De taakbalkkleur van Windows 7 wijzigen zonder extra software

Natuurlijk kun je Windows hacken en een aangepast thema installeren als je dat echt wilt, of betalen voor een softwarepakket om het voor je te doen. Wat u misschien niet weet, is dat u een dwaze truc kunt gebruiken om de kleur van de taakbalk te wijzigen zonder toegevoegde software, zonder uw vensterkleur te veranderen.

Wat we gaan doen om deze geweldige truc uit te voeren, is de kleur van de achtergrondafbeelding veranderen ... de taakbalk is doorschijnend, toch? Dat is precies wat deze truc doet werken. We zullen ook snel door de Windows-manier lopen om het te doen, voor de beginners in de menigte.hoe-de-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 2

Beginnersmethode: verander aero-kleuren over de hele linie

Windows 7 maakt het eigenlijk vrij eenvoudig om de kleuren van de vensterranden, het startmenu en de taakbalk te wijzigen ... en hoewel dat niet precies is waar we het over hebben, zullen we de beginners snel laten zien hoe ze het moeten doen. Klik met de rechtermuisknop op de achtergrond en kies Personaliseren in het menu...

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 3

Kies vervolgens onderaan het venster de link Vensterkleur.

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 4

En dan kunt u de kleur van de vensters wijzigen, waardoor ook de kleur van de taakbalk enigszins zal veranderen. Als je echt wilt dat de kleur verandert, schakel je de optie voor transparantie uit, hoewel het de hele Aero doorschijnende awesomeness-factor zal verpesten.

Nu we dat uit de weg hebben, gaan we verder met het leuke gedeelte...

De geeky en leuke methode om de taakbalkkleur te wijzigen

Het geheim van het wijzigen van de taakbalkkleur is om de bureaubladachtergrond te wijzigen en een gekleurde streep rechtsonder toe te voegen achter waar de taakbalk zich bevindt. Voor deze oefening gaan we illustreren met de freeware Paint.Net-toepassing, maar je zou hetzelfde kunnen doen met elke afbeeldingseditor.

Voordat we beginnen, moet u er absoluut zeker van zijn dat uw achtergrond dezelfde afmetingen heeft als uw bureaublad. Dit zal anders niet zo goed werken.

De eenvoudigste manier om een ​​streep onder aan de afbeelding te plaatsen, is door de functie Canvasgrootte te gebruiken om de onderkant van de afbeelding af te hakken en deze vervolgens weer toe te voegen. Je zou kunnen rommelen met de rechthoekselectietool als je dat echt zou willen, maar meestal zal dit uiteindelijk sneller gaan.

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 6

De taakbalk van Windows 7 is 48 pixels hoog in de standaardmodus, hoewel deze groter kan zijn, afhankelijk van de opties die u hebt ingesteld - u kunt altijd een screenshot maken en dit zelf controleren.

Trek die 48 pixels af van de hoogte van de achtergrond en zorg ervoor dat het anker bovenaan en in het midden staat, zoals de muisaanwijzer in de onderstaande schermafbeelding zou moeten laten zien.

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 7

Gebruik nu gewoon het gereedschap Canvasformaat opnieuw en zet het terug naar de oorspronkelijke grootte - mijn bureaublad is 1920 × 1200, dus deze achtergrond zal perfect werken voor mij.

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 8

Op dit punt zie je een witte streep over de onderkant van de afbeelding, wat perfect is voor de verfemmer. Kies een kleur en zet hem daar neer.

Ter illustratie gebruiken we een verschrikkelijk groene kleur en slaan we de afbeelding op. Als je Paint.Net gebruikt, zorg er dan voor dat je een nieuwe bestandsnaam kiest, want deze is standaard dezelfde!

hoe-je-windows-7-taakbalk-kleur-zonder-extra-software foto 10

Ga nu en wijs die afbeelding toe als je achtergrond ... je zult zien dat de taakbalk volledig is veranderd.

Dit werkt ook vooral goed als je een lichtgekleurde achtergrond als achtergrond hebt en je een heel donkere taakbalk wilt zonder alles donker te maken.

En zo hebben we de zeer domme nerdtruc geleerd achter het veranderen van de taakbalkkleur. Genieten van!

Meer verhalen

Hoe de Windows-opdrachtprompt breder te maken?

Het kan vervelend zijn als u de standaardinstellingen van het opdrachtpromptvenster gebruikt en niet alles gemakkelijk kunt lezen. Wat je misschien niet weet, is dat je het breder kunt maken, en hier is hoe.

Snel toegang tot uw Dropbox in Google Chrome

Wil je snel toegang hebben tot je Dropbox-bestanden terwijl je aan het browsen bent of webapps gebruikt in Chrome? Hier is een handige extensie waarmee je snel toegang hebt tot je Dropbox in de browser.

Bewaar meerdere items op het klembord in Windows

Het klembord in Windows bevat slechts één item tegelijk en kan frustrerend zijn als u met meerdere items werkt. Met Clipboard Manager kunt u meerdere items opslaan en indien nodig openen.

Voer Portable Chrome uit vanaf uw flashdrive op elke Windows-machine

Wilt u Google Chrome met uw favoriete extensies en instellingen op elke computer gebruiken? Hier bekijken we hoe u een draagbare versie van Google Chrome op uw flashdrive kunt instellen, zodat u deze overal kunt gebruiken.

Wijzig de User Agent String in Internet Explorer 8

Heeft u on-demand user-agent stringwisseling nodig tijdens het browsen met Internet Explorer 8? Als dat zo is, wil je eens kijken naar UAPick User-Agent Switcher.

Intel AppUp Center is een App Store voor netbooks

Als je een netbook met een Intel Atom-processor hebt, ben je misschien op zoek naar een gemakkelijke manier om apps te vinden die ervoor zijn geoptimaliseerd. Vandaag kijken we naar Intel AppUp Center waarmee u snel Netbook-apps kunt vinden en installeren.

Een back-up maken van uw gegevens op een virtuele harde schijf in Windows 7

Het hebben van een solide back-upplan is een must als u belangrijke gegevens op uw pc hebt die u niet wilt verliezen. Vandaag bekijken we een unieke manier om een ​​virtuele harde schijf in Windows 7 te gebruiken om een ​​back-up te maken van sommige bestanden.

Screenshot Tour: Bekijk de nieuwe Office Web Apps

Een van de meest besproken nieuwe functies van Office 2010 is Web Apps. Hier geven we u een rondleiding door de Web Apps-service en wat u kunt verwachten. We behandelen de hoogtepunten en enkele gebieden die verbetering kunnen gebruiken.

Installeer WordPress op uw eigen server met Softaculous

Wil je WordPress eenvoudig op je eigen server installeren? Hier leest u hoe u WordPress met slechts een paar klikken op de meeste webhosts kunt gebruiken.

Maak verbeterde bladwijzers met Diigo

Wilt u meer dan alleen tags en een paar notities bij uw bladwijzers? Met Diigo kunt u gemakkelijk tags, persoonlijke en plaknotities, snapshots, opmerkingen toevoegen en uw nieuwe bladwijzers delen.