Hoe u veilig een harde schijf op uw Mac kunt wissen

hoe-je-een-harde-schijf-op-je-mac-foto veilig te wissen

Tijdens een schoonmaaksessie in de rommelruimte kwam ik een aantal oudere harde schijven tegen die ik wilde weggeven... maar wat als ze mijn persoonlijke gegevens erop hadden staan? Het antwoord is om ze veilig te wissen, en op Mac OS X kan het niet eenvoudiger.

Als u Windows draaide, kunt u uw harde schijfgegevens volledig vernietigen met behulp van de opstart- en nuke-cd, maar aangezien ik geen Windows op deze computer gebruik, heb ik besloten om de ingebouwde tools op OS X te gebruiken om de klus te klaren .GERELATEERDE ARTIKELENWis, verwijder en vernietig de gegevens van uw harde schijf op een gemakkelijke manier hoe-een-harde-schijf-op-je-mac-foto veilig te wissen 4Waarom verwijderde bestanden kunnen worden hersteld en hoe u dit kunt voorkomen

Schijfhulpprogramma gebruiken om een ​​harde schijf veilig te wissen

Eerst wil je Schijfhulpprogramma openen, dat je kunt vinden in de map Programma's / Hulpprogramma's, maar het is veel gemakkelijker om gewoon een Spotlight-zoekopdracht uit te voeren om het naar voren te brengen. Zodra u dit hebt gedaan, ziet u de harde schijf in de lijst en zodra u erop klikt, vindt u een tabblad Wissen.

Het belangrijke item op deze pagina is de knop Beveiligingsopties, die u betere opties biedt dan alleen het formatteren van de schijf, waardoor uw harde schijf open blijft voor mensen die herstelprogramma's gebruiken.

hoe-een-harde-schijf-op-je-mac-foto veilig te wissen 5

Zodra u het dialoogvenster Opties voor veilig wissen opent, kunt u kiezen hoe veilig u de schijf wilt wissen. De standaard (snelste) is om gewoon de partitietabel opnieuw te formatteren, maar dat wil je waarschijnlijk niet doen, tenzij je zeker weet dat je nooit gevoelige bestanden op de schijf hebt gehad. De meest veilige optie gaat de schijf 7 keer overschrijven om te voldoen aan de overheidsnormen, maar dat is ook vrij onnodig, omdat je een schijf maar één keer hoeft te wissen om de schijf echt te beveiligen.

Uw beste gok is de tweede inkeping, die een enkele doorgang van nullen over de hele schijf zal schrijven, wat de snelste manier is om uw schijf veilig te wissen - hoewel als u een grote harde schijf heeft, het nog steeds erg lang zal duren .

Nadat u deze optie hebt geselecteerd en naar de knop Wissen bent gegaan, wordt u gevraagd of u de schijf echt wilt wissen - het is de moeite waard om bij deze stap op te merken dat u op de schijf in het linkerdeelvenster had moeten klikken, niet de partitie. U wilt niet alleen een partitie wissen, zorg ervoor dat u de hele schijf wist.

Klik nogmaals op de knop Wissen en u moet daar blijven zitten en wachten tot het wissen volledig is voltooid. Het gaat lang duren, tenzij de schijf erg klein is. Als je in het midden van gedachten verandert, kun je op een knop Overslaan klikken die de schijf alleen opnieuw formatteert, maar als je gevoelige gegevens op die schijf hebt gehad, moet je deze echt goed wissen.

Of pak een gigantische hamer en sla hem aan stukken. Dat zal ook werken.

Meer verhalen

Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials wordt stopgezet

Nu de deadline voor het einde van de levensduur van Windows XP steeds dichterbij komt, heeft Microsoft een nieuwe stap voorwaarts gezet door de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem af te schaffen. Vanaf 8 april wordt ook de Windows XP-versie van Microsoft Security Essentials stopgezet, samen met ondersteuning voor XP.

Niet-Steam-spellen toevoegen aan Steam en aangepaste pictogrammen toepassen

De gamebeheerclient van Steam is erg gestroomlijnd als je alleen door Steam gekochte games gebruikt, maar het moet een beetje worden aangepast als je niet-Steam-games aan het opstartprogramma toevoegt. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je een game, applicatie of emulator aan Steam kunt toevoegen met aangepaste pictogrammen en illustraties.

Hoe u van taak kunt wisselen op het startscherm in Windows 8.1

Het Start- of Modern-scherm heeft geen taakbalk, dus als u moderne apps uitvoert, kunt u niet meer zien welke apps actief zijn. Er zijn een paar manieren om te controleren welke moderne apps actief zijn en om te schakelen tussen alle actieve apps.

Dual Boot Windows en SteamOS

Valve's SteamOS is een besturingssysteem voor gaming in de woonkamer op basis van desktop Linux. Het is momenteel in bèta, maar je kunt het zelf op bijna elke computer installeren dankzij Ye Olde SteamOSe, een wijziging van het SteamOS-installatieprogramma.

Geek Trivia: wat gebruiken dolfijnen als een recreatieve drug?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de startknop in Windows 8.1 te verbergen (waarom? We weten het niet)

Windows 8 heeft berucht de Start-knop verwijderd, en toen bracht Windows 8.1 die knop terug - maar misschien ben jij het soort persoon dat eraan gewend raakte dat het weg was. Dus nu kun je het weer verwijderen.

Hoe u het computerpictogram op het Windows 8.1-bureaublad kunt weergeven

Het computerpictogram dat u gewend bent in Windows 7, Vista en XP is nu niet beschikbaar op het bureaublad in Windows 8.1. Helemaal weg is het echter niet. Er is een gemakkelijke manier om het terug te brengen.

De AORUS X7-gaminglaptop heeft dubbele GPU's, is minder dan een inch dik

We hadden geen idee dat een bedrijf zoveel kracht in een echt slanke laptop kon stoppen, maar ze zijn erin geslaagd - met dubbele NVIDIA GTX 765M grafische kaarten, niet minder. 17,3-inch scherm, Intel Core i7, tot 32 GB RAM en dubbele SSD-schijven in een verpakking van 0,9 inch dik. We vermoeden dat de batterij dat niet doet

Yahoo lanceert Slick News Digest-app voor iPhone

Het is een tijdje geleden dat we onder de indruk waren van alles wat Yahoo te bieden heeft, maar ze maken de laatste tijd zeker een comeback. De Yahoo Weather-app is mooi en functioneel, en vandaag hebben ze op CES een zeer interessante en visueel indrukwekkende News Digest-app voor iPhone aangekondigd.

Is het echt nodig om nu 'www' toe te voegen aan website-URL's in moderne browsers?

Wanneer we een website bezoeken met onze favoriete browser, typen we meestal gewoon het basisgedeelte van de URL in en 'komen' we zonder problemen op de gewenste locatie aan. Maar hebben we nu een punt bereikt waarop we 'www' kunnen weglaten uit de URL's voor alle websites, of is het nog steeds nodig om het toe te voegen?