en toevoegen. Ga gewoon naar www.gnome-look.org en kies Beryl aan de rechterkant van de webpagina. Van daaruit kunt u duizenden gratis thema's downloaden.

Als je ergens online een thema hebt gedownload, kun je Emerald starten en op Importeren klikken boven de lijst met thema's en naar het thema bladeren dat je zojuist hebt gedownload en op openen klikken.

how-to-change-ubuntu-and-rsquo;s-window-grenzen-met-smaragd foto 7

Nu is het thema geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

hoe-te-veranderen-ubuntu-en-rsquo;s-venster-randen-met-smaragd foto 8

Dat is zo ongeveer alles. Genieten van!

Meer verhalen

Desktop Fun: Springtime Personas-thema's voor Firefox

Met nog weken van winterweer te gaan, kan het een beetje deprimerend zijn om naar buiten te kijken en niets dan een saai, levenloos landschap te zien. Om het tijdsverschil te overbruggen totdat je de ramen kunt openen, kunt genieten van de warmte van de zon en de lentebries op je gezicht kunt voelen, presenteren we onze Springtime Persona's

Vingerbewegingen in MacBook-stijl krijgen op Ubuntu Linux

Apple-gebruikers vegen, knijpen en draaien de gebruikersinterfaces van Mac naar de inhoud van hun vingers. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u hippe dingen kunt doen, zoals het uitbreiden en verkleinen van vensters en het wijzigen van bureaubladen met vingerbewegingen.

Vraag How-To Geek: Dropbox in het Start-menu, Symlinks begrijpen en dvd's uit de tv-serie rippen

Deze week bekijken we hoe je Dropbox in je Windows Start-menu kunt opnemen, symbolische koppelingen begrijpt en gebruikt, en hoe je je tv-serie-dvd's rechtstreeks kunt rippen naar unieke en hoogwaardige afleveringsbestanden.

KeyCounter houdt uw toetsaanslagen en muisklikken bij

Als je ooit een brandende behoefte hebt gehad om te weten hoe vaak je het toetsenbord aanraakt en elke dag met je muis klikt, kan KeyCounter, een kleine draagbare app, helpen om aan je geeky statistische behoeften te voldoen.

Voeg aangepaste led-omgevingsverlichting toe aan uw pc of mediacenter

Als je verlangt naar wat van die zoete omgevingsverlichting die je vindt in high-end HDTV-opstellingen, lang niet meer. Deze doe-het-zelf-elektronicagids laat zien hoe u aangepaste en snel reagerende omgevingsverlichting aan uw comp...

De Trackor bewaakt Amazon-prijzen; Integreert met Chrome, Firefox en Safari

Als je een frequente Amazon-shopper bent, is de Tracktor een onschatbare winkelhulp. Bezoek de website of, nog beter, voeg de extensie toe aan uw browser voor gedetailleerde prijsgeschiedenis en prijsdalingen.

De beste en slechtste manieren om een ​​cv te verzenden

Met zoveel mensen die op zoek zijn naar een baan, kan de kleinste voorsprong in je cv-presentatie je kansen maken of breken. Maar niet alle bestandstypen of methoden zijn gelijk gemaakt - lees verder om de mogelijke valkuilen te zien waarmee uw cv wordt geconfronteerd.

Hoe het Linux Grub2 opstartmenu op de gemakkelijke manier te configureren

Wij hebben, net als veel Linux-nerds, wat problemen gehad met het maken van de overgang naar Grub2, of voor sommigen van ons, om te leren hoe het helemaal opnieuw te configureren. Gelukkig heeft een nieuwe grafische tool dit proces eenvoudig en duidelijk gemaakt!

Mediabestanden streamen vanaf elke pc naar je PlayStation 3

Heb je ooit gewenst dat je videobestanden van je computer naar je tv kon streamen zonder de twee echt rechtstreeks aan elkaar te haken? Als je een PlayStation 3 hebt, heb je geluk, want dat is de nerdles van vandaag.

Week in Geek: Facebook Valentijnsdag Scams Edition

Deze week hebben we geleerd om aan de slag te gaan met de Linux-opdrachtregelteksteditor Nano, het zoeken in het Startmenu te versnellen, automatisch draaiende Android-schermen te stoppen en door Dropbox aangedreven torrenting in te stellen, de standaardtoepassing voor Android-taken te wijzigen, een geweldig cadeau te vinden aanbevelingen voor Valentijnsdag met behulp van